Lost - עונה 5

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
RoeyTNT
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1274
שם מלא: RoeyTNT

שליחה

mio כתב:
RoeyTNT כתב:ממ נכון.
ז"א אי אפשר לדעת בוודאות
אבל אני נוטה לחשוב שכן.
1) אחרת למה ג'ייקוב היה צריך לעשות את זה? הרי בכל מקרה, אם הוא לא מת מהנפילה - כך או כך הוא נהיה נכה. אז איפה פה הריפוי?
2) אני זוכר שראו את ג'ון בבית החולים לאחר הנפילה, אמרו לו לא פעם "נפלת מככה וככה קומות, אתה בר מזל שאתה חי" ו/או "זה נס שאתה חי"
...
אה, ודרך אגב עכשיו נזכרתי שכשג'ון היה בבית החולים לאחר הנפילה, אחד מאנשי הצוות הרפואי, אולי אפילו זה שאמר לו את אשר אמר, היה הבחור השחור מה"אחרים", ה"שותף" של ריצ'רד, שנהרג בהמשך. אולי יש כאן עוד קשר לג'ייקוב - שנניח אמר לו להשגיח על ג'ון.

עוד שאלה לי אליכם - מי לדעתכם ריצ'ארד? האם הוא דמות נייטרלית המאזנת בין ה"טוב" לבין ה"רע"? או שהוא בעצם העוזר של אחד מהם? או מישהו אחר?
...
לדעתי ריצ'רד בצד של ג'ייקוב.

לגבי אותו בחור שחור. נראה לי שאתה מתבלבל הוא עובד בשביל צ'ארלס ווידמור. זה בהחלט ברור בפרק שבו ג'ון מנסה להחזיר את כולם. מה גם שראו אותו מדבר עם נעמי לפני שהיא נסעה לאי בספינה של ווידמור.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10121

שליחה

למה גייקוב בא לכל אחד מאושייניק ? (לפני הגעתם לאי).
למה הוא היה צריך את כולם?
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

RoeyTNT
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

יש לי וויכוח עם חבר לגבי סצינת הפתיחה.
באותו סצינה הבחור עם הגלימה השחורה (נקרא לו לצורך העניין "עשיו" - אחיו התנ"כי של יעקב) אומר לג'ייקוב
"They come; fight; they destroy; they corrupt. It always ends the same.
ג'ייקוב עונה לו:
"it only ends once, anything that happens before that ... is just progress"

אני טוען שההקשר פה הוא למסע בזמן.
2 החבר'ה האלה רואים איזשהו קו זמן... יותר נכון לופ בזמן שכל הזמן קורה, מתחיל מסתיים ואז קורה מחדש. והם עדים לכל הלופים.
מכאן עשיו אומר "זה תמיד נגמר באותה צורה" ואז ג'ייקוב מתקן אותו "זה נגמר רק פעם אחת"
מן תיקון גיקי שכזה. כאילו ג'ייקוב אומר לו "זה אותו אירוע כל הזמן, כלומר שהוא נגמר רק פעם אחת"
תלוי איך מסתכלים על זה.
"מה שקורה לפני זה - זה רק התקדמות" לדעתי הכוונה כאן שבכל לופ יש איזשהו שינוי קטן ועוד שינוי ועוד שינוי, וג'ייקוב מקווה שפעם אחת השינוי יהיה כ"כ גדול ככה שזה לא יסתיים באותה צורה שזה מסתיים כל הזמן כפי שעשיו מתאר.
לאחר מכן, אחרי שעשיו מצהיר את רצונו להרוג את ג'ייקוב, הוא אומר לו שיום אחד הוא ימצא פירצה. איזו פירצה? לדעתי עשיו לא יכול להרוג את ג'ייקוב מבלי לגרום לאיזשהו פרדוקס בזמן או לחלופין, איכשהו אם עשיו יהרוג את ג'ייקוב הוא יגרום למותו שלו מפני שאיפשהו בלופ הזה ג'ייקוב הציל את חייו או נתן לו חיים ארוכים (כמו ג'ייקוב וריצ'רד) או משהו כזה.
אז מכאן הכוונה פירצה - להרוג את ג'ייקוב מבלי שזה יגרום לקו הזמן להשתנות למשהו שיפגע בעשיו. Loophole..
טוב, אז זהו. סתם תיאוריה שלי. :) מה אתם חושבים?

Nba, לדעתי ג'ייקוב מזמין אנשים לאי. כמו את האנשים מהסלע השחור שבאותה סצינה שהרגע דיברתי עליה, עשיו אמר לו "אתה הבאת אותם לכאן".
כנראה באי הזה יש כ"כ הרבה דברים טובים שהוא בוחר אנשים מסוימים שחושב שמגיע להם להנות מהאי. ועשיו מייצג בדיוק את ההפך, שאף אחד לא צריך לבוא לאי כי הם רק הורסים ומשחיתים אותו.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35103

שליחה

זה באמת פרוש מעניין למונח LOOP HOLE

מעניין מה הם יעשו בתחילת העונה השישית.
הרי אי אפשר להתחיל הכל מחדש.

Boaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 904

שליחה

הם יכולים להתחיל את העונה השישית בדיוק כמו הראשונה.
אולי האושייניק 6 יזכרו את העבר האלטרנטיבי, אולי ה"תיקון" לא מושלם או אפילו שלילי וצריך לתקן או לבטל את התיקון, וכו'.

jaksirak
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1397
שם מלא: קובי כהן

שליחה

ואולי הוא באמת עשיו, אח של יעקוב?
בברכה קובי כהן

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1299

שליחה

אף אחד לא דיבר למה עשו רקע לבן והכיתוב שחור? מאוד מוזר.

Croc
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2114
שם מלא: גנאדי

שליחה

אז מה נמצא בצל של הפסל?
גנאדי
----------------------------------------------
let the sun shine, let the tube glow, let the life flow :)

http://sites.google.com/site/crocweb

Boaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 904

שליחה

Croc כתב:אז מה נמצא בצל של הפסל?
...
ג'ייקוב

http://lostpedia.wikia.com/wiki/Shadow_of_the_Statue

RoeyTNT
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Croc כתב:אז מה נמצא בצל של הפסל?
...
אכן, זה ג'ייקוב כפי הנראה.
כשאילנה שאלה את ריצ'רד מה נמצא בצילו של הפסל. ריצ'רד ענה לה משהו בלטינית.
Ille Qui Nos Omnes Servabit‏
הפירוש זה: "הוא שיציל את כולנו"

jaksirak
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1397
שם מלא: קובי כהן

שליחה

nimrodg כתב:אף אחד לא דיבר למה עשו רקע לבן והכיתוב שחור? מאוד מוזר.
...
זה בעצם רמז לעונה הבאה.
הלבן זה בעצם השינוי שקרה בעקבות פיצוץ הפצצה... בדומה לקפיצות בזמן שקרו על האי... אותו רקע לבן.
בברכה קובי כהן

חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 578

שליחה

jaksirak כתב:
nimrodg כתב:אף אחד לא דיבר למה עשו רקע לבן והכיתוב שחור? מאוד מוזר.
...
זה בעצם רמז לעונה הבאה.
הלבן זה בעצם השינוי שקרה בעקבות פיצוץ הפצצה... בדומה לקפיצות בזמן שקרו על האי... אותו רקע לבן.
...
פיצוץ כזה קרה כבר פעם על האי באחת מהעונות הקודמות כאשר לא לחצו על המספרים בזמן בתוך הצוהר,
כלומר שהיה כבר שינוי אחד במהלך ההיסטורי......האומנם?
גיל בכר

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

Boaz כתב:הם יכולים להתחיל את העונה השישית בדיוק כמו הראשונה.
אולי האושייניק 6 יזכרו את העבר האלטרנטיבי, אולי ה"תיקון" לא מושלם או אפילו שלילי וצריך לתקן או לבטל את התיקון, וכו'.
...
ייראה לי מוזר אם יעשו את זה...

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73412
שם מלא: ערן

שליחה

אתמול הייתי אצל חבר ובמהלך הזיפזופ ברקע קלטתי דמות מוכרת. ביקשתי שיחזירו לערוץ הנ"ל ופתאום ראיתי את מיודענו הד"ר ג'ק בסידרה שנקראת בנות גילמור - צעיר בצורה משעשעת :lol:

חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 578

שליחה

Huber כתב:אתמול הייתי אצל חבר ובמהלך הזיפזופ ברקע קלטתי דמות מוכרת. ביקשתי שיחזירו לערוץ הנ"ל ופתאום ראיתי את מיודענו הד"ר ג'ק בסידרה שנקראת בנות גילמור - צעיר בצורה משעשעת :lol:
...
הוא גם שיחק בסדרה "שולחן לחמישה" בתור האח המבוגר למי שזוכר (גם שם הוא היה צעיר בצורה משעשעת).
גיל בכר

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

גם אני הייתי פעם צעיר בצורה משעשעת...
תשאלו את אשתי 8)

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3902

שליחה

גיל כתב:
Huber כתב:אתמול הייתי אצל חבר ובמהלך הזיפזופ ברקע קלטתי דמות מוכרת. ביקשתי שיחזירו לערוץ הנ"ל ופתאום ראיתי את מיודענו הד"ר ג'ק בסידרה שנקראת בנות גילמור - צעיר בצורה משעשעת :lol:
...
הוא גם שיחק בסדרה "שולחן לחמישה" בתור האח המבוגר למי שזוכר (גם שם הוא היה צעיר בצורה משעשעת).
...
הוא היה אחד הכוכבים של "שולחן" ושליהקו אותו ללוסט הבעתי פסימיות ליכולת שלו להוביל את הסידרה אבל הוא כנראה גדל לתוך זה.
בשולחן יש הופעות אורח גם של נייט מעמוק באדמה ועוד כמה וכמה צעירים שהתבגרו והשתלבו בתעשייה.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357

שליחה

אולי הרקע הלבן מסמל את עליית הצד המואר של האי אחרי שנים שהצד השחור שלט בו (הפתיחה המקורית של "אבודים", רקע שחור וכיתוב לבן) ?
סתם רעיון שקפץ לי לראש :)

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891

שליחה

לא יודע מה איתכם אבל הדמות שלו - ג'ק, די נעלמה מאז שהם כבר לא על האי, הוא קצת משעמם נגרר כזה ולא כריזמתי כמו בעונות הראשונות.

+ יש לו תספורת די מפגרת עכשיו.
שי

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73412
שם מלא: ערן

שליחה

גיל כתב:
...
...
נכון - התכוונתי לשולחן לחמישה, אני פשוט לא צופה בסדרות הללו והתערבבו לי השמות. אני עכשיו בטוח שזה שולחן לחמישה כי אני נזכר שראיתי שולחן לחמישה עונה 5 והשילוב של 5 ו 5 גרם לי להיזכר בדיוק אפילו בסצינה (הוא בחוץ בגינה מדבר עם משיהי שיושבת על נדנדה).

חזור אל “סרטים וטלויזיה”