גרסה חדשה של OpenWRT כבר כאן
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
@arik100
השאר מבוססים על שבבים של Broadcom, שלא מפרסמת Source code של שום דבר ולכן OpenWRT לא תומכת במוצרים שמבוססים עליה (כעיקרון יש אפשרות להריץ עליהם OpenWRT אבל בלי WiFi). ה-C7 ממבוסס על שבבים של Qualcomm, שיש בהם תמיכה מלאה.
השאר מבוססים על שבבים של Broadcom, שלא מפרסמת Source code של שום דבר ולכן OpenWRT לא תומכת במוצרים שמבוססים עליה (כעיקרון יש אפשרות להריץ עליהם OpenWRT אבל בלי WiFi). ה-C7 ממבוסס על שבבים של Qualcomm, שיש בהם תמיכה מלאה.
עזרה ,
ניסיתי לשנות תדרים לתדר פנוי יותר , אבל רשת 5 הפסיקה לעבוד לי ,מה שלא עשיתי לא מצליח להתחבר אליה מהפלאפון ,
גם עשיתי ריסט להגדרות יצרן וגם התקנתי את העדכון החדש openwrt-19.07.2-mvebu-cortexa9-linksys_wrt32x-squashfs-sysupgrade
ולא עזר
ניסיתי לשנות תדרים לתדר פנוי יותר , אבל רשת 5 הפסיקה לעבוד לי ,מה שלא עשיתי לא מצליח להתחבר אליה מהפלאפון ,
גם עשיתי ריסט להגדרות יצרן וגם התקנתי את העדכון החדש openwrt-19.07.2-mvebu-cortexa9-linksys_wrt32x-squashfs-sysupgrade
ולא עזר
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

@dudis
משום מה הסטטוס של רשת ב-OpenWRT מוצג כ-disabled אם אין שום דבר שמחובר אליה בפועל. נסה לבדוק אם אתה רואה את הרשת בסריקה מהמחשב, אם כן, תתחבר אליה ותבדוק את הדף שוב.
משום מה הסטטוס של רשת ב-OpenWRT מוצג כ-disabled אם אין שום דבר שמחובר אליה בפועל. נסה לבדוק אם אתה רואה את הרשת בסריקה מהמחשב, אם כן, תתחבר אליה ותבדוק את הדף שוב.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

אין לי מושג למה אתה מתכוון במילה MIX.dudis כתב:לא הפעלתי אותה היא MIX ובפעם הקודמת שהכל עבד לMIX לא הצלחתי להתחבר
רק ל 5 ו ל 2.4...
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2083
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
בדקתי הרגע 5GHz על WRT32X ועובד בסדר. אני על 19.07.2
בזכות השרשור הזה, שנתקלתי בו במקרה לפני כמה ימים, הכפלתי את ביצועי הראוטר שלי!
https://www.hometheater.co.il/vt341931.html
בזכות השרשור הזה, שנתקלתי בו במקרה לפני כמה ימים, הכפלתי את ביצועי הראוטר שלי!
https://www.hometheater.co.il/vt341931.html
- udif
-
- חבר ותיק

היום גיליתי שימוש מעשי למשדר ה WiFi השלישי ב WRT32X:
האינטרנט הקווי שלי נפל, אז פשוט הגדרתי את ה interface השלישי כ WiFi client ועשיתי tethering לטלפון שלי, וככה יש אינטרנט (לא מהיר אמנם) לבית.
הבעיה היחידה היא שלא הצלחתי להגדיר הצפנה וככה אני רץ כרגע פתוח. מצד שני זה 5 גיגה כך שהטווח קצר גם ככה.
ננסה לפתור את זה אח"כ.
האינטרנט הקווי שלי נפל, אז פשוט הגדרתי את ה interface השלישי כ WiFi client ועשיתי tethering לטלפון שלי, וככה יש אינטרנט (לא מהיר אמנם) לבית.
הבעיה היחידה היא שלא הצלחתי להגדיר הצפנה וככה אני רץ כרגע פתוח. מצד שני זה 5 גיגה כך שהטווח קצר גם ככה.
ננסה לפתור את זה אח"כ.
-
sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4313
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 905 פעמים
אגלה לך סוד גלוי בהקשר זה, בכדי ליצור עוד ממשק אלחוטי נוסף, אתה לא צריך ממשק RF פיזי נפרד, אלה שמספיק להגדיר על אחד מהממשקים הקיימים את תת ממשק, שאותו כבר ניתן להגדיר כנקודת גישה עם SSID אחר או בכלל כפי שרצית להגדיר כלקוח של נקודת גישה של פלאפון במקרה שלך וכל תת ממשק כזה יכול להיות אפילו עם שיטת הצפנה שונה. אחרי זה פשוט מגדירים את הממשק חדש זה כ VLAN נפרד ומגדירים אותו כ WAN נוסף במקרה שלך, שניתן לבצע עליו כל דבר, מ load balance ועד ל fallback לפי הצורך או לפי הלוגיקה שתבחר. וכל זה ניתן לבצע לא רק ב OpenWRT, אלה ברוב נקודות הגישה עם תוכנת ניהול הגיונית. צירפתי צילום מסך מהדוגמה של האפשרות זו ממכשיר הכי פשוט וישן, מ C7 של TPLINK. שדרך אגב, אפילו הוא מגיע למהירות מלאה של 1G מ WAN ל LAN עם OpenWRT בעזרת מודול של האצת חומרה מופעל.
- udif
-
- חבר ותיק

כן, תארתי לעצמי שאפשר לבצע כל מיני VLANs (יש לי VLANs בבית כדי למקם את הראוטר בחדר עבודה הרחק מהמתאם הטופטי שנמצא בארון התקשורת. כל הסוויצ'ים שלי בבית מנוהלים).
גם ההצפנה נפתרה, פשוט ברגע שהתחלתי להקליד ראיתי הודעה שצריך בין 8 ל 63 אותיות וחשבתי שזה בגלל שהוא מצפה לאיזשהו Hex ID. התברר שאין בעייה להכניס סיסמה רגילה, פשוט הוא לא רוצה סיסמה קצרה מ 8 אותיות.
גם ההצפנה נפתרה, פשוט ברגע שהתחלתי להקליד ראיתי הודעה שצריך בין 8 ל 63 אותיות וחשבתי שזה בגלל שהוא מצפה לאיזשהו Hex ID. התברר שאין בעייה להכניס סיסמה רגילה, פשוט הוא לא רוצה סיסמה קצרה מ 8 אותיות.
-
sys_admin
-
- חבר מביא חבר

זה "שאפשר לבצע כל מיני VLANs" זה לא הנקודה כאן. הנקודה, היא שגם אם ממשק RF בודד ליצור עליו מספר נקודות גישה שונות ועצמאיות או אפילו במקרים מסוימים גם ליצור מספר של לקוחות של נקודות גישה שונים ועצמאיים, וכל אחד עם שיטת הצפנה שונה ולא רק עם מפתח משותף שונה.
יש לי tplink wr1043nd v2 איזה מודול אני צריך להוריד בישביל לקבל האצת חומרה ב openwrt?sys_admin כתב:זה "שאפשר לבצע כל מיני VLANs" זה לא הנקודה כאן. הנקודה, היא שגם אם ממשק RF בודד ליצור עליו מספר נקודות גישה שונות ועצמאיות או אפילו במקרים מסוימים גם ליצור מספר של לקוחות של נקודות גישה שונים ועצמאיים, וכל אחד עם שיטת הצפנה שונה ולא רק עם מפתח משותף שונה....
כי כרגע אם openwrt אני מגרד בסביבות 130 מגה במקום 200.
-
sys_admin
-
- חבר מביא חבר

·MrYair כתב:יש לי tplink wr1043nd v2 איזה מודול אני צריך להוריד בישביל לקבל האצת חומרה ב openwrt?......
כי כרגע אם openwrt אני מגרד בסביבות 130 מגה במקום 200....
בגרסאות החדשות של OpenWRT כבר אין צורך להוריד את המודול של האצת חומרה ל NAT, והוא כבר מגיע מובנה בהתקנה הבסיסית. מדובר על מודול של qualcomm fastpath . רק צריך להפעיל אותו וכמובן שיהיה לו עם מה לעבוד. זאת אומרת, שיהיה קיים בחומרה של המכשיר שעליו מותקנת התוכנה. את המפרט של wr1043nd v2 אני כרגע לא זוכר, כי מדובר על מוצר ישן ביותר וגם עם חומרה חלשה ביותר גם לתקופתו. למשל אני זוכר שהייה בו רק 8MB של זיכרון FLASH ורק 64MB של זיכרון RAM. גם עד כמה שאני זוכר לא היה לו כרטיס רשת עצמאי לצורך WAN, ופשוט לצורך זה הקריבו פורט אחד מתוך המתג המובנה בו, אם כל ההשלכות של כך לביצועים של WAN ל LAN. על החלק האלחוטי שלו אני כבר לא מדבר בכלל, בגלל זה הוא לא היה יכול לשמש אפילו רק כנקודת גישה בתקופה ההיא. בכל מקרה, אני מצרף את הצילום מסך של המקום שבו צריך להפעיל את התמיכה ב NAT בחומרה.
אכן הראוטר הזה לא מתאים לשנת 2020,היות והלך לי ה PFSENSE ועד שאני יקבל את הראוטר שהזמנתיsys_admin כתב:
·......
בגרסאות החדשות של OpenWRT כבר אין צורך להוריד את המודול של האצת חומרה ל NAT, והוא כבר מגיע מובנה בהתקנה הבסיסית. מדובר על מודול של qualcomm fastpath . רק צריך להפעיל אותו וכמובן שיהיה לו עם מה לעבוד. זאת אומרת, שיהיה קיים בחומרה של המכשיר שעליו מותקנת התוכנה. את המפרט של wr1043nd v2 אני כרגע לא זוכר, כי מדובר על מוצר ישן ביותר וגם עם חומרה חלשה ביותר גם לתקופתו. למשל אני זוכר שהייה בו רק 8MB של זיכרון FLASH ורק 64MB של זיכרון RAM. גם עד כמה שאני זוכר לא היה לו כרטיס רשת עצמאי לצורך WAN, ופשוט לצורך זה הקריבו פורט אחד מתוך המתג המובנה בו, אם כל ההשלכות של כך לביצועים של WAN ל LAN. על החלק האלחוטי שלו אני כבר לא מדבר בכלל, בגלל זה הוא לא היה יכול לשמש אפילו רק כנקודת גישה בתקופה ההיא. בכל מקרה, אני מצרף את הצילום מסך של המקום שבו צריך להפעיל את התמיכה ב NAT בחומרה....
שמתי אותו לבנתיים כי ראוטר ראשית בבית,ללא האצת חומרה הוא מגרד סביב 120-130 מגה אם חייגן
אם האצת חומרה מגרד סביב 150-160 מגה בלחץ.
הראוטר הזה מחזיר נוסטלגיה חחח בתקופה של בזק בחבילות 30/3 ואחרי זה ''עד '' 100 מגה כשבפועל ביום טוב
ללא גשמים היתי מגרד 60-70 מגה בלחץ,אם OPENWRT גרסה 18 עבד פגז.
אלחוטי שלו ממש זוועה כל בית אני לא עובר את ה 20 מגה באלחוטי
אבל לא נורא עוד מעט אני אמור לקבל פרארי של ראוטרים ביתיים