The Sarah Connor Chronicles - עונה 2
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46442
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5087 פעמים
איפה ראית מטוסים? זה חללית ללא ספק.
שים לב לצורה ולאופן הרחיפה.
שים לב לצורה ולאופן הרחיפה.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

נו, וזה בדיוק כפי שחלליות עפות, לא מטוסים.
(איזה ויכוח הזוי
).
(איזה ויכוח הזוי
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

לאחר צפייה בפרק 14,
"כל מה שאני עושה אני עושה בשבילך" - משפט מסקרן מאוד, מעניין מה הסיבה של גידולו מילד קטן ועד לבוגר ולא ישר הענקת לו כל הידע הדרוש.
איך מה שקרה בספרייה לפני מספר פרקים בכלל מתחבר לשאר העונה?
"כל מה שאני עושה אני עושה בשבילך" - משפט מסקרן מאוד, מעניין מה הסיבה של גידולו מילד קטן ועד לבוגר ולא ישר הענקת לו כל הידע הדרוש.
איך מה שקרה בספרייה לפני מספר פרקים בכלל מתחבר לשאר העונה?
הפרק האחרון (במיוחד עם כל ההתעסקות הדימיונית של שרה עם ריס) כבר ממש מוציא
לי את החשק מהסדרה הזו
לי את החשק מהסדרה הזו
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73402
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 649 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
מה שהפתיע אותי לרעה היה ההצהרה המטופשת של ה AI. כשהוא מדבר עם הג'ינגית הוא אומר שהוא יודע שהיא ממתכת וכשהיא שואלת איך הוא עונה "אני רואה את זה בעיניים שלך"... WTF? זה אותו דבר כמו להגיד "ההילה שלך שונה מהשאר" או "הצ'אקרות שלך לא סטנדרטיות" או כל קישקוש אחר ברמה הזו. איך ע"י מבט בעיניים הוא מצליח להסיק שהיא לא בת אנוש כשהיא מצליחה לרמות את כל שאר העולם? אם היו מסבירים שלרובוט יש איזשהו חיישן שמזהה שהיא לא בשר ודם הייתי מקבל את זה אבל "אני רואה לך את זה בעיניים"?!
לגבי ריס, מה הכוונה "נחת בעלילה"? הוא שם כבר לא מעט פרקים, אם אני זוכר נכון ג'ון שלח אותו לעזור להם, לא? בפרק הזה היא פשוט נזכרה באבא של ג'ון וכל פעם שריס הופיע היא החליפה את ריס באבא של ג'ון בעיני רוחה, כנראה בגלל הכאב והמחסור בדם שעבר עליה בפרק הזה (הזיות).
לגבי ריס, מה הכוונה "נחת בעלילה"? הוא שם כבר לא מעט פרקים, אם אני זוכר נכון ג'ון שלח אותו לעזור להם, לא? בפרק הזה היא פשוט נזכרה באבא של ג'ון וכל פעם שריס הופיע היא החליפה את ריס באבא של ג'ון בעיני רוחה, כנראה בגלל הכאב והמחסור בדם שעבר עליה בפרק הזה (הזיות).
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
Huber,
דבר ראשון די ברור לי שהוא לא מספר כבר את כל האמת, הוא מנתח המון נתונים מהאינטרנט ומחובר להרבה מקורות מידע. כבר די ברור שהוא כבר כרגע SKYNET.
דבר ראשון די ברור לי שהוא לא מספר כבר את כל האמת, הוא מנתח המון נתונים מהאינטרנט ומחובר להרבה מקורות מידע. כבר די ברור שהוא כבר כרגע SKYNET.
- Huber
- חבר במועדון HT

oferlaor, מההתחלה הוא היה סקיינט בשלב זה או אחר (הגישה לרשת האינטרנט רק מקדמת אותו שלב אחד קדימה באבולוציה) הרי זו הייתה המטרה של הג'ינג'ית ביצירת ה AI, מה שמוביל לבעייה רצינית ב"המשכיות הזמן". אם היא יצרה את סקיינט ולא בן אנוש, איך היא קיימת? הרי סקיינט יצר אותה בעתיד, אז הוא צריך לבוא לפני כסיבה והיא כתוצאה. היא לא יכולה ליצור משהו שיצר אותה, זה כמו שאני אחזור לעבר ואכניס את סבתא שלי להיריון 
- oferlaor
- מנהל

Huber,
הם פתרו את הסוגיה הזו כבר כמה פעמים בסדרה. אתה לא עוקב.
ברגע שמישהו חוזר בזמן ומשנה משהו, מעכשיו המשך הזמן הוא אחר (you can change the future).
דוגמא טובה היא הבחורה האסייתית/אוסטרלית שהגיעה לכדוה"א אחרי בן דודו של ג'ון אבל בעצם העתיד שהיא היתה בו כבר היה שונה מזה של בן דודו של ג'ון - קרו שם דברים שלא קרו כשהוא חזר בזמן.
הם פתרו את הסוגיה הזו כבר כמה פעמים בסדרה. אתה לא עוקב.
ברגע שמישהו חוזר בזמן ומשנה משהו, מעכשיו המשך הזמן הוא אחר (you can change the future).
דוגמא טובה היא הבחורה האסייתית/אוסטרלית שהגיעה לכדוה"א אחרי בן דודו של ג'ון אבל בעצם העתיד שהיא היתה בו כבר היה שונה מזה של בן דודו של ג'ון - קרו שם דברים שלא קרו כשהוא חזר בזמן.
- Huber
- חבר במועדון HT

אז בוא אני אשאל אותך שאלה מתבקשת - למה לא לשלוח את הג'ינג'ית לימי הביניים ושם ליצור את סקיינט? עם הידע שיש לה היא בהחלט מסוגלת לזה (הרי סקיינט בתקופה שלה כבר קיים ויש להם את הידע והטכנולוגיות לבנות אחד נוסף). יתרה מזה, אם יש להם שליטה במסע בזמן, למה לא לשלוח את סקיינט עצמו לתקופה קדומה מאוד ולהתחיל את שלטון המכונות כבר מהתקופה הזו בזמן וכך למנוע את לידתו של קונור מלכתחילה? למה לא להגיע לתקופת האדם הקדמון ולהשמיד את המין האנושי בכללותו ביתר קלות?
כל הנושא של מסע בזמן פרוץ לחלוטין לפי החוק שציינת ומתיר ליוצרי הסידרה לעשות ככל העולה על רוחם - גם אם זה ממש לא היגיוני בעליל.
כל הנושא של מסע בזמן פרוץ לחלוטין לפי החוק שציינת ומתיר ליוצרי הסידרה לעשות ככל העולה על רוחם - גם אם זה ממש לא היגיוני בעליל.
התכוונתי לאבא של ג'ון, זה לא ריס?Huber כתב:לגבי ריס, מה הכוונה "נחת בעלילה"? הוא שם כבר לא מעט פרקים, אם אני זוכר נכון ג'ון שלח אותו לעזור להם, לא? בפרק הזה היא פשוט נזכרה באבא של ג'ון וכל פעם שריס הופיע היא החליפה את ריס באבא של ג'ון בעיני רוחה, כנראה בגלל הכאב והמחסור בדם שעבר עליה בפרק הזה (הזיות)....
מסכים.כל הנושא של מסע בזמן פרוץ לחלוטין לפי החוק שציינת ומתיר ליוצרי הסידרה לעשות ככל העולה על רוחם - גם אם זה ממש לא היגיוני בעליל....
- oferlaor
- מנהל

Huber,
זה לא חור בעלילה, לפני שיש מספיק טכנולוגיה בכדי שהיא תוכל ליצור את סקיינט, היא לא תצליח בכך.
וחוץ מזה, היא הבהירה לחלוטין שאין לסקיינט את הידע בכדי ליצור עוד אחד כמוהו.
זה לא חור בעלילה, לפני שיש מספיק טכנולוגיה בכדי שהיא תוכל ליצור את סקיינט, היא לא תצליח בכך.
וחוץ מזה, היא הבהירה לחלוטין שאין לסקיינט את הידע בכדי ליצור עוד אחד כמוהו.
- Huber
- חבר במועדון HT

ממש לא. אבא של ג'ון זה הבחור שהיא רואה בהזיות כשמוציאים לה את הכדור, הבחור כבר מת אבל מידי פעם היא מחליפה אותו בעיניי רוחה בריס, כנראה בגלל הכאב/הזיות.
- Huber
- חבר במועדון HT

אה. היא הבהירה. אז זה פותר הכל. AI עוצמתי שכזה ואין לו את היכולת להבין איך הוא בנוי? ברצינות? נשמע לך הגיוני באיזושהי רמה? הרי סקיינט בעצמו יצר את הג'ינג'ית ושכמותיה שהם AI לא רע בפני עצמם, לא?oferlaor כתב:Huber,
וחוץ מזה, היא הבהירה לחלוטין שאין לסקיינט את הידע בכדי ליצור עוד אחד כמוהו....
לגבי "יש מספיק טכנולוגיה" - טכנולוגיה היא נגזרת של ידע. אם אוכל לשלוח היום צבא של מהנדסים ופועלי ייצור מיומנים ובעלי ידע מלא לעבר הם יוכלו לייצר בקלות כל דבר שהם יכולים לייצר היום, רק ביותר מאמץ/זמן. במקום לרכוש את הרכיבים והחומרים הם יצטרכו להשיג ולייצר אותם (לכרות את המתכות ולייצר פיזית את הרכיבים). מה ימנע מהם לבצע את זה?
הבנתי שריס זה אח של אבא שלו, או בקיצור - דוד של ג'ון.Huber כתב:ממש לא. אבא של ג'ון זה הבחור שהיא רואה בהזיות כשמוציאים לה את הכדור, הבחור כבר מת אבל מידי פעם היא מחליפה אותו בעיניי רוחה בריס, כנראה בגלל הכאב/הזיות....
בקיצור, כשאמרתי ריס התכוונתי לאבא שלו, פתאום הוא נחת בעלילה בתור הזיה
- oferlaor
- מנהל

Huber,
עוצמתי? כל הרעיון לאורך כל הפרקים הוא שהם ממש טמבלים ביחס לבני אדם (שוורצנגר, COME ON). גם SUMMER GLAU בסדרה לא משחקת את גאון הדור...
נניח שהם חכמים כמו בני אדם. לפי ההגיון שלך, אתה (כאדם חכם) יכול לבנות ללא בעיה אדם מאפס, נכון?
יתכן שבעתיד בני אדם יוכלו לבנות אנשים מאפס (בסגנון LILU מהאלמנט החמישי), אבל נראה לך שזה יהיה אפשרי עבורם בלי הכלים המתאימים?
קח את הגאון שיצר את לילו בעתיד ושים אותו בימי הביניים. עכשיו הוא יבנה אותה עם חציר וירקות כבושים?
עוצמתי? כל הרעיון לאורך כל הפרקים הוא שהם ממש טמבלים ביחס לבני אדם (שוורצנגר, COME ON). גם SUMMER GLAU בסדרה לא משחקת את גאון הדור...
נניח שהם חכמים כמו בני אדם. לפי ההגיון שלך, אתה (כאדם חכם) יכול לבנות ללא בעיה אדם מאפס, נכון?
יתכן שבעתיד בני אדם יוכלו לבנות אנשים מאפס (בסגנון LILU מהאלמנט החמישי), אבל נראה לך שזה יהיה אפשרי עבורם בלי הכלים המתאימים?
קח את הגאון שיצר את לילו בעתיד ושים אותו בימי הביניים. עכשיו הוא יבנה אותה עם חציר וירקות כבושים?