הגיע זמן לקנות מחשב חדש

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1679
שם מלא: טלוש
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #61 

zaviv כתב:
TheCoolest כתב:אם אתה לא הולך לשחק או לעשות קידודים מחדש של הסרטים לדעתי אפשר בקלות להסתפק ב E8500 או Q9400.

בעיקר שלצ'יפסט הזה אמורה להיות תמיכה בהאצת חומרה של תוכן HD אם אני לא טועה.
הצ'יפסט בטוח מתאים לכל המעבדים שהזכרת.
...
זה הלוח אם :
http://www.intel.com/products/desktop/m ... erview.htm
אתה סגור שיש לו תמיכה בהאצת חומרה של תוכן HD?
...
לוח האם תומך בהאצת חומרה בשימוש נגנים תומכים צ'יפסט זה.

zaviv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1566
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #62 

טלוש כתב:zaviv:
אתה צריך לראות איפה אתה הולך להשתמש יותר בתכני HD אשר שם הדרישה הגבוהה ביותר לחומרה חזקה, במחשב או בנגן BR.
במידה ובמחשב יש לך מספר אפשרויות:

1. חומרה חזקה המבטיחה לך תמיכה לעתיד.
2. חומרה חלשה יותר שנותנת לך את התמיכה המספקת להיום ובכסף שחסכת תוכל לשדרג למשהו טוב יותר בעתיד.

פירוט:
1. מתחלק ל-2 גורמים כאשר הטכנולוגיה מתבססת על פיענוח התוכנה (בעזרת מעבד)
א. לוח אם משולב - לוח אם וכרטיס מסך ברכיב אחד. לוחות מומלצים: ASUS ‏- ‏P5Q-EM וגם GIGABYTE ‏E7AUM-DS2H. מתאימים למארז MINI.
ב. לוח אם לא משולב - לוח אם וכרטיס מסך לא ברכיב אחד. לוח מומלץ: GIGABYTE P43-DS3L עם כרטיס מסך SAPPHIRE 4550 פאסיבי. מתאים למארז FULL ATX.

אופציה ב' חזקה יותר.
המעבד המומלץ הוא כמובן Q9550 במידה והתקציב מאפשר, במידה ולא, ה-E8500 יספיק גם כן, לרוב הגדול של התכנים.

2. לוח אם משולב GIGABYTE ‏E7AUM-DS2H ומעבד E7400/7500 (אפילו E5200 יספיק) והגדרת הניגון בשיטת פיענוח בחומרה.
גם כאן ניתן לפצל את הלוח אם ל-2 רכיבים, למשל עם לוח מתאים וכרטיס מסך 4550 וכך לקבל יציבות נוספת במערכת.

שתי השיטות עובדות, כעט נשאר רק לבחור.
...
תודה על התשובה,
אז בוודאות אני הולך להשתמש בהרבה מאד בקבצי HD פחות לצפייה במחשב כי לצורך צפייה יש לי TVIX6500
הכונן בלו ריי ישמש בעיקר לריפים של בלו ריי ולכן אני חושב שכדאי ללכת על ה- Q9550 שהוא מעבד חזק יותר מ- E8500 ו- Q9400 האם אני צריך זכרון DDR3 לצורך כך או שמספיק למעבד כזה DDR2 800MHZ ולוח אם של אינטל שציינתי מקודם http://www.intel.com/products/desktop/m ... erview.htm זה חייב להיות לוח אם של אינטל כיוון שיש לי אילוצי קנייה (דרך חברה אחריות וכו')
שאלה נוספת ללוח אם הנל יש כרטיס מסך און בורד האם בשלב ראשוני אני יכול לוותר על כרטיס המסך ולהוסיף אותו מאוחר יותר(אני מזכיר לך אני לא גיימר)?
ושאלה אחרונה האם מארז ATX- MIDI TOWER מתאים או שאני צריך ללכת על מארז אחר?

תודה,

אביב

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #63 

במידה והמחשב הולך לשמש לצפייה בתכני HD בלבד (סרטים רגילים כלולים) אתה לא צריך לקחת מעבד חזק בייחוד אם המחשב לא ישומש כמחשב משחקים.
ניתן לקחת שימוש היום בקלות בפיצ'ר של האצת חומרה ובכך להשתמש במחשב חלש לצורכי פענוח סרטים כבדים.

ההמלצה שלך אליך במידה ואתה הולך לצפות בסרטים בלבד היא לא להגזים בדרישות המעבד, בייחוד שאתה מכוסה מכל הכיוונים האחרים (סטרימר+BR). במידה ואתה רוצה להיות מכוסה לעתיד, זה לא יעזור לך. נכון להיות ישנם מאמצים להכניס את טכנולוגיית ה-100HZ למחשב, מה שידרוש מעבד מאוד חזק (הכי חזק מסדרת i7, אשר גם הוא רק אחרי OC מבצע את המטרה), לכן אין טעם לקפוץ קדימה, זה לא משחקים.

במידה ותיקח מעבד חלש, אפילו E5200/E5300 ותפעיל האצת חומרה, אין סיבה שהסרט המנוגן לא יתנגן חלק, גם עם הלוח אם שאתה חייב לקחת.
כך המחשב יעבוד שקט יותר, עקב עומס מופחת מהספק, וגם יפלוט פחות חום.

הלוח אם שלך הוא במידת MINI ATX, לכן תוכל לחפש מארזים תואמים אשר תומכים גודל זה. כל מארזי ה-ATX הסטנדרטיים תומכים גודל זה.

המארזים המומלצים כיום הם: (לפי סדר העדיפות ולאו דווקא בהתחשבות מחירים כגטרם משפיע)
1. ANTEC Fusion Remote Max Black No Psu - אשר לו ניתן להתאים ספק של CORSAIR לחבילה מולשמת עם קירור מאסיבי של SCYTHE NINJA 2

2. ANTEC 2480 המגיע היום בצבעים כסף ושחור עם ספק מובנה. ניתן להתאים לו קירור של SCYTHE MINI NINJA.
3. SILVERSTONE LC17 עם ספק לבחירתך, רצוי CORSAIR כמובן וקירור כמו בסעיף 2.

המארזים שהמלצתי לך הם מארזים ל-HTPC אשר יכולים להשתלב טוב בכל עיצוב בחדר.
במידה ואתה צריך מארז TOWER, מארז מומלץ במחיר שפוי המגיע עם מארז איכותי וספק טוב הוא ANTEC 6580, הוא קצת גדול, לכן מומלץ לבדוק את גבולות ה"מיקום" לפני קנייתו. אז המארז יכול לבוא עם קירור כמו בסעיף 1.

מקווה שעזרתי.

maor199 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
שם מלא: maor199
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #64 

טלוש אתה יכול לפרט קצת על האצת חומרה?

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #65 

האצת חומרה זו שיטה לקידוד תכנים בעזרת חומרה ספציפית.
השיטה מושתתת על DIRECTX של מיקרוסופט ומעבירה את התכנים שצריכים לעבור "RENDERING" לכרטיס המסך במקום למעבד.
כיום ישנם שבבים ייחודיים שהתפקיד שלהם הוא לבצע פיענוח של תכנים ספציפיים. שבבים אלו נמצאים בתוך הכרטיס מסך ומתפקדים בסגנון כמו של מפענחי DOLBY/DTS ברסיברים כפי שאנחנו מכירים.

העתיד של שבבי האצת החומרה הולך לכיוון של FRAME CREATION. כלומר, הכפלת מספר הפריימים בסרט על מנת ליצור תמונה חלקה יותר, תהליך זהה למה שעושים מסכי ה-100HZ למיניהם. נכון להיום יש רק זוג מעבדים שרק אחרי OC יכולים לבצע את הפעולה הדרושה. לכן עובדים על צ'יפ אשר יוכל לקחת על עצמו את הפעולה המדוברת אך הדבר עוד "רחוק".

zaviv
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #66 

טל, תודה

יש לי שאלה נוספת אם אני לוקח את ה- Q9550 האם לא יווצר לי צוואר בקבוק עם אני הולך על זיכרונות מסוג DDR2 800MHZ ולוח אם G45

או שעדיף להישאר אם Q9400 עם הזיכרונות והלוח שציינתי

תודה,

אביב

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #67 

תראה, כמה שיותר, יותר טוב. השאלה אם יהיה לזה שימוש ואם הלוח תומך.
הזכרונות יכולים ליצור צוואר בקבוק במידה והולכים על ה-Q9550 עם הלוח הזה.

במידה ואתה בטוח שאתה לא יכול להחליף את הלוח:
1. זכרונות - GSKILL DDR2 800 GBPI
2. מעבד - Q9550, בגלל שהפרש לא כזה גדול
3. קירור - SCYTHE NINJA 2 למארז בגודל מלא / SCYTHE MINI NINJA למארז בגודל MINI

במידה ואתה מוסיף כרטיס מסך בסגנון 4890 לחבילה, אתה מקבל מחשב גיימינג לכל דבר. הצוואר בקבוק היחידי שיכול להווצר הוא בלוח האם/בזכרונות (פחות).

קח בחשבון שעל מנת להריץ HD עם הלוח הזה לא צריך מעבד חזק. גם E5200/E5300/E7400 יספיק בהחלט ברוב המקרים ויספיק תמיד אם תפעיל האצת חומרה (לא מסובך). בהפרש אני ממליץ להביא את המחשב לאיש מקצוע מתחום ה-HTPC שירכיב לך את המחשב כמו שאמורים להרכיב HTPC (או מחשב שרוצים שיעבוד בשקט).

zaviv
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #68 

טלוש כתב:תראה, כמה שיותר, יותר טוב. השאלה אם יהיה לזה שימוש ואם הלוח תומך.
הזכרונות יכולים ליצור צוואר בקבוק במידה והולכים על ה-Q9550 עם הלוח הזה.

במידה ואתה בטוח שאתה לא יכול להחליף את הלוח:
1. זכרונות - GSKILL DDR2 800 GBPI
2. מעבד - Q9550, בגלל שהפרש לא כזה גדול
3. קירור - SCYTHE NINJA 2 למארז בגודל מלא / SCYTHE MINI NINJA למארז בגודל MINI

במידה ואתה מוסיף כרטיס מסך בסגנון 4890 לחבילה, אתה מקבל מחשב גיימינג לכל דבר. הצוואר בקבוק היחידי שיכול להווצר הוא בלוח האם/בזכרונות (פחות).

קח בחשבון שעל מנת להריץ HD עם הלוח הזה לא צריך מעבד חזק. גם E5200/E5300/E7400 יספיק בהחלט ברוב המקרים ויספיק תמיד אם תפעיל האצת חומרה (לא מסובך). בהפרש אני ממליץ להביא את המחשב לאיש מקצוע מתחום ה-HTPC שירכיב לך את המחשב כמו שאמורים להרכיב HTPC (או מחשב שרוצים שיעבוד בשקט).
...
אני מחוייב לאינטל לצערי או שלא לצערי אבל יכול לקחת את הלוח אם P45 אבל אז אני מחוייב לעלות ל-DDR3

http://www.intel.com/products/desktop/m ... erview.htm

תגיד מבחינת כרטיס מסך הציאו לי מהחברה את GEFORCE 9500GT 512MB PCI EXPRESS+DVI
הלוח של ה- G45 יש לו כרטיס מסך און בורד וגם יציאת HDMI ל- P45 אין כרטיס מסך מובנה כך שאני חייב לקנות כרטיס מסך, אני דווקא חשבתי שאם אני הולך על ה- G45 אני לא אקנה כרטיס מסך לעת עתה אני בכל מיקרה לא גיימר ואני אוסיף אותו בהמשך משהו יותר טוב ממה שהציעו לי יש לך כרטיסי מסך טובים יותר שאתה יכול להמליץ לי אל תשכח שאני לא גיימר ומסך אני אשדרג לקראת סוף שנה משהו כמו 22' אולי של סמסונג אך עדין אני רוצה לראות בצורה סבירה ולא בכמויות את מה שאני מוריד על המסך הקיים

תודה,

אביב

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #69 

טוב, אני עדיין חושב שאתה קופץ רחוק מאוד. אני פשוט לא מבין כל כך למה..

בכל מקרה P45 אלו לוחות טובים אשר מיועדים ל-OC (כמובן הלוחות של אינטל עושים את זה פחות טוב מהמתחרים). כרטיס מסך מומלץ.... קצת קשה לענות על זה אבל יש כמה אפשרויות, אני ממליץ לך לקחת פאסיבי שהמחשב יעבוד בצורה שקטה:

1. http://www1.sapphiretech.com/us/product ... =285&grp=3 - מחיר: 235 שקלים

2. http://www.zotac.com/index.php?option=c ... Itemid=323 - מחיר 320 שקלים

הכרטיסים לא מיועדים למשחקים ולא כוללים מאוורר.

the_lighting
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 425
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #70 

טלוש כתב:האצת חומרה זו שיטה לקידוד תכנים בעזרת חומרה ספציפית.
השיטה מושתתת על DIRECTX של מיקרוסופט ומעבירה את התכנים שצריכים לעבור "RENDERING" לכרטיס המסך במקום למעבד.
כיום ישנם שבבים ייחודיים שהתפקיד שלהם הוא לבצע פיענוח של תכנים ספציפיים. שבבים אלו נמצאים בתוך הכרטיס מסך ומתפקדים בסגנון כמו של מפענחי DOLBY/DTS ברסיברים כפי שאנחנו מכירים.

העתיד של שבבי האצת החומרה הולך לכיוון של FRAME CREATION. כלומר, הכפלת מספר הפריימים בסרט על מנת ליצור תמונה חלקה יותר, תהליך זהה למה שעושים מסכי ה-100HZ למיניהם. נכון להיום יש רק זוג מעבדים שרק אחרי OC יכולים לבצע את הפעולה הדרושה. לכן עובדים על צ'יפ אשר יוכל לקחת על עצמו את הפעולה המדוברת אך הדבר עוד "רחוק".
...
שאלה: בהנחה שאני אקנה מחשב מבוסס על הלוח אם והמעבד הללו:
‏Intel Core 2 Duo E7400
Asus P5N7A-VM
תהיה האצת חומרה? זה משהו קבוע או שצריך לשנות את זה כדי שזה יהיה על האצת חומרה?
כרגע יש לי מחשב שבו אני רוא חלק עם VMC +halli+ffdshow, אני לא יודע אם יש לי האצת חומרה. יש לי לוח אם gigabyte p35ds3p
ו 8800gts 320MB!
מה שאני רוצה לקנות זה לאחי!

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #71 

מה שיש לך זה אחלה מחשב, העניין הוא שרק החל מ-8800GT יש האצת חומרה, הכרטיס שלך מעט חזק יותר אך לא כולל את הצ'יפ המתאים. כלומר, כל הלחץ יושב אצלך במעבד.

המחשב כפי שהצעת מתאים לעבודה גם בלי האצת חומרה וגם עם. לא צריכה להיות סיבה שתכני HD לא ירוצו חלק עם המעבד הזה אבל ניתן גם להפעיל האצת חומרה ולהוריד את העומס מהמעבד. את ההאצת חומרה מקבלים ע"י הפעלת פיצ'ר ספציפי בתוכנות התומכות בעניין - לא מסובך.

the_lighting
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #72 

טלוש כתב:מה שיש לך זה אחלה מחשב, העניין הוא שרק החל מ-8800GT יש האצת חומרה, הכרטיס שלך מעט חזק יותר אך לא כולל את הצ'יפ המתאים. כלומר, כל הלחץ יושב אצלך במעבד.

המחשב כפי שהצעת מתאים לעבודה גם בלי האצת חומרה וגם עם. לא צריכה להיות סיבה שתכני HD לא ירוצו חלק עם המעבד הזה אבל ניתן גם להפעיל האצת חומרה ולהוריד את העומס מהמעבד. את ההאצת חומרה מקבלים ע"י הפעלת פיצ'ר ספציפי בתוכנות התומכות בעניין - לא מסובך.
...
את המחשב אני קונה לאחי. תוכל להסביר איך עושים האצת חומרה בVMC כי אני שוקל לרדת טיפה במעבד ל5200

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #73 

ב-VMC ניתן לעשות האצת חומרה ללא כתוביות בלבד.

במדיה פורטל או עם נגנים שונים, אשר המומלץ מביניהם הוא MPC-HC, ניתן לעשות האצת חומרה.

the_lighting
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #74 

טלוש כתב:ב-VMC ניתן לעשות האצת חומרה ללא כתוביות בלבד.

במדיה פורטל או עם נגנים שונים, אשר המומלץ מביניהם הוא MPC-HC, ניתן לעשות האצת חומרה.
...
חשבתי שזה נעשה דרך NVIDIA PhysX וללא תלות בנגן כזה או אחר.

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #75 

לא כל כך נכון, לאו דווקא יש קשר בין הדברים.
ניתן להגיע לניצול טוב יותר של המעבד ע"י שימוש ב-COREAVC אבל זה עדיין לא האצת חומרה פרופר.

PHYSX מיועד בעיקר למשחקים אשר דורשים חישוב של TRAJECTORIES עבור עצמים במרחב המשחק.

maor199 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
שם מלא: maor199
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #76 

טלוש
אם היתי מנהל באתר היתי מקדם אותך למנהל
כל הכבוד על הזמן שאתה משקיע לענות על כל השאלות!

the_lighting
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #77 

טלוש כתב:לא כל כך נכון, לאו דווקא יש קשר בין הדברים.
ניתן להגיע לניצול טוב יותר של המעבד ע"י שימוש ב-COREAVC אבל זה עדיין לא האצת חומרה פרופר.

PHYSX מיועד בעיקר למשחקים אשר דורשים חישוב של TRAJECTORIES עבור עצמים במרחב המשחק.
...
הבנתי.....אז האצת חומרה לא תהיה שימושית לאחי מכיון שהוא משתמש רק בVMC. אז אני אצטרך בכל זאת לשים 7400 במפרט, והלוח אם לא כזה שימושי. יש לך הצעה ללוח אם זול יותר עם כ.מסך מובנה, שמוציא LPCM דרך HDMI?

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #78 

לוח האם המומלץ ביותר כיום, למרות היותו יקר מהמתחרים, הוא:
E7AUM-DS2H s775, 1333Mhz, DDRII 800, PCI-E, GF9400, HDMI של חברת GIGABYTE. ניתן לעשות איתו האצת חומרה במידת הצורך ותומך בכל הפיצ'רים הדרושים כיום למערכת HTPC.

the_lighting
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #79 

טלוש כתב:לוח האם המומלץ ביותר כיום, למרות היותו יקר מהמתחרים, הוא:
E7AUM-DS2H s775, 1333Mhz, DDRII 800, PCI-E, GF9400, HDMI של חברת GIGABYTE. ניתן לעשות איתו האצת חומרה במידת הצורך ותומך בכל הפיצ'רים הדרושים כיום למערכת HTPC.
...
הוא יותר יקר מהASUS שדיברתי עליו קודם. אני מעדיף משהו יותר זול עם HDMI שמעביר סאונד, למעבד 7400

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #80 

אם אתה מעדיף משהו יציב, לך על הלוח שהצאתי לך.

אחרת, ההמלצה שלי אליך, הוא ללכת על חבילה נפרדת של כרטיס מסך ולוח אם. לא יודע אם זה יצא לך יותר זול.
למשל לוח אם G41 או במידת האפשר P43 עם כרטיס מסך פאסיבי 9500 של NVIDIA או 4550 של ATI.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”