לה ליגה 2012-2013....

תוכניות ספורט, אירועי ספורט וכל מה שקשור לספורט...
ירקרק
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1251

שליחה

בארזי,מאלדיני,דל פיירו,גיגס,סקולס,צ'אבי,פויול.בכדורסל-ג'ורדן,מג'יק,בירד והרשימה עוד ארוכה בכל הענפים.

פעם נאמנות הייתה ערך עליון,היום לכל המצקצקים נגד מסי נאמנות הפכה לחיסרון.שיהיה.

ירקרק
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

גם פלה שיחק רק בסאנטוס,ונבחרת ברזיל אגב הייתה מורכבת מ 80% שחקני סאנטוס.אבל כאן כמובן אף אחד לא יצייץ.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

osherov כתב:לא קונה את האדישות של מסי...לא קיים ספורטאי בהיסטוריה בסדר גודל של מסי שלא מרגיש צורך להוכיח כמה טוב הוא!

אם כך היה המצב אז מסי לעולם לא היה הופך לאחד הגדולים שקמו לענף. לדוגמא, מסי מת לשבור את שיא הכיבושים בשנה קלנדרית, למרות שהוא משחק אותה אדיש. בן אדם לא כובש 90 שערים בעונה כל כך ארוכה בלי שיש לו דרייב מטורף להישגיות אישית. המרחק בצורך בהישגיות אישית בין מסי לרונאלדו למארדונה לג'ורדן לשומאכר לפלה לעלי הוא קטן מאוד.
...
הוא לא אדיש ואתה הסברת איך הוא לא אדיש.
בהחלט יש לו דרייב אדיר להישגיות.
מסתבר, אבל, שלהצליח בבית אחר לא נכלל אצלו בהישגים שהוא שואף אליהם. נראה לי הגיע הזמן לשיחה בינכם :wink:
משה

ירקרק
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

פרנץ בקנבאואר,אושרוב להמשיך?

ואני באמת לא מבין אריה,אם מסי יעבור ליונייטד הוא לא ייקח איתה אליפויות באנגליה?לא יהיה שחקן הכי טוב ביונייטד?למה שיעבור בכלל מבארסה?כדי שאתה ומדריד תסבלו פחות?

לא יקרה :D

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

אני מדבר על הדור החדש (משנות ה 80 נניח) ומדבר על שחקנים בטופ העולמי (גיגס בטח לא אחד מהם) ומעולם הכדורגל (NBA זה עסק קצת אחר מכיוון שכולם משחקים שם באותה הליגה).

הוא צריך לעבור מבארסה מכיוון שאין לו מה להוכיח עוד בקבוצה הזאת. למעט זכייה בעוד בתארים אין לו באמת עוד לאן לשאוף שם. הוא צריך אתגר חדש לפיצוח והיחיד שנשאר לו כרגע זה נבחרת ארגנטינה. ללכת נניח ליונטייד או לסיטי או לקבוצה איטלקית גדולה ולשחזר עליונות בליגה אחרת, זה אתגר אמיתי חדש.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

אז אם אני מבין נכון, הטענה שלך, אריה, היא שהוא לא ייחשב השחקן הטוב בעולם כי הוא לא מוכן לעזוב מקום נוח, שטוב לו בו ושבו הוא ממצה את היכולות שלו.
בעצם, הוא נמצא כבר היום במקום שכל שחקן חולם להגיע אליו, הוא זה שמצעיד את הקבוצה הטובה ביותר להישגים הגדולים ביותר שלה, אבל למה לו? הוא תמיד יכול להגיע לרמת השרון ולנסות לקחת אליפות בישראל...

ד"א, אפשר להכניס גם את ראול לאותה רשימה של נאמנים לקבוצתם (עד שבא המיוחד והחליט שאין לו מקום שם...), אם זה היה תלוי בראול הוא לא היה עוזב את הקבוצה, הוא מתאים להגדרות שלך של דור חדש, ומהטופ העולמי.
בינתיים גם ווין רוני משחק מגיל 18 (משנת 2004) ביונייטד וגם הוא לא עושה קולות של לעזוב.

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי

שליחה

moco כתב:גילי,
אין פה עיניין לנתח את הקבוצות ואופיין, מדובר במספרים והסתברויות בלבד.
...
משה, עדיין,
בארסה היתה רחוקה גול אחד מלייצר שוויון.
באותו משחק נתון מול ריאל, הם הישוו, ויכלו לנצח, בדיוק כמו שהפסידו בסוף.
זה לא היה רחוק..
בניתוח הקבוצות שלגביו כתבתי רק באתי לציין את דעתי, מדוע לא יקרה השנה מהפך,
בלי לבטל כמובן את נושא הסטטיסטיקה והסתברות.
נערך לאחרונה על ידי Gili_Regev ב 19/12/2012 8:49, נערך פעם 1 בסך הכל.
...

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי

שליחה

osherov כתב:ל. בן אדם לא כובש 90 שערים בעונה כל כך ארוכה בלי שיש לו דרייב מטורף להישגיות אישית.
...
אריה
ברור שלמסי הצורך להשגיות אישית, אבל יחד עם זאת,
אני לא זוכר מקרה שבו הוא שם עצמו לפני הקבוצה, והחליט לבעוט או לייצר מצב לעצמו,
אם היהע מישהו שב- 1 אחוז במצב טוב ממנו לכיבוש.
לא חושב שהוא אי פעם העמיד את ההישג האישי שלו לפני טובת הקבוצה.
וזה אגב, פרמטר מאוד חשוב, שאינו נרשם בשום מקום סטטיסטי, כדי לקבוע שהוא טוב יותר משחקן זה או אחר..
נערך לאחרונה על ידי Gili_Regev ב 19/12/2012 9:10, נערך פעם 1 בסך הכל.
...

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

אריה

מסי מוכיח כמה הוא גדול עם איכות ורמת המשחק שלו הוא בקבוצה מדהימה שיודעת לנצל את היכולות שלו בצורה המיטבית אז למה להחליף??

זה כמו שתגיד שנהג טוב שנוהג במרצס צריך להתחיל לנהוג בסובארו כדי להראות כמה הוא טוב.

עם המרצדס הביצועים שלו יהיו יותר טובים ולכן אין הגיון בלעבור.

מסי תפור על ברצלונה על שיטת המשחק ועל הצוות המדהים שמספק לו קרקע פורייה לגדול ולהתפתח. בנוסף הוא מקבל אחלה משכורת אז בשביל מה הוא צריך לעבור???

למי הוא צריך להוכיח עוד משהו??? כמו שאומרים "שלב ההוכחות הסתיים" ומזמן!

בשביל מה לעקור עץ שצומח כל כך טוב ומניב פירות כל כך מרהיבים וללכת לשתול אותו במקום אחר רק כדי לראות שהוא באמת עץ טוב... הרי אנחנו יודעים את זה!!

לדעתי אתה אומר את מה שאתה אומר כי אתה רוצה שלריאל יהיה יותר קל בליגה.

tomer_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046

שליחה

כל פעם שאני שומע את זה, אני רק חושב על רונאלדו השמן שעבר מברצלונה וגמר את הקריירה באינטר... ההחלטה הגרועה בחייו...

taoyossi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5224
שם מלא: יוסי ביטון

שליחה

מיליארד יורו סעיף השחרור של CR7 ... זו בדיחה ממש לא מצחיקה....

ivanhoe888
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209

שליחה

tomer_h כתב:כל פעם שאני שומע את זה, אני רק חושב על רונאלדו השמן שעבר מברצלונה וגמר את הקריירה באינטר... ההחלטה הגרועה בחייו...
...
הוצאת לי את המילים מהמקלדת...

אני גם לא מבין למה מסי "חייב" לעבור קבוצה. מה ייתן לו מעבר לקבוצה אחרת?

taoyossi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

מסי נמצא בקבוצה הטובה בעולם, עם השחקנים הטובים בעולם והכסף כמעט הכי טוב בעולם....

אבל תמיד שהכי טוב ... משתעממים ....
וזה עלול לקרות גם לו

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999

שליחה

כמו רבים פה, אני לא חושב שמסי צריך לעבור.
אבל אני מבין את מה שאריה אומר בצורה יותר רחבה (סלח לי אריה אם זו לא כוונתך, אבל אני מנסה ליצר חשיבה נוספת).

ברור לכולנו שמסי והא "גאון", ושהוא מוצלח, ונראה מהצד כאילו הוא גם נהנה.
השאלה המרכזית:
עבורו
האם "עדיף" לנצל את כל הטוב הזה לעוד כמה שנים נהדרות, מהנות מעשירות, ולסכם תקופה בהן הוא היה חלק מקבוצה מופלאה של פעם בדור, ולהמשיך לגדול בעיר בה גדל והתפתח (גם אם לא נולד בה).
מעין "הסתפקות בטוב שבורך בו".
או לנסות "להשיג יותר", עם הסיכון שיש בכך, ועם הסיכוי להיות "עוד יותר גדול".

ועבורנו
האם נוכל להנות מכל הטוב הזה לכמה שנים הקרובות, ואלו מאיתנו שזכרונם לא ידעך ולנכדים שלהם תהיה סבלנות יוכלו לספר חוויות.
או שעדיף לנו לחוות את הצלחתו/כשלונו במקום נוסף, כדי שיתקבע כ"גדול מכולם".

האלטרנטיבה מזכירה את הדילמה שיש לעובדים שנהנים בחברה מסויימת, אבל רוצים לנסות דברים נוספים, מול אלו שנהנים להיות שנים רבות באותו מקום.

ההחלטה מאד אישית, ונראה לי שמסי שייך לאלו שמעדיפים להנות מהטוב שיש לו.
וגם אם בשנים הקרובות ברסה לא תצליח לשחזר את השגיה עד כה, הוא יסכם את ההחלטה בחיוב.
ערן

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

taoyossi כתב:מסי נמצא בקבוצה הטובה בעולם, עם השחקנים הטובים בעולם והכסף כמעט הכי טוב בעולם....

וזה עלול לקרות גם לו
...
(Y) (Y) מסכים במאה אחוז!!

רק שכחת לכתוב מסי השחקן הכי טוב בעולם נמצא בקבוצה הכי טובה בעולם... וכו' וכו'

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

eg99 כתב: או לנסות "להשיג יותר", עם הסיכון שיש בכך, ועם הסיכוי להיות "עוד יותר גדול".
...
פה אני לא מסכים איתך... זה בפירוש לא יעשה אותו "עוד יותר גדול" הוא כבר עכשיו הגדול ביותר.

זה יכול מקסימום להשאיר אותו בגודלו הנוכחי

או

במקרה הגרוע לסרס את יכולותיו ולגרום לו ולנו להפסיק להנות ממה שיש לכולם עכשיו.

ivanhoe888
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209

שליחה

שימו לב גם הרבה פעמים (לא רק בספורט) כשסופרסטאר עובר לקבוצה אחרת, לא תמיד הוא יהיה אותו שחקן: לפעמים חוסר התאקלמות, פציעה (ע.ע רונלדו "השמן") וכו'.
פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.

taoyossi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

molvy כתב:
taoyossi כתב:מסי נמצא בקבוצה הטובה בעולם, עם השחקנים הטובים בעולם והכסף כמעט הכי טוב בעולם....

וזה עלול לקרות גם לו
...
(Y) (Y) מסכים במאה אחוז!!

רק שכחת לכתוב מסי השחקן הכי טוב בעולם נמצא בקבוצה הכי טובה בעולם... וכו' וכו'
...
לא צריך את הגושפנקא שלי בשביל לראות שמדובר בשחקן הכי טוב בעולם היום וכנראה גם בעבר

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

osherov כתב:אני מדבר על הדור החדש (משנות ה 80 נניח) ומדבר על שחקנים בטופ העולמי (גיגס בטח לא אחד מהם)
...
נו, את התגובה הזו צפיתי מראש וכבר הגבתי מראש: אם גיגס לא נכנס לקטגוריה, אז הקטגוריה שאתה מתייחס עליה מכילה מעט מידי שחקנים בשביל בכלל להסיק מסקנות שמאפיינות כוכבי כדורגל.

אין מולי את רשימת הכוכבים שאתה כולל בקבוצה ואת ההיסטוריה שלהם, אבל התחושה שלי שגם בקרב כוכבי העל על (מעל גיגס), המעבר לקבוצה אחרת כשאתה בשיא היא בכלל לא אופיינית.
יש כמובן דוגמא בולטת שהיא כן כזו - CR שעבר בשיאו מקבוצת על אחת לשנייה, אבל לא עולות לי כרגע בראש דוגמאות רבות אחרות דומות.
שים לב שאני לא כולל שחקנים שעברו מקבוצה אחת לקבוצה משמעותית יותר חזקה, כי הם היו "גדולים" על הקבוצה הקודמת. מסי התחיל בגדולה מכולן, אז קצת קשה לו לעשות מעבר כזה.
כמו כן, אני לא כולל כאלה שעברו שכבר היו אחרי שיאם.

נראה לי שחוץ מCR, אפשר למצוא רק בודדים שעשו משהו דומה.
משה

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

אפרופו CR...
גם רונאלדו וגם ריאל הודיעו שמעבר לשנתיים שנותרו לו בריאל, הצדדים יאריכו את החוזה ב-3 שנים נוספות (ז"א עד 2018), תוך שידרוג שכרו של העצוב (בטח שאחרי שמסי השתדרג, הוא חייב לעקוף אותו בגרוש וחצי).
סכום השיחרור אגב, השתדרג גם הוא ועומד כרגע על הסכום הדימיוני של מיליארד יורו!!!
במילים אחרות, ריאל מנסה לסכל כל תחרות מצד המועדונים שכבר הביעו התעניינות ב-CR (פ.ס.ז' וסיטי).

כמובן שאם תהיה הצעה רצינית ורונאלדו יחליט שהוא רוצה לעזוב, הסכום הזה יקוצץ ולא יעמוד באמת על מיליארד יורו.

חזור אל “ספורט”