חברת אפל השיקה את ה- IPhone החדש, שמו יהיה 3Gs

חדשות ועדכונים של HT Magazine
EyalAmit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 233

שליחה

יש לי אייפון כמעט מהיום הראשון שהוא יצא ועד היום כל גרסא מביאה המון שיפורים וחידושים.

אני לא מחליף את המכשיר שלי באף מכשיר אחר חוץ מאייפון חדש (ככל הנראה בחודש הבא אקנה את ה 3GS סימפרי).

למי שמתלהב מה PRE אני מצטער לומר שהוא מכשיר ממש לא ברמה, בטח שלא קרוב לאייפון.

יצא לי לשחק איתו HANDS ON וההרגשה של המקשים ממש מצועצעת - הוא חיקוי של האייפון ולא יותר מכך - אל תתלהבו ממצגות באינטרנט....

בניגוד למה שכותבים פה, לדעתי האייפון הוא מכשיר מעולה ונותן חווית משתמש אדירה. לכל אלו שכותבים שהם מאוכזבים שלא יצא פיצ'ר כזה או אחר, אין מה להתאכזב: במכשיר החדש יש המון פיצ'רים שלא קיימים באף מכשיר אחר (והם גם עובדים....).

ה ROADMAP של אפל בנוי בצורה מאוד חכמה ויש סיבה לכלול או לא לכלול פיצ'ר כזה או אחר.

ולראייה - 40 מיליון מכשירים בתקופת זמן קצרה כזו....

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

Huber כתב:שאלה שלא מצאתי לה תשובה חד משמעית - המכשיר יכול לשמש GPS לכל דבר כמו מכשיר ייעודי? ז"א האם אני יכול להרכוש את המכשיר החדש שהושק ולהתקין עליו תוכנת ניווט עם מפות ישראליות והוא יתפקד לי כמו GPS רגיל?
...
כן ולא.
אני אסביר: אתה יכול להתקין על האייפון רק תוכנות שעברו אישור מאפל.
נכון לעכשיו עדיין לא אושרו תוכנות ל-GPS, למרות שהמצב הולך להשתנות ויש כבר את טום טום שכנראה יצאו עם תוכנה, כמו גם את IGO שצוות האתר הראה כבר הדגמה שלהם על אייפון.
המצב קצת שונה אם המכשיר שלך פרוץ, כי אז תוכל להתקין את xGPS ואת waze ותוכל לנווט דרכן.
מקווה שעניתי לך.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73425
שם מלא: ערן

שליחה

לא קונה מכשירים שאני צריך לפרוץ (עקרונית לא תומך בחברות שמחייבות אותי "להילחם" בהן ולעבוד בשביל פיטצ'רים שאני רוצה). ברגע שהמכשיר יתמוך רישמית ב GPS הוא יהיה גבוה ברשימת הקניות שלי, בייחוד שהבנתי שהמכשיר החדש יתמוך בעיברית "מהקופסא" ולא יחייב פריצו כאלו ואחרות.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

oferlaor כתב:ממה שאני מבין אפלקיציות שיש להן הגיון להישאר ברקע יוכלו לקבל הרשאה לעשות זאת (למשל תוכנות ניווט).
...
זה נכון למכשירים לא פרוצים.
אבל, הרי כבר כיום באמצעות תוכנות כמו Insomnia ו-Backgrounder (כמובן שצריך מכשיר פרוץ בשבילם), אתה בעצם יכול להשאיר כל תוכנה ברקע.
ההגבלה היחידה היא כמות הזיכרון, ברגע שהזיכרון אוזל, התוכנות הללו נסגרות (די ברור).
חוץ מזה, waze תומך במזעור ובעבודה ברקע גם בלי תוכנות עזר.
החסרונות הם שבגלל שזה לא בדיוק משהו שהוא build in, אז יש קצת חוסר יציבות וכמובן ישנה בעיה של זלילת סוללה.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

Huber כתב:לא קונה מכשירים שאני צריך לפרוץ (עקרונית לא תומך בחברות שמחייבות אותי "להילחם" בהן ולעבוד בשביל פיטצ'רים שאני רוצה). ברגע שהמכשיר יתמוך רישמית ב GPS הוא יהיה גבוה ברשימת הקניות שלי, בייחוד שהבנתי שהמכשיר החדש יתמוך בעיברית "מהקופסא" ולא יחייב פריצו כאלו ואחרות.
...
לדעתי כבר בחודש הבא תצא לפחות תוכנת GPS אחת רשמית לאייפון.
אתה צריך להבין שמי שרכש מכשיר ורצה עברית, היה חייב לפרוץ את המכשיר, למרות שאני מבין את העקרון שלך.

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3902

שליחה

Huber כתב:לא קונה מכשירים שאני צריך לפרוץ (עקרונית לא תומך בחברות שמחייבות אותי "להילחם" בהן ולעבוד בשביל פיטצ'רים שאני רוצה). ברגע שהמכשיר יתמוך רישמית ב GPS הוא יהיה גבוה ברשימת הקניות שלי, בייחוד שהבנתי שהמכשיר החדש יתמוך בעיברית "מהקופסא" ולא יחייב פריצו כאלו ואחרות.
...
ממה שקראתי תהיה גירסה רשמית של WAZE בחנות של אפל לגירסה 3.0 שלא תחייב שום פריצה
כלומר במכשיר החדש וגם בישנים ברגע שתהיה גירסה 3 יהיה גם ניווט בארץ

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

אותי מעניין לדעת למה למען ה' , או שאתה נוסע לאיטליה או שאתה "מתעלק" על מישהו שנוסע לשם , או שאתה קונה כאן במחיר מגוחך של 2500 ש"ח ומעלה , משהו שעולה 100 דולר

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

truejoker כתב:אותי מעניין לדעת למה למען ה' , או שאתה נוסע לאיטליה או שאתה "מתעלק" על מישהו שנוסע לשם , או שאתה קונה כאן במחיר מגוחך של 2500 ש"ח ומעלה , משהו שעולה 100 דולר
...
המחיר הנקוב הזה של 100$ הוא לא נכון, זה 100$ + התחייבות לשנתיים ל-at&t, אם אתה לא מתחייב, אתה צריך לשלם קנס בשווי של +- 400$ (ד"א, אם אתה מפר את ההתחייבות בתקופה של פחות מחודש ממועד הרכישה, אתה חייב להחזיר את המכשיר), וגם אז אתה מקבל מכשיר 8G שהוא לא סימפרי ולא יעבוד בארץ אלא ע"י פריצות כמו yellowsnow או טורבו סים.

אם אתה כן רוצה מכשיר שהוא סימפרי ושיעבוד לך עם סים ישראלי out of the box בלי פריצות, אתה צריך לקנות אותו ממדינות מסויימות (למשל איטליה וצ'כיה, אם תהית למה רוב המכשירים הם משם).
כמה זה יעלה? 16GB יעלה בחנות באיטליה 569 יורו, 8GB יעלה 499 יורו.
עכשיו תעשה את החשבון...

Yondalar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958

שליחה

רק שאני אבין,
אם אני אקנה מכשיר באיטליה אז אני רק
צריך לשים בו את הסים שלי והוא יעבוד כמו שצריך עם
עברית והכל?

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

Yondalar כתב:רק שאני אבין,
אם אני אקנה מכשיר באיטליה אז אני רק
צריך לשים בו את הסים שלי והוא יעבוד כמו שצריך עם
עברית והכל?
...
בלי עברית כרגע, עם עברית בגרסה 3.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

גירסה 3 לא אמורה לצאת ישר עם המכשיר החדש?! הוא יצא עם גירסה ישנה יותר ובעתיד יעודכן?

לגבי WAZE, אני רוכש את זה מ APPLESTORE? מהאינטרנט? איך אני רוכש ומתקין את זה על ה IPHONE החדש כולל מפות ישראליות?

Yondalar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958

שליחה

ומתי יהיה אפשר לקנות את הגירסה החדשה?

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

המכשיר החדש(3GS) יצא עם גרסה 3.
המכשיר הנוכחי, לפחות עד 17 ביוני יישאר בגרסה 2.2.1.
בכל אופן, אין בעיה לשדרג לגרסה החדשה לכשתצא.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78952
שם מלא: עפר לאור

שליחה

theAman,

החל משבוע הבא יהיה עברית מובנית לכל האייפונים באשר הם.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

Huber כתב:גירסה 3 לא אמורה לצאת ישר עם המכשיר החדש?! הוא יצא עם גירסה ישנה יותר ובעתיד יעודכן?

לגבי WAZE, אני רוכש את זה מ APPLESTORE? מהאינטרנט? איך אני רוכש ומתקין את זה על ה IPHONE החדש כולל מפות ישראליות?
...
WAZE זה חינמי
www,waze,co.il

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

Yondalar כתב:ומתי יהיה אפשר לקנות את הגירסה החדשה?
...
החל מה-19 ביוני, לפחות בחלק מהמדינות.
ואז לאורך כחודשיים תהיה השקה בעוד מדינות.
אם אני זוכר נכון, איטליה מקבלת את המכשיר ביום הראשון (19 ביוני).

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

חינמי זה סבבה - השאלה אם זה ברמה של הפתרונות הקנויים. אני מעדיף לשלם ולקבל מוצר ברמה גבוה מאשר להתשמש בחינמי ולהגיע למצב שהוא מבקש ממנו לעשות פרסה באמצע איילון. האם WAZE היא פתרון ברמה שכזו או שהיא מספיק טובה להתחרות עם התוכנות המפותחות בתשלום?

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

oferlaor כתב:theAman,

החל משבוע הבא יהיה עברית מובנית לכל האייפונים באשר הם.
...
רק אם תקנה מכשיר חדש או תשדרג,להזכירך, יש כאלה שלא יכולים לשדרג, לפחות לא בהתחלה :wink:

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

ערן, יש לזה את הפאקים שלו, ממליץ שנמשיך את הדיון בשרשור נפרד, לחלופין - תריץ חיפוש כי היו כבר כמה דיונים בעניין.

וכן, זה ה-19.6 באיטליה
מה שמעניין לגבי איטליה זה
א. בכמה ימכרו את החדש.
ב. בכמה ימכרו את הישן.
ג. ראיתי אתר שמוכר אייפון 16GB לא החדש כמובן, במחיר של 450$, זה הגיוני?
משלוח כ-30$ לכל העולם

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78952
שם מלא: עפר לאור

שליחה

waze לא רע אבל זה לא טוב כמו iGo למשל. אין נקודות עניין, הניווט שלו מתברבר לעיתים.

מצד שני, הוא משתמש בנתונים שלך בכדי לאפשר לך לשתף מידע עם נוסעים נוספים בכדי לסמן תאונות ופקקים.

אני מקווה שבאמת זה יכנס ל-APPLE STORE אבל עם אפל, שום דבר לא בטוח.

הסרט המלא על הכנס שוחרר באתר של אפל:
http://stream.qtv.apple.com/events/jun/ ... 50_ref.mov

ה-VOICE COMMANDS נראים יוצא מהכלל, אפשר לתת למכשיר פקודות כמו לנגן שירים, להתקשר למספר טלפון או למישהו ספציפי. מכיוון שיש עכשיו למכשיר יכולות זיהוי קול ודיבור, אני מניח שיהיו עוד הרבה אפליקציות שינצלו את זה (כמו תוכנות ניווט שמקריא את שם הרחוב שאתה צריך לפנות בו).

מבחינת הוידאו, לא שמתי לב אבל יש יכולות עריכה, אפשר לחתוך קטעים ולחבר קטעים אחרים. ממש יפה! אני כבר מדמיין שאפשר יהיה להוסיף כותרות ותקצירים ולהעלות הכל חי...

מאוד אהבתי את ה-CUT & PASTE, במיוחד בתוך ספארי (ההדגמה עם התמונה באתר זה בדיוק מה שאני תמיד רוצה לעשות...)

אגב, יש מישהו שתומך ב-7.2Mbps בארץ? האם סלקום תומכים ב-HSDPA?

בארה"ב, נראה שמי שהוא לקוח של AT&T נדפק חזק למדי מכל הסיפור. הרבה מאוד יכולות כמו הורדת סרטים, TETHERING, MMS ועוד יוגבלו לפי ספק ספציפי. זה גם אומר שמי שיש לו טלפון שנרכש מ-AT&T נדפק כי לא יהיו לו את היכולות הללו גם אם הוא יכניס TURBO SIM או YELL0W SNOW.

נראה לי שבכ"ז שווה לבדוק את נושא הרכישה מאירופה.

חזור אל “חדשות HT”