קנס יציאה משירות ה-HD של YES - מידע לא ברור

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78945
שם מלא: עפר לאור

שליחה

Giliboy,

1. שיטת DEPOSIT אומרת שהם מחזיקים 2500 ש"ח, ובפועל אתה משלם 21 ש"ח לחודש (כאשר התשלום יורד פעם בשנה לצורך העניין). החיסרון היחיד של השיטה הזו היא שאתה צריך לשלם 2500 ש"ח מראש. זה לא התחייבות, כי אתה יכול לקבל את הכסף בכל שלב בחזרה...

לא מתאים, סבבה, אבל זה המחיר...

2. כמו שהסברתי בעבר, אני לא לקוח אידאלי כרגע. יש לי דרישה לתכנים יותר גבוהה ממה שיס יכולים לספק כרגע. אם כי לאחרונה תפסתי כמה סרטים וסדרות שבאופן נורמאלי אולי לא הייתי רואה אם לא היה לי את הממיר החדש... לדוגמא, אתמול ראיתי במקרה אחד מהפרקים הראשונים של HEROES (הם משדרגים את העונה הראשונה מההתחלה). מה מיוחד כאן? האיכות גבוהה ממה שקבלתי בשידור האמריקאי המקורי (שהיה רק 720P).

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4852

שליחה

בעוונותי רוב העונה הראשונה של גיבורים מחכה לי עוד במקס. אף אחד מנציגי השירות לא יודע איזה עונות משודרות מהסדרות, עופר אולי תוכל אתה לפרט?
שאני אדע אם אני צריך להזדרז עם העונה הראשונה או לחכות.

abikhen
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19

שליחה

משהו לא מסתדר לי עם כל ההשקה של HD ביס.
מצד אחד, אנשים כאן טוענים כי מדובר במוצר פרימיום שמכוון בעיקר לאלו שיכולים להרשות זאת לעצמם. אם טענה זו נכונה למה לא לעשות השקה שקטה, דרך חנויות מתמחות ופורומים כגון זה.
יס פתחה במסע שיווקי מאוד אינטנסיבי, פרסומות בכל הערוצים, באנרים באינטרנט, אתר אינטרנט מיוחד עם הגרלות. סביר שעם קמפיין כזה יס מכוונים לכל מי שמחזיק בטלוויזיה מתאימה. ואז מגיעה שאלת המחיר, איך מוכרים מוצר במחיר פרימיום לאוכלוסיה גדולה כל כך, האם יס באמת מאמינים שניתן להגיע לאוכלוסיה זו עם שני ערוצים במחיר של 40 שקלים לחודש או שלושה במחיר של 85 שקלים לחודש (לאלו שאין להם עדיין את לייב +גולד).

נראה לי הזוי קצת.

עידו_F
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 407

שליחה

yes-man כתב:בעוונותי רוב העונה הראשונה של גיבורים מחכה לי עוד במקס. אף אחד מנציגי השירות לא יודע איזה עונות משודרות מהסדרות, עופר אולי תוכל אתה לפרט?
שאני אדע אם אני צריך להזדרז עם העונה הראשונה או לחכות.
...

הראשונה של "גיבורים", "עקרות בית נואשות" ו"העשב של השכן". הם גם אמורים לשדר את "אשפי האימה" ששודר בזמנו בyes 2.

עידו_F
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה

abikhen כתב:משהו לא מסתדר לי עם כל ההשקה של HD ביס.
מצד אחד, אנשים כאן טוענים כי מדובר במוצר פרימיום שמכוון בעיקר לאלו שיכולים להרשות זאת לעצמם. אם טענה זו נכונה למה לא לעשות השקה שקטה, דרך חנויות מתמחות ופורומים כגון זה.
יס פתחה במסע שיווקי מאוד אינטנסיבי, פרסומות בכל הערוצים, באנרים באינטרנט, אתר אינטרנט מיוחד עם הגרלות. סביר שעם קמפיין כזה יס מכוונים לכל מי שמחזיק בטלוויזיה מתאימה. ואז מגיעה שאלת המחיר, איך מוכרים מוצר במחיר פרימיום לאוכלוסיה גדולה כל כך, האם יס באמת מאמינים שניתן להגיע לאוכלוסיה זו עם שני ערוצים במחיר של 40 שקלים לחודש או שלושה במחיר של 85 שקלים לחודש (לאלו שאין להם עדיין את לייב +גולד).

נראה לי הזוי קצת.
...

אולי הם מאמינים בכוח הרצון של הלקוח לשלם עבור שירות כזה, אולי הם רוצים להיות ראשונים לפני HOT, אולי הם עושים כי הם יכולים לעשות את זה ולא חשוב להם מה דעת הקהל הרחב משנה, העיקר שאנשים ידעו שyes יכולה להציע HD בזמן שהמתחרה שלה יכולה רק לפרסם שיהיה לה... מתישהו... שירות דומה.

אותו דבר היה בזמנו עם הMAX, להזכירך.

lito
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1129

שליחה

אביחן, פריירים לא מתים...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

abikhen,

מיצוב. הם רוצים להיות מזוהים עם המותג HD. הוט הרי עשו השקה שקטה עוד ב-2005, אבל דווקא השקה רעשנית גורמת לכך שיס מזוהים יותר עם HD מאשר הוט (שבפועל הקדימו אותם בשנתיים...).

yes-man,

השאלה היא האם מה שאני רואה כרגע זה מה שיושק. עד עכשיו ראיתי שם את עקרות בית נואשות (כנראה עונה שניה או יותר, אני ויתרתי על התענוג בתחילת העונה השניה כבר), גיבורים (עונה ראשונה, ממש מרהיבה!) . את "העשב" לא ראיתי עדיין. אשפי האימה דווקא כן, וגם מיני סידרה על ה-CIA (שכחתי את שמה). יש גם הרבה סרטים לא רעים בכלל (אני כל פעם מפספס משום מה את ההתחלה של "ממלכת גן עדן"), כולל לא מעט סרטים לילדים ולצעירים (אני רובוט, מי הרג את רוג'ר רביט, UNDERDOG, ממלכת גן עדן, ועוד הרבה שאני פשוט לא זוכר...)

hagi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1213

שליחה

לגבי יס ש" הם רוצים להיות ראשונים לפני HOT ..." אני חושב שמנהלי HOT יושבים בימים אלה ועושים שיעורי בית ולומדים מהטעויות של יס בהשקת ה-YES-HD וכפי שאנחנו רואים יש כאן טעויות בשפע עד כדי רצון לבטל הזמנות הטכנאי לחלק מאותם האנשים שכבר הזמינו את השירות .
להשיק משהו חדשני כשני בשוק לפעמים עדיף מאשר להיות הראשון בשוק אם אתה יודע ללמוד מהטעויות של הראשון .
עידו_F כתב:
abikhen כתב:
...
אולי הם מאמינים בכוח הרצון של הלקוח לשלם עבור שירות כזה, אולי הם רוצים להיות ראשונים לפני HOT, אולי הם עושים כי הם יכולים לעשות את זה ולא חשוב להם מה דעת הקהל הרחב משנה, העיקר שאנשים ידעו שyes יכולה להציע HD בזמן שהמתחרה שלה יכולה רק לפרסם שיהיה לה... מתישהו... שירות דומה.

אותו דבר היה בזמנו עם הMAX, להזכירך.
...

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי

שליחה

hagi כתב: אני חושב שמנהלי HOT יושבים בימים אלה ועושים שיעורי בית ולומדים מהטעויות של יס בהשקת ה-YES-HD וכפי שאנחנו רואים יש כאן טעויות בשפע עד כדי רצון לבטל הזמנות הטכנאי לחלק מאותם האנשים שכבר הזמינו את השירות .
...
מבחינתי, הם עשו טעות קריטית ביותר כאשר חייבו את חובבי הספורט לשלם גם עבור חביל ה- לייב+גולד ב- SD על מנת להנות מערוץ ספורט ב- HD. הם עוררו אנטגנוזים רב אצל קהל היעד שלהם.
אני מאמין שאפשר היה למצא דרך אלגנטית יותר כדי לגרוף את אותם 29 ש"ח. אז אולי לא פחות יקר בסופו של דבר, אבל הרבה פחות חצוף ןמעצבן.
...

עידו_F
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה

Giliboy כתב:
hagi כתב: אני חושב שמנהלי HOT יושבים בימים אלה ועושים שיעורי בית ולומדים מהטעויות של יס בהשקת ה-YES-HD וכפי שאנחנו רואים יש כאן טעויות בשפע עד כדי רצון לבטל הזמנות הטכנאי לחלק מאותם האנשים שכבר הזמינו את השירות .
...
מבחינתי, הם עשו טעות קריטית ביותר כאשר חייבו את חובבי הספורט לשלם גם עבור חביל ה- לייב+גולד ב- SD על מנת להנות מערוץ ספורט ב- HD. הם עוררו אנטגנוזים רב אצל קהל היעד שלהם.
אני מאמין שאפשר היה למצא דרך אלגנטית יותר כדי לגרוף את אותם 29 ש"ח. אז אולי לא פחות יקר בסופו של דבר, אבל הרבה פחות חצוף ןמעצבן.
...

אני חושב שהחדרת הHD של yes עברה מאוד חלק, בזכות הפרסומת כולם מדברים על המוצר (או יותר נכון מתקשרים ושואלים עליו) כך שאפילו אם מראש הפרסומת כוונה להיות פרובוקטיבית, היא עשתה את שלה. עם זאת, שיטת התמחור היא... בואו נאמר "מאתגרת", לא שיש בעיה עם תמחור ערוצי הHD עצמם, אלא יותר הגזרה שעלינו לרכוש ערוצי SD שלא בחבילת הבסיס. עניין חבילת הסרטים וחבילת הבידור זה עוד ניחא, מדובר בחבילות פופולאריות שנמצאות אצל 93% מהמנויים, אבל חובת רכישת ערוצי פרימיום היא צרה גדולה. כזו, אגב, שאני בטוח שמקורותיה אינם בחברה עצמה כי אם בחברת ערוץ הספורט המפיקה את ערוץ ספורטHD5.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462

שליחה

רבותי, שוב אציע לכולם לקחת נשימה עמוקה ולשקלל את עלות החומרה שלכם מול עלות התוכן החודשית. ויש גם את נושא החוקיות שהרי כל מה שיס נותנת לגיטמי ומה שאנחנו מורידים מה-USENET פחות.

כמו כן יש לזכור שיס נותנת לנו מכשיר יקר ללא תשלום שבמידה ונרצה להתנתק מהם הציוד כבר יהיה יד שניה וכולנו יודעים כמה שווה חומרה יד שניה.

עפר, שאלתי אותך שאלה בשירשור ישן יותר של "חדשות טובות", אשמח לתשובה, מאוד מעניין אותי :)
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

MarioMan פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה

שליחה

oferlaor כתב:
השאלה היא האם מה שאני רואה כרגע זה מה שיושק.
...
אני מקווה שהם לא רוכשים תכנים (דיי טובים, ראוי לציין) על מנת לאחסן אותם בארון.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358

שליחה

עלות חומרה מול תוכן לא ממש רלוונטית לדעתי.
ברור שצריך לשלם על תוכן
יש כאן עניין של חבית ללא תחתית
להוסיף את שני ערוצי הספורט על מנת לתת לי את הספורט HD?
למה?
מילא אם הם היו משדרים את כל ערוצי הספורט בHD
ואז היו מרכיבים מחיר חבילה
לגבי ציוד יד שניה -
במה הם נפגעים?
אם אני מחזיר את הממיר
אחר יקבל אותו
הם לא נפגעים מזה
הם מקסימום אורזים אותו
הרי הם לא מחויבים לתת לך ממיר חדש

בקיצור,
כל אחד יעשה מה שתאים לו
לא קשור לעלות הציוד שלו
אישית, כמו שאמרתי
הספורט הוא הסיבה היחידה שלי להתחבר (כל עוד אין מקס HD)
בעלויות כאלו
אני ממשיך עם רונלדיניו מפוקסל

hagi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1213

שליחה

:lol:
sam ,
אם תראה את רונלדיניו לייב , בקאמפ נור בברצלונה , אתה תרצה לעשות מנוי לקאמפ נור ולא ל-HD . את האוירה של משחק עם 120000 צופים במקום אחד , עוד לא הצליחו להעביר ב-HD ...
כמו שנאמר כאן בשרשור , זה בסדר לכעוס על שיטת השיווק הלא אנושית של יס , זה בסדר שלא נרצה לרכוש את חבילת ה-HD בתנאים הנוכחים אבל אתם צריכים להבין גם את יס . אם הם יתחילו לשווק את החבילה במחירים נמוכים אז ממה הם יורידו בהמשך ? ככה הם משיקים את השירות בתנאים הכי טובים להם , והכי פחות טובים ללקוחות , תופסים בדרך כמה לקוחות עשירים או כאלה שלא איכפתיים במיוחד מהתנאים או שהם פריקים של HD ולא איכפת להם גם מהעלות - מצידם שיעלה גם 500 שח לחודש , ובהתאם למספר הרוכשים ישקלו מה לעשות בעתיד .
אני חוזר ומדגיש שכלקוחות נאמנים יכולים להמתין ליס שישווקו את החבילה בתנאים אנושיים יותר ( כנראה בהמשך ) או יכולים לפנות לאלטרנטיבות הקיימות בשוק כבר עכשיו ( שהיו גם בעבר ) , וכן , יש אלטרנטיבות בשוק כבר היום במחירים סבירים , לצפות ברונלדיניו לייב ב-HD . לא בהכרח חייבים את YES-HD בשביל זה ! אפשר לצפות ברונלדיניו ב-HD גם כשהשדרן ספרדי או אנגלי . לא צריכים תרגום עברי בשביל משחקי ספורט בשידור חי .
היום יס מתיחסת ללקוחות , דרך התנאים שהם מבקשים עבור רכישת חבילת ה-YES-HD , כאילו אין אלטרנטיבות אחרות בשוק . הם בונים על זה שכמו בעבר , הלקוחות בארץ עצלנים ואדישים .

sam22 כתב:אישית, כמו שאמרתי
הספורט הוא הסיבה היחידה שלי להתחבר (כל עוד אין מקס HD)
בעלויות כאלו
אני ממשיך עם רונלדיניו מפוקסל
...

liquidmetal
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 78

זכויות שידור

שליחה

שלום,

קראתי בעניין את השירשור ולאחר לבטים החלטתי...

כיוון שאני לא "מקומבן" ו/או מקורב, כרגע אני לא אתחבר ופשוט אשב בסבלנות ואמתין לכל ההמולה להרגע, למחירים להתקבע ולתכנים המשודרים להגיע.

אבל, בבקשה תסבירו לי משהו פשוט לכאורה, אני צופה בעיקר ב - HD-DVD, סטרימר... ושידורי כדורגל (אני מנוי על כל החבילות האפשריות, היינו: 53, 54 - צ'רלטון, כדורגל אנגלי וכל ספורט 5, 5+, 5++ ו - 5-.

קראתי כאן, שיהיו שידורי HD של הליגה האנגלית.

האם זה נכון ? שהרי 5HD זה בהפקת חברת ספורט 5 ולהם אין את זכויות השידור של הכדורגל האנגלי, השייכות למר זהבי וחברת צ'רלטון.

האם יהיה בעתיד הנצפה, ערוץ צ'רלטון HD ?

תודה,

Liquid (6)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

צריך לבדוק אם הזכויות כוללות גם את זכויות השידור ל-HD

עד כמה שאני יודע, הזכויות נמכרות בנפרד כך שאפשר בתאוריה למכור למישהו אחד זכויות ב-SD ולמתחרה שלו ב-HD...

liquidmetal
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 78

שליחה

oferlaor כתב:צריך לבדוק אם הזכויות כוללות גם את זכויות השידור ל-HD

עד כמה שאני יודע, הזכויות נמכרות בנפרד כך שאפשר בתאוריה למכור למישהו אחד זכויות ב-SD ולמתחרה שלו ב-HD...
...

באמת ??

האם זה מקור מוסמך או השערה ?

כיוון, שזרז מאוד גדול להצטרף ל HD יהיה שידורי הליגה האנגלית. בשביל זה אני מוכן להתחייב.

או לחילופין, האם ישנה אפשרות לראות בארצנו הקטנה SKY-HD ??

תודה.

(6)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

liquidmetal,

אני בפירוש יודע שהזכויות יכולות להיות נפרדות. האם הם רכשו אותן או לא זה כבר סיפור אחר.

בפרסומות ראיתי רק ליגת האלופות והגרמנית

תמונה

לגבי SKY. זה קשה, אך טכנית אפשרי לפחות לחלק מהערוצים (לא בטוח שהספורט מגיע לכאן).

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358

שליחה

בעצם,
שלישי ורביעי (אפשר כבר להשאר לישון)
כולם אצל עפר....

הנה נפתרה הבעיה
תודה עפר :D
העם דורש..... כל מיני דברים