משאל: האם לכבלים יש השפעה על הצליל?

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'

האם לכבל יש השפעה על הצליל?

אין השפעה
16
31%
יש השפעה
29
56%
לא יודע
7
13%

סך הכול הצבעות: 52

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162

שליחה

(Y)
אף מערכת לא מתחילה להתקרב אפילו למקור.
מי שרוצה לשמוע את המקור שילך לחדר חזרות של הלהקה.
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא

שליחה

chalmh כתב:שלשום בערב הבנתי שאת המקור אי אפשר לשחזר בבית (ואני לא לבד). תעשו מה שאתם רוצים, תחליפו מאתיים כבלים, עשרים ושניים מגברים לערוץ וארגזי רמקולים מעץ שעשו את תיבת נוח.
הדבר היחידי שמשחק תפקיד זה אם אתם נהנים מהצליל של המערכת שלכם או לא. היא לעולם לא תשמע כמו המקור באולפן. נקודה סימן קריאה. אתם לא תדעו לעולם איך המקור נשמע כי מה שמגיע אליכם במדיה (CD או תקליט או כל תצורה אחרת) לא דומה אפילו בקצה קצהו למה ששומעים בזמן ההקלטה המקורית. העץ לש נאמנות למקור לא קיים ולכן חבל לטפס עליו בכלל.
ועכשיו תמשיכו להתווכח. :lol:
...
כאשר מדובר בכלים אקוסטיים, יש מידות שונות נאמנות למקור.
לכינור תמיד יהיה גוון הצליל האופייני לו. גם לכינורות של יצרנים מסוימים גוון צליל אופייני.
למרות שאף פעם לא ניתן להגיע לנאמנות מלאה למקור, השאיפה שלי מהמערכת שלי היא רמת הנאמנות הגבוהה ביותר האפשרית, במסגרת התקציב שלי.
בברכה,
יהושע גומא

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

המוח כתב:(Y)
...
שמעת את כל המערכות בעולם, או שזה רק בתיאוריה?
בברכה,
יהושע גומא

ariekarp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596

שליחה

מה שאנחנו מקבלים במדיה של מוסיקה שאנחנו קונים הוא רחוק ממה שנשמע בחדר חזרות או באולפן בזמן ההקלטה, וטוב שכך. התוצאה הסופית עברה עיבוד, דחיסה, EQ, אפקטים, ומה לא של PREPROCESSING של כל ערוץ ואחרי המיקס גם POSTPROCESSING. אם היינו מקבלים את התוצאה של LIVE היינו "מקיאים" מרוב ההקלטות. אף אחד לא היה קונה דיסקים או תקליטים כאלה. יש לי רק שני דיסקים מוקלטים בשיטה BINAURAL עם שני מיקרופונים בLIVE. בהקלטות אלה אני יכול לשמוע משהו שקרוב למציאות מ"במה" "עומק" וחלק מהדברים שמיחסים הסוקרים המוכשרים במילים כבירות בכתבות שלהם על ציוד, שלפעמים די מצחיקים אותי ביודיעי קצת איזה ABUSE עובר קטע עד שהוא מוקלט. רוב ההקלטות, הייתי אומר 99% (הערכה שלי) לא "טיביעות" ועברו "בישול" כבד עד שהיגיעו לדיסק. ועוד נקודה, הציוד המקצועי PRO AUDIO רחוק "שנות אור" מציוד אודיופילי - קרי אין שם לא כבלים ולא קומפוננטים מיוחדים, ציוד מקצועי בנויים חזק אבל ללא ה"פלצנות" שלנו. וסתם נקודה למחשבה לאודיופילים - אנחנו כמעט לעולם לא שומעים את המקור, ותהיה המערכת שלנו יקרה ככל שתהיה.
נערך לאחרונה על ידי ariekarp ב 12/07/2009 0:47, נערך פעם 1 בסך הכל.

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ariekarp כתב: מה שאנחנו מקבלים במדיה של מוסיקה שאנחנו קונים הוא רחוק ממה שנשמע בחדר חזרות או באולפן בזמן ההקלטה, וטוב שכך. התוצאה הסופית עברה עיבוד, דחיסה, EQ, אפקטים, ומה לא של PREPROCESSING של כל ערוץ ואחרי המיקס גם POSTPROCESSING.
אם היינו מקבלים את התוצאה של LIVE היינו "מקיאים" מרוב התוצאות. אף אחד לא היה קונה דיסקים או תקליטים כאלה. יש לי רק שני דיסקים מוקלטים בשיטה BINAURAL עם שני מיקרופונים בLIVE. בהקלטות אלה אני יכול לשמוע משהו שקרוב למציאות מ"במה" "עומק" וחלק מהדברים שמיחסים הסוקרים המוכשרים במילים כבירות בכתבות שלהם על ציוד, שלפעמים די מצחיקים אותי ביודיעי קצת איזה ABUSE עובר קטע עד שהוא מוקלט. רוב ההקלטות, הייתי אומר 99% (הערכה שלי) לא "טיביעות" ועברו "בישול" כבד עד שהיגיעו לדיסק.
...
זה מתייחס לאיזה סוג של מוסיקה? גם למוסיקה קלאסית ולג'אז?

נכון שמרבית ההקלטות לא טבעיות, אבל זה נכון פחות להקלטות של מוסיקה קלאסית וג'אז, לפחות למרבית ההקלטות האלה משנות החמישים, השישים והשבעים. הקלטות מודרניות רבות של מוסיקה קלאסית וג'אז אני באמת לא סובל.

אגב, פסגת אמנות ההקלטה היא להקליט קונצרט עם 2 מיקרופונים בלבד. העניין שרמת המיומנות והאמנות הנדרשת להקלטה כזאת, שגם תישמע איכותית, היא כה גבוהה, עד שמעטים המקליטים בעולם, בכל הדורות, המסוגלים לכך.
ariekarp כתב: ועוד נקודה, הציוד המקצועי PRO AUDIO רחוק "שנות אור" מציוד אודיופילי - קרי אין שם לא כבלים ולא קומפוננטים מיוחדים, ציוד מקצועי בנויים חזק אבל ללא ה"פלצנות" שלנו. וסתם נקודה למחשבה לאודיופילים - אנחנו כמעט לעולם לא שומעים את המקור, ותהיה המערכת שלנו יקרה ככל שתהיה.
...
ברגע שמבצעים עיבודים (processing) להקלטה, בפרט עיבודים עם ציוד דיגיטאלי, לכבלים אין שום משמעות. בקושי יש משמעות לאיזה מיקרופונים משתמשים.

אגב, גם בציוד אודיו מקצועי קיימות רמות שונות של ציוד. גם שם קיים ציוד שהוא SOTA , אם כי אולפנים מועטים בלבד יכולים להרשות לעצמם לרכוש ציוד כזה.
בברכה,
יהושע גומא

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318

שליחה

יהושע,יש לך דוגמא להקלטה כזו עם שני מיקרפונים שהיא מעולה?
אמן מייסר

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ילדיעפים כתב:יהושע,יש לך דוגמא להקלטה כזו עם שני מיקרפונים שהיא מעולה?
...
קשה להגיד. יש לי תקליטים עם הקלטות משנות החמישים והשישים, אבל אין לי דרך לדעת בכמה מיקרופונים השתמשו בהם. על כל פנים, חלק מההקלטות הישנות יותר נשמעות לאוזניי הרבה יותר טוב, או הרבה יותר "נכונות", מאשר הקלטות חדישות יותר.

את עקרונות ההקלטה הטובה אני מכיר מהתקופה שעבדתי כמקליט בקול ישראל.
בברכה,
יהושע גומא

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075

שליחה

דנון הקליטו עם שני מיקרופונים.

.

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Joshua_G כתב:
...
...
נגנת פעם בלהקה?
הקלטת פעם להקה באולפן?
לא צריך לשמוע את כל המערכות בעולם להבין שאין סיכוי שזה ישמע כמו המקור.
(b)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78970
שם מלא: עפר לאור

שליחה

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אחחח DB איזה אולפן :D
"שור 95" המשמש להקלטת מצילות התופים.מחירו כ90$ והוא הטוב בסוגו להקלטת מצילות
...
8O 8O לא הגזימו בכלל :lol: מיקרופון ממוצע לחלוטין.
יש שרשור תגובות למאמר?
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים

go_go פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 842

שליחה

המוח כתב:אחחח DB איזה אולפן :D
"שור 95" המשמש להקלטת מצילות התופים.מחירו כ90$ והוא הטוב בסוגו להקלטת מצילות
...
8O 8O לא הגזימו בכלל :lol: מיקרופון ממוצע לחלוטין.
יש שרשור תגובות למאמר?
...
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 900#864900

ariekarp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

Joshua_G כתב: זה מתייחס לאיזה סוג של מוסיקה? גם למוסיקה קלאסית ולג'אז?
נכון שמרבית ההקלטות לא טבעיות, אבל זה נכון פחות להקלטות של מוסיקה קלאסית וג'אז, לפחות למרבית ההקלטות האלה משנות החמישים, השישים והשבעים. הקלטות מודרניות רבות של מוסיקה קלאסית וג'אז אני באמת לא סובל.
...
גם הקלטות קלאסיות וגם ג'אז עוברות "בישול", אולי יותר קליל מהקלטות פופ ורוק, אבל הם מוקלטים עם MULTI MIKE SETUP וטכנאי הקול (נשמע יותר טוב SOUND ENGINEER) קובע לנו איך ואיפה ישמע כל כלי.
Joshua_G כתב: ברגע שמבצעים עיבודים (processing) להקלטה, בפרט עיבודים עם ציוד דיגיטאלי, לכבלים אין שום משמעות. בקושי יש משמעות לאיזה מיקרופונים משתמשים.
...
למקרופונים יש משמעות אדירה גם אם החומר עובר עיבוד דיגיטאלי. העיבוד הדיגיטלי משנה את החומר הגלמי, אבל לא יכול להוסיף את מה שהמקרופון לא קלט. החוליות החלשות הן המתמרים מאנרגיה מכאנית לחשמלית וההפך - קרי המקרופונים והרמקולים. להם יש את ההשפעה הגדולה ביותר על איך החומר ישמע.
Joshua_G כתב: אגב, פסגת אמנות ההקלטה היא להקליט קונצרט עם 2 מיקרופונים בלבד. העניין שרמת המיומנות והאמנות הנדרשת להקלטה כזאת, שגם תישמע איכותית, היא כה גבוהה, עד שמעטים המקליטים בעולם, בכל הדורות, המסוגלים לכך.
...
נכון, אין הרבה כאלה ומעטים יודעים לעשות את זה. יש לי לפחות דיסק אחד (ג'אז) שאני יודע ובטוח שעשוי כך.

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318

שליחה

מה שם התקליט?אני מתחיל להיות חובב הקלטות עם שני מיקרופונים
אמן מייסר

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

המוח כתב:
Joshua_G כתב:
...
...
נגנת פעם בלהקה?
הקלטת פעם להקה באולפן?
(b)
...
הקלטתי, גם תזמורות סימפוניות, גם מוסיקה קאמרית וגם להקות – הן באולפן והן באולמות.
אני מדבר על מוסיקה עם כלים אקוסטיים, לא על להקות.
בברכה,
יהושע גומא

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ariekarp כתב:
Joshua_G כתב: זה מתייחס לאיזה סוג של מוסיקה? גם למוסיקה קלאסית ולג'אז?
...
גם הקלטות קלאסיות וגם ג'אז עוברות "בישול", אולי יותר קליל מהקלטות פופ ורוק, אבל הם מוקלטים עם MULTI MIKE SETUP וטכנאי הקול (נשמע יותר טוב SOUND ENGINEER) קובע לנו איך ואיפה ישמע כל כלי.
...
התפקיד של ריבוי מיקרופונים הוא אחד ויחיד – לבצע איזון בין הכלים השונים, או קבוצות הכלים.
ריבוי מיקרופונים זה דבר אחד, בעוד "בישול" זה דבר אחר לחלוטין.

איזון בין כלים אין משמעותו התערבות כלשהי באופי, או צבע, או גוון הצליל.
כאשר שמים מיקרופון ליד צ'מבלו, למשל, כדי למנוע את זה שצלילו ייבלע על-ידי כלל התזמורת – אין בכך שינוי באופי הצליל – לא של הצ'מבלו, לא של כלל התזמורת ולא של היצירה המנוגנת.

השימוש בריבוי מיקרופונים נובע מחוסר היכולת לבצע הקלטה אידיאלית, עם שני מיקרופונים בלבד.
חוסר יכולת זה יכול להיות מגבלה של מהנדס הקול, או מגבלה של האקוסטיקה של האולם, או שניהם גם יחד.

מי שמקליט כלים אקוסטיים ומשחק עם גוון הצליל, או משנה באופן מלאכותי את מיקומו של כלי זה או אחר – אינו יודע את אשר הוא עושה – הוא חוטא הן למוסיקה ולמבצעים והן למקצוע ההקלטה.
בברכה,
יהושע גומא

ariekarp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

ילדיעפים כתב:מה שם התקליט?אני מתחיל להיות חובב הקלטות עם שני מיקרופונים
...
הדיסק נקרא:
Keepin' out of mischief
של
Judy and the jazzmakers
קיבלתי מידיד בקנדה.
הצילום מההקלטה שבוצעה בכנסיה.
להלן קצת הערות/הסברים להקלטה זו:

The recording was done over about a 6 hour period. The vocalist (Judy Marshak) was about 3 feet from the mics. Guitar (Tony Quarrington) was about 6 feet from the mics (left). The piano (Jordan Klapman) about 12 feet (right). Drums (Glenn Anderson) about 12 feet (left). Bass (Bryan Day) about 12 feet (centre). Reeds (Tom Skublik) about 9 feet (right) - in front of the piano. Trombone (Brian Towers) about 9 feet (centre). The mics were placed on either side of a 6 inch sphere about 6 feet from the floor.
--------------------------------------------------------------------------------
The 3 basic challenges in live recording are: 1) Where do you put the instruments in relation to the room? 2) Where do you position the instruments relative to each other? 3) Where do you put the mic's? Keeping in mind we only use 2. Once the 3 problems have been licked you then ask the band to play the loudest passage in the program. With the recording device in the RECORD/PAUSE position you simply adjust the input levels so that overload is avoided. The input levels are NEVER ADJUSTED for the rest of the session. No tinkering of any sort is done other than RECORD and PAUSE.
--------------------------------------------------------------------------------
Some baffles were used far right and left as the photo indicates. The drums had to be tamed with extra baffles. In studio recordings where each instrument is in a different booth the signal is boosted or cut so that the net result is pretty much balanced level wise. In a live recording we cannot "boost" the output of a particular instrument - we've just got 2 mic's parked at a position which will yield a natural perspective. We can, however, cheat a bit and either move a louder instrument further from the mic's or in this case do a bit of attenuation with baffling. We also laid a few sheets of convoluted foam over the first 3 or 4 pew tops.
What you don't hear is the last minute changes in the tempo and phrasing. There were hardly any punches thrown among the musicians. "Two Sleepy People" was done in just 3 takes. The toughest one was "Ain't Misbehavin" which took 9 attempts. There are no splices, no digital corrections or any tampering with the signal. What you hear on the recording is what you would hear if your stood on the seat of the 3rd pew in the church.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ariekarp כתב:
ילדיעפים כתב:מה שם התקליט?אני מתחיל להיות חובב הקלטות עם שני מיקרופונים
...
הדיסק נקרא:
Keepin' out of mischief
של
Judy and the jazzmakers
קיבלתי מידיד בקנדה.
הצילום מההקלטה שבוצעה בכנסיה.
להלן קצת הערות/הסברים להקלטה זו:

The recording was done over about a 6 hour period. The vocalist (Judy Marshak) was about 3 feet from the mics. Guitar (Tony Quarrington) was about 6 feet from the mics (left). The piano (Jordan Klapman) about 12 feet (right). Drums (Glenn Anderson) about 12 feet (left). Bass (Bryan Day) about 12 feet (centre). Reeds (Tom Skublik) about 9 feet (right) - in front of the piano. Trombone (Brian Towers) about 9 feet (centre). The mics were placed on either side of a 6 inch sphere about 6 feet from the floor.
The 3 basic challenges in live recording are: 1) Where do you put the instruments in relation to the room? 2) Where do you position the instruments relative to each other? 3) Where do you put the mic's? Keeping in mind we only use 2. Once the 3 problems have been licked you then ask the band to play the loudest passage in the program. With the recording device in the RECORD/PAUSE position you simply adjust the input levels so that overload is avoided. The input levels are NEVER ADJUSTED for the rest of the session. No tinkering of any sort is done other than RECORD and PAUSE.
Some baffles were used far right and left as the photo indicates. The drums had to be tamed with extra baffles. In studio recordings where each instrument is in a different booth the signal is boosted or cut so that the net result is pretty much balanced level wise. In a live recording we cannot "boost" the output of a particular instrument - we've just got 2 mic's parked at a position which will yield a natural perspective. We can, however, cheat a bit and either move a louder instrument further from the mic's or in this case do a bit of attenuation with baffling. We also laid a few sheets of convoluted foam over the first 3 or 4 pew tops.
What you don't hear is the last minute changes in the tempo and phrasing. There were hardly any punches thrown among the musicians. "Two Sleepy People" was done in just 3 takes. The toughest one was "Ain't Misbehavin" which took 9 attempts. There are no splices, no digital corrections or any tampering with the signal. What you hear on the recording is what you would hear if your stood on the seat of the 3rd pew in the church.
...
זאת אמנות ההקלטה במיטבה.
לדבר כזה כוונו דבריי.
בברכה,
יהושע גומא

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756

שליחה

המוח כתב:
Joshua_G כתב:
...
...
נגנת פעם בלהקה?
הקלטת פעם להקה באולפן?
(b)
...
ניגנתי; הקלטתי; והמערכת שבה אתה עושה את המיקס, היא המערכת שמשמיעה את המוזיקה באופן זהה למקור (המקור, אחרי עיבודים כמובן). כל מערכת אחרת ששמעתי בה, משנה משהו.
Silence speaks louder than words

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

מבחינתי, נאמנות למקור יכולה להתקיים רק בכלים אקוסטיים ובקולות אנושיים.

יש מערכות שמע המתקרבות לנאמנות מלאה למקור.

לא בכל אולפני ההקלטה מערכת ההשמעה היא מפורטת דיה וניטרלית לחלוטין. ראה את עלות מערכת ההשמעה באולפני DB . כאשר מוקלטים כלים אקוסטיים והמיקס מתבצע באולפן בו מערכת ההשמעה אינה טובה דיה, המיקס לא יישמע נאמן מספיק למקור – שלא לדבר על הקלטה על ידי מי שאינו בעל מקצוע מנוסה, על מחשב ולא באולפן מקצועי. אם אותו מיקס ינוגן אחר כך על מערכת השמעה טובה דייה, הוא יישמע נאמן יותר למקור.
בברכה,
יהושע גומא

חזור אל “כבלים ואביזרים”