חנות פיוז בגבעתיים.

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #61 

dudib כתב:יפה לך שקנית בחו"ל במחיר מוזל ,
רק שזה לא רלוונטי בכלל שזה עולה 1100 פאונד ו 6000 ש"ח בהונג קונג למחיר שהם אמרו לך וגם לא רלוונטי לשער הדולר .
אתה לא באמת מצפה שמחירי מוצרים ישתנו כל יום לפי מחיר הדולר .
...
לא, קניתי בארץ!
אתה יודע כמה זה שוקל?
שלושה מגברים ושני מייצבי המתח הם דברים יחידים שניקנו בארץ, ועלו לי הרבה פחות אם הייתי מייבא לבד.
ועל פרסאונד יש 10 שנות אחריות בארץ, שזה גם שיקול.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #62 

oferlaor כתב:danlior,

כלומר 5% זה בסדר ו-20% לא?

מה עם 10%, כלומר, איפה תשים את הגבול... כמו שאמרו "כולן XXX אבל השאלה באיזה מחיר..."

לאחרונה קניתי רמקולים למחשב בכלום כסף. סכום שבאמת לא מזיז לי מילימטר בכדי לשמוע "בינג" כשאני לוחץ במקום לא נכון במסך... מדובר בחנות מחשבים הקבועה שלי שבה אני קונה הכל ואפילו התווכחתי איתו והוריד לי את המחיר ב-5%.

אחרי שקניתי הלכתי לחנות אחרת לרכוש משהו אחר וראיתי את אותם רמקולים בדיוק במחיר של פחות מ-50% מהמחיר ששילמתי.

דבר ראשון נורא התרגזתי. אח"כ חשבתי על זה. זה כמה שקלים לפה ולשם. זה המחייה של אנשים. לך תדע אם המחיר שהוא קיבל זה אותו מחיר של השני או שהוא החליט לשחוט את המחיר. יתכן שאני לא לקוח קרוב אליו כמו שחשבתי.

בכל אופן, שטויות, זה דברים קטנים בחיים. יש כאלה שלקרוע לגזרים את המוכר זה מקובל עבורו. יש כאלה שעבורם אולי המוכר מוכן לא רק שלא להרוויח או אולי אפילו להפסיד עבורם...
...
עופר, נהדר! עשית לי את העבודה. קח את הסיפור שלך ורק החלף בו את רמקולי המחשב ברמקולי היי-אנד במחיר 20K. האם גם אז היית רק קצת מתרגז בהתחלה ואז היית אומר "לא נורא, זה מחייה של אנשים" או האם היו עולים לך מחשבות אחרות לגמרי, חלקן בערבית מדוברת?

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #63 

danlior כתב:

כלומר 5% זה בסדר ו-20% לא?

מה עם 10%, כלומר, איפה תשים את הגבול... כמו שאמרו "כולן XXX אבל השאלה באיזה מחיר..."

לאחרונה קניתי רמקולים למחשב בכלום כסף. סכום שבאמת לא מזיז לי מילימטר בכדי לשמוע "בינג" כשאני לוחץ במקום לא נכון במסך... מדובר בחנות מחשבים הקבועה שלי שבה אני קונה הכל ואפילו התווכחתי איתו והוריד לי את המחיר ב-5%.

אחרי שקניתי הלכתי לחנות אחרת לרכוש משהו אחר וראיתי את אותם רמקולים בדיוק במחיר של פחות מ-50% מהמחיר ששילמתי.

דבר ראשון נורא התרגזתי. אח"כ חשבתי על זה. זה כמה שקלים לפה ולשם. זה המחייה של אנשים. לך תדע אם המחיר שהוא קיבל זה אותו מחיר של השני או שהוא החליט לשחוט את המחיר. יתכן שאני לא לקוח קרוב אליו כמו שחשבתי.

בכל אופן, שטויות, זה דברים קטנים בחיים. יש כאלה שלקרוע לגזרים את המוכר זה מקובל עבורו. יש כאלה שעבורם אולי המוכר מוכן לא רק שלא להרוויח או אולי אפילו להפסיד עבורם...
...
עופר, נהדר! עשית לי את העבודה. קח את הסיפור שלך ורק החלף בו את רמקולי המחשב ברמקולי היי-אנד במחיר 20K. האם גם אז היית רק קצת מתרגז בהתחלה ואז היית אומר "לא נורא, זה מחייה של אנשים" או האם היו עולים לך מחשבות אחרות לגמרי, חלקן בערבית מדוברת?
...
בשביל זה אנחנו פה,
כדי לשתף אינפורמציה, לא?

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #64 

אז מה היה לנו?
פיוז – לאחדים נתנו שירות של חמאה נוטפת שמן זית מזוכך – לאחרים הקפיצו את הפיוז עם גועל נפש של שירות.
לאחדים נתנו אחלה מחיר שבעולם – לאחרים תקעו באבי אביהם, כולל להכניס את האלמנט בריבוע.
אז מה היה לנו?
הבנת את זה, מר ברוך?
שמן נחשים מכרו לך, מר ברוך?

.
בברכה,
יהושע גומא

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #65 

מייקל, לא מבין מה התגובה שלך רלוונטית למה שכתבתי. (הרי ציטטת אותי)

יהושע, אתה בכלל איבדת אותי
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #66 

danlior כתב:מייקל, לא מבין מה התגובה שלך רלוונטית למה שכתבתי. (הרי ציטטת אותי)

יהושע, אתה בכלל איבדת אותי
...
התכוונתי כי צריך להגיד אחד לשני כמה מוצרים עולים באמת.
אותו חבר ותיק אחד מהפורום ששלח אותי לפיוז אמר לי כ-MF עולה 14 או 15K (לא זוכר) ובעצמו קנה ב-9K
זה ממש היה לא יפה
(n)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #67 

danlior,

דין 100 ש"ח כדין 1000 ש"ח כדין 10000 ש"ח.

התשובה היא כן. אם אני לא יודע להתמחק ולהוריד מחירים במדינה שבה זה מקובל אז ככה זה.

בתאילנד בהתחלה קניתי דברים ביוקר עד שתפסתי את השיטה... לא כעסתי על זה שיש לי שני שעונים - אחד מדהים שנראה מיליון דולר ושני גרוע, ושניהם עלו לי אותו דבר...

ככה זה בחיים, מדובר בביזנס וכמו שאני רואה את זה, מעבר להתרעמות שלך על האופי של הצרכן הישראלי, אני לא רואה כל בעיה בטקטיקה הזו. אם יש לך בעיה עם שיטת התמחור הכללית בישראל, אז לא הבנתי את הקשר לחנות הספציפית.

כמו שיש שרשור על מדיניות אי פרסום מחירים באתרים בארץ, זה בדיוק אותו דבר כמו מה שקורה בחנויות הפיזיות.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #68 

דין 100 ש"ח כדין 1000 ש"ח כדין 10000 ש"ח.
.
...
בלי קשר לשאר הדברים, אני מאוד מקווה שאינך מנהל ככה את חייך :-)
משה

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

שליחה #69 

לדעתי יש כאן כמה אנשים שמשחקים אותה נאורים מדי, אף אחד לא אוהב לדעת שדפקו אותו, ולא משנה אם זה 100 או 10000 ש"ח.

אם חנות זו או אחרת גורמת לך להרגיש כאילו אתה בקאווסן בתאילנד ואתה צריך לדעת את תורת ההתמקחות ולהגיע חד אחרי שביררת בפורומים ומחברים ההרגשה היא לא מקצועית.

אם כמו שצייינו כאן הבדל המחירים היה יחסית זניח וניתן היה לקבל מחירים טובים יותר בקניה גדולה או התחייבות זו או אחרת על קניה עתידית אני רואה את ההגיון, אבל לא כאשר בעל החנות סורק את הלקוח שנכנס בדלת ומחליט עבורו את המחירים לפני רמת הידע ורמת ההתמקחות שלו.

לא מכיר את פיוז אלא רק מקריאה כאן בפורום, אבל אם יש כמה אנשים שסולדים מהם כל כך הם פיספסו את הנק' של מחירים תחרותיים והדרדרו למסחר שוק שלעיתים אחד יוצא מבסוט והשני יוצא מבואס. לא ככה בונים קליינטורה לפי דעתי.
שי

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #70 

שלמה,

MadCow ענה לך יפה - יש הבדל ענק בין חנות מסודרת שמתפרנסת ממכירה, לבין בנאדם שמוכר באופן חד פעמי משהו, כמו מכונית.
ואני משתמש במילים "גנבו לי, שתו לי" רק אם אני מגלה שהמחיר שרשום על המוצר הוא המלצה ראשונית לתחילת המשא ומתן. אם זה המחיר וזהו, אז אני יכול לבחור לקנות או לא לקנות, ולעולם (בכל תחום) אני לא מתחרט על קניה שביצעתי ולא חושב על המחיר או אם הוא היה מופרז בדיעבד. כל זה, עד שאני מגלה שהמוכר ציפה שאני אריב איתו ואוריד ארבעים אחוז מהמחיר, ואני בתמימותי לא עשיתי זאת. זאת תהיה הפעם האחרונה שנכנסתי לחנות. במילים אחרות - אני מעדיף לקנות ממוכר יקרן, מאשר ממוכר זול שאני צריך לסחוט ממנו את ההנחה. תמים, פראייר, תקרא לזה איך שאתה רוצה.

moco,

לגבי מחיר הרמקולים - הבאתי את זה כדוגמא לכך שאני, כפרט, לא יכול לקבוע את מחירי השוק, ונאלץ לשלם יותר ממה שאני חושב. קצת פספסת את הנקודה עם התגובה שלך.
Silence speaks louder than words

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #71 

Shayosef, (Y)

זה בדיוק מה שאני חושב שזה - מן התיפייפות, נאורות שאין לה מקום. עבדו עלי, ואתם מצפים שאני אתן למוכר טפיחה על השכם ואגיד לו "שיחקת אותה"?
Silence speaks louder than words

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #72 

חברה, אתם מפספסים את הנקודה המהותית.
איזה סגנון מסחר עדיף בעינכם זה עיניין של טעם, וטעמי די כטעמכם.
אבל מה, אתם לא יכולים לשנות את המציאות בגלל שהיא לא לטעמכם.
מהחנויות בתחום שיצא לי לבקר בהן (לא הרבה, אני מודה), ראיתי שכולן מתנהלות ככה. ייתכן וחנות לטעמכם לא קיימת.

אנשים נותנים דוגמאות של תאילנד ושל הבזאר בתורכיה. הרי כשאתם נוסעים לשם אתם מקבלים את הנוהג שם ומתנהגים בהתאם. למה אתם לא יכולים להתאים את עצמכם למצב בחנויות אודיו בארץ?

הרבה לפני חנויות אודיו, הייתי מאוד רוצה שכשמתעסקים עם נותן שירות המוני כמו בנק או חברת סלולר, לא אצטרך להתמקח ולהשוות כל דבר. סה"כ , האינטרקציה איתם היא בתדירות גבוהה יותר. אבל מה, בהינתן מציאות מסוימת, אני נאלץ להתאים את עצמי ולנהוג בהתאם.
משה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #73 

moco,

בהחלט כן - זו המציאות בישראל. אני מבטיח לך שיש סוחרים טובים ממני שהצליחו להשיג את אותו רכב כמוני בפחות כסף (יתכן שהרבה פחות) אבל אני לא יושב בבית בחושך ובוכה על זה. זה העסקה שהצלחתי להשיג, אם היה לי חבר תותח שהיה יכול להוריד את המחיר יותר, הייתי מביא אותו...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #74 

oferlaor כתב:moco,

בהחלט כן - זו המציאות בישראל. אני מבטיח לך שיש סוחרים טובים ממני שהצליחו להשיג את אותו רכב כמוני בפחות כסף (יתכן שהרבה פחות) אבל אני לא יושב בבית בחושך ובוכה על זה. זה העסקה שהצלחתי להשיג, אם היה לי חבר תותח שהיה יכול להוריד את המחיר יותר, הייתי מביא אותו...
...
לא כל כך מקבל את מושג "החבר התותח", כלומר מישהו ש"טוב במו"מ ".

נכון, מי שישלם מה שמבקשים ממנו, כשהצד המוכר בעצם מצפה להתמקחות, אכן ישלם יותר.
מי שמוכן להתמקח, פשוט צריך להחליט עם עצמו מה המחיר שהוא מוכן לשלם.
המוכר עושה כך בדיוק, ושום "חבר תותח" לא יוריד אותו מתחת לזה.

אני מתייחס פה כמובן, רק למו"מ פשוט כמו שיש בחנויות, כשהמשתנים היחידים זה המחיר ותנאי התשלום.
משה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #75 

moco,

אנחנו אומרים אותו דבר, יתכן שמישהו שקשוח יותר במיקוח ממני כן היה מצליח להוריד עוד במחיר.

האם אני צריך להתאבל על כך שכישורי המיקוח שלי פחות מפותחים ממישהו אחר? לא חושב...

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #76 

זו לא היתיפיפות ולא נאורות אלא כפי שmoco תיאר זאת הסתגלות לאופן המסחר המקובל בארץ...

גם אני לא מת על השיטה הזו..אבל תפנימו זה מה יש...וכמעט בכל התחומים....

דרך אגב, גם בארצות ה"נאורות" כביכול ןגם במקומות בהם כביכול אין מיקוח, תופתעו לגלות שיש מיקוח אלא שהמיקוח יותר מרומז ומעודן יען סטייל אירופאי...

זה טיבו וטבעו של המסחר מאז ימי קדם...

שלמה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #77 

צודק, הרבה ישראלים שדווקא רגילים לעמוד על המקח, "יוצאים פראיירים" בארה"ב ואירופה מתוך הנחה מוטעה ששם לא עושים את זה.
כמובן, אם ינסו לעשות את זה בצורה ישירה כנהוג בארץ זה ייחשב לחוסר נימוס והם לא יקבלו כלום. צריך להכיר את ה"שפה".
משה

MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #78 

שלמה, אני מעלה את העניין הזה לפורום כדי שאנשים יקראו וידעו. הפורום הזה הוא כוח צרכני לא קטן וככזה חשוב לדעתי להעלות נושאים כמו שהועלו פה. אם אתה רוצה או לא רוצה להתווכח על מחיר זה עניין שלך בסופו של דבר, לא על זה באתי לדבר.

תסכים איתי שכולם צריכים לדעת מה קורה בעניין תמחור מוצרי האודיו בארץ. ספציפית עלתה לדיון החנות פיוז כי אנשים נוטים לשבח אותה (ובצדק, אני רציני) אבל גם כאן אסור לכסות את העיניים ולסמוך עליהם בעניין התמחור. מרטין כתב בשרשור אחר שיש חנויות עם "מחיר למבינים ומחיר ללא מבינים" ואם בסופו של דבר מישהו יצא מפה יותר 'מבין' אולי עם הזמן תשתנה גם הגישה הזו שלדעתי כולנו מסכימים פה שיש בה טעם לפגם.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #79 

חברה,

בפעם המאה. לא ככה נהוג בארץ. אם תופעת ההתמקחות נהוגה אז זה רק בקומות כמו שוק הכרמל ולא בחנויות יוקרה. במקומות איכותיים תצליח להוריד בכמה אחוזים נוספים לא בגלל שזה נהוג אלא אולי בגלל שהמוכר ניסה לעזור קצת אקסטרא.

בפיוז זה מוקצן ומכוער ועובדה שאני ואחרים מרגישים כך ולא קונים שם עקב זה. לו כך היה בכל המקומות, הדיון הזה לא היה עולה ונתמך ע"י כה רבים.

להשוות את ישראל לטורקיה ותאילנד זה כמו להגיד שכולם משתינים בבריכה ולהשתין גם. בואו נחליט כולנו שאנחנו רוצים מקום יותר טוב ונתחיל לשנות ולהשתנות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #80 

Danlior

גם אם תגיד את זה בפעם המאה ואחד לא יהפוך את זה לנכון...

אפילו במכרזים ממשלתיים זה נכון, קודם זוכים במכרז ואז מתמקחים איז חלקים מהמכרז יבצעו ואיזה לא...

ראה את מחוייבויות הכבלים, הלויין וערוצים 10, ו 2 במחוייבויות ההפקה שלהם.

בכל אופן, הנושא כאן הוא פיוז ולא מדיניות המיקוח בישראל... נא להישאר בנקודה זו.

נעול

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”