TANDBERG כתב:\
gulmer - אותי מעניין לדעת: ממתי VGA מעביר 1080P ?
...
מאז ומעולם. הוא פשוט עושה את זה בצורה אנלוגית ולא בצורה דיגיטלית כמו HDMI או DVI.
דבר שני - סוני הודיעה מראש שלא תהיה תמיכה למשחקים אחורנית.
...
סליחה? על מה אתה מדבר? הPS3 תמכה בתחילת דרכה אחורנית במשחקי PS2 (דרך חומרה במכשיר האמריקאי ודרך תוכנה באירופאי). רק הדגמים היותר מאוחרים איבדו את התאימות שלהם לאחור מסיבה כלשהי יחד עם עוד כל מיני פיצ'רים כמו חלק מחיבורי הUSB (ככל הנראה הרצון של סוני לחתוך בעלויות היצור).
אתה מבין: אתה מתלונן שהקונסולה של מיקרוסופט נראית כאילו היא נבנית בפאטצ'ים ודגמים חדשים יותר מקבלים עוד פיצרים (מהלך שקרה עם רוב הקונסולות עד היום. גם הPS2 קיבלה חיבור רשת בגרסאות מתקדמות יותר), אבל זה שהקונסולה של סוני בנויה בדיוק הפוך, ודגמים חדשים יותר נחותים מדגמי ההשקה - זה כבר נראה לך משום מה טריוויאלי. הרי למה
שמשתמש ירצה תאימות לאחור לקטלוג המשחקים העצום של הPS2?
אני מזמין אותך להריץ משחק בHDMI, עדיף משחק ספורט - אותו מסך, שתי קונסולות נפרדות, האקס בוקס נחנק כשהרצתי בו NBA LIVE, הסוני הראה תמונה חלקה. פשוט הרצנו מכשיר אחרי מכשיר. זה כוח עיבוד, כשהתמונה מקרטעת - אין מספיק ממנו. אין לך מה להוסיף, תקרא מפרט.
...
אני חושב שאתה לא מבין על מה אתה מדבר: זה לא כל כך משנה אם החיבור הוא HDMI או קומפוננט. משחקי NBALive בלאו הכי רצים על רזולוציה של 720P, וההבדל הוא שבX360 הם גם רצים עם AAx4 בעוד בPS3 הם לא, בלי קשר ליציאה שאליה תחבר את הקונסולה. אם אתה רוצה משחק שרץ באמת ב1080P נסה את NBA Street.
ומניסיון אישי עם NBALive אני גם לא יודע על איזה תמונה מקרטעת אתה בכלל מדבר. לי המשחק רץ מצוין על הX360, ולמעשה גיגול קצר של ההשוואה של יורוגיימר בין שתי הגרסאות מבהירה לי שלא טעיתי.
אני חושב שכנראה התבלבלת בסדר כשחיברת אותם מכשיר אחר מכשיר, כי אומרים ביורוגיימר חד וחלק שגרסת הPS3 של NBALive 08 נחותה גרפית בכל פרמטר (טקסטורות, מחסור בAA, קצב רענון):
Perhaps not surprisingly, this is yet another in a long line of games to emanate from the EA Sports division that have clearly been designed to run at their maximum potential on the Xbox 360. Frame-rate is pretty much locked to 60fps - not crucial but certainly welcome in this type of game - with very detailed textures, and top-end 4x MSAA anti-aliasing effects. While the PS3 version of NBA Live 08 matches the Xbox version in terms of features and content, graphically it's clearly far inferior. It's not as smooth, with an inconsistent refresh rate, the textures are clearly far less detailed and there's no anti-aliasing in the visuals whatsoever.
מכאן:
http://www.eurogamer.net/articles/x360- ... ix-article
אמרת לי קודם לקרוא מפרט. אני מציע לך לקרוא פשוט את ההשוואה.
ואגב, אתה מבין איך המפרטים באמת בנויים? אתה מבין את ההבדלים בארכיטקטורה ואת היתרונות והחסרונות שיש לכל קונסולה?
זה כל מה שיש לך אחרי שלוש-ארבע שנים ? וואו, איזה הישג.
...
סליחה? זה כל מה שיש לי אחרי שלוש-ארבע שנים? זה לא לי. זה מה שיש לשתי הקונסולות. אחת אחרי שלוש וחצי שנים, ואחת אחרי שתיים וחצי שנים. וכמה שלא תזכיר שלX360 יש שנה יתרון בשוק, זה לא כל כך משנה. השנה הראשונה של הקונסולה היתה עם בסיס משחקים דל יחסית (חלק גדול פורטים של משחקי PC ישנים ומשחקי קונסולות מהדור הקודם). אם היית טורח להסתכל על הנתונים היית רואה שגם בשנת 2007 וגם בשנת 2008 הפער בכמות המשחקים האיכותיים רק גדלה. לשם השוואה, בכל שנת 2008 לPS3 הגיעו 23 משחקים עם ציון ממוצע גבוה מ-75 (מסומנים בירוק במטהקריטיק) בעוד לX360 הגיעו 30 משחקים כאלו.
שוב - 2009 רק התחילה. נראה מה תגיד שGOW3 ייצא.
...
ואגב, וואו. אם היה לי שקל על כל "20XX רק התחילה" הייתי יכול לקנות לעצמי PS3. כשהתלבטתי בהתחלה איזו קונסולה לקנות ובסוף הלכתי על הX360 בגלל בסיס המשחקים שכבר היה בחוץ ועניין אותי ומשחקים עתידיים ששמעתי עליהם, אמרו לי שעדיף לחכות לאקסלוסיביים של הPS3, כמו DMC4, GTA4, אססין קריד (מהיוצרים של הנסיך הפרסי!), טקן 6, FF13, RE5 וכו'. אחר כך התברר שהרבה משחקים איבדו אקסלוסיביות, ואמרו לי לחכות לבלעדיים באמת כמוLair, Heavenly Sword, Haze, Socom, Resistance, Motorstorm, GT5, Killzone 2, Uncharted וכמובן GOW3.
מזל שלא חיכיתי, כי חצי מהאקסלוסיביים האלו התגלו כDUDS וחלק לא קטן מהם עדיין לא יצא. כל שנה שומעים את אותו טיעון ש-השנה- תהיה השנה של הPS3 (ואני חייב לציין שהפעם 2009 באמת מצטיירת ככזו) אבל עד היום הקונסולה של מיקרוסופט הוכיחה לי שוב ושוב ושוב שהיה מדובר ברכישה משתלמת, ושלמרות שאני לא זוכה לשחק עליה בבלעדיים של הPS3, אני זוכה לשחק עליה בבלעדיים אחרים שלא הייתי יכול לשחק בהם על הPS3. ובהיבט של כמות משחקים טובים לשחק בהם, הX360 הצליחה להוכיח את עצמה מול הPS3 כל שנה מחדש עד היום. שוב, לא שהייתי סובל אם הייתי קונה PS3, אבל אין פה מה להתווכח עם העובדות: המבחר של המשחקים הטובים על הX360 פשוט יותר גדול.
אפרופו תכנון "מעולה" - אחלה רעיון לשים יציאת HDMI ליד יציאת AV רגילה, כי ככה מי שרוצה להפריד סאונד ותמונה יכול לרכוש עוד כבל שעולה עוד כמה דולרים. הרבה יותר מטופש לשים את היציאות נפרדות זו מזו ככה שיהיה נוח למשתמשים לעשות מה שהם רוצים.
נכון ?
...
מצטער, אבל לא הבנתי על מה אתה מדבר.
spot כתב:
תראה, לא יודע לגבי הידע הטכני שלי לגבי הקונסולה. אבל עובדות אני יודע, לי היה מכשיר פאלקון שנדפק, קיבלתי מכשיר פאלקון נוסף שנדפק (יתכן שהיה מחודש), את השלישי כבר מכרתי. בנוסף אני מכיר עוד שני אנשים באופן אישי ש"גרסאת הפאלקון" שלהם שבקה חיים.
כל המכשירים סבלו מטבעת המוות. לדעתי זה לא נורמלי.
...
תמונות? תיעוד? הודעת שגיאה? משהו?
אני לא מכיר עדיין מישהו שבאמת היתה לו גרסת פלקון (ומשום מה חלק מהאנשים חושבים שיש להם גרסת פלקון רק בגלל שהקונסולה מתאריך יצור מסויים) שהקונסולה שלו שווקה חיים בגלל אותה שגיאת RROD. המכשיר שלך במקרה הגיע פרוץ?