Impressive, most impressive
התחדשתי בחדר קולנוע - דור 2 :!:
דארת ויידר ללוק סקייווקר באימפריה מכה שנית (אחד הפוסטרים שנדמה לי שהיו תלויים אצלך)

אתר הבית שלי - www.ezway.co.il
-
zork17
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 829
- שם מלא: zork17
- נתן תודות: 47 פעמים
- קיבל תודות: 31 פעמים
ISCO זה ליגה לאומית. היום זה עולה כפול.freddi כתב:סליחה שלא ראיתי עד עכשיו(!) שהיתה לך שאלה...zork17 כתב:תודה.
ואני חשבתי שאני המשוגע היחידי.
האמת שלא ברור לי למה לא עושים כאן חדרי קולנוע כמו שצריך - לא רק מבחינת העדשה האנמורפית אלא גם בדברים אחרים כמו סוג ומיקום הרמקולים. וכך קורה שאנשים משקיעים הרבה מאד כסף ומקבלים פשרה גם במוזיקה ובעיקר בחווית הקולנוע.
אגב, איזה מודל של ISCO יש לך?...
ה-ISCO שלי הוא מסוג MKIII
והיא עלתה בשנת 2002 כ- 1200 אירו ועוד 200 אירו עבור מתקן Cinefix להחזקה והזזת העדשה (לפני הוצ' היבוא מחו"ל).
ובקרוב היא עומדת להיות מורכבות לפני המקרן החדש ...
פרדי...
תתחדש על המקרן.
-
zork17
- חבר פעיל במיוחד

Re: כמו שאמר
תודה.theezway כתב:דארת ויידר ללוק סקייווקר באימפריה מכה שנית (אחד הפוסטרים שנדמה לי שהיו תלויים אצלך)
...
בדיוק היום אחה"צ אני הולך לראות את הסרט לראשונה עם הבן שלי - הוא מחכה לזה שבוע אחרי שראה את NEW HOPE שבוע שעבר.
- frankym
- חבר ותיק

- תגובות: 2009
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
תקשיב תקשיב
שיחקת אותה בגדול אין לי מילים אני מבסוט עלייך ברמות שאפו שאפו ושוב שאפו גם לי יש את המקרן שלך ורסיבר של פיוניר LX90 וגם אני מתכנן את החדר לקולנוע ואתה שיחקתה אותה ונתת לי רעיונות סוף הדרך אגב מה גודל החדר ??
-
zork17
- חבר פעיל במיוחד

Re: תקשיב תקשיב
רוחב 3.1frankym כתב:שיחקת אותה בגדול אין לי מילים אני מבסוט עלייך ברמות שאפו שאפו ושוב שאפו גם לי יש את המקרן שלך ורסיבר של פיוניר LX90 וגם אני מתכנן את החדר לקולנוע ואתה שיחקתה אותה ונתת לי רעיונות סוף הדרך אגב מה גודל החדר ??...
גובה 2.2
אורך 5.3
-
zork17
- חבר פעיל במיוחד

אחרי מספר חודשים אני יכול להגיד שאת השיפור הגדול ביותר קיבלתי עם המסך הרחב. ההבדל הוא עצום מבחינת החוויה בין סרט ביחס 16:9 לבין סרט ביחס של 1:2.35. אם יושבים במרחק נכון והסרט באיכות טובה (MKV בגודל של 8GB זה לא מספיק טוב) החוויה הרבה יותר טובה מבית קולנוע.itay123 כתב:מ-ד-ה-י-ם!!!
בהחלט קולנוע!!
וסחתין על הציוד...
גם אני התחדשתי השבוע ב-PIONEER LX81....![]()
ציוד יש, חלל ...טוב גם זה יהיה בעתיד...
...
אחר כך בא השינוי בסאב+RC שלו. הבסים עכשיו אדירים ומדוייקים. באווטאר בלב המפרץ לא הרגשתי את הבסים בכל הגוף כמו שאני מרגיש בבית.
אחר כך מגיע הרסיבר והרמקולים בצדדים.
- חיים
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4883
- שם מלא: חיים לגו
- נתן תודות: 1233 פעמים
- קיבל תודות: 298 פעמים
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784
חיים-0532253784
zork17,
רק עכשיו ראיתי את התוצאה הנפלאה של ההשקעה שלך. נשאר רק לקנא!
אני בשלבים של הקמת חדר קולנוע יעודי אבל לא ברמת ההשקעה הזאת כמובן.
יש לי מספר שאלות ברשותך:
1. מה זאת אומרת שהרמקולים נמצאים מאחורי המסך? אני מבין שזה נתן לך אפשרות למסך גדול יותר אבל איך זה מסתדר מבחינת הסאונד והאם במסך רחוק מהקיר? לא ממש רואים בתמונה.
2. האם המעבר ממסך 16:9 למסך 2.35:1 הוא משמעותי? אני מתלבט איזה מסך לקנות וזה מאוד יעזור לי בהחלטה. זה גם יכול להשפיע על בחירת המקרן כי אני מתלבט בין AE4000 לבין TW5500 כאשר לראשון יש אפשרות למצב של עדשה אנמורפית (לא לגמרי כמו עדשה אמיתית אבל בכל זאת).
לפי חישובים שעשיתי לחדר בגודל שלי גודל המסך יכול להגיע עד 102" עבור 16:9 ועד 96" עבור 2.35:1. השאלה אם יש added value במעבר למסך 2.35:1 והאם חוויית הצפיה עולה?
רק עכשיו ראיתי את התוצאה הנפלאה של ההשקעה שלך. נשאר רק לקנא!
אני בשלבים של הקמת חדר קולנוע יעודי אבל לא ברמת ההשקעה הזאת כמובן.
יש לי מספר שאלות ברשותך:
1. מה זאת אומרת שהרמקולים נמצאים מאחורי המסך? אני מבין שזה נתן לך אפשרות למסך גדול יותר אבל איך זה מסתדר מבחינת הסאונד והאם במסך רחוק מהקיר? לא ממש רואים בתמונה.
2. האם המעבר ממסך 16:9 למסך 2.35:1 הוא משמעותי? אני מתלבט איזה מסך לקנות וזה מאוד יעזור לי בהחלטה. זה גם יכול להשפיע על בחירת המקרן כי אני מתלבט בין AE4000 לבין TW5500 כאשר לראשון יש אפשרות למצב של עדשה אנמורפית (לא לגמרי כמו עדשה אמיתית אבל בכל זאת).
לפי חישובים שעשיתי לחדר בגודל שלי גודל המסך יכול להגיע עד 102" עבור 16:9 ועד 96" עבור 2.35:1. השאלה אם יש added value במעבר למסך 2.35:1 והאם חוויית הצפיה עולה?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
לדעתי שאלה המסך היא באילו תכנים אתה צופה בד"כ?
ככל שאתה צופה בעיקר בסרטים - כך עדיף שתתמקד ברכישת מסך 1:2.35 - אבל אם אתה נוהג לראות הרבה סדרות ו/או תכנים בפורמט 3:4 לא עלינו (אבל מה לעשות - ככה משדרים את חלק מהערוצים) עדיף להתמקד ב-16:9.
בנוסף - אם אתה רוכש מסך חשמלי - תמיד אפשרי לוותר להעלות את המסך למעלה כך שיש פחות פס "אפור" אחד.
ככל שאתה צופה בעיקר בסרטים - כך עדיף שתתמקד ברכישת מסך 1:2.35 - אבל אם אתה נוהג לראות הרבה סדרות ו/או תכנים בפורמט 3:4 לא עלינו (אבל מה לעשות - ככה משדרים את חלק מהערוצים) עדיף להתמקד ב-16:9.
בנוסף - אם אתה רוכש מסך חשמלי - תמיד אפשרי לוותר להעלות את המסך למעלה כך שיש פחות פס "אפור" אחד.
-
zork17
- חבר פעיל במיוחד

1. בכל בית קולנוע כמו גם כמעט בכל קולנוע ביתי ברמה גבוהה (פרט לארץ כנראה שבה דוחפים לאנשים רמקולים מאד יקרים שנועדו למוסיקה בכלל ושמים אותם בפינות החדר מצידי המסך כך שגם משלמים הרבה כסף וגם הרמקולים לא נמצאים במקום אידאלי) הרמקולים הם מאחורי המסך. הבד של המסך עביר לצליל. הפגיעה בצליל בבדים החדשים שהם weaved לא מורגשת. בבדים שהם perforated הבנתי שההשפעה גדולה יותר אך עדיין מאד קטנה. מי שמשתמש בבדים האחרונים בד"כ מוסיף גם אקולייזר רציני. כל זה במקרה שהחדר מיועד לקולנוע בלבד. אם יש לך זוג ווילסון אלכסנדריה למוסיקה אל תשים אותם מאחורי המסך. בכלל הדקויות שקיימות במוסיקה כמו במה, מיקום הכלים בחלל ועוד לא קיימות בסרטים ושם מומלצים רמקולים אחרים. THX למשל ממליצים על רמקולים שיורדים עד 80Hz בלבד. זה לא אומר שרמקולים לקולנוע הם זולים יותר - יש כמובן גם מאד יקרים אבל הם שונים.
המסך רחוק מהקיר, הוא נתלה בעזרת ווים שיורדים מהתקרה. יש מסגרות שחורות שעשויות מבד של כיסוי של רמקול כדי שיעבירו גם כן צליל מעל ומתחת למסך כדי ליצור מעין קיר שלם.
2. אם אתה הולך על פיתרון אנאמורפי הייתי הולך על פיתרון אמיתי של עדשה אנאמורפית ולא הסיפור הזה של הפנסוניק שזה לא בדיוק זה. תזכור שמסך ובטח העדשה זה לכל החיים. אני מאחל לך שתחליף עוד הרבה מקרנים אבל את העדשה לא תצטרך להחליף.
רק לשנות את המסך מ 16:9 ל 1:2.35 זה לא הבדל מאד דרמטי. זה יוריד לך את הפסים השחורים בסרטים אנאמורפיים אבל סרטים 16:9 יראו קטנים יותר במרכז המסך.
אבל אם תשים את המסך לפני הרמקולים ותקח מסך 1:2.35 באותו גובה כמו ה 16:9 שחשבת רק כמובן הרבה יותר רחב, ותשב איפה שחשבת לשבת (ואולי אפילו קרוב יותר) אז סרטי 16:9 יראו אותו דבר אבל סרטים אנאמורפיים יראו מדהים - אתה מרגיש הרבה יותר בתוך הסרט.
לדעתי זה גם הרבה יותר אסטטי. אם הייתי חושב על זה מראש הייתי שם את כל המכשירים מאחור ולא מלפנים ואז היה לי מלפנים ממש קיר שלם שחור ובתוכו המסך.
המסך רחוק מהקיר, הוא נתלה בעזרת ווים שיורדים מהתקרה. יש מסגרות שחורות שעשויות מבד של כיסוי של רמקול כדי שיעבירו גם כן צליל מעל ומתחת למסך כדי ליצור מעין קיר שלם.
2. אם אתה הולך על פיתרון אנאמורפי הייתי הולך על פיתרון אמיתי של עדשה אנאמורפית ולא הסיפור הזה של הפנסוניק שזה לא בדיוק זה. תזכור שמסך ובטח העדשה זה לכל החיים. אני מאחל לך שתחליף עוד הרבה מקרנים אבל את העדשה לא תצטרך להחליף.
רק לשנות את המסך מ 16:9 ל 1:2.35 זה לא הבדל מאד דרמטי. זה יוריד לך את הפסים השחורים בסרטים אנאמורפיים אבל סרטים 16:9 יראו קטנים יותר במרכז המסך.
אבל אם תשים את המסך לפני הרמקולים ותקח מסך 1:2.35 באותו גובה כמו ה 16:9 שחשבת רק כמובן הרבה יותר רחב, ותשב איפה שחשבת לשבת (ואולי אפילו קרוב יותר) אז סרטי 16:9 יראו אותו דבר אבל סרטים אנאמורפיים יראו מדהים - אתה מרגיש הרבה יותר בתוך הסרט.
לדעתי זה גם הרבה יותר אסטטי. אם הייתי חושב על זה מראש הייתי שם את כל המכשירים מאחור ולא מלפנים ואז היה לי מלפנים ממש קיר שלם שחור ובתוכו המסך.
zork17,
תודה על הטיפים. נשמע שעשיתת עבודה יסודית ורצינית. לצערי אני לא אוכל לבצע את זה מכיוון שיש לי מגבלת מקום די רצינית.
אני בעצם הופך את הממ"ד לחדר קולנוע יעודי, לא אידיאלי אבל כמו שאומרים, זה מה יש.
מרחק ההקרנה שלי הוא 3 מ' (מהעדשה ועד למסך) וכן גם מרחק הישיבה שלי. הקיר של המסך מוגבל לרוחב של 280 ס"מ מקיר לקיר.
לכן אין לי אפשרות לפתוח תמונה ביחס 2.35:1 באותו גובה של מסך 16:9.
לפי חישובים שעשיתי אני אצטרך מקרן עם זום 2:1 בפתיחה מקסימלית כדי לקבל תמונה של "100 ביחס 16:9 או תמונה של "96 ביחס 2.35:1
ההבדל הוא שעל מסך 16:9 אני אוכל לראות סרט ביחס 2.35:1 בגודל "96 לעומת מסך 2.35:1 בו אוכל לראות חומר 16:9 בגודל "77 אפקטיבי.
לכן נראה לי שאצטרך לבחור במסך 16:9 ולהתפשר על פסים שחורים בסרטים.
האם מה שכתבתי נכון או שיש לי טעות בנתונים או במסקנות? אשמח לחוות דעתך בעיניין
בנוסף הייתי שמח לקבל המלצה על רמקולים לקולנוע בהינתן גודל החדר 350x280 ס"מ
הציעו לי את Paradigm Cinema 110/220
התקציב שלי עבור מקרן 15,000-20,000 ועבור רמקולים ורסיבר 10,000 ש"ח
תודה רבה על העזרה
תודה על הטיפים. נשמע שעשיתת עבודה יסודית ורצינית. לצערי אני לא אוכל לבצע את זה מכיוון שיש לי מגבלת מקום די רצינית.
אני בעצם הופך את הממ"ד לחדר קולנוע יעודי, לא אידיאלי אבל כמו שאומרים, זה מה יש.
מרחק ההקרנה שלי הוא 3 מ' (מהעדשה ועד למסך) וכן גם מרחק הישיבה שלי. הקיר של המסך מוגבל לרוחב של 280 ס"מ מקיר לקיר.
לכן אין לי אפשרות לפתוח תמונה ביחס 2.35:1 באותו גובה של מסך 16:9.
לפי חישובים שעשיתי אני אצטרך מקרן עם זום 2:1 בפתיחה מקסימלית כדי לקבל תמונה של "100 ביחס 16:9 או תמונה של "96 ביחס 2.35:1
ההבדל הוא שעל מסך 16:9 אני אוכל לראות סרט ביחס 2.35:1 בגודל "96 לעומת מסך 2.35:1 בו אוכל לראות חומר 16:9 בגודל "77 אפקטיבי.
לכן נראה לי שאצטרך לבחור במסך 16:9 ולהתפשר על פסים שחורים בסרטים.
האם מה שכתבתי נכון או שיש לי טעות בנתונים או במסקנות? אשמח לחוות דעתך בעיניין
בנוסף הייתי שמח לקבל המלצה על רמקולים לקולנוע בהינתן גודל החדר 350x280 ס"מ
הציעו לי את Paradigm Cinema 110/220
התקציב שלי עבור מקרן 15,000-20,000 ועבור רמקולים ורסיבר 10,000 ש"ח
תודה רבה על העזרה
-
zork17
- חבר פעיל במיוחד

אכן החדר קטן מדי. כעקרון אם המקרן ממלא מסך 16:9 אז העדשה האנאמורפית מרחיבה את התמונה ל 2.35 ואז יכולת לשים את המסך לפני הרמקולים כך שיהיה ממש מקיר לקיר (כמו אצלי) אבל אין לך מספיק מרחק למקרן כי אם שמים את הרמקולים מאחורי המסך זה מקטין את המרחק מהמקרן ל 2.4 מ, שזה מאד קרוב.
תקציב של 10K ל5 או 7 רמקולים + סאב + רסיבר נראה לי נמוך מדי. שוב, הרמקולים והסאב בד"כ נשארים איתך יותר זמן מהמקרן.
אני לא מכיר רמקולים בעלויות כאלו, אבל אם תפתח שרשור חדש בנושא אני בטוח שאחרים יוכלו לעזור לך.
תקציב של 10K ל5 או 7 רמקולים + סאב + רסיבר נראה לי נמוך מדי. שוב, הרמקולים והסאב בד"כ נשארים איתך יותר זמן מהמקרן.
אני לא מכיר רמקולים בעלויות כאלו, אבל אם תפתח שרשור חדש בנושא אני בטוח שאחרים יוכלו לעזור לך.