שרשור הספורט ואירועי הספורט הגדולים בארץ ובעולם!

תוכניות ספורט, אירועי ספורט וכל מה שקשור לספורט...
osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

moco כתב:אריה,
אני חייב לציין שנשברה לי פה אשלייה רומנטית. כנראה בהשפעת סרטי קולנוע, חייתי תחת הרושם שמיומנות החלפת ההילוכים עם דוושת מצמד "רגילה", היא חלק נכבד מהמיומנות שיש לנהג מרוצים.
...
אני נוטה שוב להסכים איתך !
כמדומני בתחילת שנות ה 90 באמת היו נוהגים במרוצי F1 על מכוניות בעלי גיר ידני !
אך למרות זאת יש לא מעט מיומנויות שנהג F1 צריך שלשום נהג אחר אין, לדוגמה לדעת מתי וכמה לבלום לפני סיבוב, לדעת מתי להחליף הילוך, בחירת קווי נסיעה, עקיפות, נסיעה בתנאי גשם במהירויות מטורפות, עמידה בכוחות G בסיבובים, נסיעה במהירויות שעוברות את ה 300 קמ"ש, אומץ ! ועוד ועוד

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

ברור שנשארו לו הרבה מיומנויות, אבל בטח את חלקם גם אפשר למכן, עכשיו או בעתיד.
למה החליטו על השינוי הזה?
משה

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3902

שליחה

osherov כתב:
theAman כתב:בעקבות ההופעה המרשימה בגביע דיוויס, עלה דודי סלע לדירוג שיא בקריירה שלו, מקום 30 בעולם!!!
R E S P E C T.
להזכירכם, הדירוג הגבוה ביותר אליו הגיע טניסאי ישראלי הוא מקום 18, והושג ע"י עמוס מנסדורף, הבא בתור היה שלמה גליקשטיין עם מקום 22, ללא ספק 2 הטניסאים הגדולים שידענו בארץ, ודודי מתקדם אליהם...
...
עמוס מנסדורף הוא ללא ספק גדול הטניסאים הישראלים (למרות ששחר פאר ואנה סמשנובה דורגו גבוה ממנו)
עמוס היה בטופ העולמי של הטניס יותר מ 3 שנים !! הוא דורג כמעט כל התקופה הזאת סביב ה 30 הגדולים (כמו שאבי רשם בשיאו הוא דורג במקום ה 18 ). היו לו המון הישגים וזכיות אבל לי דווקא זכור משהו שהוא קצת פחות מוכר ! בשנת 1990 בטורניר וימבלדון עמוס נפגש בסיבוב השלישי עם לא פחות מסטפן אדברג (אחד הגדולים בטניס בכלל ואחד הגדולים ששיחק על דשא בפרט), במשחק המדהים ההוא אדברג הצליח לנצח 9-7 במערכה החמישית !!!!! (אחרי שעמוס הוביל כבר 2-1 במערכות ולעמוס אפילו הייתה נקודת משחק). אחרי המשחק ההוא אדברג לא הסתכל אחורה ולקח את הטורניר כולו (בגמר הוא ניצח את בוריס בקר השנוא ב 5 מערכות !)
בפיק ההוא, למיטב זכרוני, עמוס שיחק טניס ברמה של מדורג 1 בעולם ! אני עדיין לא ראיתי שחקן ישראלי בענף "פופולרי" כלשהוא שהצליח להגיע בנקודת זמן לטופ שבטופ !!!
...
מסכים. אולי לא ראשון אבל הוא היה ענק ואת המשחק ההוא אני זוכר טוב מאוד.
דווקא את ההישג הגדול מאוד הקודם של הדיוויס נדמה לי לא ראינו כי לא צילמו (בצ'כיה, שמינית גמר)

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075

שליחה

לא שאני מומחה לעניין, אבל כששומכר היה בעניינים דברו על זה מלן כאן. הדרישות מנהג מרוצים גם בלי הקלץ' הם פנומנליות... האינסטינקטים ומהירות התגובה הנדרשים הם כמעט ללא רע בתחומי ספורט אחרים...וקרוב מאוד לבלתי אנושיים... הקלוריות והמשקל שנהג מפסיד במרוץ הם גם לא יאומנו... (לא זוכר את המספרים אלא רק את ההשתאות...)
למרות זאת לדעתי צריך לבטל את הספורט הזה... :D

.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

ramkol כתב:לא שאני מומחה לעניין, אבל כששומכר היה בעניינים דברו על זה מלן כאן. הדרישות מנהג מרוצים גם בלי הקלץ' הם פנומנליות... האינסטינקטים ומהירות התגובה הנדרשים הם כמעט ללא רע בתחומי ספורט אחרים...וקרוב מאוד לבלתי אנושיים... הקלוריות והמשקל שנהג מפסיד במרוץ הם גם לא יאומנו... (לא זוכר את המספרים אלא רק את ההשתאות...)
למרות זאת לדעתי צריך לבטל את הספורט הזה... :D
.
...
אין ספק.
עדיין לא ברורה לי הסיבה להקלה הזו. מה, זה היה מתוך רחמים על הנהגים המסכנים? :lol:
משה

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075

שליחה

יש אלמנט של פיתוח מערכות חדשות בפורמולה שאחר כך מגיעות לכביש... והקידום בתחום בטוח גם נמצא בראש המחשבות...

.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

נאדל חוזר באוגוסט לשחק :( ולכן יש סיכוי שהוא ישחק נגדנו בגביע הדיויס !
אבל בגלל החזרה שלו מהפציעה ייתכן שהוא יחליט לא להעמיס ולכן לא הוא ייכלל בסגל ספרד ! (בעיקר בגלל שגם בלעדיו הסיכויים....)
בדירוג הנבחרות עלינו למקום ה 6 הכללי בעולם !
שימו לב איזה נבחרות מצאות במקום נמוך משלנו:
צרפת (סימון, טסונגה)
אוסטרליה (יואיט)
סרביה (ג'וקוביץ )
ושוייץ (פדרר, ו-ואורניקה)

כבוד לנבחרת

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3902

שליחה

osherov כתב:נאדל חוזר באוגוסט לשחק :( ולכן יש סיכוי שהוא ישחק נגדנו בגביע הדיויס !
אבל בגלל החזרה שלו מהפציעה ייתכן שהוא יחליט לא להעמיס ולכן לא הוא ייכלל בסגל ספרד ! (בעיקר בגלל שגם בלעדיו הסיכויים....)
בדירוג הנבחרות עלינו למקום ה 6 הכללי בעולם !
שימו לב איזה נבחרות מצאות במקום נמוך משלנו:
צרפת (סימון, טסונגה)
אוסטרליה (יואיט)
סרביה (ג'וקוביץ )
ושוייץ (פדרר, ו-ואורניקה)

כבוד לנבחרת
...
עוד פעם דירוגים? העיקר שבכדורגל אנחנו בין 20-30 אבל לא מגיעים לאף טורניר... לפחות בטניס הגענו.
יחי הדירוג.

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן

שליחה

:lol: :lol: :lol:

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

מני, ברוך שובך, נעלמת לנו...

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

כן, הייתי (ועדיין) "קצת" עסוק...מה קורה? הכל טוב?

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

הכל זה מוגזם :) , אבל הרוב טוב.

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

אומרים: הרוב בסדר, השאר מצויין (Y)

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

keyser כתב:אומרים: הרוב בסדר, השאר מצויין (Y)
...
(Y)

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

טוב נגמרו המשחקים, הטור נכנס השבוע ליישורת האחרונה (או במילים אחרות היום הוא באמת מתחיל !)
כמו שנאמר הסטטוס בצמרת יישמר ובאמת שום דבר לא השתנה בשבוע האחרון למעט זה שאחד מהרוכבים הקרובים ביותר של לאנס מקבוצת אסטאנה פרש מהטור בגלל פציעה (לוי ליפהיימר) ולכן ללאנס יהיה קצת יותר קשה בגלל הפועל החסר !

היום הטור מגיע לקטע הרים קשה באלפים השוויצרים !
מה שהכי מעניין הוא שהקטע היום מסתיים בפיסגת ההר ולכן סוף-סוף הדרמות יגיעו !!!
הקטע מסתיים בטיפוס של 8.8 ק"מ בשיפוע של 7.5% !!. זה נחשב כטיפוס הכמעט הכי קשה שיש בטור (Category 1). סוף-סוף ייבדק שוב מי משני הניצים לאנס או קונטדור הוא המוביל של קבוצהת אסטאנה ויותר מכך נוכל לקבל תשובה ברורה יותר לגבי למי יש סיכוי לנצח את הטור השנה ! האם לאנס יעשה את הבלתי ייאמן ?! או האם הוא יעביר בצורה יפה ומכובדת את השרביט ליורש הטבעי שלו, קונטדור ?! האם לאריה הזקן עוד יש משהו בקנה !!!
ולא פחות חשוב, צריך לזכור שיש עוד כמה תותחים בטור שעד עכשיו עדיין לא ניסו שום דבר ולכן, לדעתי, היום הם ינסו להתקיף את קבוצת אסטאנה ולראות יש סיכוי לעשות משהו נגדם ?!
המתמודדים המרכזיים להתקפות היום היום הם מנצ'וב, ססטרה (ידוע כאחד שמסוגל להתפוצץ בקטעים הרים), אוונס, שלק

חבר'ה היום ב-17:30 בערך הם יגיעו לטיפוס הדרמתי (שידור חי ביורוספורט)
אגב, אחרי מנוחה של מחר הם נכנסים לשלב האחרון של הטור בו הולך להיות להם שבוע קשה בטירוף !
כולל טיפוסי אלפים, מירוץ נגד שעון וביום הלפני אחרון הם יגיעו לטיפוס האימתני מכולם, זה שאולי יקבע את המנצח בטור, זה שמדורג בטיוס הקשה מכולם, זה שנקרא Mont Ventoux, אבל עד יום שבת עוד מחכה לנו הרבה !
וזה מתחיל עכשיו !!
צפייה נעימה !!
יאלה לאנס !!
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

אריה, מה זה הקטע הזה?
יש כמה דברים מוזרים שקרו בסופ"ש בטור, כמו 2 הרוכבים שנפצעו מ...... רובה אויר???
או הצופה שנדרסה למוות + 2 פצועים מאופנוע הליווי.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

theAman כתב:אריה, מה זה הקטע הזה?
יש כמה דברים מוזרים שקרו בסופ"ש בטור, כמו 2 הרוכבים שנפצעו מ...... רובה אויר???
או הצופה שנדרסה למוות + 2 פצועים מאופנוע הליווי.
...
הסיפור של הרוכבים שנפגעו מהרובה אויר הוא באמת משהו תמוה 8O
בקשר לצופה שנדרסה ע"י האופנוע המלווה, טוב זה כבר מקוטלג כתאונה רגילה לכל דבר ולכן למרבה הצער דבר כזה לא נחשב למשהו חריג (אם כי בפעם האחרונה שתאונה דומה התרחשה במסגרת הטור היה לפני 7 שנים) !

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

אני דווקא תמיד מתפלא איך אין יותר תאונות עם כל האוהדים שרצים לתוך הכביש לעודד כאשר מאחוריהם כלי רכב ממונעים.

אני מוכן להמר שהפציעות מרובי אויר לא היו של "כדורים תועים", אלא מכוונים על ידי כמה פרחחים משועממים.
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

מתקרבים לטיפוס !!
כרגע נשאר להם 21 ק"מ, בקבוצת הבריחה יש 10 רוכבים שלא מאיימים על ה GC אבל עדיין הדבוקה המרכזית (פלטון) ,עם כל התותחים, רודפת אחריהם מאוד מהר וכרגע הפער ירד ל 2:30 דקות (היה מעל 4:30). עושה רושם שבעלייה עצמה הם יתפסו אותם והמנצח של היום יהיה אחד המתחרים על התואר. כרגע אפשר לראות את הלחץ על כל הרוכבים בפלטון שיודעים שעוד רגע (בערך 15-20 דקות) הם מגיעים לאחד מרגעי האמת של הטור !
קשה להאמין שלא יהיו התקפות של רוכבים מחוץ לקבוצת אסטאנה !

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

ההימור שלי להיום שקונטדור בורח שוב ומנצח את הקטע היום (ומשתלט על החולצה הצהובה) !
הלוואי שאני טועה ולאנס יצליח להיצמד (או אולי לברוח) לקונטדור !
לעלייה היום יש סרפנטינות כל 500-600 מטר (עיקולי כביש של כמעט 180 מעלות).
העיקולים האלה גורמים לשינוי רגעי של השיפוע (לא עלייה מונוטונית) ולכן כל המטפסים שמתמחים בשינויי קצב "יאהבו" את העלייה הזאת !
קונטדור מתמחה בזה :cry:
חפשו בריחה של אחד הרוכבים בדיוק בכניסה מאחד העיקולים האלה !!!

הפלטון כבר 2:18 דקות מהמובילים (הם יתפסו אותם עוד רגע) !!
עוד 5 ק"מ לתחילת הטיפוס (כמה דקות)

חזור אל “ספורט”