Lost - עונה 5

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46457

שליחה

כולנו מכורים בצורה זו או אחרת לתוכנית כלשהי, אל תתרגש, לא נפגענו :)

manuy
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 48

שליחה

guyezra
אם בקו זמן המקורי החיילים המשיכו לחיות אז הריגתם נחשבת לשינוי אירוע שהיה. אם אתה אומר שאולי מדובר פה באירוע עתידי אז זה משהו אחר.

gelibter
אני לא חושב שהחיילים מיוזמת דארמה. אני חושב שהחיילים קדמו ליוזמת דארמה. הניחוש שלי הוא שהצבא גילה את האי ראשון והעביר אותו לידי מדענים (יוזמת דארמה) כי הוא לא הבין מה המשמעות של הדברים המוזרים שקורים באי או שאולי החיילים עצמם נתקעו על האי ולא הצליחו לצאת עד שהאחרים חיסלו אותם וככה הם השיגו ת'צוללת.

נראה לי שהאחרים הם אלו שירו את החצים עם האש ובטעות סוייר וג'ולייט בזמן המנוסה נפלו לידיים של החיילים שחוסלו ע"י לוק.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35103

שליחה

אנחנו לא יודעם מה היה עם החיילים האלה.
אולי זה היה בדיוק לפני התקפת הגז והם מתו אח"כ?

manuy
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

guyezra כתב:אנחנו לא יודעם מה היה עם החיילים האלה.
אולי זה היה בדיוק לפני התקפת הגז והם מתו אח"כ?
...
אבל בכל הפלאשבקים בהם ראינו את החיים של אנשי יוזמת דארמה ו"האחרים" (מהעונות הקודמות) אין חיילים במדים.
כמו שהיו עימותים בין אנשי דארמה לאחרים ככה בטח היו עימותים בין החיילים לאחרים (הכל ניחושים כמובן). תזכור שאחד החיילים אמר לסוייר וג'ולייט: "מה אתם עושים באי שלנו?!".

Yaron_M
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
שם מלא: ירון מ.

שליחה

Chura כתב:ואללה, ידעתי שצריך לראות פרק 00
...
אם זה מתייחס אלי (בתגובה שמעליך), אז לא ראיתי את פרק הסיכום. פשוט הפרצוף שלה היה לי מוכר, ובמזל הפרק הראשון שבדקתי היה זה היא הופיעה בו (זכרתי שזה מהעונה השלישית, אבל לא איזה פרק).

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

במקום להסתבך, בוא נצא מנקודת הנחה שהמוות שלהם או החיים שלהם אחרי המפגש לא שינה את מהלך האירועים לכאן או לכאן ולכן הוא היה יכול לקרות.

מפרדוקסים של מסע בזמן אי אפשר לצאת בקלות :)

manuy
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

guyezra
אז זה מצוץ מהאצבע כי לא יכול להיות שהמוות שלהם זה בסדר בגלל שבבגדול זה לא השפיע על אירועים דרמטיים אבל באמת חבל להיכנס לזה (מהסיבה שנתת).

הדבר שהכי עיצבן אותי בפרק השני היה כשבן צץ לו בבית של הוגו וניסה לשכנע אותו לחזור לאי. מאיפה הוא ידע איפה למצוא אותו?? נראה לי שאיזה תסריטאי התעצל והחליט שהצופים פשוט יקבלו את זה כחלק מהיכולות הפנומנליות של בן לדעת כל מיני דברים. גם זה שבן ידע ללחוץ על הנקודה הרגישה של הוגו (החיים בשקר) זה גם מעצבן כי מאיפה בדיוק הוא אמור לדעת שזו הנקודה הרגישה אצלו?

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8140

שליחה

manuy כתב:

הדבר שהכי עיצבן אותי בפרק השני היה כשבן צץ לו בבית של הוגו וניסה לשכנע אותו לחזור לאי. מאיפה הוא ידע איפה למצוא אותו??
...
אתה בטוח שראינו את אותו הפרק ?
אבא של הוגו דיבר עם ג'ק כשהעביר לו את סעיד.
ג'ק התקשר לבן לספר לו על סעיד.( "לא תאמין מי צץ אצלי בדלת .." ). אני מניח שזה כל כך טרוויאלי שאף אחד לא טרח להסביר מאיפה בן יודע איפה הוגו.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

manuy
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

ליאור
וואלה, קיבלתי את התשובה שלך. הגיוני.

עכשיו אולי תתן הסבר איך זה יכול להיות שדניאל (בתחילת פרק 1עונה5) נראה (כשהוא נמצא בתחנת הסחלב בשלבי הבנייה שלה) בדיוק כמו שהוא נראה בזמן הווה (זמן הווה=מאז שהוא הגיע לאי ועד היום). היחיד שראינו אותו עושה דבר כזה הוא ריצ'ארד.

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן

שליחה

manuy כתב:
עכשיו אולי תתן הסבר איך זה יכול להיות שדניאל (בתחילת פרק 1עונה5) נראה (כשהוא נמצא בתחנת הסחלב בשלבי הבנייה שלה) בדיוק כמו שהוא נראה בזמן הווה (זמן הווה=מאז שהוא הגיע לאי ועד היום). היחיד שראינו אותו עושה דבר כזה הוא ריצ'ארד.
...
אולי הוא גם יודע ליסוע בזמן כמו ריצ'ארד... (השערה)

manuy
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

keyser כתב:
אולי הוא גם יודע ליסוע בזמן כמו ריצ'ארד... (השערה)
...
אולי... אבל מאיך שראינו את דניאל פונה לדזמונד (כשהוא דפק לו בדלת של האץ' ודז יצא בחליפת התגוננות) אפשר להסיק שהוא "לא מומחה בתחום".

אולי נגלה בעתיד שדניאל חזר לנקודת זמן הזו של בניית הסחלב בשביל לקבל מידע מד"ר צ'אנג על איך אפשר לגרום ל"תקליט להפסיק לקפוץ" (אבל עכשיו אני כבר ממש נכנס לנעליים של התסריטאי).

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן

שליחה

דווקא דניאל נראה לי מאוד מבין. אל תשכח את הפרק ההוא אי שם בעונה 4, שדניאל אמר שכדי להבין מה קורה (או משהו כזה) הוא חייב שיהיה לו מישהו שהוא יהיה עוגן מבחינתו בכל נקודת זמן, וזה היה דזמונד.

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152

שליחה

keyser כתב:דווקא דניאל נראה לי מאוד מבין. אל תשכח את הפרק ההוא אי שם בעונה 4, שדניאל אמר שכדי להבין מה קורה (או משהו כזה) הוא חייב שיהיה לו מישהו שהוא יהיה עוגן מבחינתו בכל נקודת זמן, וזה היה דזמונד.
...
צודק. אם אני לא טועה היה כתוב במחברת של דניאל "dezmond is my constnat" וראינו את זה כשדזמונד היה בספינה והתחיל לאבד את עצמו ודניאל הסביר להם איך הוא יכול לצאת מזה...

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152

שליחה

ziv_r כתב:כולנו מכורים בצורה זו או אחרת לתוכנית כלשהי, אל תתרגש, לא נפגענו :)
...
:) (Y)

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8140

שליחה

manuy כתב:ליאור
וואלה, קיבלתי את התשובה שלך. הגיוני.

...
זו סתם השערה,
לדעתי דניאל לא מגלה הכל. הוא יודע יותר ממה שהוא מספר. יש לי תחושה שיש לו יכולת לקפוץ לאיזה זמן שהוא רוצה.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

manuy
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

keyser ו- tvholic
שכחתי את זה לגמרי שדזמונד הוא הקבוע של דניאל.

ליאור
העניין הוא שדזמונד (אם אני זוכר נכון) התחיל לקפוץ בזמן בעקבות סיבוב המפתח והשתחררות האנרגיה. איזו הצדקה יכולה להיות לזה שדניאל וריצ'ארד מסוגלים לעשות את זה?

הייתה סצינה קצרה בעונה... שלישית או רביעית... שדניאל יושב בבית ורואה בטלוויזיה את הדיווח על מציאת שברי המטוס (המושתל)באוקיינוס והוא נראה מבועת/מבולבל וזה קצת הזכיר לי את המצב הכללי שבו דזמונד היה בקפיצות שלו בפרק "הקבוע". יש לי תחושה שדניאל יחווה בעתיד את מה שעבר על דזמונד. סתם ניחוש נוסף לערימה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73415
שם מלא: ערן

שליחה

דבר אחד לא הבנתי. דניאל טוען בלהט שאי אפשר לשנות את העבר ולכן הדלת בצוהר לא תיפתח (הוא מסביר את זה לסויר שניבה לדפוק שוב ושוב). באותה פרק הוא בעצמו עושה בדיוק אותו הדבר שהוא אמר שאינו אפשרי. אז או שהוא משקר או שהוא לא יודע על מה הוא מדבר.

manuy
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

Huber
אני חושב שהוא פשוט שיקר לסוייר לגבי זה שהדלת לא תפתח אבל (אולי) לא לגבי זה שאי אפשר לשנות את העבר. הרי הוא המתין שכולם יעזבו את המקום ואז התחיל לדפוק בדלת וזה לא שהוא היה מופתע מזה שדזמונד פתח אותה. אני חושב שהשאלה האמיתית היא האם דזמונד היה בסוף יוצא החוצה מהאץ' ופוגש את סוייר וכולם אם סוייר היה ממשיך לדפוק (אני לא רואה למה לא בהתחשבות בזה שאית'ן פגש את לוק בסצינת התרסקות המטוס מלא הסמים) כמו שדז יצא בעקבות הדפיקות של דניאל. מכיוון שדז טען שהוא שומע דפיקות כבר 20 דקות אני חייב להניח שאילו סוייר היה ממשיך היינו רואים מפגש.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73415
שם מלא: ערן

שליחה

אז הנחתי נכון - הוא שיקר לו. מה שאומר שאפשר לשנות את העבר...

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

לא היה משהו בעונה השנייה עם הפלשבקים של דזמונד שמישהו דפק והוא יצא החוצה עם מסכת הגז?

חזור אל “סרטים וטלויזיה”