מחפש ראש למרכך של-Brita Purify

מכונות קפה, מטחנות, קליה ואביזרים
WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 479
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #61 

העלייה של הkH (ובהתאמה הpH) כאשר המים חשופים לאויר היא כי הco2 שהוא התוצר של ריכוך wac פשוט מתנדף לאויר.
הם לא יחזרו לרמתם המקורית אבל לא רחוק משם.

לפחות על פי המלצת חלק מהיצרניות (לדוגמא לה מרזוקו) אין להשתמש במים עם רמות כלורידים מעל ל30ppm בלי קשר לקשיות שלהם. בגדול זה די שמרני אבל גם כפול מזה רחוק מהמים שיש בישראל.
חלק מיצרניות הסננים לא ממליצות על סנני wac במקרה שההפרש בין הgh לkh גבוה מ6 מעלות, או כשהkh גבוה מדי, מכיוון שהתוצר של החלפת היונים ברמות הללו הוא מיים חומציים. יש מסמך של pentair (מותג הסינון קלאריס) שמפרט מקרה של מדידה ולמה הם לא ממליצים במקרים הלכו על סנני wac. אם מעניין אותך, אני יכול לשלוח לך.
אם אתה רוצה להיות ממש בטוח שהדוד לא יפגע, הפתרון הכי בטוח בשבילך הוא מערכת אוסמוזה הפוכה והוספת מינרלים או דיסטילר והוספת מלחים, אבל לדעתי זה שלב רחוק מדי ולא מתאים לכל אחד.
אני אתן את המקרה שלי בתור דוגמא, לי יש דוד נחושת ורמות כלורידים אמורות להדאיג גם אותי. רמות הקשיות שלך בברז די דומות לשלי (אצלי אפילו יותר גבוה לעיתים, עברתי כבר תקופות שונות שמדדתי בהן 20 מעלות קשיות כללית).
אני כרגע על פתרון של בסטפרוטקט (ריכוך הזהה לזה של מרכך 8 ליטר) ואני מערבב מיי ברז שעברו סינון איתם על מנת להגיע לרמות קשיות שיתנו טעם נורמלי לקפה אבל עדיין יהיו רכים ויעכבו כמעט לחלוטין בניית אבנית. מבחינתי זה פתרון סביר, מצד אחד אני לא רוצה להתחיל לרענן סננים כל שנה עם מלח , להחליף סנן פחם כל כמה חודשים ומעדיף להחליף פתרון אחד פעם בשנה. יש לי מיכל שאני ממלא אותו אחת ליום ומבחינת התפעול זה נוח לי, אבל זה לי ולא בטוח שזה פתרון טוב לכל אחד אחר.
כאשר אעבור למכונה בחיבור ישיר, כנראה הפתרון ישתנה (כי הבסטפרוטקט מוריד את הקשיות הכללית ל0 והטעם של הקפה איתו נוראי).

sbenyo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 212
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #62 

WolfM

תודה על ההסבר המפורט.
30ppm זה כנראה בלתי אפשרי להשיג. אני ראיתי שעד 100ppm זה עוד אפשרי ומעל לא כדאי. אני לא ממש מבין מה זה אומר מעלות בהפרש בין ה-GH ל-KH. אני אשמח לקבל את המסמך של pentair אם יש שם הסבר נוסף.

לגבי פתרונות של אוסמוזה או זיקוק, ממש לא בא לי ללכת לשם. גם בגלל עלות וגם בגלל תחזוקה.

הפתרון שלך מעניין אם הטעם של המים סביר..ראיתי שאפשר להשיג בארץ אבל בעלות כמו ה-C150 FINEST. לא ברור אם זה יותר טוב ואם ה-FINEST לא יספיק. במחיר הזה זה ממש לא משתלם. בחצי מחיר עוד הייתי לוקח (כמו ה-C50)

אגב למה זה לא יכול להיות פתרון טוב לחיבור ישיר? זה לא פילטר שעובד עם ראש שיש לו מעקף ושליטה ברמת הסינון או שהוא מחייב סינון מלא?

אגב אני רואה שיש דגם S, שזה אמור להספיק לי אבל לא ראיתי בארץ...

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #63 

מעלות הן יחידות להצגת ריכוז. בהקשר של קשיות משתמשים לרוב במעלות גרמניות. 1 מעלה שווה ערך ל17.8ppm.
בדיקות טיטרציה לרוב מכילות תמיסה שכל טיפה תתורגם למדידה במעלה בודדת ולכן נוח לעבוד בהן.

לגבי המצגת של פנטייר
https://drive.google.com/file/d/1NyFljM ... sp=sharing

הפתרון שלי הוא טוב עבורי, לא בהכרח נוח וטוב למישהו אחר. זאת אמנם התפשרות מסויימת כי האלקלניות תהיה זהה לזאת שבברז ולא בהכרח למה שטוב לחליטה. לשמחתי כרגע היא סביב ה6 מעלות והקשיות שאני מקבל בסופו של תהליך נעה בין 2 ל3 מעלות. אני עוקב ומודד מדי חודש או כשאני מרגיש שינוי בטעמים.
מה שהנחה אותי הוא לשמור על המכונה ועדיין לקבל תוצאות טובות מבחינת טעם בכוס מבלי להתעסק יותר מדי מסביב.

הבסטפרוטקט לא תומך בערבוב, לא משנה על איזו רמה הראש, כל המיים ביציאה הם מהמסנן ולא מעורבבים כמו בבסטמקס פרימיום לדוגמא. אני מסתמך על בדיקות שביצעתי לרמת הקשיות לאחר שניסיתי כל רמה - תמיד 0 במוצא.
היחס בערבוב שאני מבצע הוא פחות מ10%, כך שגם על רמה 1 בראש הייתי אמור לראות שוני.
לבריטה FINEST יכול להיות והמצב שונה וכן ניתן לערבב בין מים מסוננים למים שאינם מסוננים. זאת שאלה למי שיש לו את הסנן הזה וראש מתכוונן.

sbenyo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #64 

WolfM כתב:הבסטפרוטקט לא תומך בערבוב, לא משנה על איזו רמה הראש, כל המיים ביציאה הם מהמסנן ולא מעורבבים כמו בבסטמקס פרימיום לדוגמא. אני מסתמך על בדיקות שביצעתי לרמת הקשיות לאחר שניסיתי כל רמה - תמיד 0 במוצא.
...
אני מבין ה-FINEST זה אותו דבר. הוא גם תמיד מסנן מקסימום. יכול להיות זה הפתרון. הבעיה עם ה-FINEST הוא מתחיל רק מ-C150 והוא לא זול. דווקא לבסטפרוטקט יש דגם קטן אבל לא ראיתי שאשפשר להשיג אותו בארץ.

השאלה זה האם יש פילטר שאפשר לשים לפני הבריטה כדי להזין אותה עם מים יותר טובים או מופחתי כלורידים. אולי זה מה שיהיה הפתרון הכי טוב.
נערך לאחרונה על ידי sbenyo ב 27/08/2020 14:27, נערך פעם 1 בסך הכל.

VINNE
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #65 

ביררתי לגבי שיטת הריכוך של הבסטפרוטקט, ולטענת המוכר זה מחליף יונים ואין התייחסות כלל לגבי הכלוריד( יכול להיות שזה היה מחוסר מקצועיות). מרכך dva הוא מרכך רזין פשוט שניתן לערבב עם מים מהבריטה כדי לקבל גם כלוריד נמוך וגם שיפור בטעם ? אם כן ,הפיתרון לא רע , מלבד הצורך לבצע ריענון פעם בארבעה חודשים .
שאלה טכנית:
האם ניתן לבצע״ ערבוב״ בין 2 פילטרים ביציאה שלהם לצינור אחד בכניסה למיכל? כלומר, לבצע 50% מכול פילטר .

sbenyo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #66 

מה לגבי עניין הריענון? האם המרכך הפשוט שצריך ריענון מפסיק לתפקד אחרי 4 חודשים או שזה פשןט הזמן לרענן לפני שיש איזה שהיא בעיה?
אני מניח שהתפקוד של המרכך יורד בצורה הדרגתית. חשוב שלא להגיע למצב שהוא כבר לא עושה את העבודה כמו שצריך ובכל זאת לייצר בעיה.אגב, אם מרכך פועל על רזין, למה שימוש ברזין בצינור ו/או במיכל לא יכול לעזור?

מה הדרך הכי טובה למדוד את היעילות של המרכך? בדיקת כלורידים זה לא משהו פשוט וזמין.

קראתי גם שכדאי להוסיף סנן פחם כדי להיפוטר מכל מיני חלקיקים שמשפעים על הטעם.
האם זה יעזור להעביר את המים אחרי המרכך בסנן בריטה (אם כבר יש כזה)?

מה לגבי מוצרים בסגנון הזה בשילוב עם סנן בריטה?
https://www.thewaterguy.ca/catalog/view/aries-10-chloride-sulfate-reduction-filter-cartridge-part-number-af-10-3207-1622.htm
נערך לאחרונה על ידי sbenyo ב 27/08/2020 14:57, נערך פעם 1 בסך הכל.

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #67 

@VINNE
אפשר, זה מצריך בניה עצמית, אבל זה מיותר כי בכל מקרה תצטרך להחליף את הפילטרים כל שנה. כלומר עלות כפולה לשוא.
הבסטפרוטקט מרכך באופן זהה לdva (כבר רשמתי את זה מקודם), הוא כולל גם סנן פחם ועוד סננים פיזיים.
אני לא חושב שיש סנן ביתי להורדת כלורידים (לפחות לא שמעתי על כזה). ניתן להוריד את רמתם על ידי דיסטילר, אוסמוזה הפוכה או החלפת יונים (בתכלס שרף שסופג את המליחות).
נערך לאחרונה על ידי WolfM ב 27/08/2020 15:47, נערך פעם 1 בסך הכל.

sbenyo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #68 

WolfM כתב:אפשר, זה מצריך בניה עצמית, אבל זה מיותר כי בכל מקרה תצטרך להחליף את הפילטרים כל שנה. כלומר עלות כפולה לשוא.
הבסטפרוטקט מרכך באופן זהה לdva (כבר רשמתי את זה מקודם), הוא כולל גם סנן פחם ועוד סננים פיזיים.
אני לא חושב שיש סנן ביתי להורדת כלורידים (לפחות לא שמעתי על כזה). ניתן להוריד את רמתם על ידי דיסטילר, אוסמוזה הפוכה או החלפת יונים (בתכלס שרף שסופג את המליחות).
...
תראה את הלינק ששלחתי. אם מרכך רגיל עוזר, אז למה רזין או פילטר דומה לא יכול לעשות את העבודה אחרי הבריטה?
יש הרבה סנני קו של Ion Exchange עבור מערכות אוסמוזה. הם לא יקרים. מעניין אם אפשר להשתמש בהם בנוסף לבריטה.

אולי שווה לנסות את זה:
Inline Ion exchange

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #69 

@sbenyo
·מה ששלחת זה פילטר רזין פשוט שמרכך את המיים. בדיוק מה שעושה מרכך 8 ליטר רק עם תכולה קטנה יותר וידרוש רענון תכוף יותר (מציע לך לחפש שרשורים קודמים בנושא רענון לקבל הסבר למה צריך אותו).

לגבי הסנן כלורידים וסולפטים מארה"ב, במקור הוא סנן לאורניום (על פי אתר היצרן) אך לא מצאתי הרבה מעבר לתאור שלו (הוראות שימוש וכו). יכול להיות שהוא יעשה את העבודה אבל זה מייקר את העלות לרמות לא סבירות

VINNE
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #70 

@WolfM
·
תודה על התגובה המהירה.
אני מתכוון ״לערבב״ 50% ממרכך פשוט 8 ליטר עם 50% מהבריטה c50. האם התוצאה תיהיה כזו שתוריד משמעותית את הסיכויי להיווצרות לקורוזייה?

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #71 

זה בדיוק מה שאני הסברתי שאני עושה באופן ידני. זה אפשרי אבל עדיין לא כדאי כלכלית לדעתי.
השימוש בC50 יהיה מיותר כי המיים מהמרכך יהיו ברמת קשיות של 0.

sbenyo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #72 

האם ה-C50 לא מסנן עוד רכיבים שמשפיעים על הטעם? מישהו כתב שהוא משתמש בסנן פחם אחרי המרכך לשיפור הטעם אז אולי ל-C50 כן תהיה השפעה חיובית. יכול להיות שזה אוברקיל ואפשר פשוט למצוא סנן פחם זול יותר.

WolfM
אם אני מבין נכון, הבסטפרוטקט וכנראה ה-FINEST עושים עבדוה כמו המרכך רק בצורה קצת יותר נוחה של החלפה פשוטה פעם בשנה אולי גם מוסיפים סינון נוסף שעוזר לטעם. אם זה נכון, הבעיה היחידה עם הפתרון הזה זאת העלות.

sbenyo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #73 

אני מקבל מיידע שגם מרכך 8 DVA רגיל לא מתאים. אם רמת הכלודירים גדולה מ- 30ppm או אפילו פחות. לפי המידע הזה המרכך לא מטפל בכלורידים בכלל ולא פותר את הבעיה. רק פתרונות של אוסמוזה או זיקוק יכולים להיות לגמרי בטוחים. אני כבר לא יודע מה לעשות. חשבתי שמרכך רגיל כבר יכול להיות פתרון עם כל התתעסקות איתו אבל נראה שלא.

אני מתחיל להבין שהפתרון הוא כנראה או אוסמוזה או מים מזוקקים. לא ממש בא לי להתעסק באוסמוזה ופילטרים. זיקוק זאת התעסקות אבל אולי זה הדבר הכי משתלם. ראיתי שזיקוק זה מאוד פשוט ואפשר אפילו לעשות בבית לבד עם התרחת מים בסיר ואידוי.אני מנסה להבין אם משהו שמתאים לזיקוק אלכוהול יכול להתאים גם לזיקוק מים. יש מזקקים מבוססים סיר שעושים 10 ליטר בשעה. מישהו מכיר או יודע אם זה יכול לעבוד? (כתוב שזה מתאים למים)

https://www.ebay.com/itm/402330281104

אם כן וזה עובד בשעה, זה יכול אולי להיות פתרון טוב. זה לא נראה מסובך מדי, וזה נראה פשוט ועמיד כדי שזה יתקלקל כמו מוצרים אחרים.

sbenyo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #74 

אחרי לא מעט בירורים וחיפושים החלטתי שהפתרון הכי טוב מבחינתי זה אוסמוזה.יש עלות השקעה ראשונית אבל ממה שראיתי החלפת הפילטרים היא לא יקרה הפילטר של האוסמוזה יכול להחזיק שנתיים ואולי יותר תלוי בשימוש. זה לא יותר יקר מהפילטרים של בריטה או בסטמקס. בנוסף אם קונים מערכת סטנדטית אפשר להשיג פילטרים בכל מינים מקומות לפי צורך. יש אפילו אפשרות להוסיף פילטר למינרלים ואיזון ph ואז אין צורך להתעסק בשיפור המים ואפשר לחבר ישירות. הפתרון גם מאפשר לשלוט בטעם של המים כי הם יוצאים יחסית טהורים ואפשר להוסיף הרכבים שונים של מינרלים.

אני מתחיל לבדוק אופציות רלוונטיות. אני מבין שכדאי ללכת על 5 שלבים בתקן סטנדרטי של פילטרים. יש היום 6 שלבים שכוללים את המינרלים אבל זה יותר יקר ואת הסנן של המינרלים אפשר להוסיף לבד כסנן קו.

אם למישהו יש ניסיון ו/או המלצות אני אשמח לשמוע. אגב כל מערכת כזאת היא הרבה מעל הצרכים שלי לקפה אז יתרון נוסף זה להשתמוש בה גם כמים טובים לשתיה.

שלח תגובה

חזור אל “לוח מכונות ומוצרי קפה”