כל הסטרימרים מלאים בבאגים ??
- osherov
-
- גורו Android

- תגובות: 15029
זיו,
נניח, שאתה מבין גדול במחשבי HTPC ומחליט לרכוש עכשיו מחשב חדש, עכשיו אתה, כנראה, תבחר רכיבי חומרה טובים ומומלצים שמצד אחד עושים את העבודה ומצד שני המחיר שלהם הוא לא יקר ! בנוסף בגלל הידע שלך אתה מתקין מערכת מדייה סנטר מדהימה על המחשב שרכשת (לא מעניין אותנו אם זה לינוקס, XP, ויסטה וכו). במידה ואתה באמת טוב, לא מעט אנשים שהולכים לרכוש מערכת חדשה יירצו פתרון כזה זהה לגמרי אצלם בבית. לא אמרתי כולם אפילו לא רובם אבל ,לטעמי ,לא מעט יהיו מוכנים פשוט לקבל שיכפול 1 ל 1 למערכת שלך.
eladgrs,
די ברור שכסף אף אחד לא יעשה מזה (כי השוק הזה הוא באמת לא גדול) ולכן הכוונה שלי הייתה שהאימג' הזה ומפרט החומרה יינתן בחינם (עזבו אותי עכשיו מרשיון לתוכנות, כי בינינו חוץ משניים פה בפורום כל השאר......)
נניח, שאתה מבין גדול במחשבי HTPC ומחליט לרכוש עכשיו מחשב חדש, עכשיו אתה, כנראה, תבחר רכיבי חומרה טובים ומומלצים שמצד אחד עושים את העבודה ומצד שני המחיר שלהם הוא לא יקר ! בנוסף בגלל הידע שלך אתה מתקין מערכת מדייה סנטר מדהימה על המחשב שרכשת (לא מעניין אותנו אם זה לינוקס, XP, ויסטה וכו). במידה ואתה באמת טוב, לא מעט אנשים שהולכים לרכוש מערכת חדשה יירצו פתרון כזה זהה לגמרי אצלם בבית. לא אמרתי כולם אפילו לא רובם אבל ,לטעמי ,לא מעט יהיו מוכנים פשוט לקבל שיכפול 1 ל 1 למערכת שלך.
eladgrs,
די ברור שכסף אף אחד לא יעשה מזה (כי השוק הזה הוא באמת לא גדול) ולכן הכוונה שלי הייתה שהאימג' הזה ומפרט החומרה יינתן בחינם (עזבו אותי עכשיו מרשיון לתוכנות, כי בינינו חוץ משניים פה בפורום כל השאר......)
- nir11
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3893
אתה לא ממש מחדש לי,אני מבלה את 10 השנים האחרונות בחיי בבדיקות תוכנהגם לי יש A100 ואני מאוד מרוצה.
התיחסתי לבאגים באופן כללי ולזה שאין דבר כזה תוכנה בלי באגים....
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78953
- שם מלא: עפר לאור
osherov,
לא ראיתי שני אנשים בעלי HTPC שיש להם את אותה קונפיגורציה. עברו שתי דקות, יש דרייבר חדש או גירסא חדשה יותר לכרטיס.
לכל אחד יש טעם אחר וזה היתרון (וגם החיסרון) של HTPC - שאין קונפיגורציה אחת אוניברסלית.
בכל פעם שמישהו ניסה, אז או שזה עלה המון או שזה יוצא כמו ה-ACER MEDIA CENTER (שיהיה לו לבריאות כמה שהוא היה רע).
לא ראיתי שני אנשים בעלי HTPC שיש להם את אותה קונפיגורציה. עברו שתי דקות, יש דרייבר חדש או גירסא חדשה יותר לכרטיס.
לכל אחד יש טעם אחר וזה היתרון (וגם החיסרון) של HTPC - שאין קונפיגורציה אחת אוניברסלית.
בכל פעם שמישהו ניסה, אז או שזה עלה המון או שזה יוצא כמו ה-ACER MEDIA CENTER (שיהיה לו לבריאות כמה שהוא היה רע).
- nir11
-
- חבר מביא חבר

זה כל העניין! אנשים קונים HTPC *בשביל* לקסטם אותו לצרכים שלהם, עם התוכנות שהם מעדיפים, עם הקודקים שלהם וכו'. הרעיום של HTPC אחיד נועד לכשלון מסחרי (ובדיוק בגלל זה אין חיה כזאת...)
- osherov
-
- גורו Android

- udi13
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 766
אין שום בעיה ליצור Ghost של מחשב HTPC כזה או אחר ולאחר מכן להשתמש עם האימג' שנוצר למחשב אחר, סה"כ צריך להתקין דרייברים בהתאם לחומרה המותקנת במחשב.
כל זה בתנאי כי המחשב שאליו יתבצע השיחזור של ה-Ghost לא יהיה חלש יותר ויכלול כרטיס מסך בעל פרמטרים דומים למחשב שממנו בוצע ה-Ghost (אני מדבר מתוך נסיון).
כל זה בתנאי כי המחשב שאליו יתבצע השיחזור של ה-Ghost לא יהיה חלש יותר ויכלול כרטיס מסך בעל פרמטרים דומים למחשב שממנו בוצע ה-Ghost (אני מדבר מתוך נסיון).
- eladgrs
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 215
אתה צריך להשתמש ב- Sysprep ולשתול דרייברים עבור בקרי דיסק שונים מפני שאחרת תקבל קריסה במעבר בין "מצב realtime" למצב "מוגן", כמו כן יש את הדאגה ל - HAL (עוד פעם עבור תמיכה בבורד). שני הדברים שכתבתי הם כלל יסוד על מנת להעביר Image ממחשב למחשב. לגבי שאר הדרייברים באמת אין שום בעיה (מרגע שמערכת ההפעלה עולה זה כבר מאוד פשוט - יחסיתudi13 כתב:אין שום בעיה ליצור Ghost של מחשב HTPC כזה או אחר ולאחר מכן להשתמש עם האימג' שנוצר למחשב אחר, סה"כ צריך להתקין דרייברים בהתאם לחומרה המותקנת במחשב.
כל זה בתנאי כי המחשב שאליו יתבצע השיחזור של ה-Ghost לא יהיה חלש יותר ויכלול כרטיס מסך בעל פרמטרים דומים למחשב שממנו בוצע ה-Ghost (אני מדבר מתוך נסיון)....
1. תיקון ה- INF של כרטיס המסך - הבעיה פה היא שלא תמיד ה INF כולל את כל ההגדרות של הכרטיס.
2. כתיבת תוכנה שתזהה את כרטיס המסך ותשנה את הנתונים ברגיסטרי.
* שים לב שלכל כרטיס מסך יהיה סט קינפוגים משלו.
התוכנה תצטרך להתחבר לאינטרנט על מנת להוריד את סט הקינפוגים האחרון והאופטימלי.
יהיה צורך לנהל מסד נתונים לכל כרטיס - בקיצור יש כאן עבודה.
- nir11
-
- חבר מביא חבר

וככה מישהו יעשה אימאג' אחד וכל הקונים יעברו את מסע היסורים הזה. ממש.eladgrs כתב:אתה צריך להשתמש ב- Sysprep ולשתול דרייברים עבור בקרי דיסק שונים מפני שאחרת תקבל קריסה במעבר בין "מצב realtime" למצב "מוגן", כמו כן יש את הדאגה ל - HAL (עוד פעם עבור תמיכה בבורד). שני הדברים שכתבתי הם כלל יסוד על מנת להעביר Image ממחשב למחשב. לגבי שאר הדרייברים באמת אין שום בעיה (מרגע שמערכת ההפעלה עולה זה כבר מאוד פשוט - יחסיתudi13 כתב:אין שום בעיה ליצור Ghost של מחשב HTPC כזה או אחר ולאחר מכן להשתמש עם האימג' שנוצר למחשב אחר, סה"כ צריך להתקין דרייברים בהתאם לחומרה המותקנת במחשב.
כל זה בתנאי כי המחשב שאליו יתבצע השיחזור של ה-Ghost לא יהיה חלש יותר ויכלול כרטיס מסך בעל פרמטרים דומים למחשב שממנו בוצע ה-Ghost (אני מדבר מתוך נסיון)....). בכל מקרה אתה מפספס בחשיבה לגבי כרטיס המסך. אפילו אם כרטיס המסך הוא זהה המיקום שלו מבחינת IRQ שונה מה שאומר שהמחשב יזהה אותו כ Device חדש ויתקין אותו עם דרייבר מאופס (כלומר ללא הקינפוגים לאופטימיזציה של הכרטיס). ניתן לטפל בנושא זה בשתי צורות :
1. תיקון ה- INF של כרטיס המסך - הבעיה פה היא שלא תמיד ה INF כולל את כל ההגדרות של הכרטיס.
יהיה צורך לנהל מסד נתונים לכל כרטיס - בקיצור יש כאן עבודה....
- udi13
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 766
אך אחד לא אמר שזה יהיה קל, אבל לבטח שזה אפשרי.eladgrs כתב:אתה צריך להשתמש ב- Sysprep ולשתול דרייברים עבור בקרי דיסק שונים מפני שאחרת תקבל קריסה במעבר בין "מצב realtime" למצב "מוגן", כמו כן יש את הדאגה ל - HAL (עוד פעם עבור תמיכה בבורד). שני הדברים שכתבתי הם כלל יסוד על מנת להעביר Image ממחשב למחשב. לגבי שאר הדרייברים באמת אין שום בעיה (מרגע שמערכת ההפעלה עולה זה כבר מאוד פשוט - יחסיתudi13 כתב:אין שום בעיה ליצור Ghost של מחשב HTPC כזה או אחר ולאחר מכן להשתמש עם האימג' שנוצר למחשב אחר, סה"כ צריך להתקין דרייברים בהתאם לחומרה המותקנת במחשב.
כל זה בתנאי כי המחשב שאליו יתבצע השיחזור של ה-Ghost לא יהיה חלש יותר ויכלול כרטיס מסך בעל פרמטרים דומים למחשב שממנו בוצע ה-Ghost (אני מדבר מתוך נסיון)....). בכל מקרה אתה מפספס בחשיבה לגבי כרטיס המסך. אפילו אם כרטיס המסך הוא זהה המיקום שלו מבחינת IRQ שונה מה שאומר שהמחשב יזהה אותו כ Device חדש ויתקין אותו עם דרייבר מאופס (כלומר ללא הקינפוגים לאופטימיזציה של הכרטיס). ניתן לטפל בנושא זה בשתי צורות :
יהיה צורך לנהל מסד נתונים לכל כרטיס - בקיצור יש כאן עבודה....
-
niron
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 577
נראה לי שהחמצת את הנקודה זיו.ziv_r כתב:osherov,
אני מאוד הבנתי אותך, אך שוב, הסיכוי כי תמצא זוג אנשים בעלי אותו מפרט חומרה נמוך, לכן פתרון מבוסס אימג'ים עבור משתמשים מתקדמים לא יתפקד.
ואם אתה עדיין חושב שפתרון כזה יעבוד, מאיזה חומרה תתחיל? אתה לא תצליח לעולם להגיע להסכמה עם רוב האנשים כי לכל אחד יש העדפה אחרת, לכן Unattended Installation הינה הדרך.
לגבי משתמשים הדיוטים אשר תרים אחר פתרון Plug & Play, הם לא מחפשים להוריד אימג'ים ולצרוב אותם, אלא מחפשים מחשב מוכן מראש - וכזה כל חנות מחשבים מוכרת, עם OS מותקן וכל ההגדרות כבר נעשו עבורם - ואז במקרה זה לא מעניין אותם אם זה נבנה מאימג' או ידנית....
לא מדובר על כך שלוקחים שני מחשבים של שני משתמשים שמעוניינים בכך ומנסים לעשות גוסט מאחד לשני. לא.
מדובר על מישהו שלוקח יוזמה, ומרכיב את המערכת האמינה והזולה ביותר שעדיין מסוגלת לנגן את כל סוגי הסרטים הנחוצים, כל סוגי הכתוביות, MP3, תמונות וכדומה.
הוא יהיה זה שיבחר את התוכנה, את מערכת ההפעלה, וגם את החומרה.
הלקוח הסופי יקבל קופסה וחוברת הוראות. הוא אינו מתקין כלום, וגם אין לו גישה למערכת ההפעלה. הוא רואה ממשק מדיה סנטר בלבד.
ולא, אין חנות מחשבים שמוכרת פתרון כזה.
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46463
niron,
לא החמצתי שום נקודה. יש אינספור חנויות מחשבים שמוכרות פתרונות כאלו מוכנים, ניסית לפנות אליהם?
אני מאמין של-digitize, 7pc או לכל חנות מחשבים גדולה אחרת יש פתרון כזה. אני גם סומך על הכישורים שלך בגוגל למצוא אינספור מחשבים כאלו מוכנים בדיוק כפי שאני מצאתי לפני שרשמתי הודעה זו.
לא החמצתי שום נקודה. יש אינספור חנויות מחשבים שמוכרות פתרונות כאלו מוכנים, ניסית לפנות אליהם?
אני מאמין של-digitize, 7pc או לכל חנות מחשבים גדולה אחרת יש פתרון כזה. אני גם סומך על הכישורים שלך בגוגל למצוא אינספור מחשבים כאלו מוכנים בדיוק כפי שאני מצאתי לפני שרשמתי הודעה זו.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
יש כזה HTPC וקוראים לו ה Mac: תצורת חומרה אחידה שבקושי אפשר לשנות בה משהו, מערכת הפעלה אחידה ופתרון מדיה סנטר אחיד בדמות iTune.
זה כל כך מוצלח שבקושי קונים אותו ומי שרכש ממהר להתקין מערכת מדיה סנטר חלופית
זה כל כך מוצלח שבקושי קונים אותו ומי שרכש ממהר להתקין מערכת מדיה סנטר חלופית
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- osherov
-
- גורו Android

תזכיר לי כמה עולה מערכת כזאת ?!Catskinner כתב:יש כזה HTPC וקוראים לו ה Mac: תצורת חומרה אחידה שבקושי אפשר לשנות בה משהו, מערכת הפעלה אחידה ופתרון מדיה סנטר אחיד בדמות iTune.
זה כל כך מוצלח שבקושי קונים אותו ומי שרכש ממהר להתקין מערכת מדיה סנטר חלופית...
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

פחות ממה שאתה חושב במקרה של ה Mac Mini, אבל מי קונה HTPC כדי להיות "כמו כולם"? הרי כל הטריק כאן זה להתאים אותו בדיוק להעדפות האישיות שלך.
- osherov
-
- גורו Android

אולי פספסתי אבל לא מצאתי ב digitize וגם לא ב 7pc פתרונות כאלהziv_r כתב:niron,
אני מאמין של-digitize, 7pc או לכל חנות מחשבים גדולה אחרת יש פתרון כזה. אני גם סומך על הכישורים שלך בגוגל למצוא אינספור מחשבים כאלו מוכנים בדיוק כפי שאני מצאתי לפני שרשמתי הודעה זו....
האם אתה יכול לתת לי קישור למערכת כזאת ?
אותי מעניין בכמה הם מוכרים אותם, לדעתי התמחור יהיה כל כך גבוה ולכן יהפוך לפתרון לא רלוונטי. אני דיברתי על משהו אחר שהמטרה שם היא לא להרוויח אגורה
- michael123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
תזכרו רק שלמי יש כסף (כלומר, הרבה) קונה מערכות מבוססות HTPC..
אני מדבר על מערכות כמו Kaleidescape בעיקר ו-Niveus Media
מצד שני - ספקים של מערכות אלה גם נותנים לך תוכן - לא יהיה מצב שתוריד איזה MKV מהרשת..
אני מדבר על מערכות כמו Kaleidescape בעיקר ו-Niveus Media
מצד שני - ספקים של מערכות אלה גם נותנים לך תוכן - לא יהיה מצב שתוריד איזה MKV מהרשת..
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

אני מוכן לאכול את הכובע שלי אם מישהו יצליח לבנות HTPC שמנגן הכל ולשכפל אותו ליותר משני מחשבים לפני שהוא יתחיל לבלות את כל הזמן הפנוי שלו בריצות לפתרון בעיות.
- osherov
-
- גורו Android

או עכשיו אני מסכים שזאת השאלה הנכונה !Catskinner כתב:אבל מי קונה HTPC כדי להיות "כמו כולם"? הרי כל הטריק כאן זה להתאים אותו בדיוק להעדפות האישיות שלך....
חצי מהודעות בשרשור מדברות על כמה העניין הזה לא ישים וכמה זה לא בר ביצוע בגלל תצורות שונות ! רוב האנשים פה הם מביני דבר ולכן בטח הם יודעים שישנם דברים קצת יותר מורכבים ומסובכים לביצוע מאשר לבנות אימגים שיתאימו לתצורה יחסית זהה !
השאלה האמיתית זה האם אנשים יהיו מוכנים לוותר על הצורך להיות שונה ובתמורה לקבל מערכת שבבסיסה עובדת הרבה יותר טוב ממערכת שהם היו בונים לבד !
אגב, רק אל תענו לי שיש כבר פתרון כזה וקוראים לו מזרימדיה ! כי אם זאת דעתכם אז לא הבנתם את כוונתי (נניח שבא לי שירוץ על המחשב המסוים הזה רק אצלי גם תוכנות Office !)
- uris
-
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
לא להרוויח ? עכשיו באמתצ איבדתי אותך לגמרי ...
- osherov
-
- גורו Android

כי מניסיוני הקצר בעולם הזה למדתי שאין כמעט קשר בין טיב ואיכות ואפילו מחיר לבין היכולת להצליח ולהרוויח. הקושי בלהרוויח כסף הוא לא בלמצוא את ה"מוצר" הטוב ביותר אלא הקושי הוא לדעת למכור אותו ! הקושי הוא בלדעת לפרסם, לשווק , לתמחר וכו.uris כתב:לא להרוויח ? עכשיו באמתצ איבדתי אותך לגמרי ......
ולכן, אולי, באמת ניתן לעשות כסף מבניית פתרון כזה אבל זה הרבה-הרבה יותר מסובך לעשייה מסתאם רעיון נחמד. אבל לייצר העתק ממשהו שכבר יש לך זה משהו מאוד פשוט וקל ולא דורש יותר מידי תושייה ולכן זה הכיוון שכיוונתי אליו (דמיינו את זה כאנלוגיה לתוכנות שנעשות בעזרת הקוד פתוח וניתנות חינם)