Raspberry Pi - FAQ
- BarakMichaeli
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 333
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
אני מעוניין לקנות rpi אבל קצת חושש מהתגובות פה שזה נתקע וכאלה.
בעיקרון אני עובר אליו מapple tv 2 בגלל שהוא כבר יחסית חלש לי והתפריטים לא זזים מהר כמו שאני רוצה במיוחד אחרי העדכון של openelce לגרסה 4ֿ, וכבר נמאס לי עם הצורך בלפרוץ אותו כל פעם.
השאלה אם יש חשש להזמין כזה מאיביי? כי ראיתי פה שיש כאלה שעובד מהר ויש כאלה שלא.
לגבי cec, יש לי טלוויזיה של סמסוג וממיר של יס, תהיה אפשרות לשלוט על הpi מהשלט של יס?
ספק כח של טלפוני סמסונג יהיה בסדר?
בעיקרון אני עובר אליו מapple tv 2 בגלל שהוא כבר יחסית חלש לי והתפריטים לא זזים מהר כמו שאני רוצה במיוחד אחרי העדכון של openelce לגרסה 4ֿ, וכבר נמאס לי עם הצורך בלפרוץ אותו כל פעם.
לגבי cec, יש לי טלוויזיה של סמסוג וממיר של יס, תהיה אפשרות לשלוט על הpi מהשלט של יס?
ספק כח של טלפוני סמסונג יהיה בסדר?
ברמת העיקרון הממשק שלו לא מהיר, לי אישית זה לא מפריע (ניתן לעשות OC), אם אתה מחפש משהו מהיר קנה מחשב רגיל, אצלי הרסברי משמש לחדר השינה, הוא עושה את העבודה, למחיר הזה אין תלונות, יתכן והוא יתקע אבל זה קורה לעיתים רחוקות ובד"כ בממשק ולא תוך הקרנת וידאו, כרגע ל-rs אין רסברי במלאי כחודשיים, ייתכן והם מבשלים שם דגם חדש יותר אך אין לדעת כי אין שום פרסום כרגע והמלאי של הדגם הנוכחי לא מתחדש, יש אפרשות להזמין מאיביי, שים לב שיש שני דגמים שם למודל B, האחד עם לוח ירוק שמיוצר ע"י RS והשני עם לוח אדום שמיוצר "עפ"י רשיון" בסין. המחירים זהים.BarakMichaeli כתב:אני מעוניין לקנות rpi אבל קצת חושש מהתגובות פה שזה נתקע וכאלה.
ספק כח של טלפוני סמסונג יהיה בסדר?...
ספק כח של סמסונג לא מספיק חזק אם זה הספק שלהם שנותן 0.7A אתה חייב ספק של 1A ומעלה, אני ממליץ על 1.2A ניתן להזמין מהאתר של RS במחיר של 30-35 ש"חת קח בחשבון שהמשלוח לוקח המון זמן (אלי לקח חודש וחצי) נשלח בדואר רגיל.
סביר להניח שתוכל לשלוט מהשלט של הטלויזיה, לא יודע לגבי יס.
לצלעות קירור אין משמעות בRPi, הערכים הבטוחים נמצאים בקובץ config, תעשה חיפוש בגוגל תקרא ותבין קצת לפני שאתה מבצע OC.gedman כתב:אני משתמש בRPi ללא שום תוספת של צלעות קירור , האם זה בטוח לעשות OC ועל איזה ערכים אתם ממליצים ?...
תלוי באיזה סקין אתה משתמש וכמה הרחבות יש לך.gedman כתב:אני מבין לגמרי איך עושים OC , זאת לא היתה השאלה שלי.
השאלה שלי היא איזה ערכים מומלצים לOC לפי הניסיון שלכם....
תתחיל בלנסות במדיום. אם עדיין איטי תנסה היי.
- BarakMichaeli
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 333
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
האם הדגם הזה של כרטיס הsd יתן לי יותר ביצועים?
http://ksp.co.il/?store=ksphadera&uin=20433
הפאי תומך ב UHS?
http://ksp.co.il/?store=ksphadera&uin=20433
הפאי תומך ב UHS?
@sharon515
· קניתי וקיבלתי כרטיס קול של Wolfson audio card אחרי יום אחד בלבד, ההתרשמות טובה, הייתי צריך להתקין גירסה מיוחדת שמצאתי בפורום של openlec כדי שהכרטיס יזוהה. תופעת לוואי, המערכת התחילה לעבוד לאט (מעבר בין החלונות ועוד.) אני אנסה להחליף ספק כח, בהנחה שהכטיס קול צורך יותר זרם. יכול להיות גם שהרשת הביתית עבדה לאט וגרמה להאטה. אני אדווח כשהבעייה תפטר.
· קניתי וקיבלתי כרטיס קול של Wolfson audio card אחרי יום אחד בלבד, ההתרשמות טובה, הייתי צריך להתקין גירסה מיוחדת שמצאתי בפורום של openlec כדי שהכרטיס יזוהה. תופעת לוואי, המערכת התחילה לעבוד לאט (מעבר בין החלונות ועוד.) אני אנסה להחליף ספק כח, בהנחה שהכטיס קול צורך יותר זרם. יכול להיות גם שהרשת הביתית עבדה לאט וגרמה להאטה. אני אדווח כשהבעייה תפטר.
שלום לכולם,
אני חפץ בחיבור ה- RAS PI שלי לעידן+ (מריץ OPENELEC). קראתי את (רוב) הפוסטים של @dhead666 המדהים, אבל לצערי רק התבלבלתי.
מה ההמלצה הכי עדכנית?
1.) האם בגלל שמדובר בדונגל שצורך הרבה מתח כדאי לרכוש שנאי חשמל 2A ולא רק 1A ?
2.) איזה דונגל לקנות, את "הישן" או את "החדש" ?
3.) אין לי מחשב נוסף שיכול לשמש כשרת. לכן כל העבודה תתבצע על ה RPI. זה בסדר? לא מומלץ? אפשרי בכלל?
4.) מהי הדרך הנכונה לעשות את זה? האם Tvheadend היא הדרך הנכונה? והאם בהמשך לשאלתי הקודמת - זה בכלל אפשרי בלי שרת נוסף?
5.) האם צריך אנטנה חיצונית? איפה רוכשים כזה דבר והאם זה מתחבר ישירות ל RPI? האם צריך מתח נוסף?
תודדדדדדה (רבה ואמיתית) לכולם
אני חפץ בחיבור ה- RAS PI שלי לעידן+ (מריץ OPENELEC). קראתי את (רוב) הפוסטים של @dhead666 המדהים, אבל לצערי רק התבלבלתי.
מה ההמלצה הכי עדכנית?
1.) האם בגלל שמדובר בדונגל שצורך הרבה מתח כדאי לרכוש שנאי חשמל 2A ולא רק 1A ?
2.) איזה דונגל לקנות, את "הישן" או את "החדש" ?
3.) אין לי מחשב נוסף שיכול לשמש כשרת. לכן כל העבודה תתבצע על ה RPI. זה בסדר? לא מומלץ? אפשרי בכלל?
4.) מהי הדרך הנכונה לעשות את זה? האם Tvheadend היא הדרך הנכונה? והאם בהמשך לשאלתי הקודמת - זה בכלל אפשרי בלי שרת נוסף?
5.) האם צריך אנטנה חיצונית? איפה רוכשים כזה דבר והאם זה מתחבר ישירות ל RPI? האם צריך מתח נוסף?
תודדדדדדה (רבה ואמיתית) לכולם
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2079
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
שרת DVB-T להזרמה בתוך הבית מבוסס raspi?
אני מחפש פתרון של שרת עידן+ שבשאיפה יזרים את הערוצים דרך DLNA ברשת קווית ביתית.
הקלטה פחות חשובה לי בשלב הראשון, יותר חשוב לי שאוכל לראות את הערוצים על טלוויזיות עם קליינט DLNA פנימי.
אני מבין שפתרון פופולרי הוא מבוסס על tvheadend ועל openelec אבל לא ברור לי אם הפתרון בשל ויציב ואם הוא צומך בהזרמה או רק בצפייה דרך קליינט מבוסס XBMC.
חיפוש באינטרנט העלה גם פתרון מסחרי זול (פחות מ-10 יורו) : http://dvblogic.com/en/
מישהו מכיר את זה?
תודה מראש!
הקלטה פחות חשובה לי בשלב הראשון, יותר חשוב לי שאוכל לראות את הערוצים על טלוויזיות עם קליינט DLNA פנימי.
אני מבין שפתרון פופולרי הוא מבוסס על tvheadend ועל openelec אבל לא ברור לי אם הפתרון בשל ויציב ואם הוא צומך בהזרמה או רק בצפייה דרך קליינט מבוסס XBMC.
חיפוש באינטרנט העלה גם פתרון מסחרי זול (פחות מ-10 יורו) : http://dvblogic.com/en/
מישהו מכיר את זה?
תודה מראש!
@nisim2045
אני ממליץ לך לקרוא את השרשור שלי לגבי דרייבר ה-USB החדש עבור ה-RPi
התמצית של השרשור היא שאפשר לעבוד עם RPi ודונגל DVB-T אך משלמים על כך בעומס על ה-CPU.
דונגלים מומלצים לעבודה עם ה-RPi הם ה-WandTV (הדגם שמבוסס IT9135) או הדונגל הגנרי המיניאטורי (כלומר לא Stick ארוך) שמבוסס rtl2832u ששניהם ומבדיקתי עבדו עם מינימום תקלות עם ה-RPi.
אישית לא הייתי מריץ שרת PVR ואת XBMC על RPi בודד אלא מעדיף להפריד בין השרת לקליינט כאשר על השרת הייתי מריץ מערכת לינוקס ללא ממשק גרפי ולא בטוח שהייתי משתמש ב-RPi כשרת.
לצערי כיום לאחר מעבר דירה אני סובל מבעיות קליטה שלא מאפשרות לי לזהות כנדרש תקלות הנובעות מאיכות קליטה נמוכה וכאלה שנובעות מבאגים אך אם הייתי צריך להמליץ על פתרון לשרת PVR נפרד שיהיה זול ויתפקד כראוי אז הדגם החד-ליבתי Cubox-i1 כנראה יהיה מושלם לכך (והספק נובע מחוסר יכולת לבדוק זאת כנדרש).
לגבי שימוש בדגמים הגבוהים יותר של ה-Cubox-i כמכשיר משולב HTPC ושרת PVR הרי שזה נושא לפוסט אחר כיוון שעקב העובדה שתמיכת XBMC בפלטפורמה עוד נמצאת בפיתוח הרי שנושא זה דורש סקירה מעמיקה.
אני ממליץ לך לקרוא את השרשור שלי לגבי דרייבר ה-USB החדש עבור ה-RPi
התמצית של השרשור היא שאפשר לעבוד עם RPi ודונגל DVB-T אך משלמים על כך בעומס על ה-CPU.
דונגלים מומלצים לעבודה עם ה-RPi הם ה-WandTV (הדגם שמבוסס IT9135) או הדונגל הגנרי המיניאטורי (כלומר לא Stick ארוך) שמבוסס rtl2832u ששניהם ומבדיקתי עבדו עם מינימום תקלות עם ה-RPi.
אישית לא הייתי מריץ שרת PVR ואת XBMC על RPi בודד אלא מעדיף להפריד בין השרת לקליינט כאשר על השרת הייתי מריץ מערכת לינוקס ללא ממשק גרפי ולא בטוח שהייתי משתמש ב-RPi כשרת.
לצערי כיום לאחר מעבר דירה אני סובל מבעיות קליטה שלא מאפשרות לי לזהות כנדרש תקלות הנובעות מאיכות קליטה נמוכה וכאלה שנובעות מבאגים אך אם הייתי צריך להמליץ על פתרון לשרת PVR נפרד שיהיה זול ויתפקד כראוי אז הדגם החד-ליבתי Cubox-i1 כנראה יהיה מושלם לכך (והספק נובע מחוסר יכולת לבדוק זאת כנדרש).
לגבי שימוש בדגמים הגבוהים יותר של ה-Cubox-i כמכשיר משולב HTPC ושרת PVR הרי שזה נושא לפוסט אחר כיוון שעקב העובדה שתמיכת XBMC בפלטפורמה עוד נמצאת בפיתוח הרי שנושא זה דורש סקירה מעמיקה.
איש יקר,dhead666 כתב:@nisim2045
אישית לא הייתי מריץ שרת PVR ואת XBMC על RPi בודד אלא מעדיף להפריד בין השרת לקליינט כאשר על השרת הייתי מריץ מערכת לינוקס ללא ממשק גרפי ולא בטוח שהייתי משתמש ב-RPi כשרת....
תודה על התשובה המעמיקה. איני לוקח את זה כמובן מאליו.
שתי שאלות בבקשה:
1.) האם לדעתך אוכל להשתמש במחשב ישן שמריץ ווינדוס בתור שרת, והאם זה יעשה את העבודה?
הידע שלי בלינוקס (ועוד ללא ממשק גרפי) שואף לאפס. מאמין שעם ווינדוס אסתדר.
2.) במידה והתשובה היא כן, האם אפשר לקנות ממיר עידן+ רגיל (דוגמת הממיר הזה) ולחבר אותו למחשב-שרת-מריץ-ווינדוס ואז לקבל את השידורים דרך RPI-OPENELEC ?
תודה ושבוע מעולה!!
נסים
להלן המפרט, בארץ 409 ש"ח כולל משלוח ומע"מ: http://i57.tinypic.com/wl6r68.jpg
האם הזמנה מחו"ל הינה משמעותית זולה יותר? אם כן, מהיכן מומלץ לרכוש?
חשוב מאוד שההזמנה מחו"ל תהיה עם זמן אספקה של כשבוע/שבועיים, ולא חודש/חודשיים,
אחרת אני מעדיף לרכוש בארץ.
תודה.
האם הזמנה מחו"ל הינה משמעותית זולה יותר? אם כן, מהיכן מומלץ לרכוש?
חשוב מאוד שההזמנה מחו"ל תהיה עם זמן אספקה של כשבוע/שבועיים, ולא חודש/חודשיים,
אחרת אני מעדיף לרכוש בארץ.
תודה.