·אבל אתה לא קונה בארץ!two-times כתב:כי אני מרוויח משכורת בשקלים. וחשבון הבנק שלי הוא בשקלים.......
וזה כי זה הכי נוח ומיידי.
...
גם כשאתה טס לחו"ל אתה מתעקש לשלם בחנויות בשקלים?
זה אותו דבר.
אתה קונה בחנות זרה, הכי טוב לדעת להשתמש במטבע שלהם.

·אבל אתה לא קונה בארץ!two-times כתב:כי אני מרוויח משכורת בשקלים. וחשבון הבנק שלי הוא בשקלים.......
...

בוא ספר לי איפה יש כרטיסים כאלו. אני אשמח לשמוע.UHD כתב:אתה מודע לזה ששער ההמרה של אמזון כשאתה משלם בשקלים תמיד כלל עמלת המרה נסתרת?
יש היום כרטיסי אשראי עם עמלת מט״ח של 1%, תשיג לך אחד כזה ותשלם תמיד במטבע מקומי....

זו השורה היחידה בהודעה שלי שהתייחסת אליה. וגם זה בצורה חלקית (רק לכרטיס של מקס) וגם זה מבלי לקרוא בעיון מה כתבתי..: מונחים כמו "אני חושב". ו-"תקנו אותי אם אני טועה".two-times כתב:
המקס של "כזה אני רוצה" וגם פלאיי כארד - אני חושב שיש להם דמי כרטיס חודשיים. תקנו אותי אם אני טועה.
...

·two-times כתב:כי אני מרוויח משכורת בשקלים. וחשבון הבנק שלי הוא בשקלים.......
שער יציג של ליש"ט לצורך הדוג הוא 4.3? השער של אמאזון הוא 4.5?
-נניח אני היום ועכשיו מבצע עיסקה במאה ליש"ט? -אני כבר עכשיו ומייד אני יודע מה יהיה החיוב שלי בחשבון הבנק השקלי שלי... אני יודע שהקנייה הזו תעלה לי 450 שקל היום כי ביצעתי אותה היום.
אני לא צריך לשבת על התחת ולחכות 4-5 ימים (לפעמים יותר. בתקופות חגים) שכרטיס האשראי שלי יוסיף את שערי ההמרה שלו (שלך תדע מה הם יהיו בעוד 4-5 ימים) + עמלות השקר שלו... - וייתן לי סכום כספי שיקלי סופי רק בעוד שבוע.
לא רוצה!!
אני קניתי עכשיו? - אז אני רוצה לשלם עכשיו ולדעת בדיוק כמה זה עולה לי כבר עכשיו.
זה הכי נוח.
בלי הפתעות בעתיד ובלי אי וודאות. הכל ידוע וברור ומוסכם מראש.
אני גם לא מבין מה הבעיה של אמאזון... הם מנסים לתרץ את המהלך בהגנה מפני שינויי מטבע עתידיים. איזה בולשיט. הרי זה לא פיקדון. ואנחנו גם לא חיים בסביבה אינפלציונית כבדה. וממילא אם השער שלהם היום הוא 4.5 ואני שילמתי להם 450 שקל, ונניח 10 ימים אח"כ ביטלנו עיסקה והם נותנים לי החזר - והשער באותו יום הוא 4.4 - אז וואלה שיחזירו לי רק 440 שקל.
סבבה. אין בעיה.
ואם בעתיד השער יהיה 4.6 - אז שלא יחזירו לי 460. שיחזירו רק 450 כפי ששילמתי מלכתחילה.
אין בעיה. שהכל יתנהל לפי שערי ההמרה שלהם, ללא אפשרות לעשיית עושר.
מקובל.
אבל למה סתם לדפוק את הצרכן בעמלות גזל חדשות ומומצאות?
מדובר בהרעת תנאים מובהקת... ללא שום רציונל.
וגם שים לב דרך החישוב של העמלה החדשה הזו שהוסיפו: לא מפורט. הם לא מסבירים מה הנוסחא שהגיעו לעמלה הזו. רק נותנים לך את השורה הסופית.
גם אין שקיפות. משתינים עלינו בקשת....