לא הבנתי את המשפט.. איזה אלמנטים? סאונד יותר הדוק בהשוואה למה?21/02/2025 11:02yarino כתב: JL audio, Rel,Perlisten עם אלמנטים בגודל זהה (לא 17 אינץ) עם סאונד יותר הדוק....
SVS PB-17 REVIEW
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7639
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
PA ובית זה שני דברים שונים, אין מה להשוות. הייתי בהופעה לפני כמה ימים, הבס היה מורגש, מאוד מורגש, כתבתי לגבי החוייה בקולנוע לאחרונה, זה בס חזק ומוגזם, באמת היה אפשר להנמיך קצת ועדיין להנות כי 'התקפה' כזאת על הגוף אולי נחמדה לכמה דקות, לא לשעתיים.21/02/2025 10:26men כתב: אין דבר כזה סאב לסטריאו וסאב לקולנוע
סאב זה סאב מפיק צלילים נמוכים לא קונה את האמרה הזאת
והנתונים בכלל לא קבועים
שמעתי סאב של אירועים מבחינת נתונים הרבה פחות מה svs ו ה JL מבחינת הספק
בחדר גדול והבאס היה מורגש בטירוף עולה פחות משניהם איך זה הגיוני כי לפי הנתונים המספריים של הוואטים הוא פחות ונותן עוצמה כזאת אדירה אם הייתי שם את ה JL שלי במקום לא נראה שהיה נותן עוצמה כזאת האמת לא שומע חזק בכלל שומע חלש מבחינה של לשמור על הסאב אבל לא נראה לי שהיה מגיע לעוצמות כאלו...
יש הרבה מעבר, תכנון גודל תיבה ועוד המון פרמטרים והצבה, המגברים האימתניים של 5000W לא אומרים שישמעו בסאב יותר חזק אלה, סאב שמתוכנן טוב, יהיה יציב בתדר נמוך יותר ובגלל זה ההגברה החזקה = יציבות בתדר נמוך, לא אומר שעם סאב ומגבר שלו 6000W ישמעו יותר חזק, ממש לא! יש פה עניין של תדר. ושוב, נתוני המגבר בהתאמה לנתוני האלמנט וזה נגזרת של האלמנט והתכנון של מעגלי ההספק, זה לא מגבר 5000W ב 8 אום זה יכול להיות גם מגבר של 500W ב 8 אום שהשילוב עם כל שאר הפרמטרים נותן מדוד 5000W (דוגמא).
מה יש להבין? 13 אינץ מול 13 אינץ....
בדיקת סאונד של Bass Drum עם סאבים בעלי אלמנטים בגודל זהה, באותו חלל עם אותו ציוד יתן לך אינדיקציה לגבי הדוק או לא ולא סתם פיצוצים בסרטים.
ואגב תתחדש, אני הוספתי השבוע שני SB-3000 מאחור.
....
אז מה יש מקדימה?...
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7639
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
תתחדש21/02/2025 12:24yarino כתב: מה יש להבין? 13 אינץ מול 13 אינץ.
בדיקת סאונד של Bass Drum עם סאבים בעלי אלמנטים בגודל זהה, באותו חלל עם אותו ציוד יתן לך אינדיקציה לגבי הדוק או לא ולא סתם פיצוצים בסרטים.
ואגב תתחדש, אני הוספתי השבוע שני SB-3000 מאחור....
אפשר ורצוי לבדוק עם מוזיקה כמובן, אבל זה ייתן תמונה חלקית. עבור ק"ב עדיף לבדוק עם סצנות מאתגרות (לא פיצוצים).