מדריך רכישה באמזון לשירותכם (שאלות נפוצות) - הערות ומשובים יתקבלו בברכה
- zivw
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 685
במידה והשתמשתי בשירותי לוקר ב DE, מה הסיכוי שאפשר לקבל החזר מיסים בשדה התעופה, ממש כמו שניתן ברכישה מחנות מקומית?
- zivw
-
- חבר פעיל במיוחד

אשמח לדעת אם אפשרי להזמין מהארץ ללוקר בגרמניה ובחזור, למלא טפסי החזר מס?
- mayeast
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1666
·zivw כתב:אשמח לדעת אם אפשרי להזמין מהארץ ללוקר בגרמניה ובחזור, למלא טפסי החזר מס?...
לא חושב.
את הטפסים מקבלים בחנויות שיש להם הסדר עם GLOBAL REFUND או איך שקוראים לזה.
לא נראה לי שלאמזון יש סידור שכזה
- Huber
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73425
- שם מלא: ערן
היום קרה לי משהו שלא האמנתי שיכול לקרות באמזון - אני ממש מופתע
ב 23 למאי הזמנתי מאמזון ארה"ב מכונת גילוח מדגם Panasonic Arc5. ההזמנה התעכבה המון, הציעו לי לבטל אותה, אך בגלל שיש לי כבר מכונה ולא הייתי לחוץ, המתנתי. במוצ"ש קיבלתי מהם הודעה שהם מבטלים את ההזמנה חד צדדית. הזוי. איך קורה דבר שכזה? איך ספק מבטל הזמנה שבוצעה רק כי לא נוח לו?
הטענה היא שהם לא מצליחים להשיג מלאי, אבל המוצר נמכר גם באמזון אצל מוכרים אחרים וגם בחנויות אחרות בארה"ב.
אני מניח שאין מה לעשות, אבל אני ממש מופתע לרעה.
זה המייל שקיבלתי:
[left]Hello, Due to a lack of availability, we will not be able to obtain the following item(s) from your order: "Panasonic Arc5 Electric Razor, Men's 5-Blade Cordless with Shave Sensor Technology and Wet/Dry Convenience, ES-LV65-S" We've canceled the item(s) and apologize for the inconvenience. We must also apologize for the length of time it has taken us to reach this conclusion.[/left]
ב 23 למאי הזמנתי מאמזון ארה"ב מכונת גילוח מדגם Panasonic Arc5. ההזמנה התעכבה המון, הציעו לי לבטל אותה, אך בגלל שיש לי כבר מכונה ולא הייתי לחוץ, המתנתי. במוצ"ש קיבלתי מהם הודעה שהם מבטלים את ההזמנה חד צדדית. הזוי. איך קורה דבר שכזה? איך ספק מבטל הזמנה שבוצעה רק כי לא נוח לו?
הטענה היא שהם לא מצליחים להשיג מלאי, אבל המוצר נמכר גם באמזון אצל מוכרים אחרים וגם בחנויות אחרות בארה"ב.
זה המייל שקיבלתי:
[left]Hello, Due to a lack of availability, we will not be able to obtain the following item(s) from your order: "Panasonic Arc5 Electric Razor, Men's 5-Blade Cordless with Shave Sensor Technology and Wet/Dry Convenience, ES-LV65-S" We've canceled the item(s) and apologize for the inconvenience. We must also apologize for the length of time it has taken us to reach this conclusion.[/left]
- miki775
-
- טרול

- תגובות: 1844
·קרהHuber כתב:היום קרה לי משהו שלא האמנתי שיכול לקרות באמזון - אני ממש מופתע![]()
זה המייל שקיבלתי:
[left]Hello, Due to a lack of availability, we will not be able to obtain the following item(s) from your order: "Panasonic Arc5 Electric Razor, Men's 5-Blade Cordless with Shave Sensor Technology and Wet/Dry Convenience, ES-LV65-S" We've canceled the item(s) and apologize for the inconvenience. We must also apologize for the length of time it has taken us to reach this conclusion.[/left]...
קורה
ויקרה
מוזר שרק עכשיו נתקלת בסוגייה זו
- miki775
-
- טרול

·קרהHuber כתב:היום קרה לי משהו שלא האמנתי שיכול לקרות באמזון - אני ממש מופתע![]()
זה המייל שקיבלתי:
[left]Hello, Due to a lack of availability, we will not be able to obtain the following item(s) from your order: "Panasonic Arc5 Electric Razor, Men's 5-Blade Cordless with Shave Sensor Technology and Wet/Dry Convenience, ES-LV65-S" We've canceled the item(s) and apologize for the inconvenience. We must also apologize for the length of time it has taken us to reach this conclusion.[/left]...
קורה
ויקרה
מוזר שרק עכשיו נתקלת בסוגייה זו
- Huber
-
- חבר במועדון HT

למה שיקרה? זה לא שהמחיר היה חריג (כבר היה במחיר הזה בעבר), ז"א שהם לא טענו שהיה טעות בתמחור. הם טוענים שאין מלאי, למרות שאני רואה בבירור שיש. יצרתי קשר עם נציג שלהם, הם מציעים לי להזמין דגם יותר נחות במחיר יותר גבוה. זו התנהלות של חנות ישראלית טיפוסית (bait-and-switch). אז לא, בהחלט לא צפוי ובהחלט מרגיז.
מה שזה אומר שמעכשיו כל הזמנה שאני מבצע שם, אינני יכול להיות בטוח שהיא תסופק. אם הם מרשים לעצמם לבטל הזמנות בטענות שקריות, הכל יכול לקרות.
מה שזה אומר שמעכשיו כל הזמנה שאני מבצע שם, אינני יכול להיות בטוח שהיא תסופק. אם הם מרשים לעצמם לבטל הזמנות בטענות שקריות, הכל יכול לקרות.
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
·zivw כתב:אשמח לדעת אם אפשרי להזמין מהארץ ללוקר בגרמניה ובחזור, למלא טפסי החזר מס?...
אני זוכר שמישהו כבר ביצע זאת בפורום.
כרגיל - תעלה מולם בצ'אט/מייל ותשאל.
אל תשכח לעדכן אותנו.
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

@Huber
·
הלכת רחוק - רחוק מאוד.
bait and switch זה כשאין במלאי מראש.
אמזון - בכלל לא הציעו לך לקנות משהו אחר - אלא רק ביטלו את ההזמנה - עוד לא שילמת שקל או דולר.
מה לעשות כשיש מחיר טוב המוני אנשים מזמינים.
זה שלמוכרים אחרים יש ולאמזון אין - הכל אפשרי. משער שהכל אצלם כמעט באוטומט.
הרבה יותר מעצבן - מנסיוני המר, זה לקנות מוצר במחיר, לקבל אותו, הוא מתקלקל, ואז אין להם כבר במלאי אותו. וכמדיניות, הם לא מביאים לך את המוצר שהחליף אותו.
אז אתה תקוע - בלי המוצר מצד אחד, ולעתים בלי היכולת לקנות את המחליף שלו. (כי קנית את המוצר במחיר מבצע נמוך, הכסף שאתה מקבל חזרה הוא בהתאם, המחליף יותר יקר).
·
הלכת רחוק - רחוק מאוד.
bait and switch זה כשאין במלאי מראש.
אמזון - בכלל לא הציעו לך לקנות משהו אחר - אלא רק ביטלו את ההזמנה - עוד לא שילמת שקל או דולר.
מה לעשות כשיש מחיר טוב המוני אנשים מזמינים.
הרבה יותר מעצבן - מנסיוני המר, זה לקנות מוצר במחיר, לקבל אותו, הוא מתקלקל, ואז אין להם כבר במלאי אותו. וכמדיניות, הם לא מביאים לך את המוצר שהחליף אותו.
אז אתה תקוע - בלי המוצר מצד אחד, ולעתים בלי היכולת לקנות את המחליף שלו. (כי קנית את המוצר במחיר מבצע נמוך, הכסף שאתה מקבל חזרה הוא בהתאם, המחליף יותר יקר).
- zivw
-
- חבר פעיל במיוחד

תוכל לכוון היכן אני עולה מולם בצ'ט?
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

Help>>>Need More help ?>>>Contact Us>>>
תנסה גם מהקישור הזה:
https://www.amazon.de/gp/help/customer/contact-us
תנסה גם מהקישור הזה:
https://www.amazon.de/gp/help/customer/contact-us
- Huber
-
- חבר במועדון HT

·Itay_Pollak כתב:@Huber
·
הלכת רחוק - רחוק מאוד.
...
אז כנראה לא הסברתי את עצמי היטב - כרגע יש מלאי. הם מחקו את דף המוצר המקורי (הלינק מההזמנה המקורית לא עובד), ושינו את דף המוצר לשקף מחיר גבוה יותר. עליתי מולם בצ'ט, הסברתי להם שאני לא מקבל את הטענה שההזמנה בוטלה עקב מחסור מלאי כי הם מוכרים את המוצר בפועל כרגע, הם הציעו לי להזמין אותו מחדש, במחיר גבוה יותר מהמחיר המקורי.
אם זה לא bait and switch טיפוסי, אני לא יודע מה כן. מה שהכי מרגיז בכל העובדה היא שהם חיכו חודשיים לעשות את זה (הוזמן במאי), ומאז היו לא מעט מבצעים אחרים במחיר קרוב על אותו מוצר.
- miki775
-
- טרול

לא הכל דבש ומושלם אצלםHuber כתב:·......
אז כנראה לא הסברתי את עצמי היטב - כרגע יש מלאי. הם מחקו את דף המוצר המקורי (הלינק מההזמנה המקורית לא עובד), ושינו את דף המוצר לשקף מחיר גבוה יותר. עליתי מולם בצ'ט, הסברתי להם שאני לא מקבל את הטענה שההזמנה בוטלה עקב מחסור מלאי כי הם מוכרים את המוצר בפועל כרגע, הם הציעו לי להזמין אותו מחדש, במחיר גבוה יותר מהמחיר המקורי.
אם זה לא bait and switch טיפוסי, אני לא יודע מה כן. מה שהכי מרגיז בכל העובדה היא שהם חיכו חודשיים לעשות את זה (הוזמן במאי), ומאז היו לא מעט מבצעים אחרים במחיר קרוב על אותו מוצר....
לפעמים יש גם מיקרים מרגיזים
תפסיק לקטר על כל "פיפס" שאינו חיובי אצלם
להרבה זה קרה וגם יקרה
אני במקומך הייתי מפנים ומסתפק בשירות שאתה מקבל ביומיום
·
- Huber
-
- חבר במועדון HT

מיקי. אתה מזומן למחוק את התגובה שלי. אה... רגע, אתה לא אדמין פה למיטב זיכרוני, אז בו נסכים שאני אכתוב את מה שאני רואה לנכון, ואם יש לך בעיה, אתה מוזמן ללחוץ על כפתור "דווח" ולתת לאדמינים להחליט מה אפשר לפרסם ומה לא 
- miki775
-
- טרול

·אני בניגוד אליך לא מדווח כלום למנהלים ולא מטריד את מנוחתם בנושאים זניחים שכאלהHuber כתב:מיקי. אתה מזומן למחוק את התגובה שלי. אה... רגע, אתה לא אדמין פה למיטב זיכרוני, אז בו נסכים שאני אכתוב את מה שאני רואה לנכון, ואם יש לך בעיה, אתה מוזמן ללחוץ על כפתור "דווח" ולתת לאדמינים להחליט מה אפשר לפרסם ומה לא...
ואין לי שום בעייה
להביע דיעה זה דבר לגיטימי בפורום הזה ובכלל
ותעשה עם זה מה שאתה רוצה(רמז:לדווח)
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

·Huber כתב:·......
אם זה לא bait and switch טיפוסי, אני לא יודע מה כן. מה שהכי מרגיז בכל העובדה היא שהם חיכו חודשיים לעשות את זה (הוזמן במאי), ומאז היו לא מעט מבצעים אחרים במחיר קרוב על אותו מוצר....
אם אני לא טועה, יש מספר ASIN שאמור להיות המזהה (כנראה של אמזון), אז השאלה היא אם הASIN זהה.
זה הזוי אם לאמזון יש את אותו המוצר בדיוק, אבל פתאום מחיר אחר.
תראה אולי במייל שקיבלת או בפרסום שדרכו קנית מופיע הASIN
- Huber
-
- חבר במועדון HT

לא רק שלא מופיע ה ASIN, הם מחקו לגמרי את דף המוצר המקורי, ביטלו לי פיזית את ההזמנה בחשבון ודי "העלימו" כל זכר (למעט מייל אישור ההזמנה המקורי שמכיל רק את שם המוצר והמחיר). בכל מקרה, הם מתנערים מזה ולצערי אני לא יכול לעשות כלום בנידון.
אם זה לא היה אמזון, סביר להניח שלא הייתי טורח לכוב על זה, אני בהחלט מצפה להתנהגות כזו מחנויות בארץ או חנויות סיניות, העובדה שגם פה זה קורה אותי קצת מדאיגה.
אם זה לא היה אמזון, סביר להניח שלא הייתי טורח לכוב על זה, אני בהחלט מצפה להתנהגות כזו מחנויות בארץ או חנויות סיניות, העובדה שגם פה זה קורה אותי קצת מדאיגה.
- jacko-il
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
תכל'ס זה מעצבן "ולא מתאים לאמזון" אבל זה בהחלט קורה. קרה לי משהו די דומה שחד צדדית פשוט ביטלו לי סתם ככה הזמנות. בשני המקרים היה מדובר בהזמנה שהתעקבה די הרבה זמן ואז פשוט בוטלה + התנצלות. לא ממש התעמקתי בסיבות וכו', פשוט המשכתי הלאה. ביאס אותי? כן.
אמזון - YOU WIN SOME YOU LOSE SOME (רוב הזמן YOU WIN SOME אז אני מבסוט)
אמזון - YOU WIN SOME YOU LOSE SOME (רוב הזמן YOU WIN SOME אז אני מבסוט)
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- miki775
-
- טרול

·יותר טוב מהניסוח הזה לא יכול להיותjacko-il כתב:תכל'ס זה מעצבן "ולא מתאים לאמזון" אבל זה בהחלט קורה. קרה לי משהו די דומה שחד צדדית פשוט ביטלו לי סתם ככה הזמנות. בשני המקרים היה מדובר בהזמנה שהתעקבה די הרבה זמן ואז פשוט בוטלה + התנצלות. לא ממש התעמקתי בסיבות וכו', פשוט המשכתי הלאה. ביאס אותי? כן.
אמזון - YOU WIN SOME YOU LOSE SOME (רוב הזמן YOU WIN SOME אז אני מבסוט)...
צריך לפעמים לוותר במקום לקטר
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35103
גם לי קרה פעם עם הזמנה של אוזניות בבלאק פריידיHuber כתב:היום קרה לי משהו שלא האמנתי שיכול לקרות באמזון - אני ממש מופתע![]()
ב 23 למאי הזמנתי מאמזון ארה"ב מכונת גילוח מדגם Panasonic Arc5. ההזמנה התעכבה המון, הציעו לי לבטל אותה, אך בגלל שיש לי כבר מכונה ולא הייתי לחוץ, המתנתי. במוצ"ש קיבלתי מהם הודעה שהם מבטלים את ההזמנה חד צדדית. הזוי. איך קורה דבר שכזה? איך ספק מבטל הזמנה שבוצעה רק כי לא נוח לו?...