הסרט הכי טוב של השנה (והעשור)

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357

שליחה

ניר אתה לא טועה. הטוב הרע והמכוער (שנחשב עד היום לאחד מהסרטים הכי טובים שנעשו אי פעם) הוא בן 43 שנה וידוע שטרנטינו אוהב לצטט ז'אנרים קולנועיים שהוא אהב בתור ילד בכל סרטיו (מערבונים, קונג פו, פשע).
לדעתי אתה צודק בהחלט ואתה נמצא בין הבודדים שאכן צועק שהמלך הוא עירום. קראתי הרבה מאוד ביקורות על הסרט וכולם התלהבו ממנו בלי שום פרופורציה רק בגלל (דעתי האישית) שזה סרט בבימוי של טרנטינו. הוא לא גאוני ובטח לא סרט העשור. סתם קשקשת חסרת פואנטה, אין באמת אקשן כמו שחשבתי שיהיה ואני לא רואה שום דבר מיוחד בצילום או בעריכה. אני עדיין חושב ש"כלבי אשמורת" הרבה יותר מוצלח.
בקיצור, כמו סרטיו הקודמים, גם הסרט הזה הוא אוברייטדט כמו הבמאי שלו.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

קטנוני...
האם כל ילד שרואה את הסרט Disturbia יודע שזה מחווה לחלון אחורי?
מי שצריך לדעת שזאת מחווה יודע, ומי שלא - לא. ככה זה אמנות, היא מתקשרת עם עצמה כל הזמן.

אתה לא אהבת את הסרט, וזה לגמרי בסדר, אבל בביקורת שלך אתה כאילו מנסה לתת הוכחות לכך שזאת הדרך היחידה לראות את סרט, דרך העיניים והביקורת שלך.
סרט זה חוויה אישית, אני נהנתי מהסרט, לדעתי הוא בין הטובים שראיתי לאחרונה.
זהו
...
לגבי "קטנוני", הטוב הרע והמכוער הוא, לעניות דעתי הבלתי מקצועית- הסרט הטוב בכל הזמנים, אני מאוד אוהב אותו, וראיתי אותו עשרות פעמים.כאשר בא מישהו ומעתיק ממנו בלי בושה, אני מאוד לא אוהב את זה. מה דעתך על אנשים שמזייפים יצירות אומנות מוערכות, ואז מוכרים אותן במחיר עתק? אתה מפרגן להם? ביקורת עליהם היא קטנונית?
סצנת הפתיחה של ממזרים חסרי תהילה גרמה לי להרגיש בפשטות מרומה.

לגבי "אתה כאילו מנסה לתת הוכחות לכך שזאת הדרך היחידה לראות את סרט, דרך העיניים והביקורת שלך."
חלילה, אני בסך הכל מביא נימוקים כדי לבסס את דעתי. אם נראה לך שאני מנסה להראות שזאת היחידה לראות את הסרט אז:
1) זה כמובן לא נכון - כל אחד רשאי כמובן לראות ולפרש את הסרט כרצונו. הדעה שלי לא שוללת ולא מבטלת דעה של אף אחד אחר. האם העובדה שעופר טוען שזה הסרט הכי טוב בעשור מבטלת דעה אחרת?
2)יתכן שהנימוקים שלי נתפסו אצלך כמבוססים וחזקים.
מעבר לכך, אתה שוגה אם אתה חושב שלא אהבתי את הסרט. כתבתי מפורשות שהסרט הוא סרט מהנה, כל חטאי הוא שלא יצאתי מגדרי למראה היצירה. אני חוזר ואומר: אם הייתי רואה את הסרט הזה נטו, בלי לדעת מי עשה אותו, ובלי לראות את כל הסרטים שהזכרתי בפוסטה המקורית שלי, ההנאה שלי ממנו הייתה הרבה יותר שלמה. מה שפוגם בהנאה שלי מהסרט זה מה שקורה כשמעמידים אותו מול הפילמוגרפיה של טרנטינו, ומול יצירות מופת עתיקות.

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328

שליחה

nir11 כתב:
קטנוני...
האם כל ילד שרואה את הסרט Disturbia יודע שזה מחווה לחלון אחורי?
מי שצריך לדעת שזאת מחווה יודע, ומי שלא - לא. ככה זה אמנות, היא מתקשרת עם עצמה כל הזמן.

אתה לא אהבת את הסרט, וזה לגמרי בסדר, אבל בביקורת שלך אתה כאילו מנסה לתת הוכחות לכך שזאת הדרך היחידה לראות את סרט, דרך העיניים והביקורת שלך.
סרט זה חוויה אישית, אני נהנתי מהסרט, לדעתי הוא בין הטובים שראיתי לאחרונה.
זהו
...
לגבי "קטנוני", הטוב הרע והמכוער הוא, לעניות דעתי הבלתי מקצועית- הסרט הטוב בכל הזמנים, אני מאוד אוהב אותו, וראיתי אותו עשרות פעמים.כאשר בא מישהו ומעתיק ממנו בלי בושה, אני מאוד לא אוהב את זה. מה דעתך על אנשים שמזייפים יצירות אומנות מוערכות, ואז מוכרים אותן במחיר עתק? אתה מפרגן להם? ביקורת עליהם היא קטנונית?
סצנת הפתיחה של ממזרים חסרי תהילה גרמה לי להרגיש בפשטות מרומה.

לגבי "אתה כאילו מנסה לתת הוכחות לכך שזאת הדרך היחידה לראות את סרט, דרך העיניים והביקורת שלך."
חלילה, אני בסך הכל מביא נימוקים כדי לבסס את דעתי. אם נראה לך שאני מנסה להראות שזאת היחידה לראות את הסרט אז:
1) זה כמובן לא נכון - כל אחד רשאי כמובן לראות ולפרש את הסרט כרצונו. הדעה שלי לא שוללת ולא מבטלת דעה של אף אחד אחר. האם העובדה שעופר טוען שזה הסרט הכי טוב בעשור מבטלת דעה אחרת?
2)יתכן שהנימוקים שלי נתפסו אצלך כמבוססים וחזקים.
מעבר לכך, אתה שוגה אם אתה חושב שלא אהבתי את הסרט. כתבתי מפורשות שהסרט הוא סרט מהנה, כל חטאי הוא שלא יצאתי מגדרי למראה היצירה. אני חוזר ואומר: אם הייתי רואה את הסרט הזה נטו, בלי לדעת מי עשה אותו, ובלי לראות את כל הסרטים שהזכרתי בפוסטה המקורית שלי, ההנאה שלי ממנו הייתה הרבה יותר שלמה. מה שפוגם בהנאה שלי מהסרט זה מה שקורה כשמעמידים אותו מול הפילמוגרפיה של טרנטינו, ומול יצירות מופת עתיקות.
...
סבבה לגמרי (Y)
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813

שליחה

היום מאוד קשה להישאר מקורי, כמעט כל רעיון שתיקח כבר עשו עליו ספר או סרט, אז אם נרד לרמת הסצינות יהיה עוד יותר קשה.
כמו שכתבתי לפני כן, אני לא מנסה להיכנס לרעש שעשו סביב הסרט, ואפילו לא לתחקר מאיפה הגיעו המקורות. (אם כי במהלך הסרט הקטע ההתחלתי באמת נראה לי מוכר רצח, ועכשיו אחרי שניר רשם את זה , אז יותר קל לעשות 1+1)
פשוט לצפות ולהנות. הסרט לא מושלם, אבל בהחלט מעביר חוויה מיוחדת , משהו שלא מקבלים מכל סרט סטנדרטי שאנחנו רואים בשנים האחרונות בקולנוע.

אני אישית אוהב את הדיאלוגים השנונים האלה, לי זה לא נמאס ולדעתי זה מה שעושה את טרנטינו למה שהוא.
KILL BILL אומנם סיפור מטומטם , שום מוסר השכל , אבל הסרט הזה ייחודי , איך שהסיפור מסופר, המשחק מתאים לדמויות כמו כפפה ליד, רואים שנעשתה שם השקעה בסצינות השונות. זה רחוק מאוד מסרטי הB-MOVIE בשקל 90 .
על טעם וריח...
מי שלא מתחבר לסגנון של טרנטינו גם אפשר להבין אותו , אני למשל לא מתחבר לסרטים של קורוסאווה. (מבחן הזמן)
גם לטרנטינו יש סרטים כושלים, אבל אלה שכן הצליחו , יש לכך סיבה.
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78952
שם מלא: עפר לאור

שליחה

אבל ברור לחלוטין שזה מועתק, זה מוצהר בפירוש וטרנטינו אמר שזה מערבון ספגטי (רמז רמז) שבמקרה נעשה במלחמת העולם השניה. זו הסיבה שהם מקרקפים אנשים, זה הסיבה למבטא של פיט.

מי שלא מבין את זה מגיע בכלל מכיוון הפוך לסרט ולא מבין שזה פרפרזה על ז'אנר ידוע ומוכר.

eyk77
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 867

שליחה

nadavck כתב:רבותי, אני מזכיר לכם שמאז התנ"ך לא נכתבה אף יצירה ספרותית מקורית.
הסרט מגניב, מהנה ומשעשע. הסרט גם רווי באינטיליגנציה קולנועית. וכן... יש הבדל בין מחווה להעתקה.
...

ניסיתי להבין מה התכוונת שמאז התנ"ך לא נכתבה אף יצירה ספרותית מקורית... לא הצלחתי.

ואגב זה, מוטיבים וסיפורים רבים המוזכרים בתנ"ך יש להם מקבילות מספרות קדומה כמו הספרות השומרית וכד'.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

oferlaor כתב:אבל ברור לחלוטין שזה מועתק, זה מוצהר בפירוש וטרנטינו אמר שזה מערבון ספגטי (רמז רמז) שבמקרה נעשה במלחמת העולם השניה. זו הסיבה שהם מקרקפים אנשים, זה הסיבה למבטא של פיט.

מי שלא מבין את זה מגיע בכלל מכיוון הפוך לסרט ולא מבין שזה פרפרזה על ז'אנר ידוע ומוכר.
...
זה פש6ט נסיון (של טרנטינו, לא שלך) להכשיר את השרץ.
טרנטינו רוצה לעשות מערבון? שיעשה אחד משלו, בלי להעתיק סצנה אלמותית, בלי להשתמש בהמלחין של מערבונים קלאסיים.
כשקלינט איסטווד, אחד ששיחק במערבון או שניים, רצה לעשות מערבון - הוא לא העתיק מאף אחד.
אגב, איסטווד בעצם מנסה לכפר כבר הרבה שנים על המערבונים שלו. טרנטינו רחוק מלהבין בכלל את הבעיה...

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662

שליחה

nir11 כתב:
oferlaor כתב:אבל ברור לחלוטין שזה מועתק, זה מוצהר בפירוש וטרנטינו אמר שזה מערבון ספגטי (רמז רמז) שבמקרה נעשה במלחמת העולם השניה. זו הסיבה שהם מקרקפים אנשים, זה הסיבה למבטא של פיט.

...
זה פש6ט נסיון (של טרנטינו, לא שלך) להכשיר את השרץ.
טרנטינו רוצה לעשות מערבון? שיעשה אחד משלו, בלי להעתיק סצנה אלמותית, בלי להשתמש בהמלחין של מערבונים קלאסיים.
כשקלינט איסטווד, אחד ששיחק במערבון או שניים, רצה לעשות מערבון - הוא לא העתיק מאף אחד.
אגב, איסטווד בעצם מנסה לכפר כבר הרבה שנים על המערבונים שלו. טרנטינו רחוק מלהבין בכלל את הבעיה...
...
אתה באמת משווה ביניהם? זה כמו להשוות בין ארוחת גורמה ופיצה. משניהם נהנים אבל לשניהם סגנון וטעם שונים.
מקוריות זה לא הדבר הכי נפוץ בהוליווד. יש המון מחוות והעתקות, גם אצל במאים גדולים. אז אולי סצינת הפתיחה היתה דומה מאוד (למרבה הצער עוד לא ראיתי את "הטוב הרע והמכוער" אז אני לא יכול לשפוט) אבל אתה מדבר על במאי שהודה לא פעם שהוא מושפע מאוד ממערבוני ספגטי וסרטי B, אז זה באמת לא צריך להפתיע. אתה כועס שחושבים שהוא יוצר מוכשר, אבל לא קל להחזיק סרט של שעתיים וחצי בצורה מעניינת, ואם הכל היה מועתק מאחרים אני חושב שהיו עולים על זה די מהר.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78952
שם מלא: עפר לאור

שליחה

Nir11,

נראה לי שפספסת את כל הרעיון של טרנטינו אם אתה חושב שהוא לא תכנן את הכל מראש. זה כ״כ ברור שזה מכוון וזה הסטייל שלו בכל הסרטים שעשה, במיוחד באחרונים שבהם הוא ערבב וציטט אין ספור סרטים.

התלונה שלך מזכירה לי את אלה שאמרו ש scratching, sampling ורימייקים לא טובים כי הם לא מקוריים ובאמת הסטייל הזה נדיר מאוד בשנים האחרונות... 

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

oferlaor כתב:Nir11,

נראה לי שפספסת את כל הרעיון של טרנטינו אם אתה חושב שהוא לא תכנן את הכל מראש. זה כ״כ ברור שזה מכוון וזה הסטייל שלו בכל הסרטים שעשה, במיוחד באחרונים שבהם הוא ערבב וציטט אין ספור סרטים.
...
לא פספסתי כלום, הרי שם הסרט גם הוא מועתק, ואין הצהרה יותר ברורה מזו.
יחד עם זאת, לא נראה לי שטרנטינו אומר שהוא מעתיק. אני מניח שהוא אומר שהוא מושפע, מקבל השראה, מכל מני מקורות.
גם בקיל ביל הוא פשוט העתיק מסרטי קונג פו בלי להוסיף שום ערך מוסף. יצא לי לראות בזמני סרטי קונג פו (בעיקר בכבלים הפיראטיים...), וטרנטינו פשוט העתיק סצנות שלמות, דמויות, רעיונות ותכנים- בלי להוסיף שום דבר. קיל ביל הוא סרט ריקני, מפרך ומשעמם, יש בו הרבה חזרות.

מה בדיוק יוצא מההעתקות האלה, וחשוב מכך - איך זה הופך סרט לכל כך גדול? ממזרים חסרי תהילה הוא לדעתי סרט מהנה, אך הכתרתו בתארים כאלה לא מסתדרת לי.

טרנטינו נהנה ממה שנקרא "אפקט ההילה". נקשרה לו הילה, מוצדקת, בעקבות שני סרטים שעשה, ואז, מבלי להכנס לניתוחים פסיכולוגיים מעמיקים יותר ( כי אין לי את היכולת), אנשים מכתירים כל יצירה בינונית שלו כיצירת מופת.

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Nir11, אתה צריך לראות את פסיכו של גאס ואן סנט. הוא העתק אחד לאחד של פסיכו של היצ'קוק, מן תרגיל קולנועי שלדעתי הוא מקסים ומהנה, אני אוהב לראות את שני הסרטים back to back כאילו הם אחד. מעניין אותי אם ראית ומה דעתך.
מצ"ב לינק לעמוד הסרט: http://www.imdb.com/title/tt0155975/
לצפיה באוסף הסרטים שלי:

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

לא צפיתי בסרט של ואן סנט.
אני רוצה להזכיר גניבה קולנועית אחרת, שכלל לא נחשבת לבעייתית, מסיבות טרוויאליות, ולהדגים בכך את ההבדל בין מחווה, להעתקה.

יש את הסצנה מספרות זולה, שבה מגיע "וולף" (הרווי קייטל?), במכונית ספורט שחורה, בחריקת בלמים, לבית שבו גרה הדמות שמגלם טרנטינו, כדי לעזור לוינסנט ואגה וידידו שאת שמו שכחתי - להפטר מהשאריות של ידידם שהתפזרו על המושב האחורי של מכוניתם.
הסצנה הזו הועתקה כמעט אחד לאחד על ידי יוצר טלוויזיוני כלשהוא. מישהו רואה בעיה בהעתקה?

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

ניר, יש לך זיכרון טוב לסרטים, אני אתן לך את זה. לגבי הסרטי קונג פו שראית בכבלים הפיראטיים, אני בספק שאחוז גבוה מהצופים זוכר משהו מהם או שיכל לזהות סצינה משם גם אם חייהם היו תלויים בכך.
הסרטים האלה (סרטים ליגה תחתית אגב) העתיקו אחד מהשני בלי סוף, אז גנב מגנב פטור, ועוד אפשר לומר שזה נותן להם כבוד במובן מסויים שטרנטינו העתיק קטע פה ושם והכניס את זה לסרט שלו.

הסצינה מספרות זולה עם הרכב - לא הבנתי מה הגניבה בצילום חזיתי מלמטה של רכב שעוצר.

לגבי השחזור של פסיכו - טפשי לגמרי, לא הבנתי מה הטעם בלצלם מחדש את כל הסצינות.

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

על ההבדל בין מחווה להעתקה אפשר לדבר שעות.
מספיק שבמאי מעתיק סצינה שלמה, אבל משנה בה את המוסיקה, בשביל להפוך אותה למשהו אחר, חדשני עם מחווה.

לגבי טרנטינו. בימאים מתחלקים לשני סוגים, כאלה שממש אוהבים לצפות ולצטט קולנוע וכאלה שלא. וודי אלן למשל מצהיר שהוא לא כל כך אוהב סרטים ולא צופה בהרבה קולנוע. המחוות שלו מאוד קטנות וקשורות לקולנוע אירופאי משנות ה- 60 וה- 70. סטיבן ספילברג מאוד אוהב קולנוע אבל לא מרבה לצטט סרטים של אחרים אלה יצר קולנוע משלו, כך גם ג'ורג' לוקאס. הם דוגמא לבימאים, כמו גם, פרנסיס פורד קופולה, שהגיע לקולנוע במטרה לעשות שינוי מהותי תפיסתי של המדיום.
אבל מרטין סקורסזה לדוגמא, שמאוד אוהב קולנוע, עושה כל הזמן מחוות וציטוטים. פסגה הפחד לדוגמא הוא רי-מייק (remake) לסרט משנת 62'. אפילו המוסיקה נשארה אותו דבר. אבל הבימוי בגרסה של סקורסזה הוא עם מחוות עצומות להיצ'קוק. האם הסרט הוא "העתקה"? חלילה לא!!!

היות וקולנוע הוא בסופו של דבר חוויה אישית, אין כאן "נכון" ו"לא נכון". כל אחד והחוויה שלו. אני חושב שטרנטינו הגיע למקום שהוא יכול לעשות מה שהוא רוצה בלי "לדפוק חשבון" לאף אחד. ולכן, אני מרגיש שאם הוא "מעתיק" זה נעשה מתוך מקום של כבוד ואהבה לקולנוע ולא מתוך שרלטנות או "עבודה בעניינים" על הצופים. המחוות שלו מאוד כנות ואני מרגיש הסרטים מספקים חוויה מקוריתו מעניינית - כולם.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73425
שם מלא: ערן

שליחה

טוקסין, איך לא שמתי לב עד עכשיו לדימיון הבלתי ניתן להפרכה בין השניים?! :roll:

:lol:

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

...
אתה באמת שואל??? זה לא ברור?
לצפיה באוסף הסרטים שלי:

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

תסתכלו בתמונות, יש שם עוד דברים מוכרים כמו הדמויות עם המסכות על הפנים. אגב בטריוויה של קיל ביל ב IMDB כתוב בפירוש שטרנטינו הודה בלקיחת חומרים מסרטים אחרים, כולל חלק מהפסקול.

הנה עוד משהו מעניין :
verigo VS basic instinct

http://www.geocities.com/iskustvo/backhair.htm

יש כפתורים למטה בשביל לנווט הלאה, למקרה שהדפדפן שלכם לא מראה אותם.

הדיון הזה באמת מעניין. אני חובב סרטים של פול וורהובן, וממש לא אכפת לי כל המחוות לוורטיגו. מן הסתם הרעיון דומה והבמאי ידע את זה, אבל 2 הסרטים הפכו לקלאסיקות בפני עצמם, אז מה זה משנה? אין פה חוסר כבוד לקהל או לסרטים הישנים, זה נעשה במודע ואם כבר אז יש פירגון וגם קריצה לקהל הוותיק יותר. השאלה שמשנה היא אם מתחברים לסגנון של הבמאי ולסרט. לחלק זה מעשיר את החוויה דווקא.

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

המחוות של אינסטינקט בסיסי לורטיגו הן חלק מהאיכות של הסרט :)
לצפיה באוסף הסרטים שלי:

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

נדב, שאלתי בציניות הרי ברור שטרנטינו מעתיק הכל מסרטים אחרים וזה קשור גם למה שמולדר מדבר עליו: קריצות ומחוות של במאים לסרטים אחרים שהם אהבו והושפעו מהם. הבעיה שלי עם טרנטינו זה שבהתחלת הקריירה שלו זה היה נחמד לסרט ראשון ושני אבל אחרי זה לבנות קריירה שלמה רק על השטיק של דיאלוגים ארוכים ושנונים עם מחוות אין סופיות מבלי להביא שום דבר חדש לסרטים שלו, זה כבר מעייף ומשעמם. עדיין לא מובן לי למה הוא עדיין נחשב לבמאי הכי COOL שיש להוליווד להציע.

חזור אל “סרטים וטלויזיה”