דיון מרוכז לשאלות/קושיות/טענות וכו - נא לרכז הכל פה
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78967
- שם מלא: עפר לאור
הרבה מאוד חבילות התשתחררו. לדעתי הם ערוכים להתחיל ולקבל חבילות עכשיו.
- osh78
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1308
Re: מישהו יודע מה קורה עם משלוחים של USPS
@הוביט
·
USPS הסירו את ישראל מרשימת המדינות המוגבלות:
https://about.usps.com/newsroom/service ... elcome.htm
·
https://about.usps.com/newsroom/service ... elcome.htm
- הוביט
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 34
Re: מישהו יודע מה קורה עם משלוחים של USPS
·הבנתי לפי כתבה אתמול שהם כבר החזירו שוב. תודה.osh78 כתב:@הוביט
·
https://about.usps.com/newsroom/service ... elcome.htm...
- two-times
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 344
אמאזון מוסיפים גזל חדש: exchange rate guarantee fee
נתקלתי הרגע באמאזון UK בגזירה חדשה ומרושעת במיוחד...
סתם דוחפים ליד לכיס של הלקוחות, מרעים תנאים שעד אתמול היו בחינם, ובתמורה לא נותנים כלום.
מהיום - כל פעם שתקנו משהו ותרצו לשלם במטבע ישראלי (לא בליש"ט) - תאלצו לשלם עמלת שקר מומצאת חדשה שנקראת "exchange rate guarantee fee"
רק בגלל שאתם משלמים בשקלים - ולא בליש"ט.
*מדובר על תוספת עמלה חדשה... מעבר לשערי ההמרה הגבוהים של אמאזון ממילא.*
(כידוע מי שמשלם בליש"ט, לפחות בחלק מהכרטיסי אשראי אצלנו בארץ הקודש: מחוייב בשערי המרה רעים + מחוייב בעמלות על עצם ביצוע עסקה במטבע זר... ולכן רבים מאיתנו בוחרים לבצע את הקנייה באמזון במטבע ישראלי)
אני החלטתי לבטל את מנויי הפריים (שזה עתה חידשתי) לאות מחאה.
אני גם לא מתכוון לקנות באמזון עד הודעה חדשה. ופניתי אליהם בצ'ט לשירות לקוחות וביטלתי במעמד הצ'ט את חשבון הפריים, והבהרתי להם שזה אקט של מחאה.
סתם דוחפים ליד לכיס של הלקוחות, מרעים תנאים שעד אתמול היו בחינם, ובתמורה לא נותנים כלום.
מהיום - כל פעם שתקנו משהו ותרצו לשלם במטבע ישראלי (לא בליש"ט) - תאלצו לשלם עמלת שקר מומצאת חדשה שנקראת "exchange rate guarantee fee"
רק בגלל שאתם משלמים בשקלים - ולא בליש"ט.
*מדובר על תוספת עמלה חדשה... מעבר לשערי ההמרה הגבוהים של אמאזון ממילא.*
(כידוע מי שמשלם בליש"ט, לפחות בחלק מהכרטיסי אשראי אצלנו בארץ הקודש: מחוייב בשערי המרה רעים + מחוייב בעמלות על עצם ביצוע עסקה במטבע זר... ולכן רבים מאיתנו בוחרים לבצע את הקנייה באמזון במטבע ישראלי)
אני החלטתי לבטל את מנויי הפריים (שזה עתה חידשתי) לאות מחאה.
אני גם לא מתכוון לקנות באמזון עד הודעה חדשה. ופניתי אליהם בצ'ט לשירות לקוחות וביטלתי במעמד הצ'ט את חשבון הפריים, והבהרתי להם שזה אקט של מחאה.
נערך לאחרונה על ידי two-times ב 16/05/2020 0:42, נערך פעם 1 בסך הכל.
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17940
לא תקנה באמזון אז איפה תקנה, בארץ ?
פה בלי עמלות המרה יפתחו לך את השושנה.
פה בלי עמלות המרה יפתחו לך את השושנה.
- shiki
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1930
- שם מלא: שלומי
יש לזה פתרון פשוט, שלם במטבע המקומי - גם יותר זול כי עמלת ההמרה של חברת האשראי היא נמוכה יתר וגם לא תשלם לאמאזון את העמלה 
- two-times
-
- חבר פעיל מאוד

זה מדרון חלקלק.istarmini כתב:לא תקנה באמזון אז איפה תקנה, בארץ ?
פה בלי עמלות המרה יפתחו לך את השושנה....
אם אמזון יראו שלקוחות סותמים - ימשיכו לדפוק אותם. יותר.
זו הרעת תנאים. בוטה. וצרכנים נבונים לא צריכים לעבור על כך בשתיקה.
- UHD
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 166
אתה מודע לזה ששער ההמרה של אמזון כשאתה משלם בשקלים תמיד כלל עמלת המרה נסתרת?
יש היום כרטיסי אשראי עם עמלת מט״ח של 1%, תשיג לך אחד כזה ותשלם תמיד במטבע מקומי.
יש היום כרטיסי אשראי עם עמלת מט״ח של 1%, תשיג לך אחד כזה ותשלם תמיד במטבע מקומי.
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17940
·two-times כתב:זה מדרון חלקלק.......
אם אמזון יראו שלקוחות סותמים - ימשיכו לדפוק אותם. יותר.
זו הרעת תנאים. בוטה. וצרכנים נבונים לא צריכים לעבור על כך בשתיקה....
אנחנו קטנים מידי בשביל להשפיע על ענק כמו אמזון שורה תחתונה אתה רוצה מוצר x בכמה שפחות כסף ועם אחריות טובה, לא ?
במידה ויש לך אופציה להשיג מחיר זול יותר פה עם אחריות טובה רק אז כדאי לך לעשות חרם כזה או אחר, אחרת ? ההפסד הכלכלי כולו שלך.
ונתנו לך פה אחלה פתרונות תחשוב כלכלית לא ריגשית
- Shakedd
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 877
·בדיוק, מה גם שהעמלה שנלקחה עד לא מזמן הייתה יותר מ4 אחוז שזה בערך המקסימום עמלת המרה שגבו בארץ.UHD כתב:אתה מודע לזה ששער ההמרה של אמזון כשאתה משלם בשקלים תמיד כלל עמלת המרה נסתרת?
יש היום כרטיסי אשראי עם עמלת מט״ח של 1%, תשיג לך אחד כזה ותשלם תמיד במטבע מקומי....
תמיד שלמתי במטבע מקורי, ולפני שלוש שנים עשיתי כרטיס של I need it, ועמלת ההמרה היא אחוז. אין דרישות מיוחדות לכרטיס למיטב ידעתי.
- Mad-Dog
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4302
למה לשלם בשקלים?
- vivi
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3548
כשאתה משלם באמזון בשקלים, יש עלויות המרה שמגיעות לאמזון
כשאתה משלם באמזון במטבע מקומי, יש עלויות המרה שמגיעות לחברות האשראי.
תשווה בין התעריפים ותבחר את הדרך המועדפת.
לא גזל ולא דבר חדש. ככה זה עובד.
כשאתה משלם באמזון במטבע מקומי, יש עלויות המרה שמגיעות לחברות האשראי.
תשווה בין התעריפים ותבחר את הדרך המועדפת.
לא גזל ולא דבר חדש. ככה זה עובד.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10924
Re: אמאזון מוסיפים גזל חדש: exchange rate guarantee fee
@two-times
אולי אתה לא מודע לזה, אבל תמיד שילמת עמלת המרה גבוהה לאמאזון, כששילמת בשקלים.
אף פעם זה לא היה כדאי.
בתקופה האחרונה, יש שינויי שערי מטבע גדולים, אז אמאזון החליטו, כנראה, להשיק שירות הבטחת שער חליפין, בתשלום.
כמו ביטוח מפני עליית שער המטבע.
אין שום סיבה לשלם לאמאזון בשקלים.
אף פעם לא הייתה.
תמיד ההמרה שלהם יקרה יותר משל חברות האשראי בישראל.
אולי אתה לא מודע לזה, אבל תמיד שילמת עמלת המרה גבוהה לאמאזון, כששילמת בשקלים.
אף פעם זה לא היה כדאי.
בתקופה האחרונה, יש שינויי שערי מטבע גדולים, אז אמאזון החליטו, כנראה, להשיק שירות הבטחת שער חליפין, בתשלום.
כמו ביטוח מפני עליית שער המטבע.
אין שום סיבה לשלם לאמאזון בשקלים.
אף פעם לא הייתה.
תמיד ההמרה שלהם יקרה יותר משל חברות האשראי בישראל.
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
עמלת ההמרה היא עוד מקור פרנסה. גם כשאני עובר בין אמזונים ומשלם במטבע מקומי, הוא זוכר ששילמתי בדולר וממיר לי מליש״ט לדולר בשער המרה מאוד רע.
העמלה החדשה דווקא מהשם נשמעה לי כמו משהו שקשור לזה שההזמנה היא לא מיידית ועד החיוב השער יכול להשתנות וזאת עמלה על הבטחת שער. לא חקרתי אבל זה נשמע קשור לזה שמתחייבים לך על מחיר לפני החיוב בשער באותו הזמן
העמלה החדשה דווקא מהשם נשמעה לי כמו משהו שקשור לזה שההזמנה היא לא מיידית ועד החיוב השער יכול להשתנות וזאת עמלה על הבטחת שער. לא חקרתי אבל זה נשמע קשור לזה שמתחייבים לך על מחיר לפני החיוב בשער באותו הזמן
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10924
Re: אמאזון מוסיפים גזל חדש: exchange rate guarantee fee
ממש לא היה המרת מטבע בחינם.two-times כתב:נתקלתי הרגע באמאזון UK בגזירה חדשה ומרושעת במיוחד...
סתם דוחפים ליד לכיס של הלקוחות, מרעים תנאים שעד אתמול היו בחינם, ובתמורה לא נותנים כלום....
הנה שרשור מ- 2014.
https://www.hometheater.co.il/vt207208.html
לא ראיתי את המקור לטענה שלך, אבל נשמע שהם מבטיחים לך שכך לא תשלם יותר, אם שער המטבע ישתנה לרעתך, מרגע מועד ההזמנה ועד למועד החיוב.
- two-times
-
- חבר פעיל מאוד

לא מבין על איזה שערי המרה אתם מדברים...?
אני לא מדבר על השערי המרה של אמאזון. ברור לי שהם תמיד היו וישארו ושהם גבוהים יותר מהשער היציג.
(כשאתם עושים עסקה באמזון UK לצורך העניין ומבצעים את העסקה במטבע שקלי - אתם לא משלמים לפי שער יציג הרי... אתם משלמים לפי שער של אמאזון, שהוא ממילא גבוה)
כעת התווסף משהו חוץ מהפער שערי המרה הזה (שאני לא מתכוון להיכנס עכשיו לוויכוח איך הוא בהשוואה למה שנותן הכרטיס אשראי שלכם... כי זה תלויי ומשתנה בין כרטיס לכרטיס. בכל מקרה השער המרה של אמאזון UK הוא לא נמוך.)
כעת חוץ מהפער המרה הזה שתמיד היה קיים באמזון - כעת מצטרפת גביית עמלה חדשה. שלא נותנת לצרכן כלום.
אין שקיפות בנוגע לאופן החישוב שלה, ו-
היא לא משרתת שום רציונל. איזה הגנה מפני שינויי מטבע בזמן החזר? -הרי זה לא פיקדון! אם מחר המטבע הישראלי יתחזק אז מה הם יחזירו לי יותר? -לא.
זה לא פיקדון זה לא "ביטוח מפני שינויי מטבע"...
מדובר פה ב-עמלה.
עמלת גזל. סתם כדי להעמיק רווחים של מוסד שככל הידוע לי כבר לפני זה הרוויח נאות.
אין פה שום רציונל... אנחנו כצרכנים לא מקבלים כאן שום תמורה. פשוט משלמים החל מהיום יותר על משהו שעד היום קיבלנו בחינם.
מדובר בהרעת תנאים מובהקת. וסתמית.
הרעת תנאים שסומכת על הפאסיביות שלכם.
השאלה אם אנחנו "השוק הישראלי" גדולים או קטנים - לא מעניינת. אותנו.
השאלה האם עדיין משתלם לקנות באמזון או לא - היא שאלה אווילית. צריך להסתכל על המגמה. לא על הנקודה.
כפי שאמרתי: המדרון הוא חלקלק. אם אמזון יראו שזה עובר בשקט - מחר הם יכפילו את העמלה. ואח"כ מחרתיים הם ישלשו אותה.
כל הזמן תסתתרו מאחורי הטיעון "אבל בארץ ממילא יותר יקר"?
צרכן גלובלי נבון במאה ה 21 מתנהג כמו צרכן גלובלי נבון.
אם אתם רוצים לשקוט שמשתינים עליכם בקשת - אז תשקטו. תראו. לחנך אני לא יכול לחנך אף אחד פה.
אני לא מדבר על השערי המרה של אמאזון. ברור לי שהם תמיד היו וישארו ושהם גבוהים יותר מהשער היציג.
(כשאתם עושים עסקה באמזון UK לצורך העניין ומבצעים את העסקה במטבע שקלי - אתם לא משלמים לפי שער יציג הרי... אתם משלמים לפי שער של אמאזון, שהוא ממילא גבוה)
כעת התווסף משהו חוץ מהפער שערי המרה הזה (שאני לא מתכוון להיכנס עכשיו לוויכוח איך הוא בהשוואה למה שנותן הכרטיס אשראי שלכם... כי זה תלויי ומשתנה בין כרטיס לכרטיס. בכל מקרה השער המרה של אמאזון UK הוא לא נמוך.)
כעת חוץ מהפער המרה הזה שתמיד היה קיים באמזון - כעת מצטרפת גביית עמלה חדשה. שלא נותנת לצרכן כלום.
אין שקיפות בנוגע לאופן החישוב שלה, ו-
היא לא משרתת שום רציונל. איזה הגנה מפני שינויי מטבע בזמן החזר? -הרי זה לא פיקדון! אם מחר המטבע הישראלי יתחזק אז מה הם יחזירו לי יותר? -לא.
זה לא פיקדון זה לא "ביטוח מפני שינויי מטבע"...
מדובר פה ב-עמלה.
עמלת גזל. סתם כדי להעמיק רווחים של מוסד שככל הידוע לי כבר לפני זה הרוויח נאות.
אין פה שום רציונל... אנחנו כצרכנים לא מקבלים כאן שום תמורה. פשוט משלמים החל מהיום יותר על משהו שעד היום קיבלנו בחינם.
מדובר בהרעת תנאים מובהקת. וסתמית.
הרעת תנאים שסומכת על הפאסיביות שלכם.
השאלה אם אנחנו "השוק הישראלי" גדולים או קטנים - לא מעניינת. אותנו.
השאלה האם עדיין משתלם לקנות באמזון או לא - היא שאלה אווילית. צריך להסתכל על המגמה. לא על הנקודה.
כפי שאמרתי: המדרון הוא חלקלק. אם אמזון יראו שזה עובר בשקט - מחר הם יכפילו את העמלה. ואח"כ מחרתיים הם ישלשו אותה.
כל הזמן תסתתרו מאחורי הטיעון "אבל בארץ ממילא יותר יקר"?
צרכן גלובלי נבון במאה ה 21 מתנהג כמו צרכן גלובלי נבון.
אם אתם רוצים לשקוט שמשתינים עליכם בקשת - אז תשקטו. תראו. לחנך אני לא יכול לחנך אף אחד פה.
- two-times
-
- חבר פעיל מאוד

כי אני מרוויח משכורת בשקלים. וחשבון הבנק שלי הוא בשקלים.Mad-Dog כתב:למה לשלם בשקלים?...
וזה כי זה הכי נוח ומיידי.
שער יציג של ליש"ט לצורך הדוג הוא 4.3? השער של אמאזון הוא 4.5?
-נניח אני היום ועכשיו מבצע עיסקה במאה ליש"ט? -אני כבר עכשיו ומייד אני יודע מה יהיה החיוב שלי בחשבון הבנק השקלי שלי... אני יודע שהקנייה הזו תעלה לי 450 שקל היום כי ביצעתי אותה היום.
אני לא צריך לשבת על התחת ולחכות 4-5 ימים (לפעמים יותר. בתקופות חגים) שכרטיס האשראי שלי יוסיף את שערי ההמרה שלו (שלך תדע מה הם יהיו בעוד 4-5 ימים) + עמלות השקר שלו... - וייתן לי סכום כספי שיקלי סופי רק בעוד שבוע.
לא רוצה!!
אני קניתי עכשיו? - אז אני רוצה לשלם עכשיו ולדעת בדיוק כמה זה עולה לי כבר עכשיו.
זה הכי נוח.
בלי הפתעות בעתיד ובלי אי וודאות. הכל ידוע וברור ומוסכם מראש.
אני גם לא מבין מה הבעיה של אמאזון... הם מנסים לתרץ את המהלך בהגנה מפני שינויי מטבע עתידיים. איזה בולשיט. הרי זה לא פיקדון. ואנחנו גם לא חיים בסביבה אינפלציונית כבדה. וממילא אם השער שלהם היום הוא 4.5 ואני שילמתי להם 450 שקל, ונניח 10 ימים אח"כ ביטלנו עיסקה והם נותנים לי החזר - והשער באותו יום הוא 4.4 - אז וואלה שיחזירו לי רק 440 שקל.
סבבה. אין בעיה.
ואם בעתיד השער יהיה 4.6 - אז שלא יחזירו לי 460. שיחזירו רק 450 כפי ששילמתי מלכתחילה.
אין בעיה. שהכל יתנהל לפי שערי ההמרה שלהם, ללא אפשרות לעשיית עושר.
מקובל.
אבל למה סתם לדפוק את הצרכן בעמלות גזל חדשות ומומצאות?
מדובר בהרעת תנאים מובהקת... ללא שום רציונל.
וגם שים לב דרך החישוב של העמלה החדשה הזו שהוסיפו: לא מפורט. הם לא מסבירים מה הנוסחא שהגיעו לעמלה הזו. רק נותנים לך את השורה הסופית.
גם אין שקיפות. משתינים עלינו בקשת.
- Mad-Dog
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4302
אני משתמש בכרטיס אשראי של הייטקזון, ההמרה היא לפי שער יציג פלוס אחוז, קבוע וברור. ואפילו יש חלוקה אוטומטית לחיוב רק 3 חודשים מהעסקה.
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
אם אתה משתמש בפיירפוקס תתקין את התוסף הזה:two-times כתב:אני לא צריך לשבת על התחת ולחכות 4-5 ימים (לפעמים יותר. בתקופות חגים) שכרטיס האשראי שלי יוסיף את שערי ההמרה שלו (שלך תדע מה הם יהיו בעוד 4-5 ימים) + עמלות השקר שלו... - וייתן לי סכום כספי שיקלי סופי רק בעוד שבוע..........
https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... converter/
הוא יחליף לך את המחירים שמוצגים בליש"ט במחירים בשקלים. זה לא כולל עמלות המרה, אבל אם יש לך כרטיס שנותן עמלות המרה של 1% אז לא קשה לחשב (סכום של 100 ש"ח הופך ל-101 ש"ח), ואפשר פשוט להתעלם מהחישוב הזה. אני בספק שתוספת של 1% לקניות שלך באמזון תפגע ביכולת שלך לחשב את ההוצעות החודשיות.
- two-times
-
- חבר פעיל מאוד

יש שערי המרה.
ויש עמלת ביצוע עסקה במטבע זר.
אלו שני דברים שונים לגמרי. זו פעם שלישית ואחרונה שאני מסביר, כי מי שלא מבין בפעם השלישית לא יבין גם ברביעית.
מה שאתה מדבר זה שערי המרה.
1 אחוז או 2 אחוז או 3 אחוז - מעל השער היציג. (דרך אגב, מבדיקה שערכתי הרגע אמזון UK לוקחים שער המרה של 2.6 אחוז בערך, מעל השער היציג של שקל/ליש"ט)
זה שער המרה. זה תמיד היה ותמיד יהיה ואין לי בעיה עם זה. גם אין לי בעיה אם אמאזון יעשו 2 שערי המרה: אחד לקניה ואחד למכירה - ואם בעתיד תבוטל עסקה - אז שיחזירו לי סכום לפי שער מכירה לפי השער הנמוך מבין השניים.
אין בעיה עם זה. זה מובן ומוצדק.
הבעיה היא עם העמלה. העמלה החדשה הזו שהם דחפו - על עצם ביצוע העסקה במטבע זר: אין בה שום רציונל. היא לא משרתת שום מטרה. היא לא נותנת כלום. היא תלושה. דרך החישוב שלה מוסתר. היא הרעת תנאים מובהקת. ואני גם לא יודע עד כמה היא מותרת מבחינה חוקית.
חברות אשראי ובנקים לוקחים עמלות כי הם מתפרנסים מזה. זה הביזנס שלהם. אם אני משלם במטבע זר ואני בא לישראכרט ואומר להם תמירו לי את הסכום של הקניה לשקלים, אז חוץ משער ההמרה הם גם בנוסף יקחו עמלה על עצם העבודה שעשו בשבילי.
זכותם.
אבל אמזון לא עושים בשבילי שום עבודה. הם פונים לחברת האשראי ואומרים לה תחייבו את מר ישראל ישראלי בסכום של X שקלים. אמאזון היא לא חברת מימון היא לא חברת אשראי, הם לא עושים שום עבודה ולכן לא זכאים לגבייה של שום עמלה.
בגלל זה גם הם לא משווקים את העמלה הזו כ"עמלת המרה" כי אסור להם לגבות דבר שכזה. הם לא חברת אשראי... לכן הם משווקים את העמלה הזו בתור "עמלת הבטחת שער".
הבעיה היא ש-עמלה על הבטחת שער (להבדיל מפיקדון) זה דבר אבסורדי.
בנוגע לחישוב שלך: דרך החשיבה שלך היא מוטעת. אם אני עושה עסקה דרך הישראכרט שלי בליש"ט - לוקח להם 5 ימים עד ש-ישרכארט מעניקים לי סכום שקלי לעסקה הזו. והוא יבוסס על השער העתידי שיהיה רק בעוד 5 ימים. אין לי יכולת כבר עכשיו היום לדעת מה יהיה השער שלפיו תחושב העסקה בעתיד בעוד 5 ימים.
יכול להיות שבעוד 5 ימים השער יהיה גבוה יותר (ואז אני אפסיד). יכול להיות שבעוד 5 ימים השער של הליש"ט דווקא יירד - ואז אני ארוויח.
כשאני קונה בשקלים מאמאזון - אני קונה עכשיו, לפי השער של עכשיו. ואני יודע עכשיו בדיוק כמה זה יעלה לי הקניה הזו.
אין יותר נוח מזה.
ויש עמלת ביצוע עסקה במטבע זר.
אלו שני דברים שונים לגמרי. זו פעם שלישית ואחרונה שאני מסביר, כי מי שלא מבין בפעם השלישית לא יבין גם ברביעית.
מה שאתה מדבר זה שערי המרה.
1 אחוז או 2 אחוז או 3 אחוז - מעל השער היציג. (דרך אגב, מבדיקה שערכתי הרגע אמזון UK לוקחים שער המרה של 2.6 אחוז בערך, מעל השער היציג של שקל/ליש"ט)
זה שער המרה. זה תמיד היה ותמיד יהיה ואין לי בעיה עם זה. גם אין לי בעיה אם אמאזון יעשו 2 שערי המרה: אחד לקניה ואחד למכירה - ואם בעתיד תבוטל עסקה - אז שיחזירו לי סכום לפי שער מכירה לפי השער הנמוך מבין השניים.
אין בעיה עם זה. זה מובן ומוצדק.
הבעיה היא עם העמלה. העמלה החדשה הזו שהם דחפו - על עצם ביצוע העסקה במטבע זר: אין בה שום רציונל. היא לא משרתת שום מטרה. היא לא נותנת כלום. היא תלושה. דרך החישוב שלה מוסתר. היא הרעת תנאים מובהקת. ואני גם לא יודע עד כמה היא מותרת מבחינה חוקית.
חברות אשראי ובנקים לוקחים עמלות כי הם מתפרנסים מזה. זה הביזנס שלהם. אם אני משלם במטבע זר ואני בא לישראכרט ואומר להם תמירו לי את הסכום של הקניה לשקלים, אז חוץ משער ההמרה הם גם בנוסף יקחו עמלה על עצם העבודה שעשו בשבילי.
זכותם.
אבל אמזון לא עושים בשבילי שום עבודה. הם פונים לחברת האשראי ואומרים לה תחייבו את מר ישראל ישראלי בסכום של X שקלים. אמאזון היא לא חברת מימון היא לא חברת אשראי, הם לא עושים שום עבודה ולכן לא זכאים לגבייה של שום עמלה.
בגלל זה גם הם לא משווקים את העמלה הזו כ"עמלת המרה" כי אסור להם לגבות דבר שכזה. הם לא חברת אשראי... לכן הם משווקים את העמלה הזו בתור "עמלת הבטחת שער".
הבעיה היא ש-עמלה על הבטחת שער (להבדיל מפיקדון) זה דבר אבסורדי.
בנוגע לחישוב שלך: דרך החשיבה שלך היא מוטעת. אם אני עושה עסקה דרך הישראכרט שלי בליש"ט - לוקח להם 5 ימים עד ש-ישרכארט מעניקים לי סכום שקלי לעסקה הזו. והוא יבוסס על השער העתידי שיהיה רק בעוד 5 ימים. אין לי יכולת כבר עכשיו היום לדעת מה יהיה השער שלפיו תחושב העסקה בעתיד בעוד 5 ימים.
יכול להיות שבעוד 5 ימים השער יהיה גבוה יותר (ואז אני אפסיד). יכול להיות שבעוד 5 ימים השער של הליש"ט דווקא יירד - ואז אני ארוויח.
כשאני קונה בשקלים מאמאזון - אני קונה עכשיו, לפי השער של עכשיו. ואני יודע עכשיו בדיוק כמה זה יעלה לי הקניה הזו.
אין יותר נוח מזה.