theAman כתב:dima_vy,
אל תתאכזב, תתגאה!!!
תתגאה בעובדה שאנחנו הומניים ולא כותשים את עזה בלי הבחנה, הרי תוך שעות ספורות יכולנו לעשות מעזה עיי חורבות, אבל, עוד לא איבדנו צלם אנוש.
...
הבעיה שאבדנו אזרחים תמימים במשך שנים ושתקנו, זאת הבעיה. אפילו אם מישהו יגיד שאנחנו לא אנושיים - יצעקו את זה במשך שבועיים, ולא יותר (כבר היו מקרים בעבר). אבל כאשר הרעש של שבועיים יעבור - הכל יהיה שקט ורגוע
...
הבעיה שהם צועקים לא רק ברחובות העולם
גם בפייסבוק ויוטיוב, אתה יודע כמה מחקתי עכשיו בפייסבוק??
אם הם צועקים וזועקים למה לא לעשות מעזה
מה שארה"ב עשתה מאפגניסטן??
אני בעד מכתש אחד גדול
ומי ששואל על גלעד שליט?? לצערי לא שמענו ממנו
שנה וחצי מה עוד שלאוייב אין לב ראיתם מה היה
עם החטופים שלנו בלבנון
StonedJunglist כתב:אני לא מתגאה בהומניות ובפחדנות, דוגמת אמריקה היא לא דוגמא טובה כל כך - את אמריקה העיראקים לא תקפו, להם להם חטפו אף חייל, במצב כמו שלנו הם כבר ממזמן היו מגיבים אחרת.. בא נאמר שאנחנו בין המדינות הרחמניות ביותר כיום,
ראו ערך רוסיה והמצב בגרוזיה, שם ההומניות לא באה בחשבון כמו פה.. ולא אני לא פשיסט או כל דבר דומה ואני מודע להשלכות הכלכליות והשונות אבל רחמנות במצב כמו שלנו לא צריכה לבוא בחשבון..
...
תודה על התמיכה שלך:-)
אני לא יודע איזה השלכות יהיו במקרה שלנו... עוד הצהרה של מועצת הביטחון באו"מ? עוד קריאה של צרפת להפסיק אש? נראה לכם שצרפתיים יפסיקו למכור לנו מכוניות? וקוראינים יפסיקו לספק לנו טלויזיות? אז יהיה רעש באו"מ שבועיים, וכעבור חודשיים כבר אף אחד לא יזכור מה היה כאן. כמה אנשים זוכרים היום את הבניין שפוצץ בכפר בלבנון? ומה? איזה בדיוק השלכות היו?
dima_vy כתב:כן... חלקם בכיף היו בורחים לקרובים בירדן ומדינות שכנות, רק לא נותנים להם, אחרים באמת אין לאן לברוח חוץ מגדה. לגבי דוגמא של ארה"ב, היא לא הכי טובה. ראה לדוגמא את רעש שהיה היה בין רוסיה לגרוזיה לא מזמן. במשך שבועים כולם צעקו שרוסיה היא מדינה אכזרית, מועצת ביטכון וכד', אבל שורה תחתונה עכשיו יש שקט וכולם מרוצים. (אני לא נכנס לסוגיה מי היה צודק שם ומי לא, אלא רק דוגמא של צבא חזק מול צבא חלש)
...
דוגמא מצוינת.
אני מעדיף לחיות במדינה כמו ישראל או ארה"ב ולא במדינה כמו רוסיה.
לההתנהגות של מדינה כלפי אוכלוסיות זרות, כולל אויביה, יש קשר חזק מאוד להתנהגות שלה כלפי אזרחיה שלה.
...
כן, רק קצת מפריעה לי עובדה שכבר 8 שנים נופלים טילים במדינה שלום שלנו, עוד נופלים במהלך "הרגיעה". הייתי רוצה לראות את תגובת ארה"ב עם היה קורה בה משהו דומה. ברוסיה זה קרה, לכן הבאתי את הדוגמא.
מצד שני גם בארה"ב קרה, ואז מחלק מן הערים באפגניסטן לא נשאר כלום, ולא זכור לי שמישהו עשה שם התקפות עם פינצטה
...
גם לי מפריע, אבל מה לעשות, החיים לגמרי לא פשוטים.
אני לא מצליח להבין איך ארה"ב מהווה פה דוגמה למה שאתה רוצה להגיד.
ארה"ב נכשלה (בינתיים) באפגניסטן, נכשלה בעיראק ונכשלה בזמנו בוייטנאם, למרות עוצמתה האדירה ולמרות שלפחות בויאטנאם האמריקאים ביצעו זוועות לא קטנות.
נערך לאחרונה על ידי moco ב 30/12/2008 0:17, נערך פעם 1 בסך הכל.
StonedJunglist כתב:אני לא מתגאה בהומניות ובפחדנות, דוגמת אמריקה היא לא דוגמא טובה כל כך - את אמריקה העיראקים לא תקפו, להם להם חטפו אף חייל, במצב כמו שלנו הם כבר ממזמן היו מגיבים אחרת.. בא נאמר שאנחנו בין המדינות הרחמניות ביותר כיום,
ראו ערך רוסיה והמצב בגרוזיה, שם ההומניות לא באה בחשבון כמו פה.. ולא אני לא פשיסט או כל דבר דומה ואני מודע להשלכות הכלכליות והשונות אבל רחמנות במצב כמו שלנו לא צריכה לבוא בחשבון..
...
תתאפס קצת על העובדות קודם.
טרוריסטים שבסיסם באפגניסטן תקפו את ארה"ב במידה שלא התקרבנו אליה פה.
חטפו להם בעיראק יותר מחייל אחד. לאחד מהם ערפו את הראש, הסריטו בוידיאו והפיצו באינטרנט. כל זה רק לפני כמה שנים.
נערך לאחרונה על ידי moco ב 30/12/2008 0:16, נערך פעם 1 בסך הכל.
moco כתב:
גם לי מפריע, אבל מה לעשות, החיים לגמרי לא פשוטים.
אני לא מצליח להבין איך ארה"ב מהווה פה דוגמה למה שאתה רוצה להגיד.
ארה"ב נכשלה (בינתיים) באפגניסטן, נכשלה בעיראק ונכשלה בזמנו בוייטנאם, למרות עוצמתה האדירה ולמרות שלפחות בויאטמאם האמריקאים ביצעו זוועות לא קטנות.
...
כן, כנראה דוגמא של ארה"ב לא הייתה ממש מתאימה, אז נשאר עם הדוגמא של רוסיה וגרוזיה
...
תתאפס קצת על העובדות קודם.
טרוריסטים שבסיסם באפגניסטן תקפו את ארה"ב במידה שלא התקרבנו אליה פה.
חטפו להם בעיראק יותר מחייל אחד. לאחד מהם ערפו את הראש, הסריטו בוידיאו והפיצו באינטרנט. כל זה רק לפני כמה שנים.
...
אין מה להשאר עם הדוגמא של רוסיה או ארה"ב או U NAME IT, המצב שלנו יותר קשה מכל מצב אחר שידוע לי בתקופה האחרונה מכל מדינה מתוקנת מערבית אחרת.. ככה שאין פה על מה להתווכח גם אם אני טועה בעובדות הקטנות.. שיהיה לכולנו לילה טוב ומקווים הצלחה לצה"ל.
נערך לאחרונה על ידי StonedJunglist ב 30/12/2008 0:24, נערך פעם 1 בסך הכל.
בוא נניח דוגמא כזאת:
יש בניין בעזה, בבניין משרד של בכיר חמאס. במרתף של אותו בניין מעבדת חומרי נפץ ומחסן טילים. בניין בן 8 קומות ובו גרות 20 משפחות. אני לא חושב שהדוגמא הזאת יוצאת מן הכלל בעזה.
והנה השאלה: מה נעשה? נפציץ את הבניין וניתן למות לאזרחים?
או שנשמור את בניין ונחכה עד שהטילים שיש במחסן יגיעו אלינו?
dima_vy כתב:בוא נניח דוגמא כזאת:
יש בניין בעזה, בבניין משרד של בכיר חמאס. במרתף של אותו בניין מעבדת חומרי נפץ ומחסן טילים. בניין בן 8 קומות ובו גרות 20 משפחות. אני לא חושב שהדוגמא הזאת יוצאת מן הכלל בעזה.
...
נעשה מה שכל מדינה מתוקנת היתה עושה:
נפזר כרוזים בכל הסביבה שתוך רבע שעה או כל זמן סביר אחר אנחנו הולכים להפציץ את הבנין והתושבים חייבים להתפנות הכי מהר שאפשר. לאחר הזמן שנקבע בכרוזים פשוט מוציצים את הבנין. יעני "אמת בפרסום" יחד עם שמירה על הומניות בסיסית.
כל הענין הוא שלא ניתן לפנות מחסן שלם של טילים ברבע שעה.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
...
נפזר כרוזים בכל הסביבה שתוך רבע שעה או כל זמן סביר אחר אנחנו הולכים להפציץ את הבנין והתושבים חייבים להתפנות הכי מהר שאפשר. לאחר הזמן שנקבע בכרוזים פשוט מוציצים את הבנין. יעני "אמת בפרסום" יחד עם שמירה על הומניות בסיסית.
...
מסכים ב-100%, למרות שכעבור שעה יכריזו עלינו כמדינה שרוצחת אנשים תמימים וללא קשר האם נהרג שם מישהו באמת או לא
...
...
זה מה שעשו אתמול (וגם לפני), זיהו מחסן של גראדים, הודיעו לבני הבית בטלפון שיש להם 2 דקות להימלט, אחרי כמה דקות פוצצו את הבית ואת המשאיות שעליהן התחילו להעמיס את הטילים.
במצב כזה אנחנו משיגים את המטרה תוך כדי שמירה על הומניות בסיסית.
אני מסכים שאם אנחנו רואים חוליה שמשגרת או שמתכוננת לשיגור בתוך שטח מאוכלס ואין זמן להזהיר את האזרחים, אנחנו צריכים קודם לנטרל את החוליה ולא משנה מה יהיו ההשלכות, קודם אנחנו ואח"כ הם...
במצב של היום אין מקום לרחמנות.
הבוקר קראתי בעיתון מה קורה בלונדון וביוון.
כל העיתונות היוונית ללא יוצא מן הכלל הכריזה שישראל היא נאצית ומבצעת שואה בעזה.
ולמרבה האירוניה זה מה שגרם להם לסטות מהמהומות שהיו שם בזמן האחרון עקב מותו של צעיר בידי המשטרה.
צריך לתת לכל האירופאים הצבועים האלה לנבוח עד מחר................הם אנטרסנטים מובקים, לא מתאים להם להצית אוכלוסיה של עשרות מליונים של מוסלמים שיהפכו להם את האזור השקט שלהם.
תאמינו לי שבתוך תוכם הם יודעים שיש בקרבם סרטן פשוט הם לא יודעים איך ל"רפא" אותו עדיין אז הם עושים הכל לא לעורר אותו.
גם ככה אנחנו ה"צד הרע" בסיפור הזה, אז צריך למנף את המומנטום ופשוט להנחית עליהם מכה שהם לא יתאוששו ממנה עוד שנים רבות.
שלא תבינו לא נכון, אני נגד הרג של חפים מפשע...........אבל במציאות שנוצרה האחריות להרג של אנשים אלה היא על חמאס........אפילו זה מחוקק באמנת ז'נבה.
עם כל הצער שבדבר, צריך להמשיך בשיא הכוח ובאמת ליצור מציאות חדשה ולא רק לזרוק את זה כסיסמה.
כל יציאה מהמבצע ללא השגת המטרה הזאת תהייה כשלון.
ואני מדבר למרות שאני בטווח האש.
ובאמת ליצור מציאות חדשה ולא רק לזרוק את זה כסיסמה.
...
המציאות היא לא חדשה.
משנות ה 20 אנחנו נלחמים פה בערבים. (וקודם בפלישטים וברומאים ובחיטים והשד יודע מי עוד נלחם בנו פה).
אתה לא מחדש להם כלום כשאתה מפציץ אותם.
זה לא שעכשיו הם יגידו, אוקיי, לא נתעסק עם ישראל כי יש לה מטוסים, אמאל'ה.
להיפך, זה רק יגביר את השנאה אלינו בכל העולם ויבטיח עוד 3 דורות של שנאה עמוקה ומושרשת בגנים שלהם.
אבל אין לנו כל ברירה אחרת בסיטואציה המתוסבכת הזו.
ובאמת ליצור מציאות חדשה ולא רק לזרוק את זה כסיסמה.
...
המציאות היא לא חדשה.
משנות ה 20 אנחנו נלחמים פה בערבים. (וקודם בפלישטים וברומאים ובחיטים והשד יודע מי עוד נלחם בנו פה).
אתה לא מחדש להם כלום כשאתה מפציץ אותם.
זה לא שעכשיו הם יגידו, אוקיי, לא נתעסק עם ישראל כי יש לה מטוסים, אמאל'ה.
להיפך, זה רק יגביר את השנאה אלינו בכל העולם ויבטיח עוד 3 דורות של שנאה עמוקה ומושרשת בגנים שלהם.
אבל אין לנו כל ברירה אחרת בסיטואציה המתוסבכת הזו.
...
בלי שום קשר להפצצות מחנכים שם לשינאה את היהודים.
רק שזה ישתנה אז באמת יהיה סיכוי לשלום.
אמרה זאת גולדה לפני עשרות שנים:
"היום בו יהיה שלום הוא ביום שהערבים יאהבו יותר את ילדיהם יותר משהם שונאים אותנו"