נראה לי שאתה מגזים קצת במחשבות לישראלי הממוצע. עובדה - אחרי שהוא קונה - הוא דווקא בד"כ משוויץ במה שהוא קנה. ישראלי סביר גם לא יבין ממה אנחנו מתלהבים או מה לא רואים טוב.moco כתב:מאמר מצוין ודיון מענין.
אני בדעה שהצרכן הממוצע סה"כ פועל ביותר היגיון מחבר האתר שואף האיכות הטיפוסי, ובאמת אין הצדקה לשאיפה לאיכות ויזואלית בתחום הטלויזיות.
הסיבה היא פשוטה. השימוש העיקרי לטלויזיה היא, כמה מפתיע, לראות שידורי טלויזיה. תוכן טלויזיוני הוא מוצר ירוד והמוני מטבעו. אני לא מתייחס לעיניין הטכני. גם כשהוא משודר בHD באיכות טכנית מעולה, הוא עדיין מוצר ירוד.
אין היגיון, ולכל צרכן סביר זה ברור במודע או בתת מודע, להשקיע באיכות ויזואלית לראות תוכן סתמי.
כדוגמת נגד, ניתן לראות שבמערכות סטראו, שהתוכן בהן הוא מוזיקה שמתיחסים אליה ביתר כבוד, יש יותר התענינות באיכות.
לסיכום, לקנות קורו יקרה בשביל לצפות ב"הישרדות", זה בגדר נזם זהב באף חזיר....
הדוגמא הכי פשוטה בלי לגעת באיכות - זה ראיית 3:4 מתוח. אני מזהה את זה תוך שנייה - ואם אני מעיר יש לא מעט אנשים שאומרים על מה אתה מדבר...
ומערכות סטריאו זה לא שונה - ואפילו עוד יותר קיצוני - כי רוב האנשים בכלל לא יודעים שבהשקעה לא רבה מידיי - אפשר להגיע לאיכות סטריאו איכותית. - וקונים או יותר נכון קנו - מערכות מיני למינהן.