avihuli כתב:אני אתן גם דוגמא להמחשה בלבד, שוב בלי קשר לנושא הכספי.
בהנחה ואני רוצה לשדרג את הרסיבר שלי שעולה פחות מעשירייה ואני רוצה לקפוץ לקצה כלשהו, כדוגמת: סטורם, דאטהסט, לינגדורף, טרינוב וכו' שעולים פי כמה וכמה (לא באמת משנה)... האם לפני רכישה כזו אני צריך לקנות אנתם / ארקם בשביל ללמוד עוד קצת ורק אז לרכוש את אחד "מהקצה" ?
אם אני רוצה לשדרג את הקדמיים שלי שעולים לזוג פחות מעשירייה (למרות שלדעתי שווים הרבה יותר למחירם) ואני רוצה לרכוש פוקאל דיאבלו אוטופיה שעולים מעל 50 אלף שקל מחירון, האם אני צריך לעבור כמה רמות רמקולים לפני בשביל שאדע להעריך את הסאונד של "הקצה" ?
האם שאחתום על העסקה עם עט מונט בלאן אני אדע להעריך את טיב העט מבלי שעברתי כמה רמות מתחת ?
זה הדיון...
...
בסופו של דבר מדובר בציוד אלקטרוני ורמקולים, לא לימודים לחגורה שחורה באייקידו

אין כאן "דרך" שצריך לעבור עם עצמך כדי להגיע למשהו, רק כרטיס אשראי.
אם עכשיו תזכה בלוטו והחלום שלך היה תמיד לנהוג באסטון מרטין, אז תשאל את עצמך אם כדאי שתקנה קודם סקודה, ואחרי זה וולבו, אאודי וכו' ?
אם אתה כבר אוהב מאוד את הסאונד אצלך, אז אולי יש לך מזל ואין יותר מדי בעיות אקוסטיות שמקלקלות אצלך, לפחות לא משהו מורגש. הוספת גם מגבר וראית ששינוי גדול לא היה, אז אולי פשוט התרגלת ואתה עכשיו באופן טבעי מחפש לשנות ולשפר, אבל לרמקולים יש גבול כלשהו, ונראה שהגעת אליו כמעט. אז אתה יכול להשקיע 30/40/50 אלף שח בפרוססור היי-אנד-ביי-כסף, ובוא לא נשכח גם הגברה, ותקבל שיפור וגוון קצת יותר לטעמך, אבל תחשוב באחוזים כמה זה כבר יוצא.
מצד שני קח את אותו התקציב המכובד, ותחשוב איזה שיפור יכול להיות בשינוי רמקולים.