ZWAVE ובית חכם, כל מה שרציתם לדעת - שאלות-תשובות בהודעה הראשונה

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
kix
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24

שליחה

שלום לכולם, קראתי את ה תרד למעלה, טוב לא את כולו עדיין בערך 15 עמודים מתוך 40.
אני מעוניין לרכוש קונטרולר ומודול לתריס חשמלי (מנוע סומפי) בתור התחלה כדי לשחק עם המערכת וללמוד מה ניתן להפיק ממנה בבית.

ראיתי מספר קונטרולרים מומלצים בעיקר הוורה וה HC של פיברו אבל אלו הודעות קצת ישנות, חלקן אפילו מ2013.
האם ההמלצות על קונטרולרים התשנו מאז? לפי מה שהבנתי הפיברו יפה יותר אך פחות גמיש והורה גמיש מאוד, בכל מקרה שניהם עובדים עם מודולים של פיברו (ואחרים).

תודה רבה.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5012

שליחה

מה שכרגע אני ממליץ עליו :

VERA LITE עם "שנמוך" לגרסת UI 1.5.

מציע לך לקרוא גם לגבי UI7 , שמעתי שהוא השתפר אך לא בדקתי את הגרסה האחרונה של UI1.7 .
מה שכן - גרסה UI 1.7 מאפשרת תכונות מענינות וטובות (GEOFENCING , "מצבים" למינהם , שלא קיימים ב-UI1.5 ).
במידה ו-UI1.7 כבר "בשל" , הייתי ממליץ לרכוש את ה- EDGE שהינו מתקדם הרבה יותר מבחינה חומרתית .

מי שהתקין UI1.7 ועובד עם ה- EDGE - נשמח אם תעלה רשמים מהבקר ומגרסת ה-UI החדשה ,
כמו כן גם מה עדיין לא עובד טוב ב- UI 1.7 - זה יעזור לחברים כאן .

embedded
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2030

שליחה

מניסיון, הVERA EDGE יכול לתפעל מזגן מיני מרכזי של תדיראן?
אשמח לשמוע איזה מודולים קניתם.

תודה

באזז
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 234

שליחה

אשמח לעזרה קטנה לפני ביצוע רכישה.
חלק מהתאורת שלי בבית יהיו תאורת לדים (משהו כמו 6 נורות לד בסלון, היות ואני עושה הנמכת גבס)
האם אני צריך לקנות מודל ספציפי? או את הכפול הרגיל של 1.5 ותוספת של Fibaro Dimmer Bypass?
תודה!

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1137

שליחה

thechorba כתב:@ordor

לא הבנתי..
גם אם אני משתמש במפסק שאני חייב ללחוץ עליו כל הזמן, אני יכול להגדיר בVERA שבאמצעות לחיצה אחת על המפסק הפיזי הוא יפתח עד הסוף את התריס ?( כלומר המודל של ZWAVE יעשה את כל שאר העבודה)
...
כן.
הלחיצה (הקצרה) אומרת למודול שאתה רוצה לפתוח / לסגור את התריס וזה מה שהוא יעשה, גם אם תעזוב את המפסק והקפיץ יחזיר אותו למצב האמצעי.
ככה זה אצלי בבית.

אם, תוך כדי שהתריס נפתח / נסגר, תלחץ לחיצה נוספת, אז התריס יעצור במקום שהוא נמצא.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

cafri כתב:
...
...
כן.
הלחיצה (הקצרה) אומרת למודול שאתה רוצה לפתוח / לסגור את התריס וזה מה שהוא יעשה, גם אם תעזוב את המפסק והקפיץ יחזיר אותו למצב האמצעי.
ככה זה אצלי בבית.

אם, תוך כדי שהתריס נפתח / נסגר, תלחץ לחיצה נוספת, אז התריס יעצור במקום שהוא נמצא.
...
·

CAFRI - מה שאתה אומר לגבי לחיצה אחת שפותחת וממשיכה לפתוח/לסגור את התריס - זה נכון לגבי מודול של FIBARO בגרסה
הראשונה (שאני אוהב אותה יותר).
בגרסה החדשה יותר FGR222 - זה לא עובד אצלי (כנראה ששם יש להגדיר את זה בצורה אחרת) .

הגרסה החדשה FGR222 אמורה להיות יותר מדוייקת מבחינת "אחוזים שהתריס נפתח / נסגר" ,
בפועל לא ממש ראיתי הבדלים בינהם .

לגבי מי ששאל על ה-EDGE - הבקר לא שולט על המזגן אלא שולח אות למודול.
המודול שתרכוש (ZXT120) אמור לשלוט על כל מני סוגי מזגנים .
ממה שקראתי וניסיתי - ניתן לשלוט על מזגנים של אלקטרה בצורה חלקית (פתיחה , סגירה וכו'..) .

אותו הדבר גם לגבי הבקר VERA LITE .

R-יק
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 518

שליחה

@movieman
·

אני מתקין בזמן הקרוב 7 מודולים לתריסים של פיבארו 222 - האם תוכל לתת טיפים לגבי החיבורים/הגדרות או כל דבר אחר שנתקלת בו ושווה איזכור?

האם הZXT120 יודע לשלוט גם על מכשירי IR אחרים או רק על מזגנים? (טלביזיה/רסיבר/ממיר יס וכו')

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

movieman כתב:
...
...
·

CAFRI - מה שאתה אומר לגבי לחיצה אחת שפותחת וממשיכה לפתוח/לסגור את התריס - זה נכון לגבי מודול של FIBARO בגרסה
הראשונה (שאני אוהב אותה יותר).
בגרסה החדשה יותר FGR222 - זה לא עובד אצלי (כנראה ששם יש להגדיר את זה בצורה אחרת) .

הגרסה החדשה FGR222 אמורה להיות יותר מדוייקת מבחינת "אחוזים שהתריס נפתח / נסגר" ,
בפועל לא ממש ראיתי הבדלים בינהם.
...
אתה מתכוון שהישן זה 221 (לעומת 222 החדש)
או שאתה מתכוון שהישן זה FGRM222 (לעומת FGR222 החדש)?

בכל מקרה, לי יש את המודול FGRM222 וזה עובד בו כמו שכתבתי.

צריך לוודא שבפרמטר 14 יש את הערך אפס, שאומר שזה מתג קפיצי.

inonlevy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 335

שליחה

אהלן,

אני אשמח קצת לעזרה ביצירת תרחישים,
איך אני מבצע תרחיש לפתיחת תריסים? לדוגמא - ימים א-ה ב07:15 תפתח את התריסים ב50% ב07:30 ב100%
בשעה 08:30 תסגור את כל התריסים ב90% וכו,
בנוסף אורות - בימים א-ה בשעה 09:00 תכבה את כל האורות הפעילים

תודה

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

inonlevy כתב:אהלן,

אני אשמח קצת לעזרה ביצירת תרחישים,
איך אני מבצע תרחיש לפתיחת תריסים? לדוגמא - ימים א-ה ב07:15 תפתח את התריסים ב50% ב07:30 ב100%
בשעה 08:30 תסגור את כל התריסים ב90% וכו,
בנוסף אורות - בימים א-ה בשעה 09:00 תכבה את כל האורות הפעילים

תודה
...
באיזה UI אתה משתמש?
UI5 או UI7?

דומיקון
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 886

שליחה

מישהו יודע אם ה ir zxt מגיע אחד שפועל על כל האתגרים(אמריקאי, אירופאי) או שיש מודל נפרד לכל תדר ?
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/

דומיקון
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 886

שליחה

מישהו יודע אם ה ir zxt מגיע אחד שפועל על כל התדרים (אמריקאי, אירופאי) או שיש מודל נפרד לכל תדר ?
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

urini כתב:מישהו יודע אם ה ir zxt מגיע אחד שפועל על כל התדרים (אמריקאי, אירופאי) או שיש מודל נפרד לכל תדר ?
...
כששאלתי את Vesternet הם אמרו לי שיש מודול נפרד לכל תדר.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

cafri כתב:
...
...
כששאלתי את Vesternet הם אמרו לי שיש מודול נפרד לכל תדר.
...
·

מודול לכל תדר .

לגבי התריסים - FGR221 הישן , החדש יותר זה 222.

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

movieman כתב:
...
...
·

מודול לכל תדר .

לגבי התריסים - FGR221 הישן , החדש יותר זה 222.
...
אז זה FGRM222 וזה מה שיש לי.

inonlevy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 335

שליחה

שלום,
אז הצלחתי קצת להגדיר תרחישים,
יש לי רק שתי שאלות,
א. אזור זמן של הVERA - אין ירושלים, מה הגדרתם אצלכם?
ב. יצרתי תרחיש שבשעה 09:00 התריסים נסגרים, את התריס בסלון הגדרתי שייסגר 50% ואחרי 15 דקות ייסגר לגמרי, ברוב המקרה התריס יהיה סגור כבר יותר מ50%, איך אני מגדיר שבמידה והוא סגור הוא לא נפתח אלא רק אם הוא פתוח יותר מ50%

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

inonlevy כתב:א. אזור זמן של הVERA - אין ירושלים, מה הגדרתם אצלכם?
...
אני חושב שאצלי זה היה מכוון על אתונה, עד שהתחיל השנה שעון הקיץ אצלנו (ולא ביוון).
הזזתי אותו לכווית שהיו (ועדין) באותה שעה כמונו. לפני סוף שעון הקיץ יש צורך להחזיר חזרה לאתונה שמסיימים את שעון הקיץ באותו יום כמונו (אני כבר החזרתי).

בקיצור - כרגע אתה יכול לשים על אתונה, אבל לפני תחילת שעון הקיץ במרץ 2016 תצטרך לשנות לאזור אחר.

inonlevy כתב:ב. יצרתי תרחיש שבשעה 09:00 התריסים נסגרים, את התריס בסלון הגדרתי שייסגר 50% ואחרי 15 דקות ייסגר לגמרי, ברוב המקרה התריס יהיה סגור כבר יותר מ50%, איך אני מגדיר שבמידה והוא סגור הוא לא נפתח אלא רק אם הוא פתוח יותר מ50%
...
שתי אפשרויות:
1. לפצל את זה לשני תרחישים:
התרחיש הראשון יקרה במידה ובשעה 09:00 התריסים סגורים פחות מ50%. התרחיש הזה (אם הוא יופעל) יסגור את התריסים ל50%.
התרחיש השני יקרה בשעה 09:15 ויסגור את התריסים לגמרי.

2. לייצר תרחיש אחד שפועל כל יום בשעה 09:00 וסוגר את התריסים לגמרי בdelay של 15 דקות.
לתרחיש הזה להוסיף קוד LUA (שהVERA תריץ כל יום ב09:00) שבודק מה מצב התריסים, ואם הם סגורים פחות מ50% נותן הוראה לסגור את התריסים ל50%.

תכתוב אם אתה צריך עזרה בכתיבת הקוד, למרות שאני חושב שעדיף ללכת על האפשרות הראשונה.

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1206

שליחה

@inonlevy
אצלי יש אזור זמן ירושלים.
תוודא שיש לך את גירסת ה- firmware האחרונה.

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

morgi23 כתב:@inonlevy
אצלי יש אזור זמן ירושלים.
תוודא שיש לך את גירסת ה- firmware האחרונה.
...
באיזו גירסת firmware אתה?
UI5, 6 או 7?

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1206

שליחה

@cafri
UI7 עם firmware 1.7.599

חזור אל “בית חכם ובקרה”