שירשור החידות הגדול
דווקא המילה "חידות היגיון" משומשת יותר להגדרות של "תשבצי היגיון" , למרות שאני מסכים שזה לא הכי מוצלח.
באנגלית זה: cryptic crossword
למה שרץ פה הרבה (ונגמר ?) בדרך כלל קוראים סתם "חידות" או "חידות מתמטיות".
תתחיל להתרגל לתשבצים, מתפרסמים כל שבוע בעיתונים (לדעתי הכי טוב זה של יורם הרואה ב"הארץ"), זה אחלה דבר.
תתחיל להתרגל לתשבצים, מתפרסמים כל שבוע בעיתונים (לדעתי הכי טוב זה של יורם הרואה ב"הארץ"), זה אחלה דבר.
משה
לא נגמר שום דבר - יש לי עוד הרבה חידות בקנה (להבדיל מהגדרות תשבץ). האמת היא שאני ממש (אבל ממש) גרוע בתשבצים - אני יכול לבהות בהגדרה שעה- מה זה "אלוהים רכש סם בסרט (6,2)" וזה לא מתקדם לשום מקום. האם יש איזושהיא מתודה לוגית לפתרון הגדרות תשבץ, או שאתה צריך לקפוץ על רגל אחת, להחזיק שן שום בפה, לשת תפילה קצרה ואז השכינה תתגלה לך...moco כתב:דווקא המילה "חידות היגיון" משומשת יותר להגדרות של "תשבצי היגיון" , למרות שאני מסכים שזה לא הכי מוצלח.
תתחיל להתרגל לתשבצים, מתפרסמים כל שבוע בעיתונים (לדעתי הכי טוב זה של יורם הרואה ב"הארץ"), זה אחלה דבר....
חידות זה משהו אחר לגמרי - שם ברור לי מה השאלה ואיך כדאי לגשת לזה
אמיר.
אחלה, כי לי הם נגמרו.
במקרה של "אלוהים רכש סם בסרט (6,2)" , גם אני בינתיים רק בוהה
יש כמה "מתודות" נפוצות, אבל יש יוצאים מן הכלל , הם דווקא הכי יפים (כמו חידת פיזה ). הניסיון בהחלט חשוב, כי רעיונות ודרכי חשיבה חוזרים על עצמם. גם ידע כללי עוזר ואף חיוני, כי הרבה הגדרות דורשות גם ידע. (למשל, צריך לדעת שיש מגדל פיזה בעולם).
מה שאני אוהב בזה, לפחות אצל חלק ממחברי התשבצים, זה שאין "בערך". כשאתה פותר אז הכל מסתדר ואתה יודע שפתרת. פתרונות שמבוססים על אסוציאציות זה מעצבן. אני למשל לגמרי לא מתחבר לחידות חמיצר וגם שמיעת פתרונן משאיר אותי מבולבל.
אני ממש לא מסכים עם המשפט האחרון שלך. חידות שבהן ברור לי איך כדאי לגשת אליהן לא כל כך כיפיות. החידות היפות הן אלו שאין לך מושג בהתחלה איך לגשת אליהן וצריך "לצאת מהקופסא". היו לנו כאן לא מעט חידות טובות כאלה שלא היה ברור בהתחלה מה לעשות.
במקרה של "אלוהים רכש סם בסרט (6,2)" , גם אני בינתיים רק בוהה
יש כמה "מתודות" נפוצות, אבל יש יוצאים מן הכלל , הם דווקא הכי יפים (כמו חידת פיזה ). הניסיון בהחלט חשוב, כי רעיונות ודרכי חשיבה חוזרים על עצמם. גם ידע כללי עוזר ואף חיוני, כי הרבה הגדרות דורשות גם ידע. (למשל, צריך לדעת שיש מגדל פיזה בעולם).
מה שאני אוהב בזה, לפחות אצל חלק ממחברי התשבצים, זה שאין "בערך". כשאתה פותר אז הכל מסתדר ואתה יודע שפתרת. פתרונות שמבוססים על אסוציאציות זה מעצבן. אני למשל לגמרי לא מתחבר לחידות חמיצר וגם שמיעת פתרונן משאיר אותי מבולבל.
אני ממש לא מסכים עם המשפט האחרון שלך. חידות שבהן ברור לי איך כדאי לגשת אליהן לא כל כך כיפיות. החידות היפות הן אלו שאין לך מושג בהתחלה איך לגשת אליהן וצריך "לצאת מהקופסא". היו לנו כאן לא מעט חידות טובות כאלה שלא היה ברור בהתחלה מה לעשות.
משה
מתנצל שוב אבל הגדרת תשבץ.
זו הגדרה, פרי מוחי, ושאלתי אותה כבר בחידון הסרטים (לפני הרבה זמן) אז לא לחפש שם. פתרו אותה שם לאחר רמז קל + אישור פתיחת ספרים. אז אישור פתיחת ספרים יש לכם מראש
פתרון ההגדרה הוא שם של סרט ידוע.
ההגדרה: בּוֹר
זו הגדרה, פרי מוחי, ושאלתי אותה כבר בחידון הסרטים (לפני הרבה זמן) אז לא לחפש שם. פתרו אותה שם לאחר רמז קל + אישור פתיחת ספרים. אז אישור פתיחת ספרים יש לכם מראש
פתרון ההגדרה הוא שם של סרט ידוע.
ההגדרה: בּוֹר
משה
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
moco
אותי אתה שברת, ובגלל שלא נרדמתי אתמול מרוב שחשבתי, עשיתי מעשה וחיפשתי בשרשורים האחרים.
אי לכך אני יוצא מהמשחק כי את הפתרון כבר ראיתי.
תרשה לי רק לציין לשבח את החשיבה שלך ולהגיד שזו אחת החידות היותר טובות שראיתי פה!

אותי אתה שברת, ובגלל שלא נרדמתי אתמול מרוב שחשבתי, עשיתי מעשה וחיפשתי בשרשורים האחרים.
אי לכך אני יוצא מהמשחק כי את הפתרון כבר ראיתי.
תרשה לי רק לציין לשבח את החשיבה שלך ולהגיד שזו אחת החידות היותר טובות שראיתי פה!