השרשור הרישמי: נתב HUAWEI AX3 Wi-Fi 6

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46465

שליחה

mamang,
תיפטר מה- D-Link DIR-825, תעבור רק עם 2 יחידות ה- AX3.
תתחיל עם הגדרות ברירת המחדל, רק אם זה לא יעבוד לך טוב, תחזור להתייעץ.
לגבי הכיסוי בממ"ד, רק אם תראה שאין כיסוי מספק עם 2 היחידות של ה- AX3, תשתמש ב- D-Link DIR-825 או שתקנה עוד יחידה של AX3 עבור פתרון הומוגני וקל לפריסה.

Animor,
1. עדיף את גרסת ה- Pro הסינית.
3. 2. אחד החברים ציין בעמודים הקודמים שהוא בזבז שעות בהתאמת יחידות שונות של AX3 עבור הגדרת ה- Mesh, לכן רצוי לדבוק באותו סוג של יחידות.
4. אל תשנה את הססמה.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8266

Re: השרשור הרישמי: נתב HUAWEI WiFi AX3 Wi-Fi 6

שליחה

mamang

מסכים עם זיו.

אם תשים את אחד ה AX3 קרוב לממ"ד סיכוי טוב שיעבור את הקיר. כמובן כשעוצמת השידור של שני הראוטרים היא THROUGH THE WALL.

בכל מקרה AX3 אחד צריך להיות במטבח. עם המיקום של השני תשחק ותראה מה קורה בכל הבית (במיוחד במקומות הרחוקים).

קשה לתת עצה בלי לראות סקיצה של הבית, היכן הממ"ד, המטבח, הסלון, היכן בדיוק יש חיבורים קוויים.

אם אין אופציה שהיא טובה לשים אחד ה AX3 צמוד לממ"ד אז עוד אופציה זה לחבר גם את ה DLINK כ BRIDGE צמוד לקיר של הממ"ד אם יש חיבור חוטי שם.

תמיד אפשר להוסיף מתאמי רשת על חשמל (שני המתאמים על אותה פאזה) ולחבר את ה DLINK אל המתאם בתוך הממ"ד (אבל רק אם מה שהצעתי למעלה לא עובד כי זה עולה כסף).

Animor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 815

שליחה

06/12/2020 7:52  
ziv_r כתב:
Animor,
1. עדיף את גרסת ה- Pro הסינית.
3. 2. אחד החברים ציין בעמודים הקודמים שהוא בזבז שעות בהתאמת יחידות שונות של AX3 עבור הגדרת ה- Mesh, לכן רצוי לדבוק באותו סוג של יחידות.
4. אל תשנה את הססמה.
...
תודה!
אשמח להסבר למה הגרסה הסינית עדיפה על הגלובאלית.
ולמה משמשת הסיסמה של ה-Zhilian? זו רשת Mesh פנימית בין נתבים?

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

יש 2~ מגברים יותר עבור ה- Wi-Fi, הדבר גם מוזכר באחד העמודים הקודמים בשרשור.
Zhilian משמש עבור ה- Mesh.

kmvsbemjammmawhezw
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184

שליחה

עכשיו ראיתי שיש דגם של Xiaomi באותו מחיר עם מפרט חזק יותר (פי 2 RAM).
מישהו יודע לומר מה עדיף?
AX3 Pro (גירסה סינית עם מגברים)
לעומת
Xiaomi Redmi AX6?
שניהם עולים בערך 70$
על ה Xiaomi גם יהיה אפשר להתקין open WRT. כבר עכשיו אפשר להתחבר עם SSH אפילו.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8266

שליחה

https://www.thephonetalks.com/redmi-ax6 ... ro-router/

תקרא בהסתייגות שעכשיו המחירים דומים.

kmvsbemjammmawhezw
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

06/12/2020 14:40  
integral כתב:
https://www.thephonetalks.com/redmi-ax6 ... ro-router/

תקרא בהסתייגות שעכשיו המחירים דומים.
...
קראתי, לדעתי AX6 עדיף כי:
יש לו יותר כח עיבוד (יש לו 2 יחידות עיבוד נוספות)
פי 2 RAM
יותר אנטנות (6 לעומת 4)
אפשרות להתקין openwrt (באנגלית!!)
אותו מחיר

מהלינק ששלחת השוואה נוחה של החומרה:
https://www.thephonetalks.com/redmi-ax6 ... Comparison

אז למי שקונה עכשיו, נראה ש AX6 עדיף בכל מובן. אלא אם כן מישהו עשה בדיקה קונקרטית וגילה שהקליטה או משהו אחר לא טוב.

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

אתה משווה חומרה לחומרה ובתחום של נתבים זה לא ממש נכון.
לא חסר נתבים ברשת עם חומרה חזקה יותר, RAM גדול יותר, יותר אנטנות ומה שתרצה, אבל במבחן המציאות, היציבות של אותם נתבים או הביצועים שלהם, לא תואמים את ההכרזות.
ייתכן ושה- AX6 הוא באמת טוב, צריך לבדוק. ה- AX3 הוא כבר בטוח כזה, יש כאן כמעט 50 עמודים של רשמים מחברי הקהילה שקנו כבר ובדקו.

kmvsbemjammmawhezw
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re:

שליחה

06/12/2020 15:28  
ziv_r כתב:
לא חסר נתבים ברשת עם חומרה חזקה יותר, RAM גדול יותר, יותר אנטנות ומה שתרצה, אבל במבחן המציאות, היציבות של אותם נתבים או הביצועים שלהם, לא תואמים את ההכרזות.
ייתכן ושה- AX6 הוא באמת טוב, צריך לבדוק. ה- AX3 הוא כבר בטוח כזה, יש כאן כמעט 50 עמודים של רשמים מחברי הקהילה שקנו כבר ובדקו.
...
לא אמרתי ש AX6 טוב יותר, אין לי אותו ולא מכיר מישהו שקנה אותו.
מבחינת החומרה והתוכנה נראה ש AX6 מוביל (שים לב שמשווים שני ראוטרים מאותו זמן פחות או יותר ושניהם תומכים ב wifi6 כך שיש חשיבות לכח עיבוד וזיכרון RAM, לא מדובר על מכשיר לפני 3 שנים עם מעבד/זיכרון מיושן)
קניתי את ה AX3 Pro והוא מעולה (מניח שהמחיר של ה AX6 היה גבוהה משמעותית מה AX3 בפתיחת השרשור), לא מצאתי בעיה כלשהי ב AX3 (ניתוקים/האטות וכו').
בראיה לעתיד, על פניו נראה ש AX6 היא קניה חכמה יותר, אבל אני לא בטוח כי אין לי אותו.
אם למישהו יש אותו אשמח אם ישתף רשמים.
הייתי מוכן לוותר קצת על קצב העלאה/הורדה לטובת יכולת להתקין openWRT (שוב לא אומר ש openWRT יותר יציבה מהמערכת הפעלה של AX3, פשוט יש בה יותר שליטה, ברמה של ראוטרים הרבה יותר יקרים).

jagheadg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184

שליחה

06/12/2020 15:12  
kmvsbemjammmawhezw כתב:
...
(לא הנושא העיקרי של השרשור הזה)

יש לי 2 AX6 שעובדים במצב wired repeater עם הגרסה הסינית המקורית (אין Mesh במצב עבודה כזה).
בחיפושים שלי לא מצאתי, איפה מצאת התקנה כזו של openwrt ל AX6?

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

Re:

שליחה

ziv_r כתב:
...
עבור מכשיר all purpose, כמו מחשב אישי, מה שנכון לעשות זה להשוות חומרה.
לעומת זאת,עבור מה שנקרא appliance - מכשיר שעושה משהו מאוד מסויים, מה שנכון להשוות זה ברמת "קופסה שחורה", בבחינת לא אכפת לי מה יש לי בפנים, אבחן ביצועים ויציבות.

vic1234
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2143

שליחה

כמה רשמים שלי מהחצי שעה האחרונה
חיברתי אותו עם PARTNET FIBER
בקווי מקבל מהירות מלאה 1000 מגה
אלחוטי ב5G כ200 מגה
כרגע לא חיברתי את כל המכשירים בבית אלה רק חדר אחד

עמוד של מכשירים מחוברים יחסית נוח ניתן בקלות לשנות שם המכשיר, לראות את הIP שלו לראות כמה אינטרנט הוא צורך ולהגביל את המהירות שלו
devices.png
ועוד דבר שהופתעתי לטובה הוא הגדרת ה STATIC IP אפשר ידני ואפשר פשוט לבחור מהרשימה מכשירים מחוברים ולשנות בקלות
static.png
כמובן שחסר אופציות בתור אחד שרגיל לOPENWRT
אולי יום אחד יצא
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

kmvsbemjammmawhezw
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

07/12/2020 9:25  
jagheadg כתב:
06/12/2020 15:12  
kmvsbemjammmawhezw כתב:
...
(לא הנושא העיקרי של השרשור הזה)

יש לי 2 AX6 שעובדים במצב wired repeater עם הגרסה הסינית המקורית (אין Mesh במצב עבודה כזה).
בחיפושים שלי לא מצאתי, איפה מצאת התקנה כזו של openwrt ל AX6?
...
עוד לא אבל כנראה בקרוב, כבר עכשיו אפשר לקבל גישה של SSH:
https://forum.openwrt.org/t/add-support ... uter/76071

kmvsbemjammmawhezw
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: Re:

שליחה

07/12/2020 12:14  
nir11 כתב:
ziv_r כתב:
...
לעומת זאת,עבור מה שנקרא appliance - מכשיר שעושה משהו מאוד מסויים, מה שנכון להשוות זה ברמת "קופסה שחורה", בבחינת לא אכפת לי מה יש לי בפנים, אבחן ביצועים ויציבות.
...
אם אני מוכן להשקיע 70$ בראוטר, מעדיף לקבל את התמורה הטובה. אם אני יכול להתקין openWRT אני יכול להיות בטוח מה המכשיר עושה ולקבל עוד יכולות מאוד חזקות.
לא אוהב שיצרן מגביל אותי, אני קניתי את המכשיר, זכותי להשתמש בו איך שבא לי.
הראוטרים האלה די חזקים, יש להם 4 או 6 ליבות וזיכרון של חצי גי'גה RAM. זה יותר חזק ממחשב נייד שהיה לי בזמן התואר שלי Thinkpad T42.
אז מבחינתי הראוטר הוא מחשב לא רק ראוטר, הוא יכול גם לחסום פרסומות ולהיות גם שרת VPN ושרת SSH (ועוד דברים).
אבל אם אתה קונה את ה AX3 אז לא, הראוטר הוא רק ראוטר, לא חוסם פרסומות (ואולי גם קצת מרגל אחריך).

kmvsbemjammmawhezw
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

07/12/2020 19:53  
vic1234 כתב:
כמה רשמים שלי מהחצי שעה האחרונה
חיברתי אותו עם PARTNET FIBER
בקווי מקבל מהירות מלאה 1000 מגה
אלחוטי ב5G כ200 מגה
כרגע לא חיברתי את כל המכשירים בבית אלה רק חדר אחד

עמוד של מכשירים מחוברים יחסית נוח ניתן בקלות לשנות שם המכשיר, לראות את הIP שלו לראות כמה אינטרנט הוא צורך ולהגביל את המהירות שלו
devices.png

ועוד דבר שהופתעתי לטובה הוא הגדרת ה STATIC IP אפשר ידני ואפשר פשוט לבחור מהרשימה מכשירים מחוברים ולשנות בקלות
static.png

כמובן שחסר אופציות בתור אחד שרגיל לOPENWRT
אולי יום אחד יצא
...
רוב הסיכויים שלא יצא:
https://forum.openwrt.org/t/support-for ... o/66551/23

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

07/12/2020 21:56  
kmvsbemjammmawhezw כתב:
07/12/2020 12:14  
nir11 כתב:

...
אם אני מוכן להשקיע 70$ בראוטר, מעדיף לקבל את התמורה הטובה. אם אני יכול להתקין openWRT אני יכול להיות בטוח מה המכשיר עושה ולקבל עוד יכולות מאוד חזקות.
הראוטרים האלה די חזקים, יש להם 4 או 6 ליבות וזיכרון של חצי גי'גה RAM. זה יותר חזק ממחשב נייד שהיה לי בזמן התואר שלי Thinkpad T42.
אז מבחינתי הראוטר הוא מחשב לא רק ראוטר, הוא יכול גם לחסום פרסומות ולהיות גם שרת VPN ושרת SSH (ועוד דברים).
אבל אם אתה קונה את ה AX3 אז לא, הראוטר הוא רק ראוטר, לא חוסם פרסומות (ואולי גם קצת מרגל אחריך).
...
נכון הראוטר הוא רק ראוטר ואני משוכנע שאם אתה שם עליו תוכנת צד שלישי אז האחריות מתה באותו רגע. מבחינתך הוא מחשב, מבחינת היצרן הוא ראוטר, היצרן נחשב, אתה - פחות.
אם יש לך העדפות אחרות זה סבבה, אבל אתה יכול להחליט שמבחינתך האייפון הוא אופניים. נראה לך שלאפל אכפת?

kmvsbemjammmawhezw
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

08/12/2020 15:17  
nir11 כתב:
07/12/2020 21:56  
kmvsbemjammmawhezw כתב:

...
נכון הראוטר הוא רק ראוטר ואני משוכנע שאם אתה שם עליו תוכנת צד שלישי אז האחריות מתה באותו רגע. מבחינתך הוא מחשב, מבחינת היצרן הוא ראוטר, היצרן נחשב, אתה - פחות.
אם יש לך העדפות אחרות זה סבבה, אבל אתה יכול להחליט שמבחינתך האייפון הוא אופניים. נראה לך שלאפל אכפת?
...
אני לא בונה על אחריות כשאני קונה מאתרים בסין (לא ניסיתי להפעיל אחריות, גם אם כן, לשלוח לשם נשמע קצת סיפור).
לא קונה אייפון, כי אפל מאוד סגורים ומקשים על כל אינטגרציה, למרות שמבחינת ביצועים הם טובים יותר.
אני מניח שעוד שנה/שנתיים ax3 יפסיק לקבל עדכונים/תיקוני אבטחה, אבל ראוטר של openWRT אתה יכול להשתמש בו עם עדכונים למשך הרבה זמן (עד שהראוטר ייהרס או החומרה תהיה מיושנת).

נשאל את זה אחרת, אם היית יודע לתקן רכבים, היית קונה רכב שמצריך כלים מיוחדים (שאין לך) כדי לטפל בו ולתחזק אותו למשך שנים?
היית קונה פלאפון שקשה להשיג לו חלפים?
למשתמש הממוצע זה אולי לא משנה, AX3 או AX6 הם שקולים, אבל מי שרוצה לקבל תמורה טובה יותר ויכולת שימוש לאורך שנים, לי נראה ש AX6 עדיף. מי שלא רוצה להתקין openWRT. אין חשיבות (וכנראה AX3 עדיף לפי כמות האנשים המרוצים פה, כולל אותי).

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

אבל אין OpenWrt ל- AX6, אז למה לקנות מכשיר על סמך הבטחה עתידית? (ועוד מצד הקהילה, לא היצרן)
זו אפילו לא הבטחה, רק כמה מתנדבים מהקהילה שבודקים את הנושא ועד כה ללא תוצאות מבטיחות.

kmvsbemjammmawhezw
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

08/12/2020 18:41  
ziv_r כתב:
אבל אין OpenWrt ל- AX6, אז למה לקנות מכשיר על סמך הבטחה עתידית? (ועוד מצד הקהילה, לא היצרן)
זו אפילו לא הבטחה, רק כמה מתנדבים מהקהילה שבודקים את הנושא ועד כה ללא תוצאות מבטיחות.
...
מי שמחפש עכשיו ראוטר ולא דחוף לו שלא יקנה אף אחד מהם, עוד חודשיים יקבל תמונה טובה יותר.
נראה שאפשר לקבל גישה לSSH (עם משתמש root) לAX6:
https://forum.openwrt.org/t/adding-open ... /55049/766
שזה בפני עצמו שווה (לי לפחות).

עיקר העבודה/מחקר מבוצע על AX3600 אבל בגלל שה AX6 די דומה אליו מבחינת החומרה, נראה שההסבה תהיה מהירה.
יש גירסה למפתחים בלבד (**לא להתקין**) ל AX3600:
https://forum.openwrt.org/t/xiaomi-ax36 ... uide/68273
לא יודע לומר מתי יהיה מוכן, אבל המצב נראה מבטיח.

אני לא מנסה לשכנע אף אחד מה לקנות, רק חושב שהיה כדאי לציין את המידע הזה (שב AX6 אולי תהיה אפשרות להתקין openWRT), למי שכן אכפת לו מהנושא.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

08/12/2020 18:35  
kmvsbemjammmawhezw כתב:
08/12/2020 15:17  
nir11 כתב:

נשאל את זה אחרת, אם היית יודע לתקן רכבים, היית קונה רכב שמצריך כלים מיוחדים (שאין לך) כדי לטפל בו ולתחזק אותו למשך שנים?
היית קונה פלאפון שקשה להשיג לו חלפים?
למשתמש הממוצע זה אולי לא משנה, AX3 או AX6 הם שקולים, אבל מי שרוצה לקבל תמורה טובה יותר ויכולת שימוש לאורך שנים, לי נראה ש AX6 עדיף. מי שלא רוצה להתקין openWRT. אין חשיבות (וכנראה AX3 עדיף לפי כמות האנשים המרוצים פה, כולל אותי).
...
אני חושב שהגשיה שלך לגיטימית, אבל פשוט לא מסכים איתה.
אני יודע לתקן רכבים, זאת אומרת אני יודע להתקין קושחה על מכשיר כלשהו, ואני גם מבין מספיק ברשתות כדי לדעת לקנפג נכון תכונות מתקדמות.
העניין הוא שבהקשר הזה אני פשוט לא צריך את זה. אני לא צריך בבית VPN, אני לא צריך VLAN, אני לא צריך רשת נפרדת לאורחים (למרות ש AX3 נותן אותה כמדומני), אני לא רוצה שהראוטר שלי ישמש כ NAS, אני לא רוצה שהוא יוריד טורנטים. אני רוצה רק דבר אחד - שקט.
מבחינתי (למרות שאני מדגיש שאת הקישורים הטכניים יש לי), הראוטר הוא מכשיר לבן.
אני רוצה ממנו רק שלושה דברים: רשת מהירה, רשת יציבה, כיסוי רחב. זהו.

ואני אסיים במעשיה שקרתה: הייתי חבר פעם בקהילת הלווינים הישראלית. החבר י.א הוא המנהל שלה לדעתי. נשאבתי לתחום והשקעתי בצלחת, מפענח, ועוד כל מני דברים. לאחר כשנה עשיתי עם עצמי קצת חשבון נפש והגעתי למסקנה שרוב הזמן אני מתעסק בלקנפג ולכוונן את הדבר הזה, בלנסות לפתוח עוד ערוצים מוצפנים, ואני בעצם מבלה מעט זמן בממש לראות שידורי לווין!

הנמשל ברור: יש בפורום כל מני מקצועני IT שמרימים בבית שלהם חוות שרתי וירטואליזציה, דומיין של חלונות, פיירוול תעשייתי של CP, ועוד כל מני דברים. אף אחד לא באמת צריך את זה. זה פשוט דרך להעביר את הזמן, ובעיקר לעבוד קשה כדי שאפשר יהיה ביום שישי בערב כשיושבים בסלון, להשוויץ לחברים.
לי יש אנטי וירוס רק על חלק מהמחשבים, יש לי הפניית פורטים למצלמות מבחוץ, רחמנה לצלן, יש לי UPNP פתוח, עד לא מזמן חסמתי גישה לרשת האלחוטית רק לפי MAC, בלי הצפנה (עד שפשוט בלתי ניתן היה לנהל את הכמות המיסחרית של מכשירים אלחוטיים שנכנסים ויוצאים מהבית). אז תכף כל מני SYSADMIN יקפצו פה שאלו פשעים נגד האנושות. כל התמונות והמסמכים החשובים מגובים לענן עם אימות דו שלבי. מה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות? כל המחשבים נמחקים וכל הרשת מתה. 3 ימים והכל למעלה, כולל כל התוכנות ומערכות ההפעלה. למה אני צריך להשקיע זמן בלאבטח את הבית שלי כאילו שהוא פורט נוקס?
היום הכל בענן. המסמכים, התוכנות. הכל.
...

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”