Lost - עונה 5

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
manola
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1433
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #601 

shmil_y כתב:לי זה היה נראה שהמאבק בין ג'ייקוב לשני הוא מאבק פילוסופי: ג'יקוב מייצג את החופש לבחור, בעוד הבחור השני מייצג את הגורל ואת חוסר הבחירה. משהו בסגנון הכאוס מול הסדר גירסת אבודים. בגלל זה גם ג'יקוב לא יכל להתנגד להריגתו ע"י בן - זה ה"חור" שדיברו עליו - כיוון שג'יקוב מייצג את חופש הבחירה הוא לא יכול להגיד לבן לא להרוג אותו.
...
פרשנות יפה, אהבתי. הזכיר לי גם סדרות אחרות שבהם זה מיוצג בוריאציה זו או אחרת כמו:
בבילון 5: "הוורלונים" שמאמינים בסדר ומשמעת לעומת "הצללים" שמאמינים שרק מכאוס והרס יכול להתפתח משהו טוב יותר
סטארגייט ס"ג-1: "הקדמונים" שמאמינים בחופש הבחירה ובאי-התערבות לעומת האור'אי שדורשים ציות מוחלט ואמונה רק בהם
ועוד כהנה וכהנה. מעניין לאן יפתחו את זה כאן, הפרק הזה בהחלט החזיר לי את האמון בסדרה, שהתערער קצת בעונה וחצי האחרונות. כמו שנאמר ב"זאק ומירי עושים פורנו":
?They're on the island, they're off the island, who can follow that shit

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35103
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #602 

BigDragoon כתב:רק לי הפריע שג'ייקוב לא ניסה להתנגד לבן כשהוא ניסה להרוג אותו?
...
לא נראה לי שהוא מסוגל.
גם כשלוק נפל לבאר השני שהופיע בדמותו של אבא של ג'ק אמר שהוא לא יכול לעזור לו.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73412
שם מלא: ערן
נתן תודות: 649 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #603 

manola כתב:
shmil_y כתב:. כמו שנאמר ב"זאק ומירי עושים פורנו":
?They're on the island, they're off the island, who can follow that sh!t /quote]

נכון - נזכרתי בזה כרגע ושוב צחקתי :lol:
...
...

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3902
נתן תודות: 590 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #604 

snad כתב:עופר, גם אליזבת טיילור שיחקה את קליאופטרה - אני לא חושב שהמראה מזיז משהו לחברה בהוליווד.
חוץ מזה שהמצרים של היום זה לא המצרים של פעם - אני לא חושב שהם היו כהים במיוחד פעם. ודבר אחרון, אמנם לא ראינו שג'ייקוב משנה דמויות אבל כן ראינו שהשני לובש דמויות כרצונו ככה שזה לא ממש משנה.
בכל אופן עכשיו ראינו שיש שני מקדשים - אחד של העשן והשני של ג'ייקוב ואם אני זוכר נכון גם בראשון יש הירוגליפים ככה שזה די מסתדר. כמובן שאף פעם אי אפשר לדעת אצלם.
דבר מוזר לפי דעתי זה העובדה שהאחרים משתמשים בשני המקדשים - כנראה שהם לא יודעים שיש יריבות ושהעשן הוא למעשה יריב של ג'ייקוב, זה יכול להסביר למה בן אף פעם לא ראה את ג'ייקוב, בן הרי ניצל באמצעות העשן אז אולי הוא שייך לשני בלי ידיעתו.
...
תזכירו לי מתי ראינו את השני לובש דמויות? מתי ראינו אותו לראשונה?
אהבתי את הקטע שהביאו פה של לוק מהעונה הראשונה עם השש-בש

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #605 

הוא לבש דמויות, אבל לא ידענו שזה הוא...
הוא לבש את דמותו של אבא של ג'ק.

RoeyTNT
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1274
שם מלא: RoeyTNT
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #606 

guyezra כתב:הוא לבש דמויות, אבל לא ידענו שזה הוא...
הוא לבש את דמותו של אבא של ג'ק.
...
אנחנו עדיין לא יודעים שזה הוא.
זו השארה.
אנחנו יודעים רק במאה אחוז שהוא לבש את הדמות של ג'ון בפרק האחרון.
אנחנו כן יודעים שהעשן השחור מחליף דמויות כמו אח של אקו והבת של בן.
אנחנו משערים שהעשן השחור הוא היריב של ג'ייקוב או לחלופין העשן השחור נשלט על ידיו.
למה? בגלל שלפני כמה פרקים העשן השחור התחפש לדמותה של אלכס (ביתו של בן) ואמר לבן לעשות כל מה שג'ון לוק יגיד לו. וזאת אחרי שג'ון האמיתי כבר מת. והיריב של ג'ייקוב לבש את דמותו.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #607 

ב-100% יודעים מעט מאוד בסידרה הזו.
אבל ההשערה היא הגיונית

RoeyTNT
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #608 

guyezra כתב:ב-100% יודעים מעט מאוד בסידרה הזו.
אבל ההשערה היא הגיונית
...
גם ההשערה שלי יכולה ללכת Ka-Boom!
זה באמת הגיע למצב שאשקרה בלי להגזים ה-כ-ל אפשרי בסדרה הזו!!
אם לפני 2 עונות הייתי אומר לכם: "שמעו בעונה החמישית כולם נוסעים אחורה בזמן ונהיים חלק מיוזמת דארמה", הייתם מאמינים לי?
:P

mio
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 112
קיבל תודות: 0

שליחה #609 

amir073 כתב:וואו, וואו, וואו.
אין מילים לתאר את פרק סיום העונה שלדעתי היה פרק סיום העונה הטוב ביותר בחמש העונות שהיו עד עכשיו.

המשך ההודעה מכיל ספוילרים כבדים, אז מי שלא ראה - לצאת מיד.

הפרק הזה למעשה פתר לנו את הרוב המוחלט של השאלות שעמדו בבסיסה של הסדרה - מה זה האי הזה? מה הכוחות שפועלים בו? מי גורם לקבוצות השונות באי - האבודים, האחרים, אנשי דארמה, להתנהג כמו שהם מתנהגים?מי הטובים ומי הרעים?

עכשיו נשארה שאלה אחת גדולה אחרונה - איך כל זה הולך להיגמר, וזה יעמוד כמובן במרכזה של עונה 6 האחרונה.

לטעמי האישי הסדרה הזאת היא סדרת הטלוויזיה הטובה בכל הזמנים. ולא, לא בגלל הסיפור המרתק והמסתורי. אני מניח שהיו סדרות עם סיפור לא פחות טוב. מה שעושה את הסדרה הזאת לגדולה מכולן, לטעמי, זו הדרך הגאונית שבה הסיפור מסופר. בלי תבניות מוכרות של התחלה, אמצע וסוף. המשחק של הכותבים במושג ה"זמן" הוא לא פחות מגאוני.

ולגבי תובנות מהפינאלה:

עכשיו כבר די ברור שמה שכתבתי כאן אחרי הפרק הקודם התבדה - אפשר לשנות את העתיד. אני מניח שבעונה השישית נראה את תוצאות השינוי שחוללו ג'ק וחבריו. ה"תקרית" קרתה לא על ידי ג'ק, אלא על ידי הקידוח באתר "הברבור". אבל אחרי שהיא קרתה, פיצוץ פצצת המימן עמוק באדמה, ככל הנראה יעצור את ההשלכות של התקרית וימנע את הצורך לבנות את ההאץ' עם הכפתור המסתורי. לדעתי, המסך הלבן בסיום הפרק מרמז על כך. אני בכלל לא אופתע אם עונה 6 תיפתח בנחיתת טיסה 815 בלוס אנג'לס. מצד שני, זה בסה"כ ניחוש פרוע, ככה שלכו תדעו.

לגבי המוות של ג'ון לוק - עוד עניין גאוני שלא ראיתי מגיע. הכותבים הוליכו אותנו שולל במשך חצי עונה, איך האי כביכול הקים את לוק לתחיה. האמנו בזה ללא כל ספקות. וזה למרות ששתלו לנו אין ספור רמזים בדרך - האמירה של בן ש: dead is dead, האמירה של ריצ'ארד שהוא מעולם לא נתקל באדם שקם לתחיה באי והאמירה של ריצ'ארד שלוק מתנהג קצת משונה. התשובה היתה מונחת לפנינו ופשוט לא ראינו אותה. לדעתי זה אחד הטוויסטים המדהימים בסדרת טלוויזיה אי פעם ואיזה מזל שלא קראתי ספוילר על כך.

לא יכול לחכות לעונה השישית.
...
אני כל הזמן הייתי בטוח שזה לא באמת ג'ון לוק אלא איזושהי דמות שלבשה את צורתו, כמו שהיה למשל עם אבא של ג'ק או מתים אחרים. רק שעכשיו אנחנו יודעים שמי ש"לובש" את צורתם הוא האויב של ג'ייקוב. בעונה הבאה בטח נקבל יותר פרטים על שני אלה - האם הם מעין אלים של האי או אנשים פשוטים שלמדו את סודותיו.
ללא ספק, אחת הסדרות הטובות שראיתי. חבל שצריך לחכות שנה לעונה הבאה...

RoeyTNT
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #610 

לגבי אבא של ג'ק אני לא כ"כ בטוח.
יש סיכוי שזה באמת הוא.
אם אתם זוכרים
בעונה הראשונה ג'ק מצא את ארון הקבורה שלו.
אבל הגופה נעלמה.

Boaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 904
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #611 

RoeyTNT כתב:לגבי אבא של ג'ק אני לא כ"כ בטוח.
יש סיכוי שזה באמת הוא.
אם אתם זוכרים
אבל הגופה נעלמה.
...
אני חושב שדי ברור ש-"dead is dead" , ולכן לדעתי הגופה הועלמה ע"י האוייב של ג'ייקוב (מפלצת העשן) או מישהו אחר.

RoeyTNT
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #612 

Boaz כתב:
RoeyTNT כתב:לגבי אבא של ג'ק אני לא כ"כ בטוח.
יש סיכוי שזה באמת הוא.
אם אתם זוכרים
אבל הגופה נעלמה.
...
אני חושב שדי ברור ש-"dead is dead" , ולכן לדעתי הגופה הועלמה ע"י האוייב של ג'ייקוב (מפלצת העשן) או מישהו אחר.
...
עם כל הכבוד לתגלויות החדשות האלו בפרק וההבהרה של Dead is dead במציאת הגופה של ג'ון. יש דבר אחד שאתם שוכחים.
ג'ון לוק נפל מבניין ומת. לא היה שום ספק שכאשר ג'ייקוב נגע בו - הוא החיה אותו.
לכן - אי אפשר לדעת.

Boaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #613 

לדעתי ג'ון עדיין לא מת מהנפילה, ג'ייקוב ריפא אותו רגע לפני שהיה מת

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #614 

RoeyTNT,

אי אפשר לדעת אם הוא מת מהנפילה.

RoeyTNT
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #615 

ממ נכון.
ז"א אי אפשר לדעת בוודאות
אבל אני נוטה לחשוב שכן.
1) אחרת למה ג'ייקוב היה צריך לעשות את זה? הרי בכל מקרה, אם הוא לא מת מהנפילה - כך או כך הוא נהיה נכה. אז איפה פה הריפוי?
2) אני זוכר שראו את ג'ון בבית החולים לאחר הנפילה, אמרו לו לא פעם "נפלת מככה וככה קומות, אתה בר מזל שאתה חי" ו/או "זה נס שאתה חי"

Boaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #616 

לדעתי ג'ייקוב הציל אותו ממוות, הוא לא ריפא אותו לגמרי וגם לא החזיר אותו מהמתים.

RoeyTNT
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #617 

טוב, אף אחד פה לא דיבר על הדבר הכי גדול בפרק!
הסיום!
במשך עונה שלמה אנחנו מנסים להבין עד כמה נכון What ever happened - happened.
ופשוט מסיימים לנו את העונה ב..."טוב, תחכו לעונה הבאה".
ספציפית לפי סצינת הסיום אפשר להבין שההתפוצצות או שינתה את ההסטוריה, או שההתפוצצות הייתה "התקרית" בעצמה. 50-50.
אבל אני חושב שיש לנו רמזים במהלך הפרק האם אפשר לשנות את ההסטוריה, או יותר ספציפי - האם יש דבר כזה גורל, האם אפשר לשנות אותו
ג'ייקוב, נכון לפי מה שאנחנו יודעים מייצג את הטוב. והוא אמר לדמויות בפרק לא פעם אחת דברים בסגנון "יש לך ברירה" "אתה לא חייב לעשות משהו שאתה לא רוצה" "אתה תמיד יכול לבחור", כרגע אני זוכר שהוא אמר את זה לבן והארלי, לא זוכר כרגע עוד.
דניאל ציין שהדרך לשנות את ההסטוריה זה הרצון החופשי של בני האדם - זה מסתדר עם מה שג'ייקוב אמר.
אם באמת הפצצה שינתה את ההסטוריה - אז יהיה פה קו זמן חדש. מה שאומר שיהיה מגניב ביותר!!! :)

Boaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #618 

אם ההתפוצצות היתה "התקרית", איך ימשיכו את הסדרה? מהדמויות הראשיות נשארו בחיים (בינתיים) רק סון ובן - האם הם ישנו את ההסטוריה? קשה לי להאמין.
הרבה חושבים שהעונה השישית תהיה "אתחול" של הזמן והסדרה תתחיל בדיוק כמו העונה הראשונה - בטיסה המקורית. אני נוטה להסכים.

RoeyTNT
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #619 

Boaz כתב:אם ההתפוצצות היתה "התקרית", איך ימשיכו את הסדרה? מהדמויות הראשיות נשארו בחיים (בינתיים) רק סון ובן - האם הם ישנו את ההסטוריה? קשה לי להאמין.
הרבה חושבים שהעונה השישית תהיה "אתחול" של הזמן והסדרה תתחיל בדיוק כמו העונה הראשונה - בטיסה המקורית. אני נוטה להסכים.
...
אכן, עוד סיבה להאמין שההתפוצצות הייתה שינוי ההסטוריה.
אחרת 90% מהדמויות מתות.

mio
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 112
קיבל תודות: 0

שליחה #620 

RoeyTNT כתב:ממ נכון.
ז"א אי אפשר לדעת בוודאות
אבל אני נוטה לחשוב שכן.
1) אחרת למה ג'ייקוב היה צריך לעשות את זה? הרי בכל מקרה, אם הוא לא מת מהנפילה - כך או כך הוא נהיה נכה. אז איפה פה הריפוי?
2) אני זוכר שראו את ג'ון בבית החולים לאחר הנפילה, אמרו לו לא פעם "נפלת מככה וככה קומות, אתה בר מזל שאתה חי" ו/או "זה נס שאתה חי"
...
אה, ודרך אגב עכשיו נזכרתי שכשג'ון היה בבית החולים לאחר הנפילה, אחד מאנשי הצוות הרפואי, אולי אפילו זה שאמר לו את אשר אמר, היה הבחור השחור מה"אחרים", ה"שותף" של ריצ'רד, שנהרג בהמשך. אולי יש כאן עוד קשר לג'ייקוב - שנניח אמר לו להשגיח על ג'ון.

עוד שאלה לי אליכם - מי לדעתכם ריצ'ארד? האם הוא דמות נייטרלית המאזנת בין ה"טוב" לבין ה"רע"? או שהוא בעצם העוזר של אחד מהם? או מישהו אחר?

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”