שרשור הספורט ואירועי הספורט הגדולים בארץ ובעולם!

תוכניות ספורט, אירועי ספורט וכל מה שקשור לספורט...
ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075

שליחה

טוב, סליחה שטעיתי ביום... יש לי בעיה בתפיסת הזמן.... :)

בקשר לאלימות, נראה לי שמתי שהו הכל יתפוצץ. הספורט בכלל הופך ליותר ויותר תובעני, ולכן אלים בצורה זו או אחרת, כך שבעצם הגענו כבר ל"רולרבול" או ל"גלדיאטורים"

פעם האולימפיאדה והליגה היו לחובבים... היה בזה קסם שהיום לא קיים.

.

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אריה, אבי ומשה,

אני רוצה להפנות את תשומת לבכם (ולב שאר הקוראים כאן שממעיטים בכתיבה... :)) לפוסט בנושא חשוב, שנראה לי שיעניין אתכם....

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 666#873666

.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

ramkol כתב:טוב, סליחה שטעיתי ביום... יש לי בעיה בתפיסת הזמן.... :)

בקשר לאלימות, נראה לי שמתי שהו הכל יתפוצץ. הספורט בכלל הופך ליותר ויותר תובעני, ולכן אלים בצורה זו או אחרת, כך שבעצם הגענו כבר ל"רולרבול" או ל"גלדיאטורים"

פעם האולימפיאדה והליגה היו לחובבים... היה בזה קסם שהיום לא קיים.

.
...
מסכים לגבי יותר תובעני ומסכים שנעלם איזה קסם.
לא מסכים שנעשה יותר אלים. תן דוגמאות.
לי יש דוגמאות הפוכות: במירוצי מכוניות נעשה הרבה יותר בטוח. בכדורגל בעבר היו מכסחים הרבה יותר עד שהחמירו עם זה.
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

התותחים מתחילים את הנג"ש !
כרגע המוביל הוא כמובן קנצ'לרה שסיים את המסלול בזמן של 48:35 דקות !
ויגיניס כבר יצא לפני 6 דקות, קלודן יצא לפני 3 דקות וכרגע ולאנס יצא !!!
אגב, עושה רושם שהתוצאה של קנצ'לרה לא תספיק לו על מנת לנצח את הקטע !
לטעמי המנצח בקטע הנג"ש יהיה אחד מהשלוש: ויגינס, לאנס או קונטדור !

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

משה,
אני מתכוון אלים בצורה רחבה של המילה,
למשל כל הצורך בדופינג כי המערכת רוצה תוצאות... וגם הסך הכול מקרין אלימות... מצפים מהספורטאים להיות מכונות חסרי אמוציות, וזה גם סוג של אלימות...

.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

ramkol כתב:משה,
אני מתכוון אלים בצורה רחבה של המילה,
למשל כל הצורך בדופינג כי המערכת רוצה תוצאות... וגם הסך הכול מקרין אלימות... מצפים מהספורטאים להיות מכונות חסרי אמוציות, וזה גם סוג של אלימות...
.
...
טוב, עם זה אני מסכים, אבל הרחבת וכופפת את המילה "אלימות" לצרכיך. אני חושב שאתה צריך למצוא מילה אחרת :-)
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

קונטדור פשוט בזון אחר לגמרי ובנקודת הביקורת הראשונה (18ק"מ) הוא בפור על כולם של 18 שניות !!
וויגינס רוכב טוב מאוד וכרגע ונכון לעכשיו הוא בפור וירטואלי על לאנס של 10-15 שניות
פרנק שלק כבר איבד את המקום השלישי שלו ללאנס (וירטואלית)
אנדי שלק כרגע רוכב לא רע ועדיין מוביל על לאנס ב 60-70 שניות

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

תגיד, בנגד השעון יש מה לצפות מעבר לשמיעת הזמנים?
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

דירוג הקטע:
קונטדור סיים ראשון 48:40 !!
קנצ'לרה שני 3 שניות פיגור
ויגינס אחריו 43 שניות
קלודן סיים בפיגור של 54 שניות
לאנס סיים בפיגור של 1:30 דקות
אנדי שלק סיים בפיגור של 1:45 דקות
פרנק שלק סיים בפיגור של 2:34

בדירוג הכללי:
1. קונטדור
2. אנדי שלק 4:11 דקות פיגור
3. ארמסטרונג 5:25 דקות פיגור
4. ויגינס 5:36 דקות פיגור
5. קלודן 5:38 דקות פיגור
6. פרנק שלק 5:59 דקות פיגור

אפשר לראות שרק המקום הראשון סגור ! יש מלחמה על המקום השני והשלישי !
הכל יקבע בטיפוס האחרון הקשה מכולם המונט ונטו ביום שבת הקרוב !!

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

moco כתב:תגיד, בנגד השעון יש מה לצפות מעבר לשמיעת הזמנים?
...
אם אתה מתכוון לכך שהאם כצופה יש משהו מעבר לקריאת הזמנים בנקודת הביקורת וההתרשמות מהקצב שלהם ביחס לאחרים בנקודות אלו אז התשובה היא שבגדול לא ,"למעט" אולי היופי בלראות אותם רוכבים !

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

osherov כתב:
...
אם אתה מתכוון לכך שהאם כצופה יש משהו מעבר לקריאת הזמנים בנקודת הביקורת וההתרשמות מהקצב שלהם ביחס לאחרים בנקודות אלו אז התשובה היא שבגדול לא ,"למעט" אולי היופי בלראות אותם רוכבים !
...
כן, זה מה שהתכוונתי.
אתה מסוגל להתרשם מי רוכב יותר מהר רק מלצפות בהם? הרי ההבדלים לא גדולים באופן יחסי.
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

moco כתב:
osherov כתב:
...
...
כן, זה מה שהתכוונתי.
אתה מסוגל להתרשם מי רוכב יותר מהר רק מלצפות בהם? הרי ההבדלים לא גדולים באופן יחסי.
...
זה די קשה,
אבל לעיתים אתה יכול להבין הרבה משפת הגוף של הרוכב !
אפשר לראות די בבירור איך קונטדור רוכב בקלילות כאילו מרחף מעל הקרקע !
ניתן לראות איך לאנס התחיל מהר וחזק אבל בהמשך (באזור העלייה) רואים איך הוא "סובל" יותר, מרגיש לא נוח כל כך, זז לא מעט על הכיסא ! ויגיניס לדוגמה נחשב לאחד מרוכבי הנג"ש הטובים בעולם, אפשר להתרשם מהרכיבה האלגנטית שלו, בלי הרבה תנודות מאוד סגור ומכונס ! קנצ'לרה לדוגמה רוכב כמו מפלצת הוא דוחף כל כך הרבה כוח פר דיווש שעושה רושם שהוא מייצר אנרגייה שתוכל להאיר בניין קטן. לא סתאם הוא נחשב לרוכב הנג"ש הטוב בעולם !

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

היום היה קטע טיפוסים בינוני בטור ולכן לא השתנה משהו בדירוג המובילים (לאנס הצליח לקזז 4 שניות מכל השאר כשהצליח לסיים עם הדבוקה של הספירנטרים 4 שניות לפני הדבוקה של המובילים)
מחר זה היום ! מחר זה הטיפוס הקשה מכולם ! מחר הכל ייקבע באופן סופי ומוחלט !
על מחר נדבר בהודעה אחרת וכרגע
למספר עדכוני טור:
-גרג למונד (זוכה טור 3 פעמים בעבר) כותב בלה פיגארו שאי אפשר להסביר את התצוגה של קונטדור בעליה לורביאר רק ע"י שימוש בחומרים משפרי ביצועים (מקווה מאוד שלא ייתפסו אותו במקרה !!!). המהירות וקלילות הטיפוס של קונטדור זה באמת משהו שלא נראה מעולם ! המהירות שלו היא גבוה יותר מזאת שלאנס השיג בשנים הטובות ביותר שלו ! שלא לדבר על השיפור המדהים שלו במרוץ הנג"ש בו הוא הגיע אתמול ראשון ! שוב נקווה שהכל נקי !

- רק שתבינו כמה פנומנים החבר'ה שם, אתמול המהירות הממוצעת שלהם בקטע 40.5 ק"מ נגד השעון (שכלל גם עלייה לא פשוטה) היה קצת מעבר ל 50 קמ"ש !!! רוצים פרופורציה ?! קבלו ! באליפות ישראל נגד שעון שנערכה לפני מספר שבועות (על הקטע החדש של כביש 6 שאז עדיין לא נפתח) המהירות הממוצעת על מנצח הקטע באורך 18 ק"מ הייתה קצת מעל 41 קמ"ש ! שימו לב, 9 קמ"ש בממוצע לאט יותר מאלה שרכבו בטור (ועוד על קטע הרבה יותר קצר)

-ועוד דבר אחרון, קנצ'לרה אמר שהעיתונאיםעל האופנועים גנבו לו את הניצחון אתמול במירוץ נגד השעון !
לדעתו, האופנועים שליוו את קונטדור אתמול חסמו בשבילו את הרוח וכך נתנו לו יתרון גדול מאוד (ההפרש בינו ובין קונטדור בסופו של הקטע היה סה"כ 3 שניות)
הנה התמונה של קונטדור ושל האופנועים אתמול, תשפטו לבד:
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

ramkol כתב:משה אתה צודק אבל סתם לצורך הדיון, בעולם הספורט עושים כל מיני סטטיסטיקות כדי לקבוע דברים כאלו...

למשל אוליבר קאהן (אני אוהד ביירן מינכן) נחשב כמה שנים כשוער הטוב בעולם, וזה מתוך סטטיסטיקות שונות...
.
...
http://www.hometheater.co.il/vt89857.%D ... 7%9B%D7%9D
הזכיר לי את השיחה מאתמול.
אין מה לעשות, אנשים מתים על דירוגים, ולא ממש מעניין אותם אם יש או אין לזה משמעות.
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

הוקרה לאריה

שליחה

יש כאן חבר, שמו אריה, שמשקיע ימים כלילות להסביר לנו על הטור ולנסות להדביק אותנו בחיידק.

שי צנוע מכולנו:

http://www.boston.com/bigpicture/2009/0 ... rance.html
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

ולמי שמתעניין, סטיבי ג'י זוכה בבית המשפט בליוורפול לאחר משפט קצר. טען להגנה עצמית.
משה

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

moco כתב:ולמי שמתעניין, סטיבי ג'י זוכה בבית המשפט בליוורפול לאחר משפט קצר. טען להגנה עצמית.
...
הייתי מתפלא אם היה אחרת... 8)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

עוד צילומים של של האוירה מסביב לטור:

http://www.projectletour.com/
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

guyezra כתב:
moco כתב:ולמי שמתעניין, סטיבי ג'י זוכה בבית המשפט בליוורפול לאחר משפט קצר. טען להגנה עצמית.
...
הייתי מתפלא אם היה אחרת... 8)
...
גם אני.
אפשר לנסות לשפוט לבד ממראה עיניים (קצת קשה) : http://www.offthepost.info/2009/07/stev ... -a-affray/
[left]
"I wonder if a jury at Manchester Crown Court would have had a slightly different opinion on some of the evidence." :lol:
[/left]
קני דלגליש נתן עדות אופי שסטיבי הוא מתחרה של אמא טרזה
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

הענק מפרובנס !

שליחה

it all ends today yes it all ends today

המונט ונטו חלק ראשון
המונט ונטו ידוע בכינויו "בענק של פרובנס" !
לכל תחרות יש את הקטע היוקרתי ביותר, הקטע ממנו יוצאים אח"כ הסיפורים הגדולים, האגדות !
הענק של פרובנס, הוא השיא תרתי משמע של הטור דה פרנס השנה !
1. הוא אחד הטיפוסים הקשים ביותר הקיימים בעולם (נגיע לזה בחלק השני...)
2. בשונה משנים קודמות, המארגנים החליטו לשים את הטיפוס הזה בסוף הקטע האחרון (המשמעותי)בטור השנה !
3. כאן ייקבעו המיקומים הסופיים של הטור השנה. אין דרך חזרה, אין צורך לשמור כוח, אין טקטיקה, אין כלום , זה רק אתה והרגלים והראש שלך נגד כל התותחים שמתחרים נגדך !
אני לא יודע מה ייקרה בטיפוס אבל אני מבטיח לכם שזה יהיה מרהיב ! זאת הדובדבן שבקצפת על העוגה של כל חובבי ספורט הרכיבה ! זה הגמר 100 מטר באולימפיידה ! לאנס דיבר בתחילת הטור על הפתעה שהא מתכנן לנו !
פרנק שלק, ויגינס וקלודן חייבים לברוח ללאנס בטיפוס כדי לעמוד במקומו על הפודיום !
לאנס צריך לברוח לאנדי שלק כדי לסיים במקום השני !
ורק קונטדור צריך לא ליפול ולא להיתפס בצריכת חומרים אסורים !
הגענו לקטע הסיום של המותחן שמתרחש מול עינינו מזה 3 שבועות !

קצת היסטורייה
בטור של שנת 2000 הסתיים הקטע ה-13 על ההר הארור הזה ! ניצח אז מרקו פנטאני (שכינויו הפיראט וכל רוכב אופניים חובב יגיד לכם שפנטאני הוא-הוא המטפס הטוב ביותר בכל הזמנים).
הסיפור הדרמתי ברכיבה ההיא היה שלאנס פתח בטיפוס הזה מבערים לקראת סוף הקטע וברח מכל קבוצת המובילים ! הוא הצליח להשיג את פנטאני (שברח לבדו לפני כן בטיפוס הזה) וביחד הם רכב עד הפיניש,
פנטאני ניצח את הקטע אבל לאנס סיפר אח"כ שהוא נתן לו את הניצחון ! מאז החלו חילופי האשמות בין שני הרוכבים, והם לא סבלו האחד את השני מאז ועד.....כמעט היום :עצוב:
סיפור חייו של פנטאני הוא טרגי מאוד ורק כדי לא לסטות מהנושא המרכזי אני אומר שהוא נפטר ב 2004 בהתקף לב !
בחקירה שלאחר המוות נקבע כי סיבת המוות היא התקף לב שנבע ממנת יתר של קוקאין !

הנה הוידאו של הקטע המפורסם מ 2000:
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

חזור אל “ספורט”