Nuki הוציאו מנעול חדש (דור 5)

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
לאהק
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #61 

ראיתי באמזון בארה" ב (לא נשלח ישירות) הם מוכרים דגם שנראה כמו 5 פרו במחיר ממש זול, האם זה יתאים לדלתות שלנו, או ’זה ייצור מיוחד לשוק האמריקאי
זה הקישור
https://www.amazon.com/Keyless-Electron ... ast_sto_dp

dudis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1779
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 106 פעמים

שליחה #62 

26/11/2025 14:12  
לאהק כתב:
ראיתי באמזון בארה" ב (לא נשלח ישירות) הם מוכרים דגם שנראה כמו 5 פרו במחיר ממש זול, האם זה יתאים לדלתות שלנו, או ’זה ייצור מיוחד לשוק האמריקאי
זה הקישור
https://www.amazon.com/Keyless-Electron ... ast_sto_dp
...
זה דגם אחר

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1610
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שליחה #63 

שלום לכולם

עיינתי בשרשור הזה כמה פעמים כדי להבין קצת היות ואני לא בקיא בתחום. כשמדברים על התאמה שהיבואן צריך לעשות, האם מדובר בעצם במתאם שיוכל להחליף את כל הפרפרים למיניהם שיש פה בארץ לרוב הדלתות? כזה שמצד אחד יתפוס את הצילינדר ומהצד השני יכנס לפתח האחורי של הנוקי פרו 5?

אני מניח שהיבואן לא חיכה שנה רק כדי להדפיס חוברת הוראות בעברית אבל אין לדעת.

אצלי בבית יש צילינדר (תמונה למטה) ויש לו מעין QUICK RELEASE כזה בכפתור (זה לא חור של מפתח אלן). מה בעצם מתחת לפרפר אם שולפיפ אותו החוצה? תודה :)
תמונה

@moshikopeer
@Nba
@dr0r

dr0r פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #64 

01/01/2026 14:48  
gkatz כתב:
שלום לכולם

עיינתי בשרשור הזה כמה פעמים כדי להבין קצת היות ואני לא בקיא בתחום. כשמדברים על התאמה שהיבואן צריך לעשות, האם מדובר בעצם במתאם שיוכל להחליף את כל הפרפרים למיניהם שיש פה בארץ לרוב הדלתות? כזה שמצד אחד יתפוס את הצילינדר ומהצד השני יכנס לפתח האחורי של הנוקי פרו 5?

אני מניח שהיבואן לא חיכה שנה רק כדי להדפיס חוברת הוראות בעברית אבל אין לדעת.

אצלי בבית יש צילינדר (תמונה למטה) ויש לו מעין QUICK RELEASE כזה בכפתור (זה לא חור של מפתח אלן). מה בעצם מתחת לפרפר אם שולפיפ אותו החוצה? תודה :)
תמונה

@moshikopeer
@Nba
@dr0r
...
אני לא יודע מה היבואן מתכוון לעשות, אבל אין לו יותר מדי אופציות, בהינתן שהנוקי תומך רק בחריץ צר. האפשרויות הן או צילינדר יעודי (לא סביר, בהינתן שזה לא התחום שלו) או מתאם שמחליף את הפרפר.
עבור Yale Linus מוכרים היום מתאם כזה, שנסגר עם אלן במקום הפרפר, ואמור להתאים גם לנוקי. השאלה היא אם הפין אצלך יצליח לתפוס את המתאם, או שהוא קטן מדי. אני החלפתי את הצילינדר (עוד כשהשתמשתי ב-Linus) בצילינדר כזה, כי הצילינדר שהקבלן התקין היה מאוד עלוב (וגם מפתחות שלו טיילו אצל הפועלים).

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4998
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 412 פעמים

שליחה #65 

האם צילינדר MTL800 יעבוד עם המנעול נוקי 5 ??

dr0r פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #66 

04/01/2026 17:02  
movieman כתב:
האם צילינדר MTL800 יעבוד עם המנעול נוקי 5 ??
...
כן, תראה תמונות בעמ׳ 2.
אם התכוונת לצילינדר פרפר רגיל, אתה צריך את המתאם שקישרתי אליו.

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #67 

04/01/2026 20:53  
dr0r כתב:
כן, תראה תמונות בעמ׳ 2.
אם התכוונת לצילינדר פרפר רגיל, אתה צריך את המתאם שקישרתי אליו.
...
אם אני מבין נכון. אצלך הדפסת מPLA? ואין בעיה אם החומר הכל עובד טוב?
דא דיברתי עם שירות הלקוחות של היבואן - לא התרשמתי שיש פה הבנה מעמיקה של המוצר. אין לי מושג למה הוא חיכה שנה.

dr0r פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #68 

לא, אני לא הדפסתי. מישהו אחר הדפיס.
לא רואה סיבה להתעסק עם הדפסה כשמתאם ממתכת עולה 45 ₪.

AviElo
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
שם מלא: אבי אלו
נתן תודות: 0

שליחה #69 

האם צילינדר MTL 800 עם מפתח דו כיווני (אבל לא חירום) יתאים לנוקי 5? כשקיים מפתח בצד הפנימי ואני מכניס מפתח מבחוץ אז המפתח שבפנים נדחף קצת קדימה- זה יכול להוות בעיה?

AviElo
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
שם מלא: אבי אלו
נתן תודות: 0

שליחה #70 

05/01/2026 20:33  
AviElo כתב:
האם צילינדר MTL 800 עם מפתח דו כיווני (אבל לא חירום) יתאים לנוקי 5? כשקיים מפתח בצד הפנימי ואני מכניס מפתח מבחוץ אז המפתח שבפנים נדחף קצת קדימה- זה יכול להוות בעיה?
...
בנוסף- אפשר לפתוח/לנעול כאשר קיים מפתח בפנים אבל רק אם הוא בזווית שטוחה, כלומר אם הוא נוטה טיפה ימינה/שמאלה אז אי אפשר לפתח/לנעול מהצד השני. זה יהיה בסדר עם הנוקי 5?

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #71 

05/01/2026 19:28  
dr0r כתב:
לא, אני לא הדפסתי. מישהו אחר הדפיס.
לא רואה סיבה להתעסק עם הדפסה כשמתאם ממתכת עולה 45 ₪.
...
אתה יכול לשים פה לינק למתאם ממתכת שקנית? תודה :)

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #72 

אוקי הוצאתי את הרוזטה והפרפר והנה התוצאה:

תמונה

נשאלת השאלה. בעצם אני מתכוון להדפיס מתאם מפתח לצילינדר כמו זה:

תמונה

אני מחפש להבין כמה נוקי 5 פרו יבלוט החוצה. אז להבנתי אני מודד מהקצה המוזהב בצילינדר (בתמונה הראשונה) בערך (פלוס קטן של הדפסה)? כי הזנב של המתאם המודפס מתלבש על הצילינדר והפרפר שלו נכנס לתוך הנוקי. זה נכון?

תודה לעונים. (מקוה שהייתי ברור)

dr0r פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #73 

06/01/2026 7:52  
gkatz כתב:
אתה יכול לשים פה לינק למתאם ממתכת שקנית? תודה :)
...
שוב הלינק: https://raz-manulim.co.il/product/linus-smart-lock-l2-a
לא קניתי אותו, המתאם הזה עוד לא היה קיים. החלפתי לצילינדר שלהם.
בשימוש במתאם המנעול יגיע עד בערך אמצע החור לדעתי.

dr0r פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #74 

05/01/2026 20:33  
AviElo כתב:
...
אני לא חושב שזה יעבוד. אם הכנסת המפתח מהצד החיצוני תוציא את הפנימי כך שהוא לא יוכל להסתובב, אתה תיתקע בלי יכולת לסדר את זה, עד שתפרק את הנוקי.

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #75 

לצערי העובדה שהנוקי PRO, מבחינת החור מאחורה, מאפשר רק ל"כנפיים" של המפתח (או ההדפסה) להכנס, גורם לו לבלוט יותר מידי "החוצה" ממה שמתאפשר לי (יש לי שם ארון)

נכון לעכשיו אני לא רואה שום אופציה להשתמש בו בגלל זה אלא אם אני מזיז את הסטופ של הדלת וזה קדיחות שאני לא מעוניין לעשות בפרקט וכו

קיצר לצערי נוקי 5 PRO לא ילך. עובר לבדוק אלטרנטיבות שלא יפלשו 7 סמ החוצה מקצה הצילינדר (אולי האולטרה).

אני חושב שזו "בעיה" שיש לכל מי שנמצא בארץ אלא אם כן מחליפים צילינדר (גם בזה אני לא מעוניין)

היבואן אמור לצאת עם המוצר במרץ (איחור של שנה). נראה אם יביא איתו בשורה
נערך לאחרונה על ידי gkatz ב 13/01/2026 9:42, נערך 2 פעמים בסך הכל.

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #76 

26/11/2025 16:44  
dudis כתב:
זה דגם אחר
...
האמת שככל שאני חופר בזה זה נראה בדיוק אותו דגם שמתחבר בדיוק לאותו גלגל שיניים. רק הבדל אחד יש. צורות הMOUNT. אחד יושב על צילינדר של נוקי ואחד על בית כזה שמתאים למשהו אמריקאי.
אם אני צודק, וזה דורש בירור, אפשר לקנות בארהב כמעט בחצי מחיר, ולדאוג לבסיס ומתאם לגיר מודפס.
מישהו יכול לשפוך אור האם החלק של המנוע הוא אותו דבר בדיוק באמריקאי והאירופאי?
(מוקף בכחול בתמונה)

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2566
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 389 פעמים

שליחה #77 

לפי התמונה האחרונה ששלחת נראה שבשלב ראשון אתה צריך להחליף את הצילינדר לקצר יותר.
קצה החלק מנחושת של הצלינדר צריך להיות באותו המישור של הרוזטה או הדלת (תלוי על מה אתה מתכוון להתקין את המתאם המתכתי של הנוקי)
לאחר מכן יש מצב שהפרפר שמותקן על הצלינדר ייכנס לתוך הנוקי.

לחלופין אתה יכול למצא צלינדר עם מפתח ב2 הצדדים אבל בלי מצב הנעילה שלא מאפשר לפתוח מבחוץ באם יש מפתח בפנים (מקווה שיש כזה).
במקרה זה אתה צריך שקצה הצלינדר יהיה באותו המישור של הרוזטה או הדלת (תלוי על מה אתה מתכוון להתקין את המתאם המתכתי של הנוקי)
מכניסים מפתח ועליו מתקינים את הנוקי

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #78 

11/01/2026 11:36  
Grappa כתב:
לפי התמונה האחרונה ששלחת נראה שבשלב ראשון אתה צריך להחליף את הצילינדר לקצר יותר.
קצה החלק מנחושת של הצלינדר צריך להיות באותו המישור של הרוזטה או הדלת (תלוי על מה אתה מתכוון להתקין את המתאם המתכתי של הנוקי)
לאחר מכן יש מצב שהפרפר שמותקן על הצלינדר ייכנס לתוך הנוקי.

לחלופין אתה יכול למצא צלינדר עם מפתח ב2 הצדדים אבל בלי מצב הנעילה שלא מאפשר לפתוח מבחוץ באם יש מפתח בפנים (מקווה שיש כזה).
במקרה זה אתה צריך שקצה הצלינדר יהיה באותו המישור של הרוזטה או הדלת (תלוי על מה אתה מתכוון להתקין את המתאם המתכתי של הנוקי)
מכניסים מפתח ועליו מתקינים את הנוקי
...
אצלי הצילינדר בולט החוצה יחסית. העניין הוא שאני מאוד מרוצה ממנו ולא מעוניין להחליף. בשביל זה יש מיני מודלים של הדפסות תלת שמהוות SPACERSים למי שצריך יותר עומק. זה פחות אסטטי אבל עדיין עדיף בעיני מלהחליף צילינדר.

לעניין השאלה שלי, יש בעצם שני מוצרים נוקי בשווקים שונים שנראים זהים לחלוטין למעט שיטת הMOUNTING. האחד הוא מה שאנחנו מכירים בתור NUKI ULTRA והשני הוא פשוט נוקי אמריקאי. למראית עין הם זהים. אני מוציא מהמשוואה את הMOUNT כי אני דואג לMOUNT "משלי". לצערי אחרי מחקר קל עושה רושם שהאמריקאי מוגבל בתוכנה ולא מסתובב שני סיבובים פלוס אלא רק פחות מאחד כפי שצריך בעיקר אצל אמריקאים. אז כנראה הוא חסר תועלת בארץ.

לגבי הPRO, הנוקי ULTRA קצר ב2ס"מ מהPRO וזה משמעותי מבחינתי (אבל הוא יקר מ100 דולר כי הוא בא עם צילינדר).
הרבה ישראלים יהיו באותו מצב בגלל צילינדרי הפרפר שנוקי לא תומך בהם יותר.
עושה רושם בשבילי הכי טוב זה אם היה אולטרה אירופאי בלי צילינדר במחיר שפוי. לא סביר שיהיה...

ולמתקדמים, הULTRA והאמריקאי מתלבשים על גלגל שיניים וכך ניתן לחסוך, כתלות בסוג הצילינדר שיש בדלת, עוד כמה מילימטרים. במקרה שלי כל מילימטר משמעותי

[עדכון]
זה נושא חשוב אז מדגים פה מה הכוונה:
בציור בעצם ניתן לראות הדפסה של גיר של נוקי מולבש על צילינדר ו"חוסך" כמה ממ כי הגיר לא מתחיל מקצה הצילינדר אלא "מתלבש מעליו" כמה שאפשר פנימה (במקרה שלי 2 ממ במקרים אחרים אפילו עד סמ)
הנוקי אולטרה מתלבש על גלגל השיניים
יש ספייסר שאפשר להדפיס שמכסה מהדלת ועד כמה שצריך.
במקרה פה הורדתי את הרוזטה רק להמחשה אבל אם יש רוזטה מדפיסים ספייסר פחות עמוק וכו.
מקווה שזה ברור.

אם הייתי הולך על נוקי פרו אני גם צריך להדפיס משהו כי הפרו גם לא מקבל פרפר (כן אם יש פרפר לשון אפשר להשחיז אבל להדפיס קל יותר), וגם הפרו מעוצב בצורה כזו שהוא חייב להתחיל רק איפה שהצילינדר מסתיים ולכן יבלוט מעל 2סמ יותר מהאולטרה במינימום. 2ס"מ כי הוא יותר ארוך ב2 מהאולטרה מלכתחילה, בנוסף למה שהצלחתי לחסוך ע"י ההלבשה של הגיר "מעל" הצילינדר הקיים.

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #79 

צילינדר עם הדפסה "מולבשת" (חסכון במרחק). זה גיר מותאם לאולטרה. חלק מהצילינדר, הקצה שלו, נכנס לתוך הגיר עצמו ולכן "חוסך" במקום. הייתי מזיז אותו עוד אחורה אבל יש שם כמו סיכת לחיצה (נראה כמו בורג אלן בתמונה) שאני חייב להשאיר את החור שלה בהדפסה כי זה מה שתופס את הסיבוב. לכל צילינדר יהיה מנגנון טיפה אחר אבל בכולם אפשר לעשות את טריק החסכון במקום.

תמונה
נערך לאחרונה על ידי gkatz ב 14/01/2026 13:16, נערך 2 פעמים בסך הכל.

dr0r פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #80 

אני מאוד בספק שתצליח למצאו את האולטרה בלי צילינדר, ואז זה כבר לא בהכרח יותר יקר להחליף את הצילינדר לקצר יותר, ולהלביש עליו את מתאם המתכת של ליינוס, או ל-MTL800 היעודי.
איזה צילינדר יש לך שאתה כל כך מרוצה ממנו?

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”