ipod כמקור במקום CD ושאלה קטנה נוספת
- yairjazz
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 429
אין לי בעיה כזו, כי הקבצים אצלי מסודרים לפי סגנונות אח"כ מבצעים ואח"כ לפי אלבומים. וה iAudio גם מראה את האינפורמציה שבטאגים.
לא הסאונד אלא המוסיקה היא לב העניין:
כשהיא מצויינת - הסאונד לא מהווה מכשול , וכשהיא מחורבנת - הסאונד לא מהווה פיצוי.
The SideMan
הכל ג'אז
The SideMan
הכל ג'אז
- zy
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2050
1. לא מבין למה הכוונה ולא נראה לי רלוונטי אצלי- אני מתחבר מיציאת האוזניות (היציאה היחידה בנגן) לאחת הכניסות בקדם מגבר.yairjazz כתב:
1. מה שכן - תנסה אולי להתחבר דרך יציאת ה- Line Out . יכול להיות שזה יעבוד.
2. אני לא מצליח להבין ממך האם גם באוזניות הצליל של האייפוד היה "שטוח, מת, חסר פירוט" וכו' או שזה רק בחיבור למערכת.
3. אולי כדאי, בתור התחלה שתשווה בין צליל האייפוד באוזניות ובין צליל ה CD באוזניות....
2. הסברתי, העניין יחסי ולא אבסולוטי. אין לי נסיון בהאזנה לנגנים ניידים, לא iPod ולא אחרים ולכן לא יכול לומר האם יחסית לקטעים אחרים או למכשירים ניידים אחרים זה נשמע טוב או לא, באופן כללי הסאונד והחוויה באוזניות ובוודאי אלו היחסית פשוטות של הנגנים לא נשמע לי טוב מכל הבחינות.
3. לבקשתך
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
')- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
zy,
נראה לי שמשהו שם לא תקין בעליל. או העברה למחשב (iTunes קימפרסה או שהעברת את זה ללא איבוד?), או משהו בנגן או בכבל.
אתה מכיר את המבחן ההוא שעשו סטריאופיל לכל הכתבים המובילים בעולם שבו הם נפלו כשגילו להם שהמקור שלו הם שומעים במערכת של כמה מאות אלפי דולרים היה בכלל IPOD שהוסתר מאחורי נגן CD יקר שלא היה מחובר לכלום ?
אני לא טוען שלא יכולים להיות הבדלים בין נגן ייעודי לנגן MP3, בד"כ אכן יש, אבל לא כאלה דרמטיים כמו שאתה מתאר, אלא אם שוב, הסקאלות שלנו לא מתואמות...
נראה לי שמשהו שם לא תקין בעליל. או העברה למחשב (iTunes קימפרסה או שהעברת את זה ללא איבוד?), או משהו בנגן או בכבל.
אתה מכיר את המבחן ההוא שעשו סטריאופיל לכל הכתבים המובילים בעולם שבו הם נפלו כשגילו להם שהמקור שלו הם שומעים במערכת של כמה מאות אלפי דולרים היה בכלל IPOD שהוסתר מאחורי נגן CD יקר שלא היה מחובר לכלום ?
אני לא טוען שלא יכולים להיות הבדלים בין נגן ייעודי לנגן MP3, בד"כ אכן יש, אבל לא כאלה דרמטיים כמו שאתה מתאר, אלא אם שוב, הסקאלות שלנו לא מתואמות...
- אורי_ו
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
אני לא רוצה לומר את דעתי המלאה על כול אותם כתבי אודיו , אבל רובם (כן גם רן לוי) לדעתי לא מבינים כ"כ בסאונד.
לא שאני מלך העולם וכולם לרגליי. אבל.
מנסיוני עם שלושה מכשירי IPOD , גדול דור שלשי , מיני , ונאנו , אני בוודאות יכול לומר שגם בקבצים לא מקומפרסים יש הבדלים.
הבעיה שהאוזן אוהבת צליל כמו של האייפוד. מה אתם חושבים שאין לאייפוד EQ פנימי שלא דואג לזה? הרי אפל בטוח דאגה לעשרות קלינאים , רופאים , אנשי מוזיקה שיבנו עם המהנדסים שלהם אלגוריתמים וחלקים שיצרו את ה EQ שהכי מניח דעת לאוזן האנושית.
לכן בעצם ןIPOD נשמע המון פעמים טוב, אפילו מעולה.
האם הוא נשמע נכון? אז זהו שלא.
פשוט ככה.
אגב גם בביקורת מתפוז הוא אומר שבהתחלה הוא שם לב , לאחר מכן לא. או בצורה מאוד מינורית. ולמה?
האוזן היא דבר סתגלתני לגמריי. היא תשנה את עצמה לשמיעה. פה לא היה לה למה להתסתגל. עקב כך שהחליפו לה כל הזמן .
אם הוא היה מקשיב ל CDP (אגב זה שהNIAM נחשב כ"כ ונופל מול IPOD מראה בדיוק כ"כ הרבה דברים, אבל זה אחרי שילקו אותי פה תכף בתשובה הבאה) , שעתיים . ואחרי זה ישר עובר ל IPOD אני בטוח שההבדל שלו היה מיידי.
אבל מה אני מבין?
לא שאני מלך העולם וכולם לרגליי. אבל.
מנסיוני עם שלושה מכשירי IPOD , גדול דור שלשי , מיני , ונאנו , אני בוודאות יכול לומר שגם בקבצים לא מקומפרסים יש הבדלים.
הבעיה שהאוזן אוהבת צליל כמו של האייפוד. מה אתם חושבים שאין לאייפוד EQ פנימי שלא דואג לזה? הרי אפל בטוח דאגה לעשרות קלינאים , רופאים , אנשי מוזיקה שיבנו עם המהנדסים שלהם אלגוריתמים וחלקים שיצרו את ה EQ שהכי מניח דעת לאוזן האנושית.
לכן בעצם ןIPOD נשמע המון פעמים טוב, אפילו מעולה.
האם הוא נשמע נכון? אז זהו שלא.
פשוט ככה.
אגב גם בביקורת מתפוז הוא אומר שבהתחלה הוא שם לב , לאחר מכן לא. או בצורה מאוד מינורית. ולמה?
האוזן היא דבר סתגלתני לגמריי. היא תשנה את עצמה לשמיעה. פה לא היה לה למה להתסתגל. עקב כך שהחליפו לה כל הזמן .
אם הוא היה מקשיב ל CDP (אגב זה שהNIAM נחשב כ"כ ונופל מול IPOD מראה בדיוק כ"כ הרבה דברים, אבל זה אחרי שילקו אותי פה תכף בתשובה הבאה) , שעתיים . ואחרי זה ישר עובר ל IPOD אני בטוח שההבדל שלו היה מיידי.
אבל מה אני מבין?
- zy
-
- חבר ותיק

כנראה שיש משהו בדבריך.....MartinHSabag כתב:zy,
נראה לי שמשהו שם לא תקין בעליל. או העברה למחשב (iTunes קימפרסה או שהעברת את זה ללא איבוד?), או משהו בנגן או בכבל....
כאשר ה iTunes זיהה את הדיסק הוא הציג אותו כ 700MB בערך ולכן הייתי רגוע....
מסתבר שהוא שמר את המידע במחשב בפורמט MPEG-4 במשקל כ 60MB בלבד ! וכך העביר לנגן
אין לי מושג האם ניתן להעביר ל iPod את הקבצים/ המוסיקה AS IS , באם מישהו מכיר דרך כזו אשמח לללמוד.
אגב, לגבי תאום "הסקאלות"--> במקרה זה גם כבד שמיעה ישמע את ההבדלים בנקל.
')
')- אוריאל
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2845
אני בטוח שיש , הוא בטוח יכול להעתיק את זה כLOSSLESS ואז צריך לאפס את האקולייזר ולהוסיף עריסה שממנה (מהליין אאוט) מתחברים לפרה ..
אז זו תהיה השוואה נורמלית
אז זו תהיה השוואה נורמלית
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46479
zy,
איפשהו ב setting של iTunes ניתן לבחור בין מספר פורמטי אודיו (lossy או lossless) ואת ה bitrate.
איפשהו ב setting של iTunes ניתן לבחור בין מספר פורמטי אודיו (lossy או lossless) ואת ה bitrate.
- zy
-
- חבר ותיק

תודה, קצר ולענייןziv_r כתב:zy,
איפשהו ב setting של iTunes ניתן לבחור בין מספר פורמטי אודיו (lossy או lossless) ואת ה bitrate....
להלן קטע מתוך ה Help של ה iTunes,
[left]Choose an encoder (AAC, MP3, Apple Lossless, AIFF, or WAV) from the Import Using pop-up menu.
You can listen to songs encoded in AAC or Apple Lossless formats in iTunes and on iPods that come with a dock connector. If you plan to listen to your music using a different program or MP3 player, choose MP3 Encoder.
If you plan to burn high-quality audio CDs with the songs you're importing, use Apple Lossless or WAV. [/left]
יש בהמשך גם התייחסות לבחירת ה bit rate...
עדיין לא כל כך ברור לי האם מכשיר ה iPod יוכל לנגן/ לפענח (בהנחה שאצליח להעביר אליו...עוד לא ניסיתי) קבצי WAV
אם יש מי שיודע אשמח לתשובה, בהמשך היום אנסה בעצמי ואדווח מה יצא.
')
')- zy
-
- חבר ותיק

טוב, הכבוד הרמוס של ה iPod הוחזר לו...
לאחר שהועברה המוסיקה אל ה iPod בפורמט WAV הוא החל להשמע "נורמלי" (בניגוד ל"גרוע" כפי שציינתי קודם, כאשר הוא ניגן את אותה מוסיקה בפורמט MPEG-4).
עדיין הוא מחייב הגברת ווליום רצינית (הווליום בנגן במקס').
בהשוואה ראשונית ל cdp נראה שעדיין יש לו לאן להתקדם, בעיקר בכל הקשור לעומק הסאונד ולזרימתו החופשית.....
עדיין הוא מחייב הגברת ווליום רצינית (הווליום בנגן במקס').
בהשוואה ראשונית ל cdp נראה שעדיין יש לו לאן להתקדם, בעיקר בכל הקשור לעומק הסאונד ולזרימתו החופשית.....
')
')- Maxx
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 8
Re: טוב, הכבוד הרמוס של ה iPod הוחזר לו...
תנסה להוריד קצת את הווליום ב-IPOD, הדבר יכול לעזור להקטין עיוותים ולשפר את הסאוד.zy כתב: עדיין הוא מחייב הגברת ווליום רצינית (הווליום בנגן במקס').
... נראה שעדיין יש לו לאן להתקדם, בעיקר בכל הקשור לעומק הסאונד ולזרימתו החופשית........
- yairjazz
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 429
ZY,
אין לך עריסה שממנה תוכל להוציא ליין אאוט ?
אין לך עריסה שממנה תוכל להוציא ליין אאוט ?
לא הסאונד אלא המוסיקה היא לב העניין:
The SideMan
הכל ג'אז
The SideMan
הכל ג'אז
- zy
-
- חבר ותיק

לא, אין לי עריסה (המכשיר משמש את צאצאי להזרקת מוסיקה למח, אני רק הייתי סקרן "טכנולוגית" לגביו)
במה יציאת ה Line-out של העריסה יכולה להועיל
להבנתי העריסה מהווה חוליה מיותרת במסלול האות למערכת הסטראו, לא
לגבי העצה להנמיך את הווליום במכשיר (למרות הצורך להגביר עוד יותר במערכת), יבדק.
במה יציאת ה Line-out של העריסה יכולה להועיל
לגבי העצה להנמיך את הווליום במכשיר (למרות הצורך להגביר עוד יותר במערכת), יבדק.
')
')- איתי_הגיתי
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
ZY
האייפוד משמש אצלי כמקור במכונית.
כשהוא מחובר ביציאת אוזניות, שומעים זוועה. שטוח, מת, עלוב.
כששומעים דרך ה LINE OUT שומעים נפלא.
היציאה נקייה ואיכותית בהרבה, ומנגנון הווליום מתבטל.
לגבי דגימה למחשב, אפשר ב ITUNES, אבל אני משתמש ב EAC שהוזכרה כבר.
התוכנה עושה עבודה (איטית) ויסודית בשליפת המידע שעל הדיסק, ומאפשרת לקודד אותו בהרבה דרכים אח"כ.
יש לה learning curve די תלול.
מדריך:
http://jiggafellz.isa-geek.net/eac
אני שומר ב FLAC.
האייפוד משמש אצלי כמקור במכונית.
כשהוא מחובר ביציאת אוזניות, שומעים זוועה. שטוח, מת, עלוב.
כששומעים דרך ה LINE OUT שומעים נפלא.
היציאה נקייה ואיכותית בהרבה, ומנגנון הווליום מתבטל.
לגבי דגימה למחשב, אפשר ב ITUNES, אבל אני משתמש ב EAC שהוזכרה כבר.
התוכנה עושה עבודה (איטית) ויסודית בשליפת המידע שעל הדיסק, ומאפשרת לקודד אותו בהרבה דרכים אח"כ.
יש לה learning curve די תלול.
מדריך:
http://jiggafellz.isa-geek.net/eac
אני שומר ב FLAC.
- zy
-
- חבר ותיק

איתי
תודה על הטיפים.
אני מבין ממך שאתה דוגם למחשב ע"י ה EAC ולאחר מכן ה iTunes (כי הרי להבנתי רק הוא מתקשר עם ה iPod..), מעביר את זה AS IS ל iPod
מדבריך (ומתמונות ברשת של העריסה) אני מסיק שה iPod מתחבר לעריסה אך ורק באמצעות פלג הטעינה וממנו מוציא את הסאונד ל LINE OUT במקום מיציאת האוזניות (וזה כנראה סוד השיפור בסאונד).
נשאלת השאלה- האם יש כבל יעודי המתחבר לפלג הטעינה בצד אחד ומצידו השני יש שני מחברי RCA זאת לצורך העברת הסאונד למערכת שלא דרך אלקטרוניקת העריסה וגם לצורך מיזעור
תודה על הטיפים.
אני מבין ממך שאתה דוגם למחשב ע"י ה EAC ולאחר מכן ה iTunes (כי הרי להבנתי רק הוא מתקשר עם ה iPod..), מעביר את זה AS IS ל iPod
מדבריך (ומתמונות ברשת של העריסה) אני מסיק שה iPod מתחבר לעריסה אך ורק באמצעות פלג הטעינה וממנו מוציא את הסאונד ל LINE OUT במקום מיציאת האוזניות (וזה כנראה סוד השיפור בסאונד).
נשאלת השאלה- האם יש כבל יעודי המתחבר לפלג הטעינה בצד אחד ומצידו השני יש שני מחברי RCA זאת לצורך העברת הסאונד למערכת שלא דרך אלקטרוניקת העריסה וגם לצורך מיזעור
')
')- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- liorms
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1290
מרטין,
הכבל שבתמונה וכבל שבלינק - לא כל כך דומים...
אפוא מוצאים את הכבל שבתמונה?
הכבל שבתמונה וכבל שבלינק - לא כל כך דומים...
אפוא מוצאים את הכבל שבתמונה?
- zy
-
- חבר ותיק

וואי, ש י ט 
חשבתי שכבר עליתי על סטארטאפ
-------------------------------------------------------------------------
שיטה, שיט , שיטה, שיט......עפר מה זה הצנזורה הזו
--------------------------------------------------------------------------
חשבתי שכבר עליתי על סטארטאפ
-------------------------------------------------------------------------
שיטה, שיט , שיטה, שיט......עפר מה זה הצנזורה הזו
--------------------------------------------------------------------------
')
')- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2083
הסבר קצר:zy כתב: אני עדיין תוהה האם תוכנת ה EAC למשל, שמרטין הציע, אמורה לשפר את העברת התוכן למחשב ובכך את התוצאה הסופית ?? ומה קורה עם ההעברה מהמחשב לנגן(באיזה תוכנת העתקה משתמש ה iTones
)
...
הפורמטים של אודיו ונתונים ב- CD שונים במקצת.
ב- CD יש כמה שכבות של תיקון שגיאות.
ב- CD יש 330000 סקטורים. בדיסק אודיו יש 2 שכבות של תיקון שגיאות, וגודלו 2352 בתים.
בדיסק של מחשב לוקחים את סקטור הנ"ל ומקצים חלק מהשטח לטובת תיקון שגיאות (שכבה שלישית) ו-header, כך שנשארים רק עם 2048 בתים.
חלק מהאינפורמציה ב-header שנוספת היא מספר הסקטור, שלא קיימת בדיסק אודיו.
מה המשמעות?
דיסק אודיו מחולק לטרקים. הפורמט של הדיסק הוא כזה שניתן לזהות תחילת טרק ותחילת כל סקטור, כך שאם הדיסק קופץ, הוא ידע להסתנכרן על הסקטור הקרוב. הבעיה היא שהוא לא יודע באיזה סקטור הוא בדיוק, כי אין לסקטור מספר אינדקס. בדיסק מחשב לעומת זאת, חלק מה-header של הסקטור יכיל את מספרו, וכך יכול הכונן לתקן את מיקום הראש עד שהוא מגיע לסקטור המבוקש.
כאשר מנסים להעתיק דיסק אודיו במחשב, חייבים לקרוא אותו בקטעים (אי אפשר לקרוא אותו "במכה" אחת), בגלל מגבלות של גודל ה-buffer, בגלל שהדיסק עצמו יכול לקפוץ, ובגלל שהכונן עצמו לא תמיד מאפשר זאת.
אם כך, כאשר ממשיכים לקרוא צריך לומר לכונן לקפוץ לסקטור האחרון בו עצרנו. הבעיה היא שכמו שאמרנו, ברגע שהראש זז, הוא לא יודע בדיוק באיזה סקטור הוא נמצא!
מה עושה תוכנת EAC?
התוכנה קוראת מראש בלוקים גדולים וחופפים בחלקם, ומשווה ביניהם על מנת למצוא את האזורים המשותפים, וכך יודעת "לתפור" אותם לטרק אחד ארוך. זה דומה לאופן שבו "מרצפים" (למיטב ידיעתי) DNA. ה-DNA נשבר לאלפי מקטעים, ואח"כ המחשב מרכיב את הקטעים לרצף אחד ארוך על פי החפיפות ביניהם.
לדעתי, אם תצרוב קובץ WAV שנבנה במחשב שחלקו אפסים (שקט מוחלט), חלקו קטע קצר של כמה שניות, שוב אפסים (נאמר דקה-שתיים), שוב קטע קצר של כמה שניות, ועוד קטע של שקט, פשוט לא תוכל לשחזר את הקטע עם EAC!
לדעתי התוכנה לא תוכל לשחזר במדויק את המרחק הנכון בין 2 הקטעים שאינם שקטים כי יהיה קטע ארוך מדי שכולו אפסים ושלט יהיה ניתן לרצף אותו.
אם תחזור כמה פעמים על ה-RIP, תקבל קטעים שונים אם תשווה אותם בינארית על המחשב.
פעם, אם יהיה לי זמן, אני אנסה את זה.
כמובן שבדיסק מוזיקלי רגיל זה לא קורה.
- zy
-
- חבר ותיק

udif
רוב תודות על ההסבר המחכים ממנו אני מסיק (ובבקשה תקנו אותי באם הסקתי זו שגויה..):
שההעתקה שביצעתי- העתקת cd מוסיקה מקורי מכונן המחשב להארד דיסק, במכה אחת, באמצעות תוכנת iTunes בפורמט WAV , בסבירות גבוהה מכילה שגיאות
(ולו הייתי מעתיק באמצעות EAC לא היו נכנסות שגיאות),,אכן

רוב תודות על ההסבר המחכים ממנו אני מסיק (ובבקשה תקנו אותי באם הסקתי זו שגויה..):
שההעתקה שביצעתי- העתקת cd מוסיקה מקורי מכונן המחשב להארד דיסק, במכה אחת, באמצעות תוכנת iTunes בפורמט WAV , בסבירות גבוהה מכילה שגיאות
')
')