מנסה להגיע לסטאפ טוב לקולנוע ביתי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

כל הכבוד, נראה שאתה בהחלט נהנה מהתהליך וככה זה צריך להיות !

תשובות:

1. כנראה שיישנה אבל לא שמיים וארץ, כלומר, אופי הרמקול ייקבע הרבה יותר.
2. אין שום בעיה עם אחרוריים זולים יותר וסאב לא תואם.
הכל כמובן עיניין של פשרות אבל לק"ב לדעתי, זו פשרה שבהחלט אפשר לחיות איתה.
סאב, כנ"ל. אם המטרה היא לא למוסיקה, תצא הרבה יותר בזול.
סנטר - פה לא היתי מתפשר על משהו לא מתאים אלא או התואם לקידמיים או אולי בכלל לא (בעצמך הבנת איזה אימאג'ינג רמקולים טובים יכולים לתת).
3. רד כבר מעינין האמינות ברמקולים, זה פשוט NON ISSUE בחברות כאלו.
4. בהחלט כן. יכול להיות שיהיה חסר לך מעט באסים אבל זה כבר עיניין של טעם אישי ודרישות מהמערכת. רק אתה תוכל להחליט.
5. אל תקשיב לבעל אינטרס שמביע דיעה על מוצר של מתחרה.
אצלי סוחר כזה מאבד המון נקודות אצלי.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341

שליחה

ישראל ומרטין תודה על התשובות.

מבחינת אלטרנטיבות נכון לרגע זה אני חושב על:
1. הסט של פראדיים ששמעתי בסטאר
2. ויינה אקוסטיקס היידן קדמיים, סנטר theatro ואחוריים או היידן משומשים אם אמצא שחורים, או פראדיים או AE הזולים ביותר, מה שתגידו שהכי מתאים. אולי אקח סאב בהשאלה מחבר (לא יודע את השם כרגע משהו מאוד גדול ואני מניח שלא איכותי במיוחד נקנה לפני שנתיים בבסט ביי בכ- 2000-3000 ש"ח ולא היה יותר מדי בשימוש)

הייתי שמח מאוד לשמוע את ה- S4 או S2 של פראדיים אבל זה כנראה זה לא בתקציב (למרות שאני לא שולל כלום בגלל מחיר עד ששמעתי) ואין להשיג אקזמפלרים.

הפרקים הבאים:
1. ללכת לשמוע מה יש בחנות השכונתית (סתם בצחוק), העולם הדיגיטלי ששמרתי לסוף כי זה כמה דקות הליכה מכאן לראות אם יש משהו שפיספסתי.
2. מבחן הרמקולים הגדול שיכלול גם רסיברים ואבדוק את כולם אצלי בבית, מה שלא יהיה להשאיל כנראה ירד מהאפשרויות, בינתיים אני יודע ששני הסטים שמתוארים למעלה אפשריים.
3. בחירת ורכישת הציוד
4. החלפה של מספר רהיטים בסלון שיתאימו לרכישות החדשות
5. תוך כדי 4 אתייעץ איתכם על נושאים של אקוסטיקה והצבת הרמקולים אצרף תמונות של הסלון
6. התקנות, כנראה אזמין איזה שיפוצניק שיעביר לי חוטים כמו שצריך בקירות תקרות, מתלים וכו'
7. להינות. אמרתי לישראל, מצחיק לחשוב שהכל התחיל מהצעה של LCD ב- 5000 ש"ח :) מצחיק איך דברים מתגלגלים
HiFiMusic IL

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

טוב, התוכניות טיפה השתנו ועדיין לא ביקרתי בעולם הדיגיטלי משום שהוצע לי לגשת ל- dbaudio לשמוע את ה- totem acoustic.
במקום קיבל אותנו בחור חביב בשם אלי (אחד השותפים), שנתן לנו סקירה קצרה על החברה ועל הסטים השונים עם דגש על המדפיים כמובן.

יצא לנו לבחון ממש שני סטים, שניהם חוברו למגבר שפופרות :( ולא לרסיבר כמו שאני מתכנן.

אז ככה, ראשונים שמענו סט בשם rainmaker http://www.totemacoustic.com/english/pr ... nmaker.htm.
שמענו את הפלייליסט הרגיל, החוויה היתה מצויינת סטייל החוויה עם הויינה (אני לא אומר שהסאונד דומה, קשה לי להשוות אחרי יום אבל החוויה דומה). לא ארחיב במילים מספיק שאציין שהם נכנסים למבחן הרמקולים שאערוך בבית (אני לא מרחיב כי אני עייף לא בגלל שהם לא מעניינים :) ).

אחר"כ שמענו את ה- model 1 שנחשב ברמה גבוהה יותר ומתומחר בהתאם
http://www.totemacoustic.com/english/pr ... odel01.htm
רזי שמלווה אותי לרוב הבחינות לא הבחין בהבדל, אני כן הבחנתי אבל העדפתי דווקא את הראשונים, הם הרגישו לי יותר מפורטים בגבוהים ויותר "פתוחים" נקרא לזה, היקרים יורדים לדעתי יותר נמוך אבל זה לא מה שאני מחפש בהכרח.

לסיכום אומר שהופתעתי לטובה וגם הרווחתי עוד מועמד. זה מעמיד את כל נושא ההגברה בסימן שאלה אצלי, שמתי לב שהחוויות האמיתיות שלי היו עם מגברים שאינם רסיברים. אני מקווה שזה מקרי ושהם ישמעו אותו הדבר או לפחות דומה גם עם רסיברים אצלי בסלון. נצטרך לחכות בסבלנות למבחן.

לגבי הסאב שאני יכול לקבל בהשאלה או במחיר נמוך הוא - Grand Sub-12 של ADC, מה אתם אומרים זה יחרבש לי כל המערכת שאני עומד לקנות או שזה לא נוראי בגלל שזה סה"כ סאב?

את הערב חתמנו בסטייק עסיסי באל - גאוצ'ו הסמוכים, וזאת הסיבה שאני בקושי מצליח להקליד שורות אלו :)

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214

אלוני-תרחיב את התקציב....

שליחה

אתה נכנס למגברי מנורות -זה ליגה אחרת וברור שהכל נשמע אחרת ..
קצת פחות מתאים להגדרה הראשונית שלך שרוב השמיעה -קולנוע ביתי ..אבל גם אתה עשית כברת דרך ..שום מגבר טרנזיסטורי או רסיבר לא ישמע כמו מגבר מנורות באחריות!
ישמע קרוב...ליד...אבל לא אותו דבר!ויש גם חסרונות למגברי מנורות..ולא מעט שתדע.
דרך אגב 8O סטיק של אל גאוצ'ו מחומם על מגבר מנורות :idea: אמור להיות מעדן!מתחמם לאט -רך כמו הצליל של המגברים האלו :D משהו :wink:
שווה לנסות..
מה ההמשך?לכיוון הסטריאו?לכיוון רסיבר חזרה?קולנוע ביתי?
דרך אגב הסאב הזה יכול להיות משקולת לעיתוני יום שישי שלא יעופו בבית ולא יותר מזה..
אתה מתחיל להתברבר מציוד איכותי מאוד לציוד סיני זול ונחות-אתה חייב לשמור על קו אחיד כי ככה תקבל את התוצאה הטובה ביותר.לדעתי

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

ישראל, תודה על ההבהרות.

נעשה קאט בנושא המנורות, השפופרות והלוסטרות, נסיים את פרוייקט הקולנוע הביתי ואם יהיה זמן וכסף נשקול המשך. הבעיה היא שכשאני שומע רמקול עם מגבר כזה אני נדלק עליו :)

לגבי הסאב אל דאגה, הציעו לי אז קודם כל שאלתי פה (אפילו לא שמעתי אותו), מי יודע אולי תגידו שזה אקזמפלר נדיר ואיכותי שלא ניתן להשיג אותו יותר... אז לא :) אני ממש לא מתכוון לקנות משהו שיהרוס לי את הפרוייקט, השקעתי יותר מידי זמן בשביל לתת לזה לקרות ואני סומך עליכם שתכוונו אותי בדיוק ברגעים האלו.

אז למען הסר ספק, הכיוון הוא רסיבר לקולנוע ביתי שנוכל גם להינות איתו ממוזיקה ככל שאפשר אבל עם ראש פתוח לתוספת בעתיד (הלא קרוב כנראה).

אני כבר מתחיל לתכנן לוגיסטית את המבחן, אתה חושב שסטנד אחד יתאים לכל (שלושת) הרמקולים שאני עומד לבחון? אם כן ארכוש אותו מראש שיוכל לשמש גם למבחן. הייתי שם מעל הפירלס אבל הם בטח גבוהים מידיי 96 ס"מ.
HiFiMusic IL

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

לדעתי אתה צריך להרחיק את הפירלס לחדר השני...

שליחה

מחשש פן ידבקו הרמקולים החדשים
וברצינות אתה יכול להשכיב אותו על הרצפה ועליו להעמיד את הסטים של המדפיים הקדמיים.
השלב השני של שידרוג מערכת הקולנוע הביתית הוא רכישת מגבר אינטגרייטד סטריאו מנורות לשמיעה איכותית ביותר של סטריאו והרסיבר לקולנוע ביתי.
בהצלחה בהמשך
ישראל

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

מעולה. תגידו לי אם אני טועה אבל נראה לי שכשמשווים מוזיקה אז החלפה מהירה בין הרמקולים היא יותר משמעותית מקולנוע ביתי, נכון?

הסיבה שאני שואל היא שאני רוצה לדעת כמה זוגות כבלים להכין למבחן, נראה לי שאצטרך שלושה זוגות לקדמיים ולכל השאר מספיק סט אחד שכל פעם אחליף בין סטי הרמקולים. נראה סביר?

לגבי מיתוג מהיר בין הקדמיים, האם אפשר להשתמש באפשרות ה- A/B של הרסיבר בשביל ההחלפה? או עצם זה שמחובר רמקול ליציאה השנייה משפיע בצורה כלשהי על הסאונד?

הכל כמובן נכון במידה ואצליח לתאם זמן שכל הרמקולים יהיו פה בו זמנית.

מבחינת קונקטורים הם סטנדרטיים נכון? יתאימו לכל הרמקולים?
כדאי לי כבר לרכוש את הכבלים הסופיים בהם אשתמש בסופו של דבר? כלומר לרכוש כבר אורכים שיתאימו להשחלה בקיר?
יש המלצה היכן לרכוש את הכבלים והקונקטורים?

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

אל תקנה עכשיו את הכבלים הסופיים

שליחה

תמתג על ידי החלפת חוטים או כמו שאמרת מיתוג A B
תשמע קטע שלם ואחר כך תעביר לזוג הבא באותו קטע
תשתדל להתמקד בדקויות בכדי שתוכל לבדל אותם
אם יש לך גם סנטר ואחוריים תבדוק גם השתלבות בקולנוע ביתי -תבקש רת דיסק ההדגמה של DTS
כבלים תתאים אחר כך לרמקול שתבחר ואם תקנה הכל בחנות אחת יש סיכוי מצויין שתקבל כבלים איכותיים כלול...
ישראל

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

חדשות טובות, המבחן כבר 60% מוכן, נשאר ספק אחד ולארגן נושאים כמו כבלים.

המבחן אגב מתוכנן ליום ראשון בבוקר.

תודה! אבל מה אני אמור לעשות עם כל הזמן הפנוי עד אז? אהה כן, לעבוד שכחתי מזה בזמן האחרון :oops:
HiFiMusic IL

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

אלוני עד המבחן כמה עצות

שליחה

:!: תשיג בהשאלה את דיסק ההדגמה DTS שמאחד כמה קטעים מתוך סרטים-קטעים טובים למבחן
:!: תקרא בaudioreview מאמרים על המוצרים שאתה הולך לבחון בעיקר חוזקות וחולשות כדי שתכיר את המוצרים שאתה בוחן
http://www.audioreview.com/reviewscrx.aspx
:!: תתחיל להכין את הדבר הבא אחרי הרמקולים והוא בחירת הרסיבר
קבל ריכוז פרטים לגבי רסיברים ואתה יכול להיכנס לכל אחד ולשלוף פרטים -אתה יכול לקבל יחסיות מחיר בינהם מהאתר הבא

http://www.avland.co.uk/amplifier/index.htm#amp
:!: תתחיל להשתכנע שנגן די וי די איכותי ישלים לך את החבילה או שתקנה סידי בנפרד לאיכויות סטריאו כמו ששמעת
והכי חשוב תחליט עם עצמך מה אתה מחפש מה חשוב לך יותר ועל מה אתה מוכן להתפשר
בהצלחה

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

ישראל, תודה קראתי את כל הביקורות, נראה שהן דיי מתאימות למה ששמעתי.

לגבי רסיברים אני מקווה לבחון אותם באותה ההזדמנות בתנאי שאשיג את כולם.

לגבי נגן DVD אני צריך עוד נתונים, ממה ששמעתי עד היום HTPC איכותי עולה על כל או רוב הנגנים. זה לא נכון?
יש לי HTPC לא רע, AMD על לוח DFI Lanparty 2GB וכרטיס מסך 6600GT

אהה, ודיסק הדמו כמובן גם ישתתף במבחן.

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

קבל נתונים-אין מה להוסיף על מה שכתוב...

שליחה

http://www.homecinemachoice.com/cgi-bin ... iewid=6517

ודרך אגב בדיוק כמו שעופר אמר הפאנסוניק VS-30 לא תומך ב1080\50
סופית עולמית בכל מודול שקיים היום -נבדק היום בצהריים...בפועל

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

:) נראה מכשיר מצויין אבל השאלה אם הוא עדיף מ- HTPC? ולמה...

לגבי המסך בסדר, לא ממש מזיז לי, אין סיכוי שהוא יהיה אצלי כשיהיו שידורי HD (אז בטוח יהיה 50 אינצ').

אההה רגע, בעצם אתה אומר שגם את ה- DVD הוא לא יקבל בשידורי PAL? אם זה כך אז אין לי ברירה אלא מחשב. לא?

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

המסך שלך לא יקבל די וי די ריג'ן 2 באפסקיילינג.

שליחה

ולגבי איכויות האודיו אני חושב שהמכשיר הזה יתן לך איכויות הרבה יותר טובות מכרטיס הקול שלך במחשב-אלא אם יש לך כרטיס קול ממש מובחר..
ואני לא מדבר עוד על SACD וDVDA שאם תשמע אותם פעם אחת במערכת שלך החדשה שתהיה יגנב לך המוח לגמרי...שלש רמות מעל די וי די DTS המשובח ביותר!!!

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

מעניין מה שאתה אומר, חשבתי שהיציאה הדיגיטלית של הלוחות (spdif) היא לא ממש תלוייה באיכות הכרטיס (האמת שיש לי לוח איכותי ויקר אבל אני לא יודע איך הכרטיס קול ספציפית).

אם כך מה שנעשה אחרי מבחן הרמקולים והרסיברים זה לחבר מכשיר כזה ב- component מול המחשב ב- HDMI עם אותו דיסק ופשוט נשווה סאונד ותמונה :roll:

rubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 170

שליחה

היי

אני רואה שעשית עבודת שטח יסודית ולכן אני לא יכול שלא להציע לך שתי אופציות נוספות לרמקולים.
1. סידרת ADIVA של anthony Gallo
http://www.roundsound.com/adiva-ti-system.htm
אתה יכול לשמוע אותם בטלסטאר (יושבים בביאליק, רמת גן)

2. blueroom (חברה שהוקמה ע"י יוצאי B&W ), קיבלו ביקורות מצויינות, לי אישית יש אותם ואני מאוד מרוצה מהם, בנוסף היתרון שלהם שהם מתפקדים נהדר כ- רמקולים לHometheater וגם כרמקולים למוסיקה בעלי מיד משובח ביותר.
http://www.minipod.com/podspeakers.html
מיוצגים בארץ ע"י טופאודיו

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

הי רוביק,

המון תודה על ההתייחסות, האמת היא שתפסת אותי בשלב שכבר החלטתי על הרמקולים שמשתתפים במבחן ואני לא רוצה להעמיס אותו יתר על המידה.

שמתי לב שמדובר בסטליטים, ממה ששמעתי בינתיים סטליטים יכולים להיות פתרון הולם לק"ב אבל הם בכלל לא עומדים בקו אחד עם רמקולים יותר גדולים. אני הגעתי למסקנה שמדפיים הם פתרון אופטימאלי בשבילי (זה לקח לי זמן) כי אחרי ששמעתי מוזיקה ברמקולים המדוברים פשוט הבנתי שמדובר בליגה אחרת ונראה לי שזה ישנה לי גם את הרגלי ההאזנה.

אגב, אני חושב שלינק אחד שגוי כי הוא מציג רמקולים ל iPod :?:

שוב תודה.

rubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 170

שליחה

א. שמח שהצלחת להגיע להחלטה (לי זה לקח חודשיים)

ב. לגבי הלינק השני הוא לרמקולים שנקראים MINIPODS (אין כל קשר לIPOD).
מדובר ברמקולים (FULL RANGE) מצויינים שאני אישית ממליץ לך לשמוע אותם לפני שאתה מקבל החלטה.

אגב צרפתי לך כמה מהביקורות שתוכל להבין על מה מדובר
לינק 1
http://www.paramountzone.com/minipod-speakers.htm

לינק 2
http://reviews.cnet.com/Blueroom_Loudsp ... 05365.html

לינק 3
http://news.designtechnica.com/article1977.html

לינק 4
http://www.minipod.com/reviews/uk/EHC29Text.jpg

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

רוביק תודה, אולי יצא לי לשמוע אותם משום שהמבחן יתעכב בכחודש מסיבות שאינן בשליטתי :(

אוף, זה לא היה פשוט לתאם את הכל.
HiFiMusic IL

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

אני רוצה להגיד לכם שהמעבר הזה פשוט הכניס אותי לדיכאון! כל כך ציפיתי למבחן הזה :( כרגע אני ממלא את החלל בשהייה אין סופית בפורום.

בינתיים נראה שאני לא מוצא קוטג' להשכרה בהתראה כזאת קצרה (כנראה בגלל שלא הסתיימה שנת הלימודים, ועוד אני מחפש מקום עם כניסה נפרדת למשרד שזה לא הכי פשוט למצוא).

טוב, נמשיך לחפש.

(כמו שאתם רואים השירשור הזה הפך כבר מזמן לבלוג ולא רק התייעצות בנוגע לרמקולים)

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”