מכבי תל אביב בכדורסל
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
צריך לנצח את באיירן. הפסד ויש מצב טוב לא לעלות אבל גם אם כן עולים, הצלבה מול ברצלונה משמעותה הדחה בסוויפ.
- simon3
-
- חבר פעיל

- תגובות: 84
זה גם תלוי בקבוצות האחרות שמתחרות על המקום השלישי והרביעי.kingikra כתב:צריך לנצח את באיירן. הפסד ויש מצב טוב לא לעלות אבל גם אם כן עולים, הצלבה מול ברצלונה משמעותה הדחה בסוויפ....
גם להן יש משחקים קשים נגד ריאל וצסק"א. גם אם מכבי תפסיד בשניים שנותרים יש עדיין סיכוי לעלות מהשלישי.
אם תנצח אחד מהם המקום השלישי יהיה כנראה מובטח. ממקום רביעי עדיף לא לעלות בכלל.....
- shraga007
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
איך שהם משחקים השנה גם לעלות ממקום ראשון לא כדאי.simon3 כתב:זה גם תלוי בקבוצות האחרות שמתחרות על המקום השלישי והרביעי.......
גם להן יש משחקים קשים נגד ריאל וצסק"א. גם אם מכבי תפסיד בשניים שנותרים יש עדיין סיכוי לעלות מהשלישי.
אם תנצח אחד מהם המקום השלישי יהיה כנראה מובטח. ממקום רביעי עדיף לא לעלות בכלל........
אם להיות אמיתיים , מכבי זו לא קבוצה לפיינל 4.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

ולאליפות?
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35104
עונה מהגהינום
נראה לי שבלאט שלטעמי הוא מאמן מצויין מיצה את עצמו וצריך לעבור הלאה
נראה לי שבלאט שלטעמי הוא מאמן מצויין מיצה את עצמו וצריך לעבור הלאה
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

נגיד... ומי במקום?guyezra כתב:עונה מהגהינום
נראה לי שבלאט שלטעמי הוא מאמן מצויין מיצה את עצמו וצריך לעבור הלאה...
- uriler
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
הבעיה היא לא בלאט, או לפחות לא רק בלאט.
הבעיה מתחילה הרבה יותר מוקדם, בבחירת השחקנים - גם לפני העונה וגם במהלכה.
עזבו את המזל הרע של פציעות וכו' (ג'יימס שגמר את העונה, טיוס, סופו ואוחיון שהושבתו באמצע - דבר ששובר מומנטום וכו'), אין למכבי סגל מספיק כדי להתמודד.
גם כשכבר מביאים שחקנים חדשים - הם או כאלו שגמרו את הסוס (או לא מתאימים לשיטה של בלאט), או צעירים עם פוטנציאל שלא מגיע לידי מימוש.
עזבו את המזל הרע של פציעות וכו' (ג'יימס שגמר את העונה, טיוס, סופו ואוחיון שהושבתו באמצע - דבר ששובר מומנטום וכו'), אין למכבי סגל מספיק כדי להתמודד.
גם כשכבר מביאים שחקנים חדשים - הם או כאלו שגמרו את הסוס (או לא מתאימים לשיטה של בלאט), או צעירים עם פוטנציאל שלא מגיע לידי מימוש.
- shraga007
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
1. אמת שזה לא רק בלאט, אבל האחריות היא עליו, הוא בחר את רוב השחקנים. ושיטת המשחק עם סמול בול היא שלו. הוא לא מוכן להחליף או לשנות קונספציה.uriler כתב:הבעיה היא לא בלאט, או לפחות לא רק בלאט.
גם כשכבר מביאים שחקנים חדשים - הם או כאלו שגמרו את הסוס (או לא מתאימים לשיטה של בלאט), או צעירים עם פוטנציאל שלא מגיע לידי מימוש....
2. בחירת שחקנים? במילה אחת כסף. מכבי זה לא הפועל ירושלים ולא מכבי חיפה, הם יכולים להמר על שחקן אחד שניים, אבל לא על כל סגל הזרים.
הדוגמא הכי טובה היא זיזיץ', כולם ללא יוצא מן הכלל ראו שהוא גמור ורק מכבי לא? שחקן שקלע 18% מהשדה בליגה בקזחית יהיה טוב למכבי?
הבעלים עושים ניסויים וחסכונות על חשבון האוהדים. לא בכדי לא חידשתי את המנוי השנה. אפילו לראות אותם בטלוויזיה כבר נהייה מעיק.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
- uriler
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
אני מסכים שהבעיה היא הבעלים.
אני לא בטוח אם יש להם מספיק כסף אבל לא מעניין אותם מספיק (כי לרוב מכבי מצליחה לקחת גביע / אליפות ולהגיע להצלבה), אין להם מספיק כסף להשקיע והם מתעקשים לא להכניס שותף, או שאין להם מספיק כסף ואין מי שרוצה להצטרף...
אני לא אגיד שאני מקווה שהם יפסידו את האליפות (כי אני עדיין רוצה בהצלחתם), אבל אולי אחרי עונה כזו עם כמה אירועים חריגים (יחסית הרבה הפסדי ליגה, השפלה מול ירושלים ובדרבי אחד, ההתחזקות המרשימה של ירושלים) יהיה איזה שינוי.
אני עדיין חולם שהם יחזרו להיות "מכבי עלית תל אביב" - זה יהיה משהו סמלי של חזרה לתקופת הזהר.
אני לא בטוח אם יש להם מספיק כסף אבל לא מעניין אותם מספיק (כי לרוב מכבי מצליחה לקחת גביע / אליפות ולהגיע להצלבה), אין להם מספיק כסף להשקיע והם מתעקשים לא להכניס שותף, או שאין להם מספיק כסף ואין מי שרוצה להצטרף...
אני לא אגיד שאני מקווה שהם יפסידו את האליפות (כי אני עדיין רוצה בהצלחתם), אבל אולי אחרי עונה כזו עם כמה אירועים חריגים (יחסית הרבה הפסדי ליגה, השפלה מול ירושלים ובדרבי אחד, ההתחזקות המרשימה של ירושלים) יהיה איזה שינוי.
אני עדיין חולם שהם יחזרו להיות "מכבי עלית תל אביב" - זה יהיה משהו סמלי של חזרה לתקופת הזהר.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

בלאט לא מסוגל להתמודד עם ההנהלה.
אם כופים עליו שחקנים שלא מתאימים לו והוא לא מתאים את עצמו למה שיש זה כישלון ידוע מראש
אם כופים עליו שחקנים שלא מתאימים לו והוא לא מתאים את עצמו למה שיש זה כישלון ידוע מראש
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

אין ספק שהבעלים אשמים. אתה לא יכול עם תקציב שלא מאפשר לך להביא אפילו שחקן אחד עם שכר של יותר ממיליון דולר לעונה להתחרות בקבוצות שמשלמות 2 מיליון וביורו. ברור שהם לא רוצים להביא עוד משקיעים כי עוד משקיעים משמע להוציא עוד כסף מהכיס ואני לא יודע אם יש להם או שהם רוצים בכך. אלטרנטיבה נוספת זה לא להוציא עוד כספים אבל אז לתת למשקיע\ים את רוב המניות של הקבוצה ואת בטוח הם לא רוצים.
בלי קשר לגובה התקציב ואני לא מתיימר להיות מבין גדול בניית קבוצות אבל אין ספק שעקב האכילס של רוב הקבוצות באירופה זה עמדות 1 ו 5. אולי שווה שנה אחת לתת מיליון וחצי לרכז ומיליון וחצי לחמש ולבנות סביבם קבוצה. מצד אחד לא ישאר הרבה כסף לשאר 10 השחקנים אבל עמדות 2, 3 ו 4 יש כמו *** באירופה ואפשר ליפול טוב גם בלי להשתגע עם הכסף. כל שחקן לומד כדורסל בראשית חייו בשכונה ובשכונה אין 1 ו 5. כולם 2,3,4. אגב, גם בכדורגל שכונתי כולם קשרים. בגלל זה יותר קשה למצוא בלמים וחלוצים.
בלי קשר לגובה התקציב ואני לא מתיימר להיות מבין גדול בניית קבוצות אבל אין ספק שעקב האכילס של רוב הקבוצות באירופה זה עמדות 1 ו 5. אולי שווה שנה אחת לתת מיליון וחצי לרכז ומיליון וחצי לחמש ולבנות סביבם קבוצה. מצד אחד לא ישאר הרבה כסף לשאר 10 השחקנים אבל עמדות 2, 3 ו 4 יש כמו *** באירופה ואפשר ליפול טוב גם בלי להשתגע עם הכסף. כל שחקן לומד כדורסל בראשית חייו בשכונה ובשכונה אין 1 ו 5. כולם 2,3,4. אגב, גם בכדורגל שכונתי כולם קשרים. בגלל זה יותר קשה למצוא בלמים וחלוצים.
- epony
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
מסכים שהבעיה עם הבעלים. צריך לזכור שבכמה שנים האחרונות מבנה הבעלות השתנה באופן משמעותי - רענן כץ נדחק החוצה, והדור השני של הבעלים האחרים התחיל להיכנס לעניינים בצורה הרבה יותר משמעותית. בפועל, זה אומר שהלך כל הרגש (חוץ משמעון, אבל גם הוא כבר לא בשיאו...), ועכשיו ההנהלה הנוכחית תכל'ס מנותקת ממה שהפך את מכבי למכבי.
לגבי האפשרות הסבירה לכאור שמכבי תפסיד גם השנה את האליפות בארץ לאור התוצאות עד כה בליגה - לי יש נקודת מבט מעט שונה על כל מה שקרה למכבי בליגה השנה: לעניות דעתי השנה מכבי - מבחינת גישה כללית לליגה הזאת, וכנראה עקב הפסד האליפות בשנה שעברה - פשוט החליטה לראשונה ובאופן בוטה למדי לתקשר לליגה שלנו שהיא פשוט לא שמה עליה קצוץ. זה לא קטע של אובדן ההרתעה, או של עומס, או של פציעות - מישהו (כנראה ההנהלה, אבל אולי אפילו בלאט) פשוט קיבל החלטה מאוד ברורה שלא אכפת לא מה קורה בליגה, כי בסוף הכל נופל על משחק אחד, ולליגה המקומית פשוט אין משמעות אמיתית יותר מבחינת מכבי (ושוב אנחנו חוזרים לאובדן הרגש וה-"מכביזם" עם חילופי הגברי בהנהלה שהתייחסתי אליו לעיל).
דרך אגב, בתסריט הזה כמו שאני מתאר אותו כאן יכול להיות גם טוויסט שהמכבי לא שמה קצוץ על הליגה עד שלבי ההכרעה הסופיים בהחלט (כלומר, מבחינתה מספיק לסיים במקום הרביעי את הליגה ולהתברג לפלייאוף העליון...), ואז היא תיתן איזה פוש קטן כדי בכל זאת לקחת את האליפות...
נ.ב. קינג, מעניין מה שאתה אומר על עמדות 1 ו-5, וזה ישר מחזיר אותי למכבי הגדולה של לפני עשור, שנבנתה כזכור על האפמן ומקדונלד, שהיו בהתאמה 5 קלאסי ו-1 קלאסי (טוב, וגם על פארקר האגדי..!)

לגבי האפשרות הסבירה לכאור שמכבי תפסיד גם השנה את האליפות בארץ לאור התוצאות עד כה בליגה - לי יש נקודת מבט מעט שונה על כל מה שקרה למכבי בליגה השנה: לעניות דעתי השנה מכבי - מבחינת גישה כללית לליגה הזאת, וכנראה עקב הפסד האליפות בשנה שעברה - פשוט החליטה לראשונה ובאופן בוטה למדי לתקשר לליגה שלנו שהיא פשוט לא שמה עליה קצוץ. זה לא קטע של אובדן ההרתעה, או של עומס, או של פציעות - מישהו (כנראה ההנהלה, אבל אולי אפילו בלאט) פשוט קיבל החלטה מאוד ברורה שלא אכפת לא מה קורה בליגה, כי בסוף הכל נופל על משחק אחד, ולליגה המקומית פשוט אין משמעות אמיתית יותר מבחינת מכבי (ושוב אנחנו חוזרים לאובדן הרגש וה-"מכביזם" עם חילופי הגברי בהנהלה שהתייחסתי אליו לעיל).
דרך אגב, בתסריט הזה כמו שאני מתאר אותו כאן יכול להיות גם טוויסט שהמכבי לא שמה קצוץ על הליגה עד שלבי ההכרעה הסופיים בהחלט (כלומר, מבחינתה מספיק לסיים במקום הרביעי את הליגה ולהתברג לפלייאוף העליון...), ואז היא תיתן איזה פוש קטן כדי בכל זאת לקחת את האליפות...
נ.ב. קינג, מעניין מה שאתה אומר על עמדות 1 ו-5, וזה ישר מחזיר אותי למכבי הגדולה של לפני עשור, שנבנתה כזכור על האפמן ומקדונלד, שהיו בהתאמה 5 קלאסי ו-1 קלאסי (טוב, וגם על פארקר האגדי..!)
נערך לאחרונה על ידי epony ב 11/04/2014 14:24, נערך פעם 1 בסך הכל.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

מכבי עולה להצלבה מול מילאנו אחרי ניצחון לא קל במינכן 94:92
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

epony כתב:רענן כהן...
רענן כץ, epony.
אהבתי את התיאוריה וגם אני לאורך השנים מרבה בניסיון לחשוב על תיאוריות דומות בהקשר של מכבי אבל בכושר הנוכחי (היא באותו הכושר גם ביורוליג), היא תפסיד את האליפות ולהזכירך השנה זה שני משחקים ולא משחק אחד.epony כתב: לגבי האפשרות הסבירה לכאור שמכבי תפסיד גם השנה את האליפות בארץ לאור התוצאות עד כה בליגה - לי יש נקודת מבט מעט שונה על כל מה שקרה למכבי בליגה השנה: לעניות דעתי השנה מכבי - מבחינת גישה כללית לליגה הזאת, וכנראה עקב הפסד האליפות בשנה שעברה - פשוט החליטה לראשונה ובאופן בוטה למדי לתקשר לליגה שלנו שהיא פשוט לא שמה עליה קצוץ. זה לא קטע של אובדן ההרתעה, או של עומס, או של פציעות - מישהו (כנראה ההנהלה, אבל אולי אפילו בלאט) פשוט קיבל החלטה מאוד ברורה שלא אכפת לא מה קורה בליגה, כי בסוף הכל נופל על משחק אחד, ולליגה המקומית פשוט אין משמעות אמיתית יותר מבחינת מכבי (ושוב אנחנו חוזרים לאובדן הרגש וה-"מכביזם" עם חילופי הגברי בהנהלה שהתייחסתי אליו לעיל).
דרך אגב, בתסריט הזה כמו שאני מתאר אותו כאן יכול להיות גם טוויסט שהמכבי לא שמה קצוץ על הליגה עד שלבי ההכרעה הסופיים בהחלט (כלומר, מבחינתה מספיק לסיים במקום הרביעי את הליגה ולהתברג לפלייאוף העליון...), ואז היא תיתן איזה פוש קטן כדי בכל זאת לקחת את האליפות......
אל תשכח את שאראס וווייצ'יץ'epony כתב: נ.ב. קינג, מעניין מה שאתה אומר על עמדות 1 ו-5, וזה ישר מחזיר אותי למכבי הגדולה של לפני עשור, שנבנתה כזכור על האפמן ומקדונלד, שהיו בהתאמה 5 קלאסי ו-1 קלאסי (טוב, וגם על פארקר האגדי..!)
...
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

הייתי בדילמה אתמול. האם להפסיד (היה מכאיב לי אתמול אבל היום בבוקר כבר הייתי שוכח) ואז להצטלב עם ברצלונה ולגמור את הסיפור מהר (בסוויפ) או לנצח (מן הסתם בשביל זה צפיתי במשחק) ואז לקוות שמכבי תחזור לכושר של לפני חודש וחצי ובכושר הזה לעבור את מילאנו (אני באמת מאמין לזה).
למי שקיבל איזושהי תקווה מהמשחק אתמול אני רוצה לומר משהו. אתה חי בסרט. 72 אחוז מהשלוש!!! נו באמת...
למי שקיבל איזושהי תקווה מהמשחק אתמול אני רוצה לומר משהו. אתה חי בסרט. 72 אחוז מהשלוש!!! נו באמת...
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

לא יודע מה איתכם. לי כל המשחק הזה נראה כאילו לא היה שום סיכוי. גם שמכבי הובילה לקראת סוף המשחק לא האמנתי שינצחו כי צסק"א פשוט טובה ממכבי בשתי דרגות לפחות. צסק"א בהחלט בנויה לקחת גביע. מכבי ממש לא.
-
knazi
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3293
גם כשהיקמן בשיאו אני לא אוהב את המשחק שלו, היום הוא פשוט היה מזעזע, התחרות בינו לבין בלאט מי יהרוס למכבי יותר הייתה ברמה גבוהה היום.
כיף לראות את אינגלס נותן כמה דקות טובות, בסך הכל מכבי נתנה משחק לא רע אם נוציא את הרבע הראשון (ואת האחרון?).
כיף לראות את אינגלס נותן כמה דקות טובות, בסך הכל מכבי נתנה משחק לא רע אם נוציא את הרבע הראשון (ואת האחרון?).
- BigDragoon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2166
היקמן כבר הרבה מאוד זמן רע! קולע באחוזים נמוכים ומאבד המון כדורים.knazi כתב:גם כשהיקמן בשיאו אני לא אוהב את המשחק שלו, היום הוא פשוט היה מזעזע, התחרות בינו לבין בלאט מי יהרוס למכבי יותר הייתה ברמה גבוהה היום....
כל פעם שהוא על המגגרש ה +- של מכבי הוא גרוע.
לא יודע למה בלאט מתעקש לשחק איתו כ"כ הרבה זמן. חבל.
- epony
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
משחק לפרוטוקול עם פציעה מוקדמת של יוגב = הפסד צפוי. מכה קלה בכנף בדרך למכה הרבה יותר כואבת בהצלבה... 
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

knazi כתב:גם כשהיקמן בשיאו אני לא אוהב את המשחק שלו, היום הוא פשוט היה מזעזע, התחרות בינו לבין בלאט מי יהרוס למכבי יותר הייתה ברמה גבוהה היום.
כיף לראות את אינגלס נותן כמה דקות טובות, בסך הכל מכבי נתנה משחק לא רע אם נוציא את הרבע הראשון (ואת האחרון?)....
היקמן שחקן חשוב מאוד מסגל של מכבי. בתקופות שהוא טוב הוא לא פחות ברומטר מסמית. אני מסכים שיש לו בעיה קשה כרכז מוסר אבל הוא שומר טוב ושחקן התקפה לא רע בכלל. בחודש האחרון הוא חזר ליכולת שלו מתחילת העונה הקודמת. אז לקח לו כמה חודשים להכנס לקצב. נקווה שיחזור לעצמו.