שידרגתי טורנס 160 ומחפש מחט איכותית (נוספו תמונות)
- yairf
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
נהפוך הוא - אני ממש לא ממעיט בערכו, GRADO עושה ראשים נהדרים! רק לא מתאימים לכל פטיפון (ההתאמה לזרוע עלולה להיות בעייתית)
-
kajagoogoo
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 14
GRADO
אני כרגע מחובר עם GRADO ירוק שכוון וחובר על ידי אודיו פיל בכרמל בחור בשם בני (דוקטור לטורנס) . ומה אני אגיד לך הסאונד פצצה. אז מה יהיה עם אשדרג למשהו יותר רציני? אגב אני עם מגבר JD502 ורמקולים Vienna Acoustics Mozartyairf כתב:נהפוך הוא - אני ממש לא ממעיט בערכו, GRADO עושה ראשים נהדרים! רק לא מתאימים לכל פטיפון (ההתאמה לזרוע עלולה להיות בעייתית)...
- chalmh
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
YuvalBerger,
הצלחתי למצוא המלצה לקיבול אופטימלי עבור ה-AT440MLA באתר של היצרן. הם מדברים על קיבול שיכול לנוע בין 100 ל-200 פיקו-פראד.
http://www.audio-technica.com/cms/resou ... review.pdf
הצלחתי למצוא המלצה לקיבול אופטימלי עבור ה-AT440MLA באתר של היצרן. הם מדברים על קיבול שיכול לנוע בין 100 ל-200 פיקו-פראד.
http://www.audio-technica.com/cms/resou ... review.pdf
שווה לקרוא את ה-REVIEW הזה. יש שם הסברים והשוואה לראשים אחרים כמו ה-AT150MLX וה-SHURE V15.Recommended load capacitance: 100-200 pF...
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- yuvalb
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 756
תודה חנן, כל הכבוד...
השאלה מה זה אומר מבחינתי אם יש לי:
1. פונו סטייג' - Creek OBH8-SE.
2. אינטרקונקט - VAN DEN HUL - "the well hybrid" - שמחבר את הפטיפון לפונו סטייג'.
3. יש אפשרות לחבר את הפטיפון לפונו עם אינטרקונקט אחר (שמשמש אותי לקומפקט): VAN DEN HUL The second.
תודה,
יובל.
השאלה מה זה אומר מבחינתי אם יש לי:
1. פונו סטייג' - Creek OBH8-SE.
2. אינטרקונקט - VAN DEN HUL - "the well hybrid" - שמחבר את הפטיפון לפונו סטייג'.
3. יש אפשרות לחבר את הפטיפון לפונו עם אינטרקונקט אחר (שמשמש אותי לקומפקט): VAN DEN HUL The second.
תודה,
יובל.
- yuvalb
-
- חבר פעיל במיוחד

למחוק>>>>>>>>>>>>>>>>
- yairf
-
- עוסק בתחום

יובל
תשתדל מאד לא לחבר את הפטיפון עם כבלים של VDH, תנסה למצוא אינטרקונקט סביר כלשהו, לא כל כך חשוב איזה, רק לא VDH אפילו RG-59 תוצרת בית עדיף!)
לגבי הפונו אצלך, תפתח אותו ותראה איזה קבל מופיע בכניסות ותכתוב כאן בדיוק את מה שכתוב עליו.
וחנן - סחטיין כרגיל על ההשקעה
תשתדל מאד לא לחבר את הפטיפון עם כבלים של VDH, תנסה למצוא אינטרקונקט סביר כלשהו, לא כל כך חשוב איזה, רק לא VDH אפילו RG-59 תוצרת בית עדיף!)
לגבי הפונו אצלך, תפתח אותו ותראה איזה קבל מופיע בכניסות ותכתוב כאן בדיוק את מה שכתוב עליו.
וחנן - סחטיין כרגיל על ההשקעה
- chalmh
-
- חבר מביא חבר

לצורך ניסוי בלבד, אם יש לך זוג כבלים אחרים באורך של כמטר תנסה לחבר אותם בין הפטפון לפונו סטייג'. אם לפטפון יש כבלים שמשתלשלים מתוך השלדה שלו, נסה לחברם ישירות לפונו סטייג' ללא תיווך של שום "גורם" אחר. תראה אם אתה מבחין בהבדלים (לטובה או לרעה). אם תזדקק להוספת קבלים איני רואה אפשרות אחרת אלא לעשות זאת או בפונו סטייג' עצמו או במסגרת הפטפון. שתי האופציות יצטרכו התערבות של טכנאי אם אתה לא מספיק מנוסה. זה לא אמור להיות ניתוח מסובך.
אם היית גר בסביבה לא היה אכפת לי ולסייע. בטח יש כמה בעלי ידע בפורום שגרים במרכז שאולי יוכלו לסייע.
ניסיתי לחפש את הדפים הטכניים של הפונו סטייג' שלך ולא כל כך הצלחתי. אם יש לך שלח קישורית. אולי יש שם משהו סמוי שפשוט לא שמנו לב אליו.
דרך אגב בבונבוניירה אצלי יש משהו לא אופייני לפונו סטייג'ים אחרים (עד כמה שאני יודע). אני החסרתי רכיב בכוונה תחילה מהבונבוניירה שעושה הבדל גדול בשמיעה ובעיקר בתחום הבסים הנמוכים. אין בבונבוניירה קבלי צימוד בכניסה למגבר והחיבור הוא בצימוד DC ישיר לחלוטין. שינוי כזה לא אמור להשפיע על איכות צלילי הביניים והגבוהים אבל יכול להשפיע (לטובה או לרעה על תיאום הראש לאלקטרוניקה מבחינת ההעמסה ותאום העכבות בתדרים השונים (בעיקר בנמוכים). אצלי למשל ניסיתי לחבר את הקבלים המומלצים וזה פשוט קלקל את הצליל. כנראה שהסרת קבל הצימוד ואורך הכבילה בין הפטפון לבונבוניירה מספקים כבר את התיאום הטוב הדרוש.
אם היית גר בסביבה לא היה אכפת לי ולסייע. בטח יש כמה בעלי ידע בפורום שגרים במרכז שאולי יוכלו לסייע.
ניסיתי לחפש את הדפים הטכניים של הפונו סטייג' שלך ולא כל כך הצלחתי. אם יש לך שלח קישורית. אולי יש שם משהו סמוי שפשוט לא שמנו לב אליו.
דרך אגב בבונבוניירה אצלי יש משהו לא אופייני לפונו סטייג'ים אחרים (עד כמה שאני יודע). אני החסרתי רכיב בכוונה תחילה מהבונבוניירה שעושה הבדל גדול בשמיעה ובעיקר בתחום הבסים הנמוכים. אין בבונבוניירה קבלי צימוד בכניסה למגבר והחיבור הוא בצימוד DC ישיר לחלוטין. שינוי כזה לא אמור להשפיע על איכות צלילי הביניים והגבוהים אבל יכול להשפיע (לטובה או לרעה על תיאום הראש לאלקטרוניקה מבחינת ההעמסה ותאום העכבות בתדרים השונים (בעיקר בנמוכים). אצלי למשל ניסיתי לחבר את הקבלים המומלצים וזה פשוט קלקל את הצליל. כנראה שהסרת קבל הצימוד ואורך הכבילה בין הפטפון לבונבוניירה מספקים כבר את התיאום הטוב הדרוש.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- yairf
-
- עוסק בתחום

חנן, אני מניח שקווי הספקת המתח אצלך הם +/- ולכן אתה מרשה לעצמך את הסיכון שבצימוד DC. אגב, ניסית קבלי MKP?
- chalmh
-
- חבר מביא חבר

yairf כתב:
היום הכבלים אצלי הם RG58 באורך של כמטר.
בדקתי אצלי עם כבל כזה במקום המקורי שבא עם המחרשה והוא שיפר את יחס האות לרעש שמשפיע ישירות על איכות הצליל והתחום הדינמי. גם ניסיתי את ה-RG58 (עכבה 50 אוהם) לעומת ה-RG59 (עכבה 75 אוהם) וה-58 הביא שיפור נוסף. לא זוכר כרגע מספרים (הגיל דופק אותי בזיכרון). השינוי לא היה כל כך משמעותי אבל בבונבוניירה הוא נראה בספקטרום אנלייזר. זה גם יכול להיות קשור באחוז צפיפות הסיכוך בכבל אז ככה שאני לא יכול להצביע בבירור על ה59 או ה58 מי יותר טוב. מבחינה הנדסית עכבה של 50 אוהם אמורה לתת שיפור ביחס האו לרעש כי ככל שיורדים מתחת לעכבה של אויר חופשי (300 אוהם בערך) כך המעגל יותר חסין לרעש (גם בקליטה מהפרעות וגם בשידור הפרעות החוצה).אפילו RG-59 תוצרת בית עדיף...
היום הכבלים אצלי הם RG58 באורך של כמטר.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- chalmh
-
- חבר מביא חבר

yairf כתב:
אני תכננתי בכוונה תחילה את האספקות ל+/- 5 וולט (נמוך יחסית) כך שגם אם יש תקלה כלשהי באלקטרוניקה המתח הזה לא אמור לגרום נזק כלשהו לראש (וכבר היתה לי תקלה כזאת בגלל טעות חווט בזמן הבדיקות הראשוניות) כי התנגדותו היא כמה מאות אוהמים לפחות (800 אוהם ב-DC) והזרם שעלול לזרום דרכו הוא קצת יותר מ-6 מיליאמפר שלא אמור להזיק.לא ניסיתי את סוג הקבל שציינת כי אין לי אותו ואני הייתי מעדיף להישאר בכלל לא קבל אם לא צריך, פחות הזזות פאזה בתדרים הנמוכים במיוחד.חנן, אני מניח שקווי הספקת המתח אצלך הם +/- ולכן אתה מרשה לעצמך את הסיכון שבצימוד DC. אגב, ניסית קבלי MKP?...
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- yairf
-
- עוסק בתחום

- chalmh
-
- חבר מביא חבר

yairf כתב:
נניח שיש לנו MC שמפיק 1mV peak to peak שזה נמוך יותר במושגי RMS.
נניח (ועכשיו אגזים בכוונה) שכניסת LINE-IN במגבר ההספק צריכה להיות 1V peak to peak.
ההגברה הדרושה היא A=1000 שהם 60 דציבל.
אם האספקות הן 10V RAIL TO RAIL הרי ש-1V ביציאת מגבר כזה היא עניין של מה בכך.
אני חייב להודות בחיסרון אחד בשימוש במתח הנמוך והוא ש הרעש שהמעגלים המשולבים מפיקים במתח הזה גבוה באיזה כמה פיקו-וולטים לשורש הרץ (כשהערך הטיפיקלי הוא כ-2 ננו-וולט לשורש הרץ) לעומת אספקות של 12 וולט +/-. בהחלט זניח לעומת היתרון של המתח הנמוך באספקות.
מקווה שהסברתי את עצמי טוב. שיתפתי אתכם קצת בסודות הבונבוניירה, אבל התענוג כולו שלי.
לכאורה זה מאוד הגיוני מה שאמרת. גם אני הייתי "שבוי" בקונספט הזה במבט הראשוני (אינטואיטיבית). אבל אם מתבוננים לעומק אז בעצם ניתן להגיע למסקנה שגם ה-/+ 5 וולט מספקים את ההגברה הראויה גם עבור MC ועוד נשאר הרבה עודף.5V? מה שאומר שאתה כנראה מגביל אותו ל-GAIN נמוך למדי......
נניח שיש לנו MC שמפיק 1mV peak to peak שזה נמוך יותר במושגי RMS.
נניח (ועכשיו אגזים בכוונה) שכניסת LINE-IN במגבר ההספק צריכה להיות 1V peak to peak.
ההגברה הדרושה היא A=1000 שהם 60 דציבל.
אם האספקות הן 10V RAIL TO RAIL הרי ש-1V ביציאת מגבר כזה היא עניין של מה בכך.
אני חייב להודות בחיסרון אחד בשימוש במתח הנמוך והוא ש הרעש שהמעגלים המשולבים מפיקים במתח הזה גבוה באיזה כמה פיקו-וולטים לשורש הרץ (כשהערך הטיפיקלי הוא כ-2 ננו-וולט לשורש הרץ) לעומת אספקות של 12 וולט +/-. בהחלט זניח לעומת היתרון של המתח הנמוך באספקות.
מקווה שהסברתי את עצמי טוב. שיתפתי אתכם קצת בסודות הבונבוניירה, אבל התענוג כולו שלי.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- yairf
-
- עוסק בתחום

אתה אופטימי.... 1mV זה MC High Output בלבד, אצלי למשל היו ראשים שהפיקו 80uV. זה אבל סביר ל-MM. מעבר לזאת, אני אישית מעדיף לראות מתח גבוה יותר בכניסה למגבר, שכן אז הוא עוד בתחום השקט שלו ומאפשר דינמיקה יותר טובה.
לגבי הרעש, זה סביר לחלוטין, הרי הרעש מהתקליט גבוה בהרבה
בכל מקרה, אתה יכול לנסות את ה-Op Amp של TI, מס' OPA-211, שמתחייב ל-PSRR גבוה למדי גם ב-+/- 2.25V, צריך רק להזהר שלא לגעת בו בידיים טעונות 
לגבי הרעש, זה סביר לחלוטין, הרי הרעש מהתקליט גבוה בהרבה
- chalmh
-
- חבר מביא חבר

קודם כל השתמשתי ב1mV כדי להראות את חישוב ההגברה בקלות. שורה תחתונה יש הגברה של 60 דציבל שזה מספיק בהחלט ל-MC.
ניסיתי את ה-OPA 211 וגם את ה-LT1115 של LINEAR אבל מי שהכה את שניהם "שוק על ירך" (ב-PERFORMANCE) היה זה:
http://www.national.com/ds/LM/LME49710.pdf
תעיין ותבין למה. זה הייעוד שלו. הבונבון של הבונבוניירה
. לא היה רכיב שלא ניסיתי בקונפיגורציית הרגלים הזאת שהיה "שקט" ועם תחום דינמי כמו זה. ייתכן וזה ההבדל בין הבונבוניירה לפונו סטייג'ים SS אחרים. לא בדקתי מול כולם אבל מול שניים הוא לקח אותם בסיבוב הראשון.
אני כבר "מבשל" איזה מגבר הספק בראש שיחליף את הרסיבר שלי ביום מן הימים.
ניסיתי את ה-OPA 211 וגם את ה-LT1115 של LINEAR אבל מי שהכה את שניהם "שוק על ירך" (ב-PERFORMANCE) היה זה:
http://www.national.com/ds/LM/LME49710.pdf
תעיין ותבין למה. זה הייעוד שלו. הבונבון של הבונבוניירה
אני כבר "מבשל" איזה מגבר הספק בראש שיחליף את הרסיבר שלי ביום מן הימים.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- yairf
-
- עוסק בתחום

- chalmh
-
- חבר מביא חבר

שמוע שמעתי ועוד איך. הנתונים של הרעש של ה-LT1115 יותר טובים מה-LME49710 אבל בפועל זה לא בהחלפה של אחד לאחד במעגל.לי היה מאוד חשוב ענין הרעש הנמוך בגלל ההקלטות. שניהם נשמעו מבחינת הצליל דומים מאוד אבל הרעש הכריע כאן.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- yuvalb
-
- חבר פעיל במיוחד

חנן,
מצורפת קישורית לפונו סטייג'
http://www.creekaudio.co.uk/old_products/obh8&9.pdf
יאיר,
ל Van den hul כבלים מצויינים ואני לא מסכים איתך שכבל ביתי הוא עדיף?
עם איזה כבל יש לך נסיון מר שכזה?
מצורפת קישורית לפונו סטייג'
http://www.creekaudio.co.uk/old_products/obh8&9.pdf
יאיר,
ל Van den hul כבלים מצויינים ואני לא מסכים איתך שכבל ביתי הוא עדיף?
עם איזה כבל יש לך נסיון מר שכזה?
- yairf
-
- עוסק בתחום

כתוב לגבי הפונו שיש לו 220PF בכניסה - זה נראה לי בסדר גמור.
נותר להחליף כבלים...
נותר להחליף כבלים...
- yuvalb
-
- חבר פעיל במיוחד

חנן,
כל שינוי של כבל במערכת שלי וזה לא משנה באיזה חלק של נתיב הסיגנל נותן שינוי לרעה/לטובה.
דרך אגב, תודה רבה על ההצעה שלך לעזרה. עפולה זה באמת מרחק רציני...
יאיר,
למה להחליף כבל? מה רע ב VDH the well או the second?
בחיבור של ה CD עם המגבר ה the second נותן תוצאה מעולה.
ה the well הוא כבל קצת יותר נעים בגבוהים ופחות מדגיש את הבאס.
ניסיתי עם כבל בייתי, פשוט אין מה להשוות. ה VDH הרבה יותר טוב.
כל שינוי של כבל במערכת שלי וזה לא משנה באיזה חלק של נתיב הסיגנל נותן שינוי לרעה/לטובה.
דרך אגב, תודה רבה על ההצעה שלך לעזרה. עפולה זה באמת מרחק רציני...
יאיר,
למה להחליף כבל? מה רע ב VDH the well או the second?
בחיבור של ה CD עם המגבר ה the second נותן תוצאה מעולה.
ה the well הוא כבל קצת יותר נעים בגבוהים ופחות מדגיש את הבאס.
ניסיתי עם כבל בייתי, פשוט אין מה להשוות. ה VDH הרבה יותר טוב.
- chalmh
-
- חבר מביא חבר

אין לי מה להוסיף על מה שיאיר כבר ציין.
שמע, אולי שווה לבדוק את תדר הרזוננס של הזרוע בשילוב עם הראש של AT. לפעמים יש לזה השפעה על כל הגוון של הצליל בגלל אינטרמודולציה של התדר הSUBSONIC עם התדרים הגבוהים יותר. אם זאת הבעיה, אז כנראה שה-AT לא מתאים לסט-אפ שלך.
אם תוכל להקליט לי מתוך תקליט נקי יחסית את הרווחים בין הרצועה הראשונה לשנייה כולל כ-15 שניות מכל רצועה כך שהרווח באמצע וגם הקלטה של אותו הדבר בין שתי הרצועות האחרונות אנסה לעשות אנליזת ספקטרום ולראות אם זה שונה משמעותית מהמחרשה שלי. תנסה למצוא תקליט יחסית "עקום" כי אז זה פשוט יותר קל לנתח, מקבלים סיגנל רזוננס של הזרוע עם "בשר".
עוד משהו שעלה לי כרגע, אולי הקיבול של 220 פיקו-פראד בתוספת לקיבול הכבלים יוצר קיבול רב מידי. לכן אולי כדאי דווקא לנסות להשתמש בכבלים קצרים (אפילו פחות מחצי מטר) ולבחון תוצאות. כבר ציינתי קודם באחת התגובות שאצלי אין קבלי פיצוי בפונו וכשהוספתי אותם היתה פגיעה בצליל של הראש ולכן הם לא מורכבים אצלי בכלל (אני לא מדבר על קבלי הצימוד שהם טוריים אלא על קבלי הפיצוי לראש שהם מקביליים לכניסה).
שמע, אולי שווה לבדוק את תדר הרזוננס של הזרוע בשילוב עם הראש של AT. לפעמים יש לזה השפעה על כל הגוון של הצליל בגלל אינטרמודולציה של התדר הSUBSONIC עם התדרים הגבוהים יותר. אם זאת הבעיה, אז כנראה שה-AT לא מתאים לסט-אפ שלך.
אם תוכל להקליט לי מתוך תקליט נקי יחסית את הרווחים בין הרצועה הראשונה לשנייה כולל כ-15 שניות מכל רצועה כך שהרווח באמצע וגם הקלטה של אותו הדבר בין שתי הרצועות האחרונות אנסה לעשות אנליזת ספקטרום ולראות אם זה שונה משמעותית מהמחרשה שלי. תנסה למצוא תקליט יחסית "עקום" כי אז זה פשוט יותר קל לנתח, מקבלים סיגנל רזוננס של הזרוע עם "בשר".
עוד משהו שעלה לי כרגע, אולי הקיבול של 220 פיקו-פראד בתוספת לקיבול הכבלים יוצר קיבול רב מידי. לכן אולי כדאי דווקא לנסות להשתמש בכבלים קצרים (אפילו פחות מחצי מטר) ולבחון תוצאות. כבר ציינתי קודם באחת התגובות שאצלי אין קבלי פיצוי בפונו וכשהוספתי אותם היתה פגיעה בצליל של הראש ולכן הם לא מורכבים אצלי בכלל (אני לא מדבר על קבלי הצימוד שהם טוריים אלא על קבלי הפיצוי לראש שהם מקביליים לכניסה).
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!