לה ליגה - הליגה הספרדית
- JogoBonito
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 141
ניצחון מעולה אתמול, אגב אבי, לריאל מדריד הגיע פנדל ברור שבוצע על היגוואין. הצהוב השני היה לפי הספר (מגע יד בכדור ברחבה) כך שלשופט לא הייתה ממש ברירה, צריך לשנות את החוקה. וכן - הגיע לראמוס אדום, אך זה מתאזן עם הפנדל שהגיע לנו לטעמי.
לדעתי כדורגל במיטבו היה הכדורגל של ריאל בעונה בה קרלוס קיירוש אימן את הקבוצה (2003-2004) , פשוט ללקק את האצבעות. אגב, באותה עונה ריאל מדריד הובילה את הטבלה בפער של 9 נקודות, 9 מחזורים לסיום עם יכולת מדהימה וקאמבקים מדהימים (למשל מול סביליה לאחר פיגור 2-0) וסיימה את העונה במקום הרביעי בלבד לאחר 8 הפסדים ב9 המשחקים האחרונים. לא שהעונה היכולת בפן ההתקפי לא מעולה ולא מתחרה באותה הקבוצה, רק שמוריניו צריך לעלות בהרכב עם קאקא ואוזיל ביחד - לקאקא אסור להיות מחוץ להרכב וכנ"ל מרסלו שהוא המגן השמאלי הטוב בעולם כיום.
הערת שוליים: אני ממליץ לכל מי שיש לו את ערוץ ספורט 5 גולד לראות משחקים של ריאל מהעונה הזו כשיש הזדמנות, פשוט מדהים.
לדעתי כדורגל במיטבו היה הכדורגל של ריאל בעונה בה קרלוס קיירוש אימן את הקבוצה (2003-2004) , פשוט ללקק את האצבעות. אגב, באותה עונה ריאל מדריד הובילה את הטבלה בפער של 9 נקודות, 9 מחזורים לסיום עם יכולת מדהימה וקאמבקים מדהימים (למשל מול סביליה לאחר פיגור 2-0) וסיימה את העונה במקום הרביעי בלבד לאחר 8 הפסדים ב9 המשחקים האחרונים. לא שהעונה היכולת בפן ההתקפי לא מעולה ולא מתחרה באותה הקבוצה, רק שמוריניו צריך לעלות בהרכב עם קאקא ואוזיל ביחד - לקאקא אסור להיות מחוץ להרכב וכנ"ל מרסלו שהוא המגן השמאלי הטוב בעולם כיום.
הערת שוליים: אני ממליץ לכל מי שיש לו את ערוץ ספורט 5 גולד לראות משחקים של ריאל מהעונה הזו כשיש הזדמנות, פשוט מדהים.
-
AviBiton
-
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
JogoBonito,
לגבי הצהוב השני שהוצא לפי הספר, הרשה לי בבקשה לקחת אותך מעט אחורה בזמן ולצטט לך משפט חכם שאמר איש חכם, לגבי עבירה של צהוב וההשלכה לגבי צהוב שני (תשליך את זה על המקרה שלפנינו)
כנראה שסוף המשפט הושמט והמשפט המלא הוא:
"ללסאנה הגיע צהוב שני? לא יודע, זו עבירה שמרבית השופטים יוציאו עליה צהוב ראשון לשחקן (בתור אזהרה), אך לא עבירה עליה מרחיקים שחקן. אלא אם כן הוא משחק נגד ריאל מדריד, ואז חייבים להרחיק אותו."
את העבירה על היגוואין לא ראיתי, לא יצא לי לראות את כל המשחק, אז אני באמת לא רוצה להגיב על זה.
אדום לראמוס, מתאזן עם פנדל??? טוב לדעת, שכחתי את מחירון לוי יצחק לשופטים.
אם ריאל היתה עם 10 שחקנים בשלב כזה של המשחק, זה יכל להיראות קצת אחרת (למרות שכפי שכתבתי קודם, כמו שריאל נראו, הם היו מנצחים בכל מקרה).
אפרופו ראמוס, אמנם בואו של פפה מטיל עליו צל ענקי, והאחרון תפס את מקומו כמתנקש המוביל, אבל בל נשכח את מעלליו...
אבל זה כבר לא קשור לפה (חוץ מזה שהוא היה חייב לקבל אדום).
וזהו, עכשיו אני באמת לא מפתח את זה יותר, תהנו מסוף העונה שלכם, אם לא יקרה נס משמיים (וכנראה שלא), אז האליפות שלכם, יש עוד 39 נקודות בקופה, אני לא רואה איך הפער מצטמצם.
לגבי הצהוב השני שהוצא לפי הספר, הרשה לי בבקשה לקחת אותך מעט אחורה בזמן ולצטט לך משפט חכם שאמר איש חכם, לגבי עבירה של צהוב וההשלכה לגבי צהוב שני (תשליך את זה על המקרה שלפנינו)
להזכירך, אני לא הסכמתי עם זה, צהוב זה צהוב, אבל אותו חכם הצליח לשכנע אותי...JogoBonito כתב:ללסאנה הגיע צהוב שני? לא יודע, זו עבירה שמרבית השופטים יוציאו עליה צהוב ראשון לשחקן (בתור אזהרה), אך לא עבירה עליה מרחיקים שחקן....
"ללסאנה הגיע צהוב שני? לא יודע, זו עבירה שמרבית השופטים יוציאו עליה צהוב ראשון לשחקן (בתור אזהרה), אך לא עבירה עליה מרחיקים שחקן. אלא אם כן הוא משחק נגד ריאל מדריד, ואז חייבים להרחיק אותו."
את העבירה על היגוואין לא ראיתי, לא יצא לי לראות את כל המשחק, אז אני באמת לא רוצה להגיב על זה.
אם ריאל היתה עם 10 שחקנים בשלב כזה של המשחק, זה יכל להיראות קצת אחרת (למרות שכפי שכתבתי קודם, כמו שריאל נראו, הם היו מנצחים בכל מקרה).
אפרופו ראמוס, אמנם בואו של פפה מטיל עליו צל ענקי, והאחרון תפס את מקומו כמתנקש המוביל, אבל בל נשכח את מעלליו...
וזהו, עכשיו אני באמת לא מפתח את זה יותר, תהנו מסוף העונה שלכם, אם לא יקרה נס משמיים (וכנראה שלא), אז האליפות שלכם, יש עוד 39 נקודות בקופה, אני לא רואה איך הפער מצטמצם.
-
AviBiton
-
- גורו HTmobile

אני רוצה להזכיר לאריה משהו, אמנם אין לי כח ללכת לשירשור הספורט הגדול ולחפש את זה, אבל האם אתה זוכר כמה "ליכלכנו" על בנזמה?
אני לא הבנתי מה הוא עושה בריאל ואתה רצית לתרום אותו?
ובכן, התפתח פה חלוץ אכזרי וחד (כמו שהוא היה בצרפת).
כנראה שהוא רק היה צריך את הזמן (הרבה זמן.........).
אני לא הבנתי מה הוא עושה בריאל ואתה רצית לתרום אותו?
ובכן, התפתח פה חלוץ אכזרי וחד (כמו שהוא היה בצרפת).
כנראה שהוא רק היה צריך את הזמן (הרבה זמן.........).
- JogoBonito
-
- חבר פעיל מאוד

AviBiton כתב:JogoBonito,
להזכירך, אני לא הסכמתי עם זה, צהוב זה צהוב, אבל אותו חכם הצליח לשכנע אותי...JogoBonito כתב:ללסאנה הגיע צהוב שני? לא יודע, זו עבירה שמרבית השופטים יוציאו עליה צהוב ראשון לשחקן (בתור אזהרה), אך לא עבירה עליה מרחיקים שחקן....
וזהו, עכשיו אני באמת לא מפתח את זה יותר, תהנו מסוף העונה שלכם, אם לא יקרה נס משמיים (וכנראה שלא), אז האליפות שלכם, יש עוד 39 נקודות בקופה, אני לא רואה איך הפער מצטמצם....
אתה טועה כאן, יש הבדל ברור בין עבירה שעליה השופט יכול להפעיל שיפוט דעת לבין נגיעת יד ברחבה ששינתה את מסלול התנועה של הכדור בין אם הייתה מכוונת או לא.
אני בדיעה שצריך לשנות את החוקה למקרים כאלה בדיוק, אבל כרגע החוק לא משאיר לשופט כל שיקול דעת בנושא - אלא אם כן הוא בוחר להתעלם ולא נותן פנדל ואז הוא יכול גם שלא להוציא צהוב, מתן של פנדל בלבד הוא עבירה על חוקי המשחק.
כתבתי ואמרתי שלראמוס הגיע אדום, עם זאת - השופט פשוט לא שם לב שזה מה שקרה שם. הנקודה הייתה שגם היו טעויות נגד ריאל במשחק (במצב של פיגור) כך שבאותה מידה ריאל יכלה להפסיד את המשחק ואי מתן הפנדל היה מוביל לאיבוד נקודות. טעויות שיפוט תמיד יהיו בכדורגל, השאלה היא האם הן נובעת מהצגות קונסיסטנטיות ומכוונות או שהן קורות פה ושם (אין קבוצה שבה אין שחקנים שיעשו הצגות פה ושם).
- taoyossi
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5224
- שם מלא: יוסי ביטון
- taoyossi
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5224
- שם מלא: יוסי ביטון
לא סתם רשמתי תודה לשופט ....taoyossi כתב:פנדל ואדום ללבנטה
ותודה לשופט...
הגזים עם האדום ...
אבל שמקבלים מתנה - צריך להגיד תודה !
-
AviBiton
-
- גורו HTmobile

taoyossi כתב:לא סתם רשמתי תודה לשופט ....taoyossi כתב:פנדל ואדום ללבנטה
ותודה לשופט...
הגזים עם האדום ...
אבל שמקבלים מתנה - צריך להגיד תודה !...
צדיק בסדום.
- JogoBonito
-
- חבר פעיל מאוד

זו לא מתנה, זו חוקת הכדורגל כרגע שמחייבת את השופט להוציא צהוב ולא משאירה מקום לכל שיקול דעת שהוא.
שינוי דרוש בחוקה שימנע מצבים כאלה? בהחלט.
שינוי דרוש בחוקה שימנע מצבים כאלה? בהחלט.
-
AviBiton
-
- גורו HTmobile

הכל טוב, והכל בסדר והכל חוקי.JogoBonito כתב:זו לא מתנה, זו חוקת הכדורגל כרגע שמחייבת את השופט להוציא צהוב ולא משאירה מקום לכל שיקול דעת שהוא.
שינוי דרוש בחוקה שימנע מצבים כאלה? בהחלט....
אבל כשזה לטובתך זה בסדר, וכשזה לרעתך, אז כל העולם ואחותו אשמים (זו גישת מוריניו).
גם הצהוב לדיארה היה אמור להיות צהוב לפי החוקה, גם האדום לראמוס היה אמור להיות אדום לפי החוקה.
אבל שניהם לא קרו, מה לעשות?
מזל שיש פה אוהד שאומר תודה על ה"מתנה".
- knazi
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3293
שופט צריך להיות עם שיקול דעת ולא עם שינון של החוקה בראש.
אין ספק שזאת הייתה מתנה גדולה, אני לא הייתי כועס אם לא היה שורק על פנדל אפילו. נגיעה ביד לא מכוונת שלא משפיעה על המשחק בשום צורה לדעתי לא צריכה להישרק.
אני לא חושב אבל שיש ספק שריאל הייתה מנצחת גם אם הייתה יורדת ב1-0 במחצית 11 מול 11.
ריאל יכלה לסיים את המשחק הזה גם ב10-2
דרך אגב הגול השני של לבנטה היה יציאה מושלמת למתפרצת לדעתי. פשוט יפייפה
מישהו יכול להסביר מבחינה פיזית איך זה יכול להיות שהבעיטות של רונאלדו הולכות ככה? זה כאילו נוגד את החוקים, הכדור כאילו תופס תאוצה ברגע שהוא מגיע לשיא גובה וגם יודע כמה לרדת ממש כאילו זה טיל מונחה
אין ספק שזאת הייתה מתנה גדולה, אני לא הייתי כועס אם לא היה שורק על פנדל אפילו. נגיעה ביד לא מכוונת שלא משפיעה על המשחק בשום צורה לדעתי לא צריכה להישרק.
אני לא חושב אבל שיש ספק שריאל הייתה מנצחת גם אם הייתה יורדת ב1-0 במחצית 11 מול 11.
ריאל יכלה לסיים את המשחק הזה גם ב10-2
דרך אגב הגול השני של לבנטה היה יציאה מושלמת למתפרצת לדעתי. פשוט יפייפה
מישהו יכול להסביר מבחינה פיזית איך זה יכול להיות שהבעיטות של רונאלדו הולכות ככה? זה כאילו נוגד את החוקים, הכדור כאילו תופס תאוצה ברגע שהוא מגיע לשיא גובה וגם יודע כמה לרדת ממש כאילו זה טיל מונחה
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
קוראים לזה גרוויטציה - נפילה חופשית
אבל האמת, מה שאתה מתאר זו אשלייה בגלל נקודת המבט של המצלמה שלא קשורה לזמן ומהירות.
המסלול מהבעיטה עד השיא מצולם בזוית "מלמעלה" שמראה את הכדור עובר הרבה דשא, בעוד שהנפילה מצולמת כבר בזוית "מהצד" כך שאתה בעיקר רואה נפילה למטה. זה נותן תחושה כאילו הנפילה של הכדור היא במסלול הרבה יותר תלול ממה שבאמת וכאילו מסלול הכדור לא טבעי.
אם המצלמה הייתה מהצד של המסלול, כלומר ממוקמת בערך בקרן, זה היה נראה יותר טבעי.
זה שהחלטת שהוא מאיץ מעבר לנורמלי זה כבר פרשנות למסלול שנראה לא טבעי, אבל שים לב שעד כמה שאפשר לחוש , הזמן עד לשיא ומהשיא אותו דבר.
אבל האמת, מה שאתה מתאר זו אשלייה בגלל נקודת המבט של המצלמה שלא קשורה לזמן ומהירות.
המסלול מהבעיטה עד השיא מצולם בזוית "מלמעלה" שמראה את הכדור עובר הרבה דשא, בעוד שהנפילה מצולמת כבר בזוית "מהצד" כך שאתה בעיקר רואה נפילה למטה. זה נותן תחושה כאילו הנפילה של הכדור היא במסלול הרבה יותר תלול ממה שבאמת וכאילו מסלול הכדור לא טבעי.
אם המצלמה הייתה מהצד של המסלול, כלומר ממוקמת בערך בקרן, זה היה נראה יותר טבעי.
זה שהחלטת שהוא מאיץ מעבר לנורמלי זה כבר פרשנות למסלול שנראה לא טבעי, אבל שים לב שעד כמה שאפשר לחוש , הזמן עד לשיא ומהשיא אותו דבר.
משה
- knazi
-
- חבר מביא חבר

הפרשנות של המצלמה מעניינת, אבל בכל זאת אנו רואים בעיטות של שחקנים אחרים כל הזמן וזה לא המסלול שהן עוברות, יש כאן משהו מיוחד.
- moco
-
- גורו

אני דווקא רואה בדיוק את אותה תופעה כל פעם כשהזוית דומה.knazi כתב:הפרשנות של המצלמה מעניינת, אבל בכל זאת אנו רואים בעיטות של שחקנים אחרים כל הזמן וזה לא המסלול שהן עוברות, יש כאן משהו מיוחד....
אם הבעיטה הייתה דומה, אבל מהצד הימני שמאלה, זה היה נראה אחרת.
יש אשלייה הרבה יותר בולטת ואף מעצבנת. כמעט בכל משחק יש מצב שהכדור עולה למעלה באזור הרחבה, ועד שהוא יורד אין לצופה הטלויזיוני מושג, האם הוא הולך ליפול באזור הרחבה או שהוא בכלל הורחק והולך ליפול בתוך המגרש מחוץ לרחבה (הורחק למעשה). 3D אמור לעזור פה.
משה
-
AviBiton
-
- גורו HTmobile

- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35104
אפשר לשים פה וידאו של זה?

- moco
-
- גורו

חיפשתי סרטון שמדגים זאת ומצאתי.
בסרטון הבא, השער הראשון מוצג בכמה זויות צילום.
יש להשוות בין הזווית הראשונה שבא זה נראה "נורמלי" כי קו הצילום יחסית מאונך למסלול הכדור, לבין הזווית השלישית שבה זה די דומה לזוית הצילום שבה ראינו את הטיל של רונלדו.
בסרטון הבא, השער הראשון מוצג בכמה זויות צילום.
יש להשוות בין הזווית הראשונה שבא זה נראה "נורמלי" כי קו הצילום יחסית מאונך למסלול הכדור, לבין הזווית השלישית שבה זה די דומה לזוית הצילום שבה ראינו את הטיל של רונלדו.
משה
- moco
-
- גורו

גיא, הנה:
משה
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35104
- knazi
-
- חבר מביא חבר

mocco אני לא מסכים איתך, גם לאחר צפייה בסרטון באמת יש דימיון קל, אבל אצל רונאלדו רואים את זה כמעט בכל בעיטה מכל זוית, שים לב שגם בבעיטות החופשיות שלו (שלא מוצלחות העונה בנתיים) הוא בועט כאילו ישר מעל החומה והכדור יורד בעוצמה בדיוק בתזמון הנכון לעומת שחקנים אחרים שנותנים סיבוב לכדור מהצד.
- moco
-
- גורו

אז תן סרטון שמראה דבר כזה מהצד.knazi כתב:mocco אני לא מסכים איתך, גם לאחר צפייה בסרטון באמת יש דימיון קל, אבל אצל רונאלדו רואים את זה כמעט בכל בעיטה מכל זוית, שים לב שגם בבעיטות החופשיות שלו (שלא מוצלחות העונה בנתיים) הוא בועט כאילו ישר מעל החומה והכדור יורד בעוצמה בדיוק בתזמון הנכון לעומת שחקנים אחרים שנותנים סיבוב לכדור מהצד....
עקרונית, אפשר לגרום לדבר כזה על ידי סיבוב הכדור בכיוון קדימה (topspin כמו בהנחתות בפינג פונג), רק שלא יודע איך מייצרים בעיטה כזו ברגל, לא שמעתי דיבורים על כך (על בעיטות בננה דווקא יש מלא חומר), ובעיקר, עוד לא ראיתי דבר כזה מהצד.
משה