איך לדעת אם הטלוויזיה מציגה Dolby Vision ולא סתם HDR

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #61 

מה זה מראה אמיתי?
מה זה ערך נכון?

אין אמת אחת ואין נכון או לא נכון
אתה גם לא תוכל לשחזר לעולם את רצונו של הבמאי (למרות שאתה משוכנע שכן)
אתה לא יודע מה היה רצונו של הבמאי ורק חושב שבגלל שזה DV זה רצונו, אבל כ"כ הרבה דברים משפיעים על התוצאה הסופית כמו כמות האור בחדר, סוג הפנל, מעבד התמונה שזה פשוט לא אפשרי לשחזר כלום.
אבל.. אם זה עושה לכם נעים בגב לחשוב שמה שאתם רואים בפועל הוא דבר אלוהים חיים הנאמנות למקור היא מושלמת... תהנו
ותמליצו לי גם החומר שאתם מעשנים

DMB
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 101
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #62 

25/12/2023 22:12  
ahersko כתב:
אין אמת אחת ואין נכון או לא נכון
...
את הבולשיט הזה תמשיך לספר לעצמך כשאתה מתרץ לעצמך תירוצים למה אתה מאמין במה שנוח ומתחשק לך.
ahersko כתב:
מה זה מראה אמיתי?
מה זה ערך נכון?

אתה גם לא תוכל לשחזר לעולם את רצונו של הבמאי (למרות שאתה משוכנע שכן)
אתה לא יודע מה היה רצונו של הבמאי ורק חושב שבגלל שזה DV זה רצונו, אבל כ"כ הרבה דברים משפיעים על התוצאה הסופית כמו כמות האור בחדר, סוג הפנל, מעבד התמונה שזה פשוט לא אפשרי לשחזר כלום.
אבל.. אם זה עושה לכם נעים בגב לחשוב שמה שאתם רואים בפועל הוא דבר אלוהים חיים הנאמנות למקור היא מושלמת... תהנו
...
זה מאד פשוט: DV זה מידע בקובץ הסרט שהכניס יוצר הסרט, איך הטלויזיה תהיה מכוונת בכל פריים.
HDR זה גם מידע בקובץ, אך לא מכוון ע"י היוצר ואינו מדוייק ברמת הפריים.
ברור שגם האור בחדר משפיע, לכן בסרטים טובים אני צופה בחושך. וברור שסוג הפנל והמעבד משפיעים, בשביל זה קניתי טלויזיה טובה ויקרה.

אז כן, כשאני רואה סרט איכותי, אני רוצה אותו נאמן למקור הנ"ל ככל האפשר. זה הכל, לא צריך לסבך את העניין עם בולשיט רוחניקי.
ahersko כתב:
...
לא מעשן בכלל, ובהחלט ממליץ לך על כך.

ELD
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 53
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #63 

דרך אגב, למי שיש טלוויזיה עם מערכת הפעלה של אנדרואיד (לדוג' מסך של סוני) יכול להשתמש בנגן Just Player. הנגן מסוגל לנגן תוכן DV (גם קבצי MKV), מומלץ בחום

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”