טלוש כתב:תודה אודי! אני עמוק בתחום המחשבים כבר המון זמן אבל התחלתי ללמוד על שקט מירבי לא מזמן מהפוסטים שלך והתמכרתי

!!
בהחלט, ניתן להשתמש ב- SPEEDFAN עם הלוח הנ"ל ולשלוט על רוב הפרמטרים. במידה וניתן היה לחבר אותם לפינים של ה-FANS על הלוח ניתן חלקית לשלוט על הפרמטים דרך התוכנה וחלקית דרך ה-BIOS.
אני לא יודע למה לא אהבת את הפתרון של ה-PWM. לדעתי זה אחד הדברים שיותר מצילים חיים כאשר מתעסקים עם מאווררים שקטים. הוא נמצא במהירות מתח נמוך רוב הזמן וכאשר הדרישה עולה (טמפ) הלוח לבד מעלה את המתח של המאוורר וכך גורם לו לעבוד מהר יותר. כך ניתן לתת ללוח לעשות את כל העבודה ולקבל מהירות משתנה לפי טמפרטורה. יש לי 2 מחשבים אחד עם NINJA ושני עם FREEZER 7 ולשניהם חיברתי את המאוורר PWM והוא בלתי נשמע בעבודה רגילה ומגביר את עבודתו בעומס וחזרה. אני מצאתי שזה הפתרון הכי נוח בתחום הזה. ואף ניתן לשרשר עד 7 מאווררים בטכנולוגיה זו ולקבל את מלוא עוצמתם במידת הצורך.
...
איך אומרת הפרסומת "זה טוב אבל לא מצויין"
ההבדל לעומת SPEEDFAN או כל דבר דומה לתוכנה הזו, זה שניתן ממש להגדיר את הטווחים של הטמפרטורה, כידוע לך ישנם קפיצות טמפרטורה של המעבד שהם רק פיקים קצרים מאוד, ובשיטה שלך המאווררים ישנו את מהירות סתם לכמה אלפיות שניה וחוזר חלילה.
ב-SPEEDFAN אתה יכול לגרום לתוכנה (ע"י הגדרות) להתעלם מהקפיצות האלו.
אני אתן לך דוגמא:
אני חיברתי מאוורר אחד ל-FAN CONTROL של זלמן במהירות קבועה של 600 סל"ד
את המאוורר השני חיברתי ללוח האם, והוא נשלט ע"י התוכנה, כאשר היא מוגדרת להלן-
עד 45 מעלות המאוורר עובד על 50% (600 סל"ד) מ-45 מעלות עד 55 מעלות על 70%
ומעל 55 מעלות על 100%
בשיטה שאתה מציע, מהירות המאווררים שתנה גם עד 45 מעלות, וזה מיותר,מכיוון שעד לטמפרטורה הזו יש המון פיקים קטנים שנוצרים עקב הקירור "העדין" שהמערכת מקבלת.