עדכוני קושחה: Xtreamer

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

לא נתווכח, כמו שאומרים - על טעם ועל ריח.

zilbermm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 563

שליחה

ראיתי בסרטון בדף 44 שה-XJB מופיע כאופציה רביעית בתפריט ההתחלתי.
יש דרך לערוך שם את סדר הקישורים ולהעביר אותו למעלה?

yakirdvir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 222

שליחה

סלחו לי שאני שואל אבל אני חייב כי לא מצאתי בשום מקום תשובה ברורה

מתי העוגה הזאת יוצאתתת??? ואם אפשר להוסיף קצפת ודובדבן...

לא רציני עכשיו יש הערכה מתי זה יצא לכלל המשתמשים

Drazick
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 240

שליחה

clubnet כתב:
kyossi5 כתב:זיו,

דווח להם על הבאג של התרגום בעברית. שהמשפט מחיל בסיפרה יש קוים מוזרים..
...
אכן הבחור צודק..
כנראה זיו שמפתחי "הקשוחה" אולי לא יודעים על הבעיה הזאתי?
ויש לדווח להם על כך. ככה הדבר יפתר .
...
גם תמיכה בקבצי תרגום בעברית בפורמט UTF-8 לקוי.
סימני הפיסוק מופיעים בתחילת המשפט במקום בסופו.

חבל, כי עם תמיכה מושלמת ב- UTF-8 כל נושא קידוד השפה יפתר לעולמים.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן

שליחה

אם סימני הפיסוק מופיעים במקום הלא נכון נסה להעביר את הכתוביות מ-LTR ל-RTL או להיפך.

Drazick
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

boren כתב:אם סימני הפיסוק מופיעים במקום הלא נכון נסה להעביר את הכתוביות מ-LTR ל-RTL או להיפך.
...
זה בדיוק מה שאני לא רוצה.
UTF-8 פותר את כל המחלות הללו.

סימני הפיסוק נראים כמו שצריך תחת VLC Player (מקודדים כ- UTF-8) וכך צריך שיהיה גם על ה- Xtreamer.
זה לבטח משהו פשוט, רק צריך להביא אותו לידיעת המפתחים.

נמאס מהגדרות קידוד של ימי ווינדוס 95 של LTR ו- RTL.
יש קידוד אוניברסלי, שיעבוד כמו שצריך.

shayf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162

שליחה

Drazick כתב:
boren כתב:אם סימני הפיסוק מופיעים במקום הלא נכון נסה להעביר את הכתוביות מ-LTR ל-RTL או להיפך.
...
זה בדיוק מה שאני לא רוצה.
UTF-8 פותר את כל המחלות הללו.

סימני הפיסוק נראים כמו שצריך תחת VLC Player (מקודדים כ- UTF-8) וכך צריך שיהיה גם על ה- Xtreamer.
זה לבטח משהו פשוט, רק צריך להביא אותו לידיעת המפתחים.

נמאס מהגדרות קידוד של ימי ווינדוס 95 של LTR ו- RTL.
יש קידוד אוניברסלי, שיעבוד כמו שצריך.
...
אתם קצת מבלבלים בין 2 דברים:
UTF-8 היא שיטת קידוד טקסט, יתרונה בנוגע לעברית הוא שאין צורך לומר למערכת שהתרגום הוא בעברית (ובנוסף - ניתן להשתמש בשפות נוספות באותו הקובץ).
לעומת זאת - כיווניות הטקסט בתווים שאין להם כיווניות ברורה (כמו סימני פיסוק) היא בעיה שאפשר להיתקל בה בכל שיטת קידוד.
המציאות כיום היא שרוב הנגנים והמחשבים מציגים את התווים הללו LTR, גם אם התרגם הוא בעברית.
זה גורם למתרגמים להפוך את מיקום סימני הפיסוק בתחילת וסוף שורות כדי שיוצגו נכון.
באקסטרימר ניתן לבחור בעברית כיווניות LTR או RTL שמשפיעה על אותם תווים חסרי כיווניות ברורה.
בחירה ב-RTL שנראית על פניה נכונה לעברית תביא להצגה נכונה של סימני פיסוק בעברית: הם יוצגו בסדר בו הוקלדו.
אבל היות והמתרגמים כבר הפכו את מיקום סימני הפיסוק, הם ייראו הפוכים!
זו הסיבה שצריך לבחור באקסטרימר עברית LTR.
לגבי קידוד UTF-8, אם איני טועה (אני לא מול המכשיר כרגע) אין אפשרות לבחור בו LTR או RTL.
הסיבה לכך היא שב-UTF-8 אלגוריתם בחירת הכיווניות יכול להשתמש בכיווניות השפה העיקרית שבתרגום לקביעת כיווניות התווים חסרי הכיווניות.
במקרה של תרגום בעברית - סימני הפיסוק יוצגו RTL, ומכיוון שהמתרגמים כבר הפכו אותם, הם יוצגו הפוכים.
הפתרון לדעתי צריך להיות בשלב התרגום: במקום להפוך את מיקום סימני הפיסוק בתחילת וסוף שורות יש להשתמש בתווי כיווניות (bidi) בלי קשר לשיטת הקידוד.
זה לא ישאיר לנגנים שום מקום לפרשנות לגבי כיווניות תווים אלו.
עוד מידע על הנושא ניתן לקרוא כאן: http://en.wikipedia.org/wiki/Bi-directional_text
כמובן שכדאי שמפתחי האקסטרימר יתקנו כבר את הבאג של הצגת תווי bidi (הם אמורים להיות מוסתרים, תפקידם הוא רק לשלוט על כיווניות הצגת הטקסט).
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

shayf כתב: אתם קצת מבלבלים בין 2 דברים:
...
אל תכליל אותי בבלבול. אם תקרא שוב את מה שכתבתי תראה שלא התייחסתי כלל לנושא הקידוד, אלא רק לנושא הכיווניות.
לגבי קידוד UTF-8, אם איני טועה (אני לא מול המכשיר כרגע) אין אפשרות לבחור בו LTR או RTL.
...
אני גם לא נמצא כרגע מול המכשיר, אבל אני לא רואה שום סיבה שההגדרה הנ"ל לא תופיע ב-UTF-8. גם בקידוד הזה וגם בקידודי עברית 8 ביט יכולים להיות מצבים שבהם אלגוריתם ה-BiDi של יוניקוד לא יוכל לזהות את הכיוון בצורה מהימנה. יש לכך מספר פתרונות אפשריים:

1. שילוב תווי כיווניות בתחילת המשפט, דבר שאפשרי לא רק ב-UTF-8 אלא גם ב-Windows-1255 וב-ISO-8859-8 (מהרוויזיה האחרונה שלו)
2. שליטה מפורשת על הכיווניות ע"י המשתמש, כלומר ההגדרה LTR/RTL שקיימת כבר היום באקסטרימר.
3. שילוב אלגוריתם היוריסטי כלשהו שירחיב את האלגוריתם של יוניקוד ויבדוק מעבר לתו ראשון בעל כיווניות חזקה, למשל אחוז המילים בעלות כיווניות RTL בפיסקה.
הפתרון לדעתי צריך להיות בשלב התרגום: במקום להפוך את מיקום סימני הפיסוק בתחילת וסוף שורות יש להשתמש בתווי כיווניות (bidi) בלי קשר לשיטת הקידוד.
זה לא ישאיר לנגנים שום מקום לפרשנות לגבי כיווניות תווים אלו.
...
זה בהחלט פתרון טוב, הבעיה היא שסטרימרים שלא תומכים בכיווניות פסקה RTL לא יציגו את הכתוביות נכון. במידה רבה זה דומה לבעייתיות שהיתה בכתיבת אתרי אינטרנט בעברית לוגית בתקופה שבה רק דפדפן אחד תמך בכך. בסופו של דבר מדובר בפתרון הנכון, ולשמחתי כמעט ואין אתרים בעברית הוויזואלית, אבל זה לקח לא מעט זמן, וכך יקרה גם בנושא התרגומים, במיוחד כשהמודעות לתווי בקרה מצד כותבי התכנים (כתוביות, אתרים) היא כל כך נמוכה. רובם לא יודעים כיצד להקליד את התווים ומתי. אפשר לראות את זה באתרים גדולים כגון תפוז (ובעבר הלא רחוק בזאפ), שמשתמשים באות "ו" בטקסט בצבע של הרקע כדי לשלוט על כיווניות.

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46466

שליחה

קושחת הבטא המדוברת דלפה. היצרן יציג בקרוב עדכון קושחה חדש עם מספר תיקונים ושיפורים.

Drazick
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

לא קיימת שליטה ב- LTR עבור UTF-8 ב- Xtreamer, אחרת לא הייתי מתלונן. שליטה זו היא רק על קידוד 8 ביט ייחודי.
אורן, תן טיפה קרדיט.

בכל אופן, יכול להיות שיש עניין שבאמת מתרגמי הסרטים הפכו את מיקום הפסיקים.
ב- VLC תרדום מקודד UTF-8 עובד מושלם.

מצד שני, כאשר העלתי את הקובץ ה- Notepad++ ובחרתי כיווניות (שם יש אפשרות לבחור כיווניות כ- Override של השפה) אכן הפסיקים התבלבלו להם.
ככל הנראה כתופעה שציינת, שי. אכן מראש הם נכתבו הפוכים.

צריך באמת ליצור קשר עם קהילת המתרגמים בארץ, אולי הגיע הזמן לתרגם ב- UTF-8 בלי להפוך סימני ניקוד.
כל אלה שמחוץ ל"תקן" ימצאו פתרון למקרה קצה.

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1396

שליחה

ziv_r כתב:קושחת הבטא המדוברת דלפה. היצרן יציג בקרוב עדכון קושחה חדש עם מספר תיקונים ושיפורים.
...

איזה גירסה דלפה ? 16 או 14 ? 14 ידוע, אם 16 דלפה אפשר רמז איפה ? :)

liorreem
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2386
שם מלא: ליאור ראם

שליחה

חוסר הסבלנות של האנשים מדהים.
מה, אתה לא יכול לראות סרטים בלי JB?
במקום לבזבז זמן על לגלות גרסת בטא 3/4 אפויה, תראה עוד סרט או שניים, לא עדיף?

April
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 341

שליחה

karpe כתב:
ziv_r כתב:קושחת הבטא המדוברת דלפה. היצרן יציג בקרוב עדכון קושחה חדש עם מספר תיקונים ושיפורים.
...

איזה גירסה דלפה ? 16 או 14 ? 14 ידוע, אם 16 דלפה אפשר רמז איפה ? :)
...
14 דלפה מזמן,
18 לראשונה בפורום הזה בטעות:
http://www.hifivision.com/media-streami ... -link.html

פורסם לינק להורדה ישירה שהורד כמה שעות לאחר מכן לבקשת xtreamer, הם גם טרחו להוריד את הקובץ מהשרת שלהם. היו לא מעט שהספיקו להוריד.

בכל מקרה עושה רושם שהפעם הם משקיעים מאמץ מיוחד בסיכול ממוקד של דליפות, אני מקווה שהם משקיעים לפחות אותו מאמץ בתיקון של באגים..

kyossi5
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 97

שליחה

...
בטא נוספת או גירסא רשמית?
ומתי בקרוב?
היום?
שבוע הבא?

shay820
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2116

שליחה

אני מקווה שהקשוחה הבאה שלהם תהיה לפחות טובה כמו השקרים וההמצאות שלהם :lol:

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Drazick כתב:לא קיימת שליטה ב- LTR עבור UTF-8 ב- Xtreamer, אחרת לא הייתי מתלונן. שליטה זו היא רק על קידוד 8 ביט ייחודי.
...
בקיצור, גם זה באג. UTF-8 הוא אחד הקידודים שתומכים בשפות RTL, ולכן אין שום סיבה שהאקסטרימר לא ייאפשר לשלוט על כיוונית הפיסקה של כתוביות בקידוד הזה. אחרי הכל, הממשק שמאפשר שליטה על כיווניות קיים בו, הוא רק מנוטרל ב-UTF-8.‏
צריך באמת ליצור קשר עם קהילת המתרגמים בארץ, אולי הגיע הזמן לתרגם ב- UTF-8 בלי להפוך סימני ניקוד.
...
הבעיה היא שרוב הסטרימרים הם "מחוץ לתקן". האקסטרימר הוא היוצא דופן, ולכן יהיה לך קשה לשכנע את המתרגמים להשאיר את הכתוביות עם הכיווניות הנכונה שבה הן נכתבות מראש - RTL.

Drazick
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

boren כתב:
Drazick כתב:לא קיימת שליטה ב- LTR עבור UTF-8 ב- Xtreamer, אחרת לא הייתי מתלונן. שליטה זו היא רק על קידוד 8 ביט ייחודי.
...
בקיצור, גם זה באג. UTF-8 הוא אחד הקידודים שתומכים בשפות RTL, ולכן אין שום סיבה שהאקסטרימר לא ייאפשר לשלוט על כיוונית הפיסקה של כתוביות בקידוד הזה. אחרי הכל, הממשק שמאפשר שליטה על כיווניות קיים בו, הוא רק מנוטרל ב-UTF-8.‏
...
לפי ההסבר של שי, יתכן וזה לא באג.
כיווניות הטקסט ב- UTF-8 באה מתוך הטקסט אם הבנתי אותו. כלומר המפענח מבין שמדובר בשפה שהיא RTL ועליו להפעיל את ההתאמות הנדרשות.
ה- Xtreamer כנראה אכן בונה את התרגום מימין לשמאל, כנראה שהם אלו אשר כותבים את סימני הניקוד הפוך.
boren כתב:
Drazick כתב:צריך באמת ליצור קשר עם קהילת המתרגמים בארץ, אולי הגיע הזמן לתרגם ב- UTF-8 בלי להפוך סימני ניקוד.
...
הבעיה היא שרוב הסטרימרים הם "מחוץ לתקן". האקסטרימר הוא היוצא דין ופן, ולכן יהיה לך קשה לשכנע את המתרגמים להשאיר את הכתוביות עם הכיווניות הנכונה שבה הן נכתבות מראש - RTL.
...
התחלתי לנסות לפחות:
http://www.qsubs.org/index.php?showtopic=43834
ד"א, אני מאמין שזה לא משהו ייחודי ל- Xtreamer, אלא מובנה ב- SDK של Realtek (ולראיה מופיע גם ב- Apex).

עכשיו רק אני רוצה לברר זאת סופית, כי אם כן, אזי דווקא ++Notepad ו- VLC לא מפעילים את הכיווניות הנכונה עם עברית.

avi1333
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 334

שליחה

זיו,בXJB יש גם חלוקה לסדרות?ז"א שזה נותן אפשרות לבחור עונה ואז לבחור פרק?

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Drazick כתב:
boren כתב:
...
...
לפי ההסבר של שי, יתכן וזה לא באג.
כיווניות הטקסט ב- UTF-8 באה מתוך הטקסט אם הבנתי אותו. כלומר המפענח מבין שמדובר בשפה שהיא RTL ועליו להפעיל את ההתאמות הנדרשות.
...
אלגוריתם הדו-כיווניות של יוניקוד לא מוגבל ל-UTF-8. ניתן (ומומלץ) להשתמש בו בכל קידוד אחר שתומך בטקסט דו-כיווני (במילים אחרות, בכל הקידודים שתומכים בעברית, בערבית, באורדו או בפרסית).

ב-UTF-8 יש מספר תווי כיווניות נוספים מעבר ל-RLM ול-LRM, אבל אין בהם צורך כדי לפתור מקרים שבהם האלגוריתם של יוניקוד לא מספיק כדי לקבוע נכון את כיווניות הפיסקה (כי התו הראשון בעל כיווניות חזקה בפיסקה הוא בכל כיווניות הפוכה מזו של הפיסקה עצמה). בשביל זה מספיק להשתמש בתווים RLM ו-LRM, ואלה קיימים גם בקידודים אחרים.

בקיצור, הסיבה היחידה שאני יכול לראות להעדר ממשק השליטה על כיווניות באקסטרימר (במצב UTF-8) היא באג. אני לא יודע אם אקסטרימר או רילטק אשמים בבאג הזה, אבל זו כבר שאלה אחרת.

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4163

שליחה

avi1333

כרגע זה לא קיים, יש רק תמיכה בסרטים, בהמשך תגיע תמיכה גם לסדרות.

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”