אתה נכנס פה ללולאה אינסופיתmoti_r כתב:מה לגבי HTHT ?
זה עוד לא היה לנו......
קניית סכיני גילוח באיביי
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73285
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3160 פעמים
גם אני חצי תימני ככה שאני לא חושב שזה קשור לעידהmoti_r כתב:הפעם האחרונה (וגם הראשונה) שהתגלחתי פעם בשבוע היתה בגיל 12...![]()
אני מתגלח כל יום. עד לפני שנתיים הייתי מתגלח רק עם מכונה. אח"כ התחלתי לשלב גם קצת סכין, פה ושם, ובשנה האחרונה אני מתגלח כמעט רק עם סכינים (בד"כ משפצר אח"כ במקומות רגישים, כמו מתחת לנחירים של האף, עם המכונה כי אני מפחד לסכן שם עם סכין)
בכל אופן, זה מאוד מאוד מוזר, ההפרשים בזמנים ביני לביניכם.
שתי שאלות:
1. תוך כמה זמן נגמר לכם הפס הירוק? אצלי הוא נגמר תוך 4-5 גילוחים (כלומר פחות משבוע)
2. איפה ומתי אתם מתגלחים? אני מתגלח בתוך המקלחת, תוך כדי המקלחת. אולי זה קשור? לחות מוגברת?
סעמק הגנים התימנים האלה......
אני לא מתייחס לפסים - אני מחליף שאני מרגיש שהגילוח לא "חלק". הפס שם נועד לעודד אותך להחליף כמה שיותר מהר, לא כשצריך באמת. אצלי אישית הפס גם לא ממש רלוונטי כי אני מתגלח מתחת לזרם מים חמים במקלחת ככה שהפס נעלם מהר מאוד.
ד"א - אני מתגלח פעם בשבוע לא בגלל שאני צריך אלא בגלל שאני יכול. אני עובד חצי שבוע מהבית וחצי מהמשרד, ככה שאני מתגלח יום לפני הגיחה למשרד, גילוח שמחזיק לי 3 ימים (מגילוח נקי לחלוטין ביום הראשון לזיפונים ביום השלישי). אופטמלי גם אני צריך להתגלח 3 פעמים בשבוע אם הייתי צריך לשמור על מראה מגולח למישעה.
- Huber
- חבר במועדון HT

ממתי תימנים נחשבים עידה שעירה? 
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
קניתי היום את ה-Power. טרם ניסיתי אותו.moti_r כתב:הייתי הבוקר בסופר פארם וראיתי שיש חבילות שונות של סכינים, כתוב עליהן FUSION ו- FUSION POWER בנפרד.
המחירים שונים. הסכינים של POWER יקרות יותר. מכאן אני מסיק שהן לא תואמות....
אגב, עולה רק 39.90 בשופרסל דיל. מחיר מעולה! (להשוואה: עולה 73 ש"ח בדארגסטור ברשת!).
בדקתי עכשיו את הסכינים והן זהות לגמרי, למעט צבע הבסיס (כתום מול כחול). חיברתי אותן בהצלבה והן מתחברות בלי שום בעיה, וגם בדיקה בעין מראה שהן זהות.
מדהים. אנחנו משלמים יותר על סכין Power רק בגלל המיתוג...
Huber, אתה יכול להיות רגוע
עריכה: בכל זאת יש הבדל קטן. ראו למטה.
נערך לאחרונה על ידי moti_r ב 04/02/2010 14:07, נערך פעם 1 בסך הכל.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- mta194
- חבר ותיק

- תגובות: 1286
- שם מלא: שי שלוס
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
תודה על המידע!moti_r כתב: בדקתי עכשיו את הסכינים והן זהות לגמרי, למעט צבע הבסיס (כתום מול כחול). חיברתי אותן בהצלבה והן מתחברות בלי שום בעיה, וגם בדיקה בעין מראה שהן זהות.
מדהים. אנחנו משלמים יותר על סכין Power רק בגלל המיתוג...
Huber, אתה יכול להיות רגוע...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אני חייב לעדכן:
מסתבר שכן יש הבדל קטן בין הסכינים.
הלהבים ב-Power מגיעים עם ציפוי מיוחד שג'ילט קוראת לו EasyGlide. לטענתם:
[left]
# Gillette Fusion Power's five blades contain a patented coating, Thin Uniform Telomer, present on all Gillette power cartridges, resulting in Gillette's smoothest, most uniform blade coating. This Thin Uniform Telomer reduces the cutting force, providing incredible glide and comfort.[/left]
הסכינים אמורות להיות יותר נעימות וחלקות לעור. קראתי ברשת שאנשים טוענים שאין הבדל בפועל.
כך שמסתבר שאמנם הסכינים תואמות, אבל הן לא זהות.
מסתבר שכן יש הבדל קטן בין הסכינים.
הלהבים ב-Power מגיעים עם ציפוי מיוחד שג'ילט קוראת לו EasyGlide. לטענתם:
[left]
# Gillette Fusion Power's five blades contain a patented coating, Thin Uniform Telomer, present on all Gillette power cartridges, resulting in Gillette's smoothest, most uniform blade coating. This Thin Uniform Telomer reduces the cutting force, providing incredible glide and comfort.[/left]
הסכינים אמורות להיות יותר נעימות וחלקות לעור. קראתי ברשת שאנשים טוענים שאין הבדל בפועל.
כך שמסתבר שאמנם הסכינים תואמות, אבל הן לא זהות.
- Huber
- חבר במועדון HT

עד שמישהו לא יבדוק את המוצר תחת מיקרוסקופ (וזה כנראה לא יקרה) - הייתי לוקח את הטענה הזו עם קמצוץ של מלח...
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
ניסית במבחן double blind?sapir255 כתב:אין צורך במיקרוסקופ, ניסיתי פעם אחת והרגשתי הבדל ביניהן.Huber כתב:עד שמישהו לא יבדוק את המוצר תחת מיקרוסקופ (וזה כנראה לא יקרה) - הייתי לוקח את הטענה הזו עם קמצוץ של מלח.........
יש אפקט פסיכולוגי במבחנים עצמיים...
- Huber
- חבר במועדון HT

מצד שני אני ניסיתי ולא הרגשתי (קיבלתי את ה"מקוריים" שרכשתי את הידית הרוטטת), ככה שזה לא ממש מדע מדוייק "הרגשתי"sapir255 כתב:אין צורך במיקרוסקופ, ניסיתי פעם אחת והרגשתי הבדל ביניהן.Huber כתב:עד שמישהו לא יבדוק את המוצר תחת מיקרוסקופ (וזה כנראה לא יקרה) - הייתי לוקח את הטענה הזו עם קמצוץ של מלח.........
מוכרים עכשיו בשופרסל דיל, חוברת קופונים שעולה 20 שקל אבל שופרסל מחזירה את הכסף ברגע שאתם קונים את חוברת הקופונים, בתוך החוברת קיים קופון הנחה של 40 שקל לרכישת מארז שמיניית סכיני גילוח גילט פיוז'ן ופיוז'ן פאואר.
הקאצ' [או בשורות הקטנות]
/b]
1. אפשר לקנות רק בשופרסל ביג ושופרסל שלי.
2. לא תקף בשום שופרסל דיל/אקספרס/ישיר.
3. אפשר לקנות רק יחידה אחת.
4. אפשר לקנות רק עם כרטיס מועדון לקוחות או כרטיס אשראי שלהם.
בת'כלס:
אם אין לכם כרטיס מועדון או אשראי שלהם, ואתם לא מרבים לקנות שם אז לא ממש שווה להשקיע בטרחה של הקנייה של הסכינים.
הקאצ' [או בשורות הקטנות]
1. אפשר לקנות רק בשופרסל ביג ושופרסל שלי.
2. לא תקף בשום שופרסל דיל/אקספרס/ישיר.
3. אפשר לקנות רק יחידה אחת.
4. אפשר לקנות רק עם כרטיס מועדון לקוחות או כרטיס אשראי שלהם.
בת'כלס:
אם אין לכם כרטיס מועדון או אשראי שלהם, ואתם לא מרבים לקנות שם אז לא ממש שווה להשקיע בטרחה של הקנייה של הסכינים.
מוזמנים לבקר בבלוג שלי חסר תקנה - בלוג בנושא תקנה 380, רכבים ומה שביניהם
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

חבר'ה, אני מוכרח לעדכן אתכם.
מצאתי שני טריקים שמאפשרים לי להשתמש באותה הסכין כבר יותר מחודש וחצי!
לא להאמין, אבל זה באמת עובד.
אחד הגיע מקריאה, והשני לינק מהאתר LifeHacker (למי שלא מכיר, זהו אתר אמין ואיכותי שמפרסם כתבות על איך לשפר את החיים בכל מני תחומים, כולל מחשבים אבל לא רק).
שני הטיפים:
1. אחרי שאני גומר להתגלח (בסוף המקלחת) אני נושף חזק לתוך הסכין. מעיף את כל טיפות המים מהלהבים. מסתבר שהסכין נגמרת מהר, לא כי היא לא חדה אלא כי נוצרת עליה שכבה של קורוזיה. הנשיפה החזקה מעיפה את טיפות המים, ואין קורוזיה.
2. תחזיקו חזק: לאחר כל גילוח, אני משפשף את הסכין, עם כיוון הלהבים (ז"א הפוך מגילוח), על העור! ב-Lifehacker הסבירו שזה עובד על אותו עקרון של רצועת העור הגדולה שהגלבים של פעם היו משתמשים בה כדי "להשחיז" את סכיני הגילוח הגדולים שלהם. זה לא משחיז, כמובן, אבל זה גורם ללהבים "להסתדר" ולהיות חדים מחדש.
אין לי הסבר מדעי למס' 2, ואני יודע שזה נשמע כמו וודו. אבל שמעו, הייתי מחליף סכין כל שבוע כי לאחר שבוע עבודה הייתי נחתך לגמרי. היום אני כבר עם אותה הסכין חודש וחצי, והיא עדיין מגלחת מעולה.
ממליץ לכולכם לנסות, גם אם נשמע קצת הזוי.
ראיתי שיש גם טיפים של שפשוף הסכין על ג'ינס ישן. אני מניח שזה עובד באותה הצורה, אבל אני ניסיתי על העור, לא על ג'ינס.
אגב, אני משפשף עם האגודל, לא על היד כמו שמראים ב-Lifehacker. פשוט מחליק את האגודל על הסכין - עם כיוון הלהבים כמובן - לאחר הגילוח, 5 פעמים בערך).
לינק לפוסט המקורי של Lifehacker:
http://www.lifehacker.com.au/2010/03/ex ... r-forearm/
מצאתי שני טריקים שמאפשרים לי להשתמש באותה הסכין כבר יותר מחודש וחצי!
לא להאמין, אבל זה באמת עובד.
אחד הגיע מקריאה, והשני לינק מהאתר LifeHacker (למי שלא מכיר, זהו אתר אמין ואיכותי שמפרסם כתבות על איך לשפר את החיים בכל מני תחומים, כולל מחשבים אבל לא רק).
שני הטיפים:
1. אחרי שאני גומר להתגלח (בסוף המקלחת) אני נושף חזק לתוך הסכין. מעיף את כל טיפות המים מהלהבים. מסתבר שהסכין נגמרת מהר, לא כי היא לא חדה אלא כי נוצרת עליה שכבה של קורוזיה. הנשיפה החזקה מעיפה את טיפות המים, ואין קורוזיה.
2. תחזיקו חזק: לאחר כל גילוח, אני משפשף את הסכין, עם כיוון הלהבים (ז"א הפוך מגילוח), על העור! ב-Lifehacker הסבירו שזה עובד על אותו עקרון של רצועת העור הגדולה שהגלבים של פעם היו משתמשים בה כדי "להשחיז" את סכיני הגילוח הגדולים שלהם. זה לא משחיז, כמובן, אבל זה גורם ללהבים "להסתדר" ולהיות חדים מחדש.
אין לי הסבר מדעי למס' 2, ואני יודע שזה נשמע כמו וודו. אבל שמעו, הייתי מחליף סכין כל שבוע כי לאחר שבוע עבודה הייתי נחתך לגמרי. היום אני כבר עם אותה הסכין חודש וחצי, והיא עדיין מגלחת מעולה.
ממליץ לכולכם לנסות, גם אם נשמע קצת הזוי.
ראיתי שיש גם טיפים של שפשוף הסכין על ג'ינס ישן. אני מניח שזה עובד באותה הצורה, אבל אני ניסיתי על העור, לא על ג'ינס.
אגב, אני משפשף עם האגודל, לא על היד כמו שמראים ב-Lifehacker. פשוט מחליק את האגודל על הסכין - עם כיוון הלהבים כמובן - לאחר הגילוח, 5 פעמים בערך).
לינק לפוסט המקורי של Lifehacker:
http://www.lifehacker.com.au/2010/03/ex ... r-forearm/
- יוני_א
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 848
- שם מלא: יוני
- נתן תודות: 34 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
מצאתי במקרה את זה ב DX
Gillette Mach3
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.9299
המחיר נראה טוב, נראה לכם אורגינל?
Gillette Mach3
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.9299
המחיר נראה טוב, נראה לכם אורגינל?
- חיים
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4883
- שם מלא: חיים לגו
- נתן תודות: 1231 פעמים
- קיבל תודות: 298 פעמים
אני מחליף סכין פעם בחודש,והם נגמרו.
הלכתי לקנות ואני פשוט בשוק כמעט 100 שקל ל-4 סכינים
ממש מקומם!!!!!
קניתי,לא היה לי ברירה
עסק לא זול
הלכתי לקנות ואני פשוט בשוק כמעט 100 שקל ל-4 סכינים
ממש מקומם!!!!!
קניתי,לא היה לי ברירה
עסק לא זול
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784
חיים-0532253784
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
חיים, תנסה בחצי חינם. נדמה לי שזה 70 או 80 ש"ח שם. סכיני הגילוח נמצאים בארון נעול ליד הקופאיות. יש להם סניף לא רחוק ממך, ממש על משה דיין.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"