ZWAVE ובית חכם, כל מה שרציתם לדעת - שאלות-תשובות בהודעה הראשונה
- kix
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 24
שלום לכולם, קראתי את ה תרד למעלה, טוב לא את כולו עדיין בערך 15 עמודים מתוך 40.
אני מעוניין לרכוש קונטרולר ומודול לתריס חשמלי (מנוע סומפי) בתור התחלה כדי לשחק עם המערכת וללמוד מה ניתן להפיק ממנה בבית.
ראיתי מספר קונטרולרים מומלצים בעיקר הוורה וה HC של פיברו אבל אלו הודעות קצת ישנות, חלקן אפילו מ2013.
האם ההמלצות על קונטרולרים התשנו מאז? לפי מה שהבנתי הפיברו יפה יותר אך פחות גמיש והורה גמיש מאוד, בכל מקרה שניהם עובדים עם מודולים של פיברו (ואחרים).
תודה רבה.
אני מעוניין לרכוש קונטרולר ומודול לתריס חשמלי (מנוע סומפי) בתור התחלה כדי לשחק עם המערכת וללמוד מה ניתן להפיק ממנה בבית.
ראיתי מספר קונטרולרים מומלצים בעיקר הוורה וה HC של פיברו אבל אלו הודעות קצת ישנות, חלקן אפילו מ2013.
האם ההמלצות על קונטרולרים התשנו מאז? לפי מה שהבנתי הפיברו יפה יותר אך פחות גמיש והורה גמיש מאוד, בכל מקרה שניהם עובדים עם מודולים של פיברו (ואחרים).
תודה רבה.
- movieman
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5012
מה שכרגע אני ממליץ עליו :
VERA LITE עם "שנמוך" לגרסת UI 1.5.
מציע לך לקרוא גם לגבי UI7 , שמעתי שהוא השתפר אך לא בדקתי את הגרסה האחרונה של UI1.7 .
מה שכן - גרסה UI 1.7 מאפשרת תכונות מענינות וטובות (GEOFENCING , "מצבים" למינהם , שלא קיימים ב-UI1.5 ).
במידה ו-UI1.7 כבר "בשל" , הייתי ממליץ לרכוש את ה- EDGE שהינו מתקדם הרבה יותר מבחינה חומרתית .
מי שהתקין UI1.7 ועובד עם ה- EDGE - נשמח אם תעלה רשמים מהבקר ומגרסת ה-UI החדשה ,
כמו כן גם מה עדיין לא עובד טוב ב- UI 1.7 - זה יעזור לחברים כאן .
VERA LITE עם "שנמוך" לגרסת UI 1.5.
מציע לך לקרוא גם לגבי UI7 , שמעתי שהוא השתפר אך לא בדקתי את הגרסה האחרונה של UI1.7 .
מה שכן - גרסה UI 1.7 מאפשרת תכונות מענינות וטובות (GEOFENCING , "מצבים" למינהם , שלא קיימים ב-UI1.5 ).
במידה ו-UI1.7 כבר "בשל" , הייתי ממליץ לרכוש את ה- EDGE שהינו מתקדם הרבה יותר מבחינה חומרתית .
מי שהתקין UI1.7 ועובד עם ה- EDGE - נשמח אם תעלה רשמים מהבקר ומגרסת ה-UI החדשה ,
כמו כן גם מה עדיין לא עובד טוב ב- UI 1.7 - זה יעזור לחברים כאן .
- embedded
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2030
מניסיון, הVERA EDGE יכול לתפעל מזגן מיני מרכזי של תדיראן?
אשמח לשמוע איזה מודולים קניתם.
תודה
אשמח לשמוע איזה מודולים קניתם.
תודה
- באזז
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 234
אשמח לעזרה קטנה לפני ביצוע רכישה.
חלק מהתאורת שלי בבית יהיו תאורת לדים (משהו כמו 6 נורות לד בסלון, היות ואני עושה הנמכת גבס)
האם אני צריך לקנות מודל ספציפי? או את הכפול הרגיל של 1.5 ותוספת של Fibaro Dimmer Bypass?
תודה!
חלק מהתאורת שלי בבית יהיו תאורת לדים (משהו כמו 6 נורות לד בסלון, היות ואני עושה הנמכת גבס)
האם אני צריך לקנות מודל ספציפי? או את הכפול הרגיל של 1.5 ותוספת של Fibaro Dimmer Bypass?
תודה!
- cafri
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1137
כן.thechorba כתב:@ordor
לא הבנתי..
גם אם אני משתמש במפסק שאני חייב ללחוץ עליו כל הזמן, אני יכול להגדיר בVERA שבאמצעות לחיצה אחת על המפסק הפיזי הוא יפתח עד הסוף את התריס ?( כלומר המודל של ZWAVE יעשה את כל שאר העבודה)...
הלחיצה (הקצרה) אומרת למודול שאתה רוצה לפתוח / לסגור את התריס וזה מה שהוא יעשה, גם אם תעזוב את המפסק והקפיץ יחזיר אותו למצב האמצעי.
ככה זה אצלי בבית.
אם, תוך כדי שהתריס נפתח / נסגר, תלחץ לחיצה נוספת, אז התריס יעצור במקום שהוא נמצא.
- movieman
-
- חבר מכור קשה

·cafri כתב:כן.......
הלחיצה (הקצרה) אומרת למודול שאתה רוצה לפתוח / לסגור את התריס וזה מה שהוא יעשה, גם אם תעזוב את המפסק והקפיץ יחזיר אותו למצב האמצעי.
ככה זה אצלי בבית.
אם, תוך כדי שהתריס נפתח / נסגר, תלחץ לחיצה נוספת, אז התריס יעצור במקום שהוא נמצא....
CAFRI - מה שאתה אומר לגבי לחיצה אחת שפותחת וממשיכה לפתוח/לסגור את התריס - זה נכון לגבי מודול של FIBARO בגרסה
הראשונה (שאני אוהב אותה יותר).
בגרסה החדשה יותר FGR222 - זה לא עובד אצלי (כנראה ששם יש להגדיר את זה בצורה אחרת) .
הגרסה החדשה FGR222 אמורה להיות יותר מדוייקת מבחינת "אחוזים שהתריס נפתח / נסגר" ,
בפועל לא ממש ראיתי הבדלים בינהם .
לגבי מי ששאל על ה-EDGE - הבקר לא שולט על המזגן אלא שולח אות למודול.
המודול שתרכוש (ZXT120) אמור לשלוט על כל מני סוגי מזגנים .
ממה שקראתי וניסיתי - ניתן לשלוט על מזגנים של אלקטרה בצורה חלקית (פתיחה , סגירה וכו'..) .
אותו הדבר גם לגבי הבקר VERA LITE .
- R-יק
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 518
@movieman
·
אני מתקין בזמן הקרוב 7 מודולים לתריסים של פיבארו 222 - האם תוכל לתת טיפים לגבי החיבורים/הגדרות או כל דבר אחר שנתקלת בו ושווה איזכור?
האם הZXT120 יודע לשלוט גם על מכשירי IR אחרים או רק על מזגנים? (טלביזיה/רסיבר/ממיר יס וכו')
·
אני מתקין בזמן הקרוב 7 מודולים לתריסים של פיבארו 222 - האם תוכל לתת טיפים לגבי החיבורים/הגדרות או כל דבר אחר שנתקלת בו ושווה איזכור?
האם הZXT120 יודע לשלוט גם על מכשירי IR אחרים או רק על מזגנים? (טלביזיה/רסיבר/ממיר יס וכו')
- cafri
-
- חבר ותיק

אתה מתכוון שהישן זה 221 (לעומת 222 החדש)movieman כתב:·......
CAFRI - מה שאתה אומר לגבי לחיצה אחת שפותחת וממשיכה לפתוח/לסגור את התריס - זה נכון לגבי מודול של FIBARO בגרסה
הראשונה (שאני אוהב אותה יותר).
בגרסה החדשה יותר FGR222 - זה לא עובד אצלי (כנראה ששם יש להגדיר את זה בצורה אחרת) .
הגרסה החדשה FGR222 אמורה להיות יותר מדוייקת מבחינת "אחוזים שהתריס נפתח / נסגר" ,
בפועל לא ממש ראיתי הבדלים בינהם....
או שאתה מתכוון שהישן זה FGRM222 (לעומת FGR222 החדש)?
בכל מקרה, לי יש את המודול FGRM222 וזה עובד בו כמו שכתבתי.
צריך לוודא שבפרמטר 14 יש את הערך אפס, שאומר שזה מתג קפיצי.
- inonlevy
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 335
אהלן,
אני אשמח קצת לעזרה ביצירת תרחישים,
איך אני מבצע תרחיש לפתיחת תריסים? לדוגמא - ימים א-ה ב07:15 תפתח את התריסים ב50% ב07:30 ב100%
בשעה 08:30 תסגור את כל התריסים ב90% וכו,
בנוסף אורות - בימים א-ה בשעה 09:00 תכבה את כל האורות הפעילים
תודה
איך אני מבצע תרחיש לפתיחת תריסים? לדוגמא - ימים א-ה ב07:15 תפתח את התריסים ב50% ב07:30 ב100%
תודה
- cafri
-
- חבר ותיק

באיזה UI אתה משתמש?inonlevy כתב:אהלן,
תודה...
UI5 או UI7?
- דומיקון
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 886
מישהו יודע אם ה ir zxt מגיע אחד שפועל על כל האתגרים(אמריקאי, אירופאי) או שיש מודל נפרד לכל תדר ?
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
- דומיקון
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 886
מישהו יודע אם ה ir zxt מגיע אחד שפועל על כל התדרים (אמריקאי, אירופאי) או שיש מודל נפרד לכל תדר ?
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
- cafri
-
- חבר ותיק

כששאלתי את Vesternet הם אמרו לי שיש מודול נפרד לכל תדר.urini כתב:מישהו יודע אם ה ir zxt מגיע אחד שפועל על כל התדרים (אמריקאי, אירופאי) או שיש מודל נפרד לכל תדר ?...
- movieman
-
- חבר מכור קשה

·cafri כתב:כששאלתי את Vesternet הם אמרו לי שיש מודול נפרד לכל תדר..........
מודול לכל תדר .
לגבי התריסים - FGR221 הישן , החדש יותר זה 222.
- cafri
-
- חבר ותיק

אז זה FGRM222 וזה מה שיש לי.movieman כתב:·......
מודול לכל תדר .
לגבי התריסים - FGR221 הישן , החדש יותר זה 222....
- inonlevy
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 335
שלום,
אז הצלחתי קצת להגדיר תרחישים,
יש לי רק שתי שאלות,
א. אזור זמן של הVERA - אין ירושלים, מה הגדרתם אצלכם?
ב. יצרתי תרחיש שבשעה 09:00 התריסים נסגרים, את התריס בסלון הגדרתי שייסגר 50% ואחרי 15 דקות ייסגר לגמרי, ברוב המקרה התריס יהיה סגור כבר יותר מ50%, איך אני מגדיר שבמידה והוא סגור הוא לא נפתח אלא רק אם הוא פתוח יותר מ50%
אז הצלחתי קצת להגדיר תרחישים,
יש לי רק שתי שאלות,
א. אזור זמן של הVERA - אין ירושלים, מה הגדרתם אצלכם?
ב. יצרתי תרחיש שבשעה 09:00 התריסים נסגרים, את התריס בסלון הגדרתי שייסגר 50% ואחרי 15 דקות ייסגר לגמרי, ברוב המקרה התריס יהיה סגור כבר יותר מ50%, איך אני מגדיר שבמידה והוא סגור הוא לא נפתח אלא רק אם הוא פתוח יותר מ50%
- cafri
-
- חבר ותיק

אני חושב שאצלי זה היה מכוון על אתונה, עד שהתחיל השנה שעון הקיץ אצלנו (ולא ביוון).inonlevy כתב:א. אזור זמן של הVERA - אין ירושלים, מה הגדרתם אצלכם?...
הזזתי אותו לכווית שהיו (ועדין) באותה שעה כמונו. לפני סוף שעון הקיץ יש צורך להחזיר חזרה לאתונה שמסיימים את שעון הקיץ באותו יום כמונו (אני כבר החזרתי).
בקיצור - כרגע אתה יכול לשים על אתונה, אבל לפני תחילת שעון הקיץ במרץ 2016 תצטרך לשנות לאזור אחר.
שתי אפשרויות:inonlevy כתב:ב. יצרתי תרחיש שבשעה 09:00 התריסים נסגרים, את התריס בסלון הגדרתי שייסגר 50% ואחרי 15 דקות ייסגר לגמרי, ברוב המקרה התריס יהיה סגור כבר יותר מ50%, איך אני מגדיר שבמידה והוא סגור הוא לא נפתח אלא רק אם הוא פתוח יותר מ50%...
1. לפצל את זה לשני תרחישים:
התרחיש הראשון יקרה במידה ובשעה 09:00 התריסים סגורים פחות מ50%. התרחיש הזה (אם הוא יופעל) יסגור את התריסים ל50%.
התרחיש השני יקרה בשעה 09:15 ויסגור את התריסים לגמרי.
2. לייצר תרחיש אחד שפועל כל יום בשעה 09:00 וסוגר את התריסים לגמרי בdelay של 15 דקות.
לתרחיש הזה להוסיף קוד LUA (שהVERA תריץ כל יום ב09:00) שבודק מה מצב התריסים, ואם הם סגורים פחות מ50% נותן הוראה לסגור את התריסים ל50%.
תכתוב אם אתה צריך עזרה בכתיבת הקוד, למרות שאני חושב שעדיף ללכת על האפשרות הראשונה.
- morgi23
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1206
@inonlevy
אצלי יש אזור זמן ירושלים.
תוודא שיש לך את גירסת ה- firmware האחרונה.
תוודא שיש לך את גירסת ה- firmware האחרונה.
- cafri
-
- חבר ותיק

באיזו גירסת firmware אתה?morgi23 כתב:@inonlevy
תוודא שיש לך את גירסת ה- firmware האחרונה....
UI5, 6 או 7?
- morgi23
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1206
@cafri
UI7 עם firmware 1.7.599
UI7 עם firmware 1.7.599