הקפיצה להיי אנד - מה נדרש לפני ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'

הקפיצה להיי אנד - מה נדרש לפני ?

קופץ ונהנה בכיף
16
39%
לומד את התהליך בשביל להגיע מוכן, ואז קופץ
25
61%

סך הכול הצבעות: 41

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17939

שליחה

guys כתב:@Avihuli

אין לי ספק שבהינתן תקציב אינסופי, מערכת כיול משובחת יכולה דרמטית לסאונד.
אבל.
אם השאלה שלך היא למעשה, יש לי סכום כסף מכובד ואני רוצה לבדוק כיצד אפשר לשפר את המערכת שלי הכי הרבה, או לשפתך לקפוץ לרמת הי אנד, אז ניסיון מעניין יהיה להחליף את הרמקולים הקדמיים וההגברה לעומת הוספת פרוססור על.
הרי בסופו של דבר, אצל רובנו, התקציב אינו אינסופי וצריך לקבוע סדר עדיפויות.

אגב, איני יודע כמה מוזיקה ״טהורה״ אתה שומע , ייתכן וזה יכול להפוך הכל.
...
·

אבל תפקיד מערכת הכיול היא לטפל דיגיטלית בבעיות אקוסטיות .
אתה אומר נחליף רמקולים והגברה ונתגבר על הבעיות האקוסטיות ?

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2809

שליחה

MarioMan כתב:·
המידע שנכנס ל-DAC הוא חסר.
...
·תוכל להפנות למקום בו מפורט בספציפיקציות של טרינוב כתוב מהי הדגימה שנכנסת ל- DAC?

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067

שליחה

@guys
אני כרגע לא מחליף כלום, הדיון הוא עקרוני כי יש מחלוקת נחרצת באיזו דרך צריך ללכת בשביל להגשים מטרת קצה.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה

שליחה

lasik כתב:
...
...
·תוכל להפנות למקום בו מפורט בספציפיקציות של טרינוב כתוב מהי הדגימה שנכנסת ל- DAC?
...
·

רשום במפורט בלינק שהבאת: Data precision: 64 bits, floating point

לגבי התדר דגימה - העיבוד תמיד מבוצע בתדר דגימה זהה לזה של המקור. מקרה ייחודי בתחום.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

אני אתן גם דוגמא להמחשה בלבד, שוב בלי קשר לנושא הכספי.
בהנחה ואני רוצה לשדרג את הרסיבר שלי שעולה פחות מעשירייה ואני רוצה לקפוץ לקצה כלשהו, כדוגמת: סטורם, דאטהסט, לינגדורף, טרינוב וכו' שעולים פי כמה וכמה (לא באמת משנה)... האם לפני רכישה כזו אני צריך לקנות אנתם / ארקם בשביל ללמוד עוד קצת ורק אז לרכוש את אחד "מהקצה" ?

אם אני רוצה לשדרג את הקדמיים שלי שעולים לזוג פחות מעשירייה (למרות שלדעתי שווים הרבה יותר למחירם) ואני רוצה לרכוש פוקאל דיאבלו אוטופיה שעולים מעל 50 אלף שקל מחירון, האם אני צריך לעבור כמה רמות רמקולים לפני בשביל שאדע להעריך את הסאונד של "הקצה" ?

האם שאחתום על העסקה עם עט מונט בלאן אני אדע להעריך את טיב העט מבלי שעברתי כמה רמות מתחת ?

זה הדיון...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

mulder כתב:
...
...
אתה יכול להרחיב ?

מה הכוונה "המידע שנכנס הוא חסר" , מה חסר ?
איך הוא הולך לאיבוד ולמה ?
...
·

הוא חסר כי הוא נכנס לתוך תהליך עיבוד בצורה ובמאפיינים מסויימים ובמהלך אותו תהליך, שבוצע על המידע, המידע המקורי נפגע / לא מיוצג יותר בשלמותו בסופו של התהליך.

בתחום הזה כשהעיסוק הוא במידע דיגיטלי טעות/שגיאה ״קטנה״ יכולה (ולרוב עושה) נזק שמיע גדול.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2809

שליחה

MarioMan כתב:רשום במפורט בלינק שהבאת: Data precision: 64 bits, floating point
לגבי התדר דגימה - העיבוד תמיד מבוצע בתדר דגימה זהה לזה של המקור. מקרה ייחודי בתחום.
...
·ככל שאני מבין, הנתונים לגבי Data precision: 64 bits, floating point מפורטים בקטגורית מפרט המחשב ורלוונטים ליכולת החישובית של המעבד Intel i3 שמצוי בטרינוב, לא של דגימת הצליל שנכנס ל- DAC.

ואפילו אם נלך לשיטתך ויכולת הקלט של הסאונד היא 64bit, בשל יכולת העיבוד של ה- i3.
אם ל- DAC שלו יכולת עיבוד מוגבלת של 24bits/96 kHz, מה יעזור אם נכנס אליו 64 ביט?

ומדוע להותיר בכלל במכשיר כ"כ יקר כמו טרינוב, חומרת DAC שתומך רק ביכולת ותיקה של 24bits/96 kHz ?
האם החלפתו בדאק עדכני לא עדיפה?

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

lasik כתב:
...
...
·ככל שאני מבין, הנתונים לגבי Data precision: 64 bits, floating point מפורטים בקטגורית מפרט המחשב ורלוונטים ליכולת החישובית של המעבד Intel i3 שמצוי בטרינוב, לא של דגימת הצליל שנכנס ל- DAC.

ואפילו אם נלך לשיטתך ויכולת הקלט של הסאונד היא 64bit, בשל יכולת העיבוד של ה- i3.
אם ל- DAC שלו יכולת עיבוד מוגבלת של 24bits/96 kHz, מה יעזור אם נכנס אליו 64 ביט?

ומדוע להותיר בכלל במכשיר כ"כ יקר כמו טרינוב, חומרת DAC שתומך רק ביכולת ותיקה של 24bits/96 kHz ?
האם החלפתו בדאק עדכני לא עדיפה?
...
א. החלק הראשון - הבנת לא נכון. מאוד לא נכון.

ב. לגבי החלק השני - כשהמידע מיוצג/מאוחסן בדיוק של 64bit זה נותן לך overhead מאוד מאוד גדול לבצע עליו תהליכים מבלי לפגוע בו (אפילו דברים ״סטנדרטיים״ כמו ווליום קונטרול). זה לא קורה כשאתה עובד ב-bitdepth זהה לזה של המקור.

ג. לגבי החלק השלישי פה כבר נכנסת באופן מובהק לדיון על מוצר ספציפי ואני כעוסק מנוע מלהגיב לגופו של מוצר כלשהו.

רק יכול לומר לך שהשלם גדול מסך חלקיו.

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן

שליחה

אבי, זה לא עניין אם חייבים קודם לעבור ב arc או ישר לקנות אוטופיה.
הנקודה היא שזה מה שיקרה ל99% מהאנשים כי הם עדיין לא "שם״
שאלה שלא ממש יש עליה תשובה, מדוע רובנו המוחלט לא קנה כשנכנס לתחום את הפרוססור הכי יקר ורק עם הזמן הגיע לזה?
אני טוען שאתה מתחיל בתחום אתה לא מוכן אפילו פסיכולוגית לקנות כזה על הפרוססור/רמקולים ממש יקרים כי אתה לא שם,
עם השנים והניסיון אתה מגיע ל"שם", אגב כמו בכל תחום בחיים.

כמו כן, כמו הרוב פה אני חושב שכשיהיה לך רמקולים ממש טובים אתה מגיע לפרופסור איכותי.
כמה אנשים יש עם קדמיים שעלו כחדשים 5000 שח ופרופסור ב 30,000 +- לדעתי אחוזים בודדים כי אחלה פרוססור שבעולם לא יכול
להוציא מהרמקולים מה שאין להם, כמו לצפות מסטאליט להוציא באס.

אפשר להכניס עוד שאלה לא באותו נושא:
בכל מערכת עם מגבלה תקציבית כלשהיא אני טוען שהרמקולים האחוריים עלותם עד 25% מהקדמיים
דעתכם?
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662

שליחה

avihuli כתב:אני אתן גם דוגמא להמחשה בלבד, שוב בלי קשר לנושא הכספי.
בהנחה ואני רוצה לשדרג את הרסיבר שלי שעולה פחות מעשירייה ואני רוצה לקפוץ לקצה כלשהו, כדוגמת: סטורם, דאטהסט, לינגדורף, טרינוב וכו' שעולים פי כמה וכמה (לא באמת משנה)... האם לפני רכישה כזו אני צריך לקנות אנתם / ארקם בשביל ללמוד עוד קצת ורק אז לרכוש את אחד "מהקצה" ?

אם אני רוצה לשדרג את הקדמיים שלי שעולים לזוג פחות מעשירייה (למרות שלדעתי שווים הרבה יותר למחירם) ואני רוצה לרכוש פוקאל דיאבלו אוטופיה שעולים מעל 50 אלף שקל מחירון, האם אני צריך לעבור כמה רמות רמקולים לפני בשביל שאדע להעריך את הסאונד של "הקצה" ?

האם שאחתום על העסקה עם עט מונט בלאן אני אדע להעריך את טיב העט מבלי שעברתי כמה רמות מתחת ?

זה הדיון...
...
בסופו של דבר מדובר בציוד אלקטרוני ורמקולים, לא לימודים לחגורה שחורה באייקידו :lol: אין כאן "דרך" שצריך לעבור עם עצמך כדי להגיע למשהו, רק כרטיס אשראי.

אם עכשיו תזכה בלוטו והחלום שלך היה תמיד לנהוג באסטון מרטין, אז תשאל את עצמך אם כדאי שתקנה קודם סקודה, ואחרי זה וולבו, אאודי וכו' ?

אם אתה כבר אוהב מאוד את הסאונד אצלך, אז אולי יש לך מזל ואין יותר מדי בעיות אקוסטיות שמקלקלות אצלך, לפחות לא משהו מורגש. הוספת גם מגבר וראית ששינוי גדול לא היה, אז אולי פשוט התרגלת ואתה עכשיו באופן טבעי מחפש לשנות ולשפר, אבל לרמקולים יש גבול כלשהו, ונראה שהגעת אליו כמעט. אז אתה יכול להשקיע 30/40/50 אלף שח בפרוססור היי-אנד-ביי-כסף, ובוא לא נשכח גם הגברה, ותקבל שיפור וגוון קצת יותר לטעמך, אבל תחשוב באחוזים כמה זה כבר יוצא.

מצד שני קח את אותו התקציב המכובד, ותחשוב איזה שיפור יכול להיות בשינוי רמקולים.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

@mulder
נכון. מסכים שהרמקולים יעשו שינוי בעצם החלפתם.
אולם לא חושב שהרמקולים שלי לא טובים.
נהפוך הוא.
ולגבי הנושא של הבעיות בחלל אם בכלל, בגלל זה נכנסתי (או יותר נכון מנסה להיכנס) ל-REW על מנת לתקף במספרים / עובדות / גרפים את מה שאני שומע, אגב כך, את מה שרבים אחרים שמעו וכולם היו מופתעים מהתוצאה על סטאפ אפילו נמוך יותר מזה הנוכחי שיש לי כרגע (במה אחורית חלשה יותר, סאב נמוך יותר וללא הגברה).

מצד שני, יכול להיות שאני הוזה לחלוטין וכל מי שהיה אצלי (ורובם המוחלט אחרי ששמעו הלכו ושידרגו את הסט שלהם גם) סתם מחוסר נעימות אמרו שהתוצאה פנטסטית ואף רשמו את זה שחור על גבי לבן בפורום.

אני חייב לסגור את הפינה הזו לא רק עם האוזניים שלי ועם מה שאני שומע אלא גם עם עובדות מספריות תומכות.
.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439

שליחה

אבי,

מעבר מרמקולים מדפיים לריצפתיים איכותיים יתן לך את השיפור הגדול ביותר בסאונד ובנפח שימלא את החלל.

שלב הבא זה קניית פאוור טוב ואז אתה מסודר.

לגזור ולשמור 😜
....

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068

שליחה

@yarino
·
לדעתי לא.
מכיר את הסטאפ והחלל של אבי.
מדפיים ישמעו שם יותר טוב מרצפתי.
גם אין לו מקום כל שזה לא רלוונטי בכלל.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439

שליחה

אם החלל קטן אז זה באמת לא רלוונטי.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2469

שליחה

מה עם JBL Synthesis? זה נחשב זול מידי לעומת האחרים בשביל להחשב כהיי אנד?
Jack of some trades, master of none

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

Avi_Dagan כתב:מה עם JBL Synthesis? זה נחשב זול מידי לעומת האחרים בשביל להחשב כהיי אנד?
...
·
בדגם הגדול 75 זה טרינוב למתקדמים והוא יקר מאוד
הדגם 55 שכולל dirac מבחינת מחיר זול משמעותית מכל מה שהוזכר פה ולפחות נכון ללפני מספר חודשים היה מלא בבעיות אולי עכשיו הכל טופל.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2469

שליחה

@istarmini
אה. לא מצאתי מחיר ל75 אבל ראיתי אחד שעולה "רק" $6000 אז חשבתי שזה נשמע עממי מדי :lol:
נראה שזה סיפור שחוזר בקטגוריה הזאת, מכשירים שיוצאים לשוק לא לגמרי מוכנים.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662

שליחה

אני לא סגור אם הדיון הוא רק על פרוססורים, בכל אופן , לגבי JBL

ה 75 / 55 הם פרוססורים

יש את ה 35 SDR שהוא רסיבר כולל דיראק.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

@mulder
הדיון הוא לא על דגם או חברה מסוימת אלא על המהות.

האמת, מבחינת התוצאות של הסקר עולה מגמה מעניינת שאנשים כנראה לא היו קונים "משהו קיצון" מבלי שיש להם את היכולת וההבנה הבסיסית לתפעל אותו כמו שצריך.
ואני שוב מדגיש שאני מנטרל לחלוטין את הנושא הכלכלי בתור הנחת יסוד שהוא קיים.

וואלה, לא יודע...

אם לצורך העניין והדוגמא הייתה לי אפשרות לרכוש פרארי (או סתם כל רכב על אחר) מחר בבוקר, כנראה שהייתי עושה את זה מבלי לחשוב פעמיים. בהתחלה בתור "מתחילן נטול יכולות בכלל" כנראה שהייתי איתה מאוד זהיר (מאוד מאוד זהיר) אבל עם האוכל כנראה שבא התיאבון. אותה אנלוגיה עם סטאפ מק"ב קצה.

אסכם שלתפיסתי (כנראה שהיא בקבוצת המיעוט), אם יש מטרה סופית, לכוון טוב טוב ולתת ירייה אחת שתפגע בול.
לא צריך להתקשקש על תחנות ביניים באמצע בדרך או לירות לכמה כיוונים ומה שייפגע, ייפגע.
וכל דרך אחרת כמובן לגיטימית וראויה.
.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

avihuli כתב:@mulder
הדיון הוא לא על דגם או חברה מסוימת אלא על המהות.

האמת, מבחינת התוצאות של הסקר עולה מגמה מעניינת שאנשים כנראה לא היו קונים "משהו קיצון" מבלי שיש להם את היכולת וההבנה הבסיסית לתפעל אותו כמו שצריך.
ואני שוב מדגיש שאני מנטרל לחלוטין את הנושא הכלכלי בתור הנחת יסוד שהוא קיים.

וואלה, לא יודע...

אם לצורך העניין והדוגמא הייתה לי אפשרות לרכוש פרארי (או סתם כל רכב על אחר) מחר בבוקר, כנראה שהייתי עושה את זה מבלי לחשוב פעמיים. בהתחלה בתור "מתחילן נטול יכולות בכלל" כנראה שהייתי איתה מאוד זהיר (מאוד מאוד זהיר) אבל עם האוכל כנראה שבא התיאבון. אותה אנלוגיה עם סטאפ מק"ב קצה.

אסכם שלתפיסתי (כנראה שהיא בקבוצת המיעוט), אם יש מטרה סופית, לכוון טוב טוב ולתת ירייה אחת שתפגע בול.
לא צריך להתקשקש על תחנות ביניים באמצע בדרך או לירות לכמה כיוונים ומה שייפגע, ייפגע.
וכל דרך אחרת כמובן לגיטימית וראויה.
...
·

נו , המסקנה שלך מתבקשת ,לדעתי.
על מה מדברים פה ? כולה רכיב לקולנוע ביתי אפשר לחשוב.
יש תקציב ? יופי
בוחנים רסיבר טוב/פרוססור ברמת מחיר ממוצעת/פרוססור ברמת מחיר קצה מקבלים החלטה ובזה נגמר הסיפור זאת בהנחה שיש תקציב. לקנות רכיב כתחנת ביניים ?? נשמע לי קצת מוזר בהתחשב בזה שמדובר על קופסא עם כרטיסים אלקטרוניים בפנים למטרת קולנוע ביתי.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”