a1 evo - הכיול הטוב ביותר למכשירי - DENON / MARANTZ .
- Akila
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 292
- שם מלא: Joel Strikovsky
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 72 פעמים
שאלה, אני מבין שהכלי שלו שותל כל מיני פילטרים בבנק של הפילטרים ברסיבר ודורס את המקוריים שהיו שם.
איך משחזרים את הפילטרים המקוריים? הבנתי שריסט ל AVR לא ממש עושה את זה.
האם לטעון את ה ady שיצרתי בזמנו באפליקציה Audeyssey ל AVR? האם זה ישחזר?
האם יש דרך אחרת ?
הכלי שלו נראה לי יותר מידי פולשני וזה כבר נראה לי בעייתי.
נ.ב. אני לא שואל את השאלה הזאת בפורם שלהם, כי נראה לי שהם יתרגזו עלי שם עם שאלה מסוג זה.
האם יש דרך אחרת ?
נ.ב. אני לא שואל את השאלה הזאת בפורם שלהם, כי נראה לי שהם יתרגזו עלי שם עם שאלה מסוג זה.
אני לא סובל מאי שפיות, אני נהנה ממנה.
פעם סבלתי מפיצול אישיות, היום אנחנו מרגישים הרבה יותר טוב.
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1402
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
לא יודע לגבי פילטרים, אבל שני המשתמשים שהרסיבר שלהם נתקע ללא אודיסי לאחר נסיון לכתוב אליו פילטרים, הפתרון היחיד היה: הוצאה מהחשמל, איפוס הגדרות יצרן, הוצאה מהחשמל שוב, שחזור קושחת יצרן מקורית, ושוב הצאה מהחשמל ולאחר מכן עדכון קושחה ושחזור גיבוי אם קיים.29/04/2025 21:15Akila כתב: שאלה, אני מבין שהכלי שלו שותל כל מיני פילטרים בבנק של הפילטרים ברסיבר ודורס את המקוריים שהיו שם.
האם יש דרך אחרת ?
נ.ב. אני לא שואל את השאלה הזאת בפורם שלהם, כי נראה לי שהם יתרגזו עלי שם עם שאלה מסוג זה....
הסקריפט שלו כותב שני סוגי פילטרים אחד ל FLAT והשני ל REFERENCE. היכן קראת שהוא שותל עוד פילטרים? לא בטוח שיש דבר כזה בנק פילטרים. לרסיברים מסדרה חדשה יש למעשה 8 זכרונות לטעינת פילטרים (FLAT ו REFERENCE בכל אחד מ ה PRESETS שזה 4) ויש 4 סלוטים שמורים לפלטרים של DIRAC שהוא פעם הזכיר שאם משהו יוכל לשלוח לו WIFI CAPTURE בזמן טעינת פילטרים של DIRAC, הוא יוכל לנצל את הסלוטים הללו לטעינה של פילטרים של אודיסי.
למה אתה שואל? בכל מקרה, שחזור קושת יצרן המקורית שהגיעה עם הרסיבר ועדיין שמורה בתוכו לגיבוי, מחזיר אותו לקדמותו לאחר כל מה שהסקריפט שלו עושה ואין לדעת מה בדיוק כי הוא עושה נסיונות על הרסיבר שלו ולא בודק עם דגמים אחרים.
- Akila
- חבר פעיל מאוד

כמה פוסטים בדיסקורד מדברים על זה שהסקריפט עושה נזק שקשה מאד להתאושש ממנו ובמיוחד שלא ידוע איך כל כיול אחר שלא חלק מהסקריפט שלו יתנהג, מאחר והוא שותל פילטרים שמשפיע על הכל.30/04/2025 0:41יהלי ב כתב: לא יודע לגבי פילטרים, אבל שני המשתמשים שהרסיבר שלהם נתקע ללא אודיסי לאחר נסיון לכתוב אליו פילטרים, הפתרון היחיד היה: הוצאה מהחשמל, איפוס הגדרות יצרן, הוצאה מהחשמל שוב, שחזור קושחת יצרן מקורית, ושוב הצאה מהחשמל ולאחר מכן עדכון קושחה ושחזור גיבוי אם קיים.
הסקריפט שלו כותב שני סוגי פילטרים אחד ל FLAT והשני ל REFERENCE. היכן קראת שהוא שותל עוד פילטרים? לא בטוח שיש דבר כזה בנק פילטרים. לרסיברים מסדרה חדשה יש למעשה 8 זכרונות לטעינת פילטרים (FLAT ו REFERENCE בכל אחד מ ה PRESETS שזה 4) ויש 4 סלוטים שמורים לפלטרים של DIRAC שהוא פעם הזכיר שאם משהו יוכל לשלוח לו WIFI CAPTURE בזמן טעינת פילטרים של DIRAC, הוא יוכל לנצל את הסלוטים הללו לטעינה של פילטרים של אודיסי.
למה אתה שואל? בכל מקרה, שחזור קושת יצרן המקורית שהגיעה עם הרסיבר ועדיין שמורה בתוכו לגיבוי, מחזיר אותו לקדמותו לאחר כל מה שהסקריפט שלו עושה ואין לדעת מה בדיוק כי הוא עושה נסיונות על הרסיבר שלו ולא בודק עם דגמים אחרים....
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
לדעתי, איבדתם את זה וכולה בשביל TC כזה או אחר .
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- יהלי ב
- חבר ותיק

אלו תיאוריות של אותו קנאי NEVXX שגנב ממנו את הסקריפט המקורי ולא תרם לו שום שורת קוד אחת בעלת משמעות מבחינת DSP, רק הוסיף דברים מיותרים לממשק וניסה לגרום לסקריפט שלו להראות כמו תוכנה של DIRAC. הסקריפט של OCA החדש אכן כותב יותר DATA מאשר הגרסאות הישנות אבל זה רק בגלל שהוא משכפל את הפילטרים שהולכים ל FLAT גם ל REFERENCE ועל הדרך מפעיל שלב שני של פילטרים להאזנה בעוצמה נמוכה במקום DEQ.30/04/2025 21:00Akila כתב: כמה פוסטים בדיסקורד מדברים על זה שהסקריפט עושה נזק שקשה מאד להתאושש ממנו ובמיוחד שלא ידוע איך כל כיול אחר שלא חלק מהסקריפט שלו יתנהג, מאחר והוא שותל פילטרים שמשפיע על הכל.
image.png
image.png
image.png...
ה NEURON המקורי תוכן לשלוח את הפילטרים ל FLAT רק כדי לעקוף את השינויים שאודיסי עושה לאחר שליחה בשיטה מבוססת ADY. לכן לא ניתן לשלוח את הפילטרים ל REFERENCE. בהמשך, OCA הצליח לנצל את השינויים אאודיסי עושים לפלטרים תוך כדי שליחה לטובת יצירת מצד עוצמה נמוכה. זה מה שבהתחלה גרם להמון בעיות כי הוא אכן כתב מידע לאזורים שאפילו האפלקציה של אודיסי לא כותבת. אבל לפי מה ש OCA אמר מבדיקה על הרסיבר שלו, איפוס הגדרות יצרן מחזיר הכל לקדמותו. אבל, אבן בשני מקרים לאחר כתיבה כושלת של הסקריפט, מה שהשאיר מידע *** לא שלם באותו אזור זכרון שבו יש פילטרים שמורים, איפוס הגדרות לא עזר, אלא רק שחזור קושחה מקורית שהגיעה עם הרסיבר. תהליך של רבע שעה שניתןלבצע בכל רסיבר במקרי חירום. המידע הזה תמיד יכול להשתבש גם בגלל כשלון בזמן עדכון קושחה, נפילת מתח, וכו, ולכן השחזור נועד להפתור את הבעיה ללא צורך בשליחת הסיבר לשירות.
אז מה שאותו NEVXX אומר לא מדויק. אם השליחה של ACCUSTICA לא נכשלה באמצע, וגם אם כן, אם ניתן לשלוח מחדש, אז אין בעיה, אפשר לשחזר את המקור עי איפוס ושחזור הגדרות משתמש (תמיד חשוב לבצע גיבוי לפני ששולחים משהו לרסיבר שאינו עי האפלקציה המקורית).
אצלי עם ה X4800H בטעות דרסתי את PREST 1 עם הפילטרים של אקוסטיקה, ובצעתי איפוס הגדרות יצרן, בדקתי שהכל מאופס ללא אודיסי מופעל, ואז שחזור גיבוי, והכל חזר למה שהיה, בדקתי אפילו מדידה עם REW לוודא שאין שינוי בעקומה.
אגב, גרסה 4.3 מאד יציבה וגם מביאה שיפורים באיכות השמע. שווה לנסות אם אתה עדיין על 1.2.
- Sanitarium
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 11
- שם מלא: James H
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
השיט הזה עדיין קיים? זה סנייקאויל מעורב במניפולציות פסיכולוגיות....
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

...
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- Sanitarium
- חבר שרק התחיל

מי מוכר לי ציוד של ארדאנל ?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

קניה ישירה מהחברה בחו״ל....
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- Akila
- חבר פעיל מאוד

קודם כל תודה על ההסבר המפורט (כמו תמיד), היה ממש מהנה לקרוא.30/04/2025 22:57יהלי ב כתב: אצלי עם ה X4800H בטעות דרסתי את PREST 1 עם הפילטרים של אקוסטיקה, ובצעתי איפוס הגדרות יצרן, בדקתי שהכל מאופס ללא אודיסי מופעל, ואז שחזור גיבוי, והכל חזר למה שהיה, בדקתי אפילו מדידה עם REW לוודא שאין שינוי בעקומה.
אגב, גרסה 4.3 מאד יציבה וגם מביאה שיפורים באיכות השמע. שווה לנסות אם אתה עדיין על 1.2....
מה שאני מנסה להבין במקרה שלך, שדרסת את preset 1 עם הפילטרים של אקוסטיקה, למה היית צריך לאפס הגדרות יצרן?
לא מספיק היה לדרוס את preset 1 שוב עם משהו אחר או אפילו אם ה ady המקורי של המדידות שבצעת?
או במקרה שלי (אם אתה אין לך מדידות אודיסי), אם לי יש מדידות אודיסי (בצעתי דרך הטלפון באפליקציה), לעשות load ל קובץ ady ל preset 1 (דוגמא), ידרוס את כל הפילטרים שלו על ה preset , כולל ב flat וב reference לאותו preset או שחייב איפוס AVR?
אגב, איפה עושים גיבוי מלא כמו שתיארת? שבו חזר הכל לקדמותו?
נ.ב כן אני עדיין על 1.2 על ה X3800H , אבל אנסה את 4.3 ע"פ ההמלצה שלך.
- Sanitarium
- חבר שרק התחיל

לדעתי, נקודת המוצא של מרבית מהיוזרים שמריצים תוכנת אנטיווירוס קקיוניות שכאלו היא בד"כ לא טובה ורק עלולה להעיד על רמת ההבנה נמוכה של המשתמש בכל הנוגע בתפעול בסיסי של מ.ה ו/או מחשב ואף התנהגות לקוייה ו/או מתירנית ו/או בלתי אחראית ברשת האינטרנט.26/04/2025 18:30יהלי ב כתב: דרמה מענינת מתחוללת בפורום. שני משתמשים מתלוננים שגרסה ה TESTER שהוא שחרר אתמול הרסה להם את הרסיברים, שניהם מדגם X3500H ואיפוס הגדרות והוצאות מהחשבל לא עוזרים יותר. כל התפריט של אודיסי הפך לאפור ולא נגיש. בנוסף, גוגל חסמו לו את הקובץ האחרון שאמור לתקן את התקלה שה TESTER יצר בשל גילוי קוד זדוני שגם התדלה עי כמה תוכנות אנטי וירוס. מניח שזה FALSE POSSITIVE כי אין סיכוי שהוא יעשה משהו כזה בכוונה. הוא אמר שאם יוכח שהסקריפט באמת הרס רסיבר, הוא יקנה למשתמש חדש. הכל נמצא בצילום מסך המצורך למי שאין כוח לעבור על 88 עמודים בשרשור שרק אתמול היה בן 4 עמודים בלבד.
image.png...
בדיוק עבור משתמשים כאלו נועד EULA בסיסי המסיר כל אחריות מהמפתח. נחמד מהמפתח, שעומל במשך שנים על כלי חינמי אך איכותי מאוד ואף פורץ דרך בצורה מסויימת, להציע לקנות ליוזר מכשיר AVR חדש, אבל עצם העובדה שהמשתמש הנחות הזה בא אל המפתח בטענות היא לא פחות מבושה!
- יהלי ב
- חבר ותיק

גרסה 5. אבל אם אין לך שני סאבים עם מדידות נפרדות שאתה יכול לבצע רק עם odd.wtf ורצוי 7 מיקומים (6 מסביב ל MLP, ימין\שמאן, לפנים\לאחור, מעל\מתחת במרחקים של עד 30 סמ), לא ההיתי מצפה לשינויים גדולים. אם מבצעים מדידות מחדש כפי שציינתי ויש שני סאבים, התוצאות ממש מעולות שלעולם לא תקבל עם אודיסי רגילץ אולי רק עם דיראק עם BASS CONTROL וגם זה בספק.
https://drive.google.com/drive/folders/ ... qrx_x96Vrr
- יהלי ב
- חבר ותיק

להריץ את הסקריפט לא צריך סרטון כי זה ממש קל וכל אחד יבין מיד לאחר הרצה של ה EXE. לבצע מדידות עי ODD זה מצריך קצת יותר התמצאות ואין כרגע שום סרטון. בקרוב יהיה תחליף ל ODD של OCA שיבצע מדידות מבוססות WEB עם ממשק גרפי דומה ל MULTIEQ-X תוך שימוש ב VLC ו REW.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4215
- נתן תודות: 1656 פעמים
- קיבל תודות: 557 פעמים
evo nexus יש מדריך בפורום.אם יש לך בעיות נעזור...
- יהלי ב
- חבר ותיק

לדעתי אין ממש טעם להשתמש ב NEXUS. ה ACUSTICA מספיק בשל כדי לתת תוצאות טובות יותר. רק היום הוא שחרר גרסה 5.3. הנקסוס טוב רק אם מתעקשים על DEQ. אכן ה ACUSTICA נוטה לבחור קרוסאוברים דיי גבוהים מעל ל 100, אבל הבאס נשמע יותר טוב והוא בניגוד לנקסוס, מתקן נכון עד 20kHz.
בנקסוס יש אפשרות עם/בלי DEQ .
יש גם אפשרות כיול תחת "רמקולים קטנים" לבחירת המשתמש שאותה צריך לסמן לפני עיבוד הסקריפט.
גם בנקסוס ערכי החיתוך גבוהים אפילו מאד ובמקום החיתוך המסורתי 120 לסאב, הסקריפט מציין לחתוך ב200 וגם 250 בהתאמה.
עדיין לא התנסיתי באקוסטיקה.
ליאור
יש גם אפשרות כיול תחת "רמקולים קטנים" לבחירת המשתמש שאותה צריך לסמן לפני עיבוד הסקריפט.
גם בנקסוס ערכי החיתוך גבוהים אפילו מאד ובמקום החיתוך המסורתי 120 לסאב, הסקריפט מציין לחתוך ב200 וגם 250 בהתאמה.
עדיין לא התנסיתי באקוסטיקה.
ליאור
- Akila
- חבר פעיל מאוד

אני מסכים איתך לחלוטין, השרשור הזה מאד מבולגן, הוא התחיל עם תוכנה אחת וגלש לתוכנה אחרת ומשם לתוכנה השלישית, על אותו שרשור (במקום לפתוח שרשור נפרד).06/06/2025 18:38bmoti2024 כתב: שבת שלום לכולם!!!
אני כרגע עם A1 EVO נראה לי גירסה 1.2
האם יש שיפור לגירסה הזאת? אשמח למידע..
מאוד מבולגן השירשור וקשה להבין מה עדיף על מה..
אשמח להכוונה חברים...
A1 Evo Acoustica v6.3 לדעתי כרגע הוא המוצלח ביותר.
https://drive.google.com/drive/folders/ ... yXHQY2QLDp
אתה גם מוזמן לנסות את הגירסא היותר חדשה שלו שזה ה Acoustica 6 Turbo (למעשה זה ה Acoustica 6.6)