שרשור מחירי אינטרנט - כמה באמת אתם משלמים?
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4767
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 760 פעמים
אני חושב שאתה לא מבין היטב את ההכוונה בפרטי וציבורי...
בגדול, בגלל מחסור בכתובות IP אתה מקבל כתובת IP שהיא בעצם הפניה לכתובת IP אחרת שהיא מתקשרת מהשרתים של הספק לשאר הרשת. כלומר, העולם הגדול רואה רק את הכתובת של הספק שלך ולא אותך מאחוריה (בערך, לא מדקדק). אתה מוגבל בשליטה שלך על הקשר הזה ולכן לא יכול, למשל, להפנות פורטים לשירותים מסויימים (אפשרי רק אם...).
בקיצור, זה חיסרון ולא יתרון. בגלל מבנה השוק בישראל, רגולציה והיסטוריה, יש חברות כמו סלקום ופרטנר שיש להן מאגר גדול של כתובות ולכן אין להן בעיה להקצות לכל אחד כתובת וחברה כמו בזק (או גילת שהיא בעצם מעין ספק וירטואלי של בזק) לא מקצות כתובת לכל אחד. 90% מהאנשים לא יודעים מה זה וזה גם לא מפריע להם. למי שמפריע לו הן מציעות כתובת בתוספת תשלום. יכול להיות שזה עדין משתלם אחרי תוספת התשלום, צריך לבדוק.
בגדול, בגלל מחסור בכתובות IP אתה מקבל כתובת IP שהיא בעצם הפניה לכתובת IP אחרת שהיא מתקשרת מהשרתים של הספק לשאר הרשת. כלומר, העולם הגדול רואה רק את הכתובת של הספק שלך ולא אותך מאחוריה (בערך, לא מדקדק). אתה מוגבל בשליטה שלך על הקשר הזה ולכן לא יכול, למשל, להפנות פורטים לשירותים מסויימים (אפשרי רק אם...).
בקיצור, זה חיסרון ולא יתרון. בגלל מבנה השוק בישראל, רגולציה והיסטוריה, יש חברות כמו סלקום ופרטנר שיש להן מאגר גדול של כתובות ולכן אין להן בעיה להקצות לכל אחד כתובת וחברה כמו בזק (או גילת שהיא בעצם מעין ספק וירטואלי של בזק) לא מקצות כתובת לכל אחד. 90% מהאנשים לא יודעים מה זה וזה גם לא מפריע להם. למי שמפריע לו הן מציעות כתובת בתוספת תשלום. יכול להיות שזה עדין משתלם אחרי תוספת התשלום, צריך לבדוק.
Re: שרשור מחירי אינטרנט - כמה באמת אתם משלמים??
כי ככה זה עובד באינטרנט כשיש NAT כפול... סתאאם...15/01/2025 14:31doronatik כתב: תמיד חשבתי ש-IP פרטי הוא דווקא יתרון על פני שימוש בשירותים כמו DynDNS ודומיו.
למה כשיש IP פרטי אי אפשר לשלוט על Port forwarding?...
אי אפשר, כי ההפניה היא מ ip ציבורי לפנימי, והמקום היחיד שיודע את שניהם הוא הנתב שלך, ורק כשיש לו ברגלWAN אי פי חיצוני-ציבורי.
מצד שני הנתב של בזק, שלו יש כתובת ציבורית, לא יודע את הכתובות הפנימיות שלך.. הספקיות לפעמים ימכרו את השרות הזה של הפניית פורטים, מה שמקובל מאוד אצל ספקיות VPN ים שם יש בעיה דומה .
מצד שלישי, זה חצי יתרון למי שמחפש אבטחה כפולה...
מה שקורה זה שהחברה שמה עוד ראוטר בין הלקוחות שלה לאינטרנט, ראוטר שהם לא שולטים עליו.15/01/2025 14:31doronatik כתב: תמיד חשבתי ש-IP פרטי הוא דווקא יתרון על פני שימוש בשירותים כמו DynDNS ודומיו.
למה כשיש IP פרטי אי אפשר לשלוט על Port forwarding?...
וגם אם כן היו שולטים עליו, הרי שאי אפשר להפנות את אותו הפורט לכמה IP-ים שונים בו זמנית.
פרטנר בשיחה קצרה מחיר יורד ל-90 שקל לסיבים 1000 מגה. למי שצריך את הראוטר שלהם זה עוד 12.5 ש"ח
בשיחה קצרה כשביקשת להתנתק?
כי לא הסכימו להוריד לי בשקל
כי לא הסכימו להוריד לי בשקל
פרטנר עושים פאדיחות: המע"מ עלה ב-1% אבל הם לא יודעים חשבון, אז המחיר ל-1GB עלה מ-89 ש"ח ל-89.15 ש"ח
למה ? ככה !
הוט (59 ש"ח ל-800MB) ו-019 (82 ש"ח ל-1GB) לא גילגלו בינתיים את המע"מ.
למה ? ככה !
הוט (59 ש"ח ל-800MB) ו-019 (82 ש"ח ל-1GB) לא גילגלו בינתיים את המע"מ.
נערך לאחרונה על ידי em28 ב 27/01/2025 21:52, נערך פעם 1 בסך הכל.
איפה יש מחיר הכי טוב לסיבים 300 מגה?
סלקום מעלים לי את המחיר ל119שח
סלקום מעלים לי את המחיר ל119שח
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4767
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 760 פעמים
תאוריה: המנוי שלך התחיל ב-7 לחודש?18/01/2025 18:13em28 כתב: פרטנר עושים פאדיחות: המע"מ עלה ב-1% אבל הם לא יודעים חשבון, אז המחיר ל-1GB עלה מ-89 ש"ח ל-89.15 ש"ח - למה ? ככה !...
אני לא אוהב את זה, אבל הרושם שלי הוא שחברות לא מחשבות חודשים לפי קלנדרי, אלא לפי זמן הצטרפות. מה שמקשה על חישובים.
אכן, תאריך החיתוך שלהם הוא לא תאריך התשלום, אבל המנוי בכלל החל ב-18 לחודש.18/01/2025 20:00jtk כתב: תאוריה: המנוי שלך התחיל ב-7 לחודש?
אני לא אוהב את זה, אבל הרושם שלי הוא שחברות לא מחשבות חודשים לפי קלנדרי, אלא לפי זמן הצטרפות. מה שמקשה על חישובים....
יוצא יקר אם להוסיף ראוטר בדמי מנוי חודשיים ומתאם סיב כנל18/01/2025 20:00jtk כתב: תאוריה: המנוי שלך התחיל ב-7 לחודש?
אני לא אוהב את זה, אבל הרושם שלי הוא שחברות לא מחשבות חודשים לפי קלנדרי, אלא לפי זמן הצטרפות. מה שמקשה על חישובים....
כמה הצלחתם לקבל בבזק לאחר סיום מבצע של שנה למהירות 1 GB , ולמהירות 600 MB ?
אתה ממילא בבזק ועל כן אתה מאחורי nat (אם לא שילמת תוספת עבור IP ציבורי) ולכן שווה לך ללכת לגילת טלקום (גם שם בברירת המחדל אתה מאחורי nat).27/01/2025 18:54יוליוס כתב: כמה הצלחתם לקבל בבזק לאחר סיום מבצע של שנה למהירות 1 GB , ולמהירות 600 MB ?...
69 לחודש עבור מהירות 1000/100, לשנה.
(לא כולל מתאם סיב/ראוטר).
- alber
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 10
- שם מלא: אל בר
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
השבוע אחרי הרבה איומים (ומימוש שלהם) על ניתוק, הוט חזרו עם הצעה לחבילת סיבים 1 ג'יגה בתשלום חודשי של ₪55 ללא הגבלת זמן + ₪40 עבור הציוד (הוטבוקס).
(יש לי זוג ראוטרים ASUS AC67-U, עכשיו אני צריך להבין מה אני צריך לקנות כדי שלא אצטרך לשכור מהם ציוד)
(יש לי זוג ראוטרים ASUS AC67-U, עכשיו אני צריך להבין מה אני צריך לקנות כדי שלא אצטרך לשכור מהם ציוד)
לפני שכותבים הודעה כזאת כהודעה ראשונה, הייתי מציע לצבור פז"מ וכמות סבירה של הודעות. כי בנתיים זה נראה אמין כמו:28/01/2025 20:50alber כתב: השבוע אחרי הרבה איומים (ומימוש שלהם) על ניתוק, הוט חזרו עם הצעה לחבילת סיבים 1 ג'יגה בתשלום חודשי של ₪55 ללא הגבלת זמן + ₪40 עבור הציוד (הוטבוקס).
(יש לי זוג ראוטרים ASUS AC67-U, עכשיו אני צריך להבין מה אני צריך לקנות כדי שלא אצטרך לשכור מהם ציוד)...
- alber
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 10
- שם מלא: אל בר
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
מובן לגמרי29/01/2025 17:32vital_t כתב: {A19637B1-89F2-4F19-863F-208026AB7EB6}.png
לפני שכותבים הודעה כזאת כהודעה ראשונה, הייתי מציע לצבור פז"מ וכמות סבירה של הודעות. כי בנתיים זה נראה אמין כמו:
image.png...
אני פשוט עוקב אחרי השרשור כמה שבועות כי הוט העלו לי מחיר ורציתי למצוא תחליף טוב.
אין לי גם שום אינטרס לשווק את הוט, אני יכול להעלות צילום של ההסכם אם זה יעזור ¯\_(ツ)_/¯
אולי האינטרס היחיד שלי הוא להבין אם בכלל אפשר להיפטר מההוטבוקס שלהם, כי מחפירה בשרשורים אחרים בפורום נראה שזה לא ממש אפשרי
יש לך כאן שרשור, עם לינק לרשימת ציוד פרטי המורשה עי הוט. לא אמורה להיות בעיה עקרונית...29/01/2025 20:54alber כתב: מובן לגמרי![]()
אני פשוט עוקב אחרי השרשור כמה שבועות כי הוט העלו לי מחיר ורציתי למצוא תחליף טוב.
אין לי גם שום אינטרס לשווק את הוט, אני יכול להעלות צילום של ההסכם אם זה יעזור ¯\_(ツ)_/¯
אולי האינטרס היחיד שלי הוא להבין אם בכלל אפשר להיפטר מההוטבוקס שלהם, כי מחפירה בשרשורים אחרים בפורום נראה שזה לא ממש אפשרי
...
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 7%95%D7%98