Wilson Audio Good Morning, This Is Pam

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #61 

תודה חיים ו Avihuli על המילים החמות, היה כיף לארח וכיף לקרוא שנהניתם.

בשבועות האחרונים, נכנסתי לסבב בדיקות של מגברים, במהלכם הקשבתי, בדקתי, החלפתי ואז שוב בדקתי ושוב החלפתי.

המטרה המרכזית הייתה לבדוק אם יש אכן מגבר, מתוך המגברים שבדקתי (יש עשרות חברות והחלטתי משיקולים של אנרגיה ומקום להתמקד במעט מאוד חברות) אשר יהווה קפיצת מדרגה ברורה ושמיעה, ביחס למגבר שיש ברשותי, הלינגדורף SDA 2400 , אשר מחיר הריטייל שלו הינו $2,500.

המגברים שנבחנו היו משמעותית יקרים ממנו.

אני לא מתכוון לציין כאן את שמות המגברים שנבחנו, הן בגלל שיתוף יוצא הדופן של היבואנים, והן בגלל שהתוצאות אליהן הגעתי, כלל אינן רלבנטיות למאזינים אחרים, המשתמשים ברמקולים אחרים, פרוססורים אחרים, מערכות תיקון אחרות, חלל שונה ומעל הכל, טעם שונה.

אני כן יכול לומר, שהיו בהחלט מקרים בהם היו הבדלים שמיעים וברורים ביחס להגברה של לינגדורף והיו מקרים שנבחנו מגברים שעלו פי 4 ויותר מהמגבר שברשותי , אבל היה קשה לשמוע יתרון כלשהו לטובת המגבר היקר יותר. המגבר של לינגדורף בהחלט מציג יכולות מרשימות ביחס לעלותו.

לבסוף, המגבר אשר הרשים אותי מאוד ביכולות שלו והיווה קפיצת מדרגה ברורה וחדה ביחס להגברה של לינגדורף (ולצערי גם עולה פי 7 ממנו...) , היה :

ה - NAGRA CLASSIC AMP.

נאגרה היא חברת קצה שוויצרית ותיקה וידועה והסקרנים מבינכם מוזמנים לקרוא עליה כאן:

https://www.nagraaudio.com/site/classic-amp/

המגבר היה אצלי מספר ימים, במהלכם הקשבתי לקטעי קולנוע וסטריאו שונים, כאשר אני מחליף שוב ושוב ושוב בין המגבר האמור, למגברים אחרים (שהיו באותה עת), למגבר שלי, וכל פעם חוזר ל- NAGRA.

הקשבתי לקטעים סופר קשים בווליומים נמוכים מאוד, בווליומים שגרתיים וגם בווליומים מאוד גבוהים ולא רלבנטיים.

שמעו עצום איתו. מהפנט. ממש כך.

על מנת לבסס את ההערכה שלי ולשלול אפקטים פסיכולוגיים למינהם, ערכתי בתקופה שהמגבר היה ברשותי, לא מעט מבחנים לאנשים (מסכנים) שהגיעו לביתי, על מנת לאשש את המסקנה שהגעתי אליה, לפיה המגבר הנוכחי מציג קפיצת מדרגה משמעותית.

במהלך הבדיקות נערכו מספר גדול של בדיקות עיוורות, תוך הקפדה על איזון עוצמות.

ההחלפות בין המוצרים היו מאוד מהירות ובשום שלב לא הייתה אפשרות טכנית לנבחן, לדעת מי מבין המגברים עובד. הגדלתי לעשות והיו אף פעמים שלכאורה בוצעה החלפה, כאשר בפועל כלל לא הוחלף דבר.

כל זאת, על מנת להבין אם מה שאני שמעתי באופן ברור כל כך, נשמע גם ברור לאנשים אחרים, או שמא השמיעה שלי "הושפעה" מהיוקרה וההדר סביב החברה השוויצרית.

בכל הפעמים, בכל הבדיקות, למרות נסיונות הטעיה שונים ומשונים שבוצעו על ידי, כל המאזינים זיהו בקלילות כאשר ה- NAGRA פעל, לעומת מגברים אחרים שנוסו מולו. ההבדלים אכן היו משמעותיים.

ההגברה של ה-NAGRA נשמעה גדולה יותר, מלאה יותר, ממורכזת יותר, מערבת יותר, מאוד דינמית, עם המון המון פרטים.

חשוב וראוי לציין כי ווקאל ובאס נשמעים פשוט מטורף באמצעות ההגברה הזאת...

מסתבר שאני לא היחיד שהוקסם מהשילוב של ה- NAGRA ו-הסאשה DAW, היות והשילוב תפס לא מעט כותרות (אודיופיליות) בימים האחרונים, כאשר שילוב זה הוצג בחדר של חברת NAGRA בתערוכת - CES 2019, וזכה על ידי רוב המגזינים הבולטים בעולם , כחדר עם הסאונד הכי טוב שהוצג השנה בתערוכה.

העניין הוא ,שכל התמונות שפורסמו מהחדר המדובר, מציגות הגברה שהורכבה (לכאורה) משילוב של- 2 מגברים ולא מגבר אחד, קרי, הפיכת המגבר שהיה אצלי , לשני מגברי מונו. כמובן שאופציה כזו היא לגמרי לא באה בחשבון מבחינתי בשל העלויות המטורפות.

אז, למרות ששמעתי, בדקתי וחפרתי ואילצתי אנשים לעבור מבחנים מעייפים....החלטתי לסגור את הפינה האחרונה והתקשרתי לחברת NAGRA על מנת להבין מהי המלצתם בכל הקשור להגברת ה- DAW :

באתר החברה ישנם פרטים של נציגים המעניקים תמיכה טלפונית ובהתאם, התקשרתי למר Rene Laflamme האחראי על ארה"ב.

לאחר שהצגתי את עצמי וסיפרתי למרLaflamme על הרמקול שנמצא ברשותי, ביקשתי לדעת האם לטעמו עליי לרכוש מגבר סטריאו אחד, או שמא ידרשו כאן 2 מגברי סטריאו , בתצורה של 2 מונובלוק, על מנת להוציא את המיטב מהרמקול.

לתדהמתי, "נפלתי" על אחד מבכירי החברה, אשר אחראי על NAGRA אמריקה ולמעשה היה האחראי מטעם החברה על ניהול החדר המדובר וגם ערך את כל ההדגמות בתערוכת CES 2019. השיחה איתו הייתה מרתקת.

מר Laflamme הסביר לי, כי לפני כ-שנה, בתערוכת Rocky Mountain Audio Fest , בחרה החברה ב-ווילסון אלכסייה 2 כרמקול אשר באמצעותו היא תציג את חידושיה (גם חדר זה, נבחר בזמנו, על ידי מרבית המגזינים כחדר הטוב באותה תערוכה) ובחדר זה, בחרה החברה להשתמש בשני מגברים, בתצורה של מונו, על מנת להגביר את האלכסייה 2.

לעומת זאת...

בבדיקות שערכה החברה טרם פתיחת תערוכת 2019 CES, הגיעה החברה למסקנה כי הסאשה DAW, בניגוד לאלכסייה 2, אינו נדרש ל- 2 מגברים כאמור ומגבר סטריאו בודד מגביר אותו בקלילות רבה.

למעשה, הסביר לי מר Laflamme, כי מהבדיקות שהם ביצעו, עלה כי שילוב של 2 מונו בלוקים, נשמע פחות טוב על הרמקול הספציפי הזה, ביחס למגבר סטריאו בודד אשר נשמע טבעי יותר ועם יותר רזולוציה ונפח בתחום הבאס, ובהתאם לכך, נוהלה כל ההדגמה במהלך ימי התערוכה בוגאס.

בשלב זה של השיחה, הוא נכנס לכל מיני הסברים טכניים למינהם, באשר לסיבה להבדלים האמורים, אבל אני כבר הייתי בחישובים כספיים כיצד אני סוגר את העסקה ואיבדתי אותו לחלוטין....:)

השיחה הזו, תאמה לחלוטין את ההתרשמות שלי מהיכולות האדירות של המגבר והשילוב המאוד מיוחד בינו לבין הרמקול הספציפי ולמעשה סגרה לי את הפינה האחרונה שהייתה פתוחה אצלי. בהתאם, הזמנתי את המגבר מהיבואן בארץ, מר אורי יפה.

חשוב לי לציין שזו ההיכרות הראשונה שלי עם אורי וברצוני להודות לו על הסבלנות, האדיבות, המקצועיות ומתן ההזדמנות לשמוע את השילוב הזה בביתי למשך מספר ימים, כל זאת, כאשר הוא מודע לעובדה כי נבדקים במקביל מגברים נוספים ויתכן כי המוצר האמור כלל לא ירכש. בהחלט לא מובן מאליו.

חשבתי לסיים את הפוסט בהצהרות בומבסטיות לגביי חסל סדר השידרוגים בתחום האודיו לתקופה הרחוקה, כי זו באמת הייתה שנה קיצונית מאוד מבחינתי ולא מייצגת, אבל זה נראה לי מיותר, לאור ההכרות שלי עם עצמי.

למרות זאת, אני באמת מקווה שלא אדרש לעשות כלום בגיזרת האודיו בזמן הנראה לעין ובחברת ווילסון כולם ישארו בריאים וחזקים ולא יצטרכו להוציא איזה רמקול חדש פתאום....

רן

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067
נתן תודות: 1587 פעמים
קיבל תודות: 1355 פעמים

שליחה #62 

רן, תתחדש... 8)
יש לך באמת מערכת "משובחת" שכיף להאזין לה.
כפי שהמלצתי לך, נתק את עצמך מהאינטרנט לשנה הקרובה - ככה לא יהיו בעיות נוספות של ה"שדרגת".
המשך האזנה / צפייה נעימה ורק בריאות !!
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7046
נתן תודות: 1275 פעמים
קיבל תודות: 1466 פעמים

שליחה #63 

מדהים!

כל מה שיש לי להגיד זה שאין לי מה להגיד!

תתחדש

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2806
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #64 

RanMoyal כתב:לבסוף, המגבר אשר הרשים אותי מאוד ביכולות שלו והיווה קפיצת מדרגה ברורה וחדה ביחס להגברה של לינגדורף (ולצערי גם עולה פי 7 ממנו...) , היה :

ה - NAGRA CLASSIC AMP.
...
· תתחדש!
זכור לי מכתיבתך בעבר שאתה מתמקד יותר בסאונד של סרטים ופחות ממוזיקת סטריאו. האם גם בהזדמנות זו בדקת את החלופות בסאונד סרטים רב ערוצי בלבד?

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #65 

Lasik.

אני אחלק את תשובתי:

לשאלתך הספציפית, שמעתי בעיקר סטריאו, כי הרבה יותר קל להבחין בשוני, בכל הקשור לבחינת הדברים.

כמובן שגם הקשבתי לא מעט לקולנוע כי זה העיקר מבחינתי ואין כאן מקום לטעויות בסכומים האלה.
כל המסכנים שנבחנו, שמעו בעיקר סטריאו, אבל גם לא מעט קולנוע...

החלק השני של תשובתי, לא בדיוק קשור לשאלתך, אלא לראייה הכללית שלי, בכל הקשור להבדלים כביכול בין השניים.

באופן כללי , אין דבר כזה ,בעיניי לפחות, רמקול לקולנוע, ורמקול לסטריאו.

יש לפעמים נסיון לצייר קולנוע, כמשהו שלא נדרש עבורו משהו איכותי, בניגוד לסטריאו.
בעיני זה רחוק מאוד מהאמת.

קולנוע זה לא ירי של מרגמות, או קרב של light Sabres .

קולנוע מורכב, רק לדוגמא, מווקאל. מפס קול מוסיקלי עשיר ורמקול שישמע מעולה במוסיקה מגוונת, ישמע בהכרח גם מעולה בקולנוע.

רמקול שישמע רע במוסיקה, כי הוא צורמני או רזה (לשם הדוגמא), ישמע גם רע בקולנוע.

רן

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #66 

ובנושא אחר וקשור.

הקשבתי למגברים גם במצב של bypass וגם במצב בו כל מגבר קיבל כיול ספציפי על ידי הלינגדורף.

הדבר שהכי הפתיע אותי בכל התהליך, למרות שזה לא היה אמור להפתיע אותי, היא העובדה שרום פרפקט לא צימצם פערים בין המגברים, אלא השאיר את הפער בדיוק כפי שהיה במצב Bypass.

זה למעשה תואם את הדברים של לינגדורף לפיהם, המערכת שלהם לא לוקחת את הרכיבים, ללא קשר לאיכויות ולאופי שלהם, למקום מסוים, לעקומה מסוימת ויחידה, אלא בסך הכל מתקנת את הבעיות בחדר.

לצערי זה עובד, כי החזקתי אצבעות לרום פרפקט, שיקח את ההגברה של לינגדורף ויצמצם את הפער אל מול הנאגרה, אבל זה לגמרי לא קרה.

רן

BARBIE
טרול
טרול
תגובות: 858
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #67 

תתחדש. מנסה רק להבין משהו, ה NAGRA הוא מגבר של 100 וואט לערוץ ועולה 60 שלף שח? אני מפספס כאן משהו? זה לא נוגד את כל הפילוסופיה של האודיו, שאחד הפרמטרים הכי חשובים במגבר הספק זה העוצמה שלו ולכן הקלות שלו לדחוף רמקולים בכדי שלא נאלץ להתקרב לתחום העיוותים?

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #68 

נראה לי שאני היחידי שעדיין טורח לענות להטרללות שלך, אז אני לא רוצה לשבור את המסורת. לא רוצה שתרגיש בודד חלילה.

לגופם של דברים. אתה ממש לא פיספסת. הבדיקה שערכתי הייתה מי מבין המגברים מכניס יותר עיוותים......וביחס להגברות המפלצתיות שנבדקו, הנאגרה ניצח בקלילות, בנוסף יש לו אור צהוב משגע, שמוסיף מאוד לאווירה בחדר (למרות שלצערי הוא יותקן בנישה).

ואתה רק טעית בדבר אחד, זה לא עולה 60,000 שח, אלא 73,000 שח.

אתה מוזמן לסרוק את הפורום להטרללה הבאה שלך. תצליח:)

רן

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2806
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #69 

מעיר את השירשור.
רן,
האם תוכל לעדכן מרשמיך לאחר חודשים בהם התנסית במערכת החדשה, רמקולים ומגבר חדש?

תודה
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5183
נתן תודות: 1068 פעמים
קיבל תודות: 704 פעמים

שליחה #70 

בוקר טוב (f)

רן תתחדש ותהנה, נראה מרשים מאוד, תמיד אהבתי לקרוא
ולראות בכל הקשור לשדרוגים אצלך.
תקופה הייתי מנותק וכנראה שפספסתי לגמרי את השירשור...
תשמע אתה פשוט אלוף אני אוהב את הדרך שאתה עושה
אדם רציני מאוד בתחום שלוקח כל צעד ברצינות, איזה כייף
שיש אנשים כמוך, שוב תתחדש המון ותהנה בלי סוף (f)
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #71 

תודה רבה על המילים החמות ויקטור. מעריך את זה!

אני אכן משתדל לעשות את הדברים בצורה רצינית ולחקור דברים לעומק ובקפידה.
כמובן שזה לא תמיד מתאפשר ואתה לרוב תלוי בכל מיני גורמים וסיטואציות.

אין ספק כי הדרך וההתעקשות שלי על הפרטים הקטנים, אשר מן הסתם יש להם קשר ישיר לאופי ולהתנהלות היום יומית שלי, מסבכת מאוד את התהליך והופכת אותו למורכב יותר מכל הבחינות.

@Lasik

עברה כ-שנה מאז רכישת הרמקולים ואני מאוד מרוצה מהם!

זה הרמקול הרביעי שאני רוכש מאותו יצרן במהלך ה- 20 שנים האחרונות ואני בהחלט מתחבר לדרך הארוכה שהם עשו, בכל הקשור להתאמות ואיפיון הסאונד.
הסאונד הנוכחי שלהם שונה וגם דומה, ביחס לרמקולים שאיפיינו אותם בשנים האחרונות.

לטעמי, הם הצליחו לשפר דברים שהיו קצת חלשים ומטרידים אצלם בשנים עברו ועם זאת, הצליחו לשמור על הדברים שאיפיינו אותם ומיתגו אותם, קרי: הגודל, המהירות, הבשרנות, הפירוט, הדינאמיות והדרמה.

מומלץ!

רן

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”