ידענו שהיום הזה יגיע - האתר זקוק לעו"ד :(
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
עדכון של הצד המשפטי:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3222439,00.html
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2005655,00.html
אגב, חיים רבייה שמוזכר כאן הוא העו"ד של האתר במקרה הנ"ל.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3222439,00.html
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2005655,00.html
אגב, חיים רבייה שמוזכר כאן הוא העו"ד של האתר במקרה הנ"ל.
- alon_fleischer
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 274
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 0
יורים לעצמם ברגל
יש לי הרגשה שאותה חברה למעשה יורית לעצמה ברגל.
בהנחה , שאין מגבלה חוקית או צו מניעה או משהו דומה, הרי שיתכן מצב ששם החברה יחשף בצורה זו או אחרת מול הפורום הגדול והמקצועי ביותר בארץ לתחום AV. האם זה יסייע לעסקים שלהם ? קשה לי להאמין.
מנסיוני, בתי משפט נוטים לעתים, במידה ומגיעים לכדי כך, לייצר הדדיות של הצדדים בנושא החשיפה והגילוי, דהיינו: במידה וידרש אותו כותב באתר לגילוי אזי מן הסתם יגרור העניין חשיפת החברה ברשומות בית הדין. מאחר וכך, לא תהיה מניעה לחשיפה עתונאית (דהיינו בכל אתר שהוא עיתונאי באופיו) שישנם הליכים בין אותה החברה ובין אותו האיש.
אי לכך, ההגיון העסקי הבסיסי אומר שלא יכולה להיות לאותה החברה שום כוונה אמיתית להגיע לידי משפט. נהפוך הוא. לרוב אלו נסיונות הפחדה אלא אם כן הם מאמינים שיוכלו לתבוע אישית את המחבר (ואז צריך להוכיח כוונה פלילית, לעמוד הנזק, להעריך יכולת האיש בכלל לשלם וכו וכו) כאשר אין מצב שיצליחו להרויח יותר מאשר יפסידו מהחשיפה.
דהיינו - BULLSHIT רציני.
עופר ומרטין קבלו הרבה אהבה וחיזוקים !
אלון
נ.ב. ממש אבל ממש לא עו"ד אנוכי
בהנחה , שאין מגבלה חוקית או צו מניעה או משהו דומה, הרי שיתכן מצב ששם החברה יחשף בצורה זו או אחרת מול הפורום הגדול והמקצועי ביותר בארץ לתחום AV. האם זה יסייע לעסקים שלהם ? קשה לי להאמין.
מנסיוני, בתי משפט נוטים לעתים, במידה ומגיעים לכדי כך, לייצר הדדיות של הצדדים בנושא החשיפה והגילוי, דהיינו: במידה וידרש אותו כותב באתר לגילוי אזי מן הסתם יגרור העניין חשיפת החברה ברשומות בית הדין. מאחר וכך, לא תהיה מניעה לחשיפה עתונאית (דהיינו בכל אתר שהוא עיתונאי באופיו) שישנם הליכים בין אותה החברה ובין אותו האיש.
אי לכך, ההגיון העסקי הבסיסי אומר שלא יכולה להיות לאותה החברה שום כוונה אמיתית להגיע לידי משפט. נהפוך הוא. לרוב אלו נסיונות הפחדה אלא אם כן הם מאמינים שיוכלו לתבוע אישית את המחבר (ואז צריך להוכיח כוונה פלילית, לעמוד הנזק, להעריך יכולת האיש בכלל לשלם וכו וכו) כאשר אין מצב שיצליחו להרויח יותר מאשר יפסידו מהחשיפה.
דהיינו - BULLSHIT רציני.
עופר ומרטין קבלו הרבה אהבה וחיזוקים !
אלון
נ.ב. ממש אבל ממש לא עו"ד אנוכי
-
oferlaor
- מנהל

alon,
כמו שנכתב בעבר, המטרה של החברות הללו במקרים רבים היא כן לדאוג לכך שיתפרסם השם. אם באתר עצמו, אז הם יכולים לטעון לחוסר הוגנות או משוא פנים. אם בעיתונות, כי אז יש להם פרסום חינם, והרי נאמר בעבר שאין פרסום רע, אנשים לא בהכרח יתעמקו בנושא כך שלא בטוח שהמכירות שלהם לא יעלו (כך לפי ההגיון שלהם).
בכל מקרה, זה צעד רציני אחורה בהגנה על הפרט, לדעתי.
כמו שנכתב בעבר, המטרה של החברות הללו במקרים רבים היא כן לדאוג לכך שיתפרסם השם. אם באתר עצמו, אז הם יכולים לטעון לחוסר הוגנות או משוא פנים. אם בעיתונות, כי אז יש להם פרסום חינם, והרי נאמר בעבר שאין פרסום רע, אנשים לא בהכרח יתעמקו בנושא כך שלא בטוח שהמכירות שלהם לא יעלו (כך לפי ההגיון שלהם).
בכל מקרה, זה צעד רציני אחורה בהגנה על הפרט, לדעתי.
- alon_fleischer
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 274
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 0
אני סבור שיגרם להם יותר נזק מאשר תועלת. הרבה קונים דרך המלצות חברים ואני חושב שחברי הפורום שלנו בעלי השפעה מהותית באופן בלתי מודע
טוב, שיהיה בהצלחה , בין כה וכה .
אלון
טוב, שיהיה בהצלחה , בין כה וכה .
אלון
ברור שבעניין האיומים במקרה של האתר שלנו זה נחשב לצעד לאחור וברור שיש לחברה המאיימת אינטרסים נוספים חוץ מהרצון לעשות כסף דרך תביעה....oferlaor כתב:alon,
בכל מקרה, זה צעד רציני אחורה בהגנה על הפרט, לדעתי....
במקרה של הבעת דעה או אפילו האשמות קשות נגד חברה מסויימת.
(וזה בדיוק מה שנעשה בתוכניות כמו כולבוטק ואמנון לוי או בולדוג - למה אותם לא תובעים? ואם כן תובעים אז החוק נוטה לאפשר ביקורות מצד התקשורת ודוחה את התובע)
אני חושב שזה לגיטימי מאוד ואפילו מחייב את החוק לאפשר הבעת דעה
בדיוק כמו שמאפשרים להביע דעות חייבויות
ומאפשרים להמליץ ולפאר חברות.
אבל במקרה שבקישור מתוארים הכפשות והעלבות של אדם פרטי ולא חברה
ואפשר להשוות את ההעלבה הזו לעמידה מול אולם מלא באנשים, לקחת את המיקרופון ולהכפיש את שמו של אחד מהאנשים, לחשוף פרטים אינטימיים (ולא משנה אם זה נכון או לא)
אני ממש לא דתי אבל אני יודע שמערכת המשטת בישראל וברוב הארצות מבוססת על התורה
וכמו שאמרו חז"ל אם אתה מלבין פניו של אדם אחר זה כאילו רצחת אותו וזה בדיוק המקרה שמתואר בקישור - ולכן השופטים נטו לטובת התובעת.
אני בטוח שרוב החברים באתר גם מאמינים שהלבנת פניו של אדם אחר בפומבי
היא פסולה ולא יכולה להועיל אלא רק להזיק.
כשזה קשור לחברה זה כבר משהו אחר - חברה לא יכולה להיות כמו אדם פרטי,
כול חברה (גם אם היא פרטית) נחשבת למשהו ציבורי כי החברה נועדה לשרת את הציבור עצמו, לפעמים חתך מסוים בציבור ולפעמים הציבור כולו.
אין חברה שלא נועדה לציבור כי מן הסתם אף אחד לא יפתח חברה בכדי לשרת רק את עצמו
{חוץ מהנוכלים\שוק הלבנת כספים וכו' שזה כבר עבירה פלילית של החברה עצמה}
טוב - כבר גלשתי מהנושא - יש הבדל ענק בין העלבת אדם פרטי להעלבת חברה.
שלום עופר,
החברה הזו שוקלת לתבוע אתכם בשל "יחסי ציבור גרועים" שככל הנראה עלו באתר. השרשור הזה כבר תפס די הרבה תאוצה.
אני הייתי מציע לפנות אל החברה ולהסביר לה שאצילות הנפש שלכם, שלא להזכיר את שם החברה המדוברת, תיעלם ברגע שיתבעו אתכם. אז גם יהיה לכם את כל העילות המוצדקות שבעולם לפרסם כתבה בעמוד הראשי של האתר על התביעה.
יחסי הציבור השליליים, הרבה יותר מאשר יוכפלו בשלב, זה והם יגלו ששכרם בהפסדם.
אני מציע להסביר להם זאת בעדינות.
אני גם עו"ד (לא ממש עוסק בתחום, אז לא יכול להציע עזרה מקצועית) וגם בעל עסק ואני יכול לומר לך שהרבה פעמים עם קומון סנס אפשר להשיג הרבה יותר מאשר עם איומי סרק. ברגע שתכניס להם קומון סנס שהנפסדים מהמהלך יהיו הם עצמם - ככל הנראה הם ירדו מהעץ עליו טיפסו.
אני יכול לומר לך שאני, ואני מתאר לעצמי שעוד רבים מחברי הפורום, לא נרכוש מחברה, שמתנהגת כמו בולדוזר כלפי הפורום שלנו (שעה שיטוט ביום וניכסתי את הפורום גם לעצמי).
אני הייתי מציע לפנות אל החברה ולהסביר לה שאצילות הנפש שלכם, שלא להזכיר את שם החברה המדוברת, תיעלם ברגע שיתבעו אתכם. אז גם יהיה לכם את כל העילות המוצדקות שבעולם לפרסם כתבה בעמוד הראשי של האתר על התביעה.
יחסי הציבור השליליים, הרבה יותר מאשר יוכפלו בשלב, זה והם יגלו ששכרם בהפסדם.
אני מציע להסביר להם זאת בעדינות.
אני גם עו"ד (לא ממש עוסק בתחום, אז לא יכול להציע עזרה מקצועית) וגם בעל עסק ואני יכול לומר לך שהרבה פעמים עם קומון סנס אפשר להשיג הרבה יותר מאשר עם איומי סרק. ברגע שתכניס להם קומון סנס שהנפסדים מהמהלך יהיו הם עצמם - ככל הנראה הם ירדו מהעץ עליו טיפסו.
אני יכול לומר לך שאני, ואני מתאר לעצמי שעוד רבים מחברי הפורום, לא נרכוש מחברה, שמתנהגת כמו בולדוזר כלפי הפורום שלנו (שעה שיטוט ביום וניכסתי את הפורום גם לעצמי).
-
oferlaor
- מנהל

עופר אני מעריך את הזהירות שלכם,
אני רק מקווה שאם הם יורידו את הכפפות, תורידו גם אתם את הכפפות ותפרסמו את שם החברה החצופה הזאת.
בעגה השיווקית החברים בפורום הזה נקראים "מעצבי דעה". כלומר אנשים שהסובבים אותם רואים בהם מומחים לתחום המסוים, מתייעצים איתם בנושא, ומושפעים מדעתם.
אם ככה החברה הזאת חושבת לעשות שיווק, כדאי שהיא גם תישא בתוצאות.
חוץ מזה שיש המון דרכים חוקיות להציק לחברה (כמו תלונות ברשות להגנת הצרכן למשל), כיד הדמיון הטובה על החברים בפורום.
וד"א אם פסקי הדין האלו גורמים לך דאגה, לדעתי אתה יכול להיות רגוע. המקרים שמותארים שם נראים יותר שונים מדומים למקרה הזה (אני כמובן מנחש את פרטי המקרה הזה).
אני הולך לקחת רגיעון
בעגה השיווקית החברים בפורום הזה נקראים "מעצבי דעה". כלומר אנשים שהסובבים אותם רואים בהם מומחים לתחום המסוים, מתייעצים איתם בנושא, ומושפעים מדעתם.
אם ככה החברה הזאת חושבת לעשות שיווק, כדאי שהיא גם תישא בתוצאות.
חוץ מזה שיש המון דרכים חוקיות להציק לחברה (כמו תלונות ברשות להגנת הצרכן למשל), כיד הדמיון הטובה על החברים בפורום.
וד"א אם פסקי הדין האלו גורמים לך דאגה, לדעתי אתה יכול להיות רגוע. המקרים שמותארים שם נראים יותר שונים מדומים למקרה הזה (אני כמובן מנחש את פרטי המקרה הזה).
אני הולך לקחת רגיעון
I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve...
-
oferlaor
- מנהל

כרגע יש כמה מכתבים שנשלחו לעו"ד שלנו.
הסבירו לי שמרגע שליחת המכתב יש להם 7 שנים (!!) לבצע את התביעה עצמה...
הסבירו לי שמרגע שליחת המכתב יש להם 7 שנים (!!) לבצע את התביעה עצמה...
מסקרנות, סתם שאלה לעורכי דין: 7 שנים מהמקרה הרלוונטי או 7 שנים מהמכתב? כלומר, האם למכתב עצמו יש משמעות ? ואם הם היו שולחים מכתב עוד 3 שנים, אז היה להם 10 שנים מזמן המקרה?oferlaor כתב:כרגע יש כמה מכתבים שנשלחו לעו"ד שלנו.
הסבירו לי שמרגע שליחת המכתב יש להם 7 שנים (!!) לבצע את התביעה עצמה......
משה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
תביעה
תאמרו לי,אני מבין קטן בעינ ינים כאלה,אבל בסופו של דבר
זה פורום צרכנים,אנשים פה קונים דברים מאד יקרים,
האם יכול להיות קשר כלשהו למועצה לצרכנות?לעזרתנו כמובן
ודאי גם להם יש מחלקה משפטית שיכולה להיות לנו לעזר?
מי החברה לכל הרוחות?לפחות תשלחו בפרטי
זה פורום צרכנים,אנשים פה קונים דברים מאד יקרים,
האם יכול להיות קשר כלשהו למועצה לצרכנות?לעזרתנו כמובן
ודאי גם להם יש מחלקה משפטית שיכולה להיות לנו לעזר?
מי החברה לכל הרוחות?לפחות תשלחו בפרטי
אמן מייסר
-
oferlaor
- מנהל

ילדיעפים,
לא, המועצה לצרכנות לא קשורה לדבר.
לגבי החברה, אני מעדיף שלא לפרסם את זה (גם לא בהודעות פרטיות). אם זה יתפתח לתביעה אז זה יפגם ב-CASE שלנו.
אפשר לומר שזו לא חברה שמוזכרת באתר תכופות. אפשר למנות את מספר הפעמים שדובר עליהם על יד אחת.
לא, המועצה לצרכנות לא קשורה לדבר.
לגבי החברה, אני מעדיף שלא לפרסם את זה (גם לא בהודעות פרטיות). אם זה יתפתח לתביעה אז זה יפגם ב-CASE שלנו.
אפשר לומר שזו לא חברה שמוזכרת באתר תכופות. אפשר למנות את מספר הפעמים שדובר עליהם על יד אחת.
מי החברה ?
דן
דן
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.