מתלבט בין חמישה דגמי טלוויזיות סמארט 4k. טווח 49-55, מחיר עד 3.2k
@maor23
·אתה חוקר את הנושא כבר כמה ימים וקיבלת פה טונות של מידע שלא יסולה בפז מכולם ולכן אני לא חושב שאתה תנהג בפזיזיות אם תיקח את המסך הזה במחיר כזה ועוד מיבואן רישמי. אלו בדיוק הדילים שאני כתבתי לך שאני מחפש והם נדירים. הלוואי היה משהו דומה ל65''
לא אומר שזה לא חכם לחכות לבלק פריידיי כי יכולים להיות מבצעים אבל תרשום את מה שאני אומר לך: הNU8000 לא ירד לכזה מחיר מיבואן רישמי ובכללי הוא לא יותר טוב מהMU9000. תעשה עם המידע הזה מה שאתה רוצה
·אתה חוקר את הנושא כבר כמה ימים וקיבלת פה טונות של מידע שלא יסולה בפז מכולם ולכן אני לא חושב שאתה תנהג בפזיזיות אם תיקח את המסך הזה במחיר כזה ועוד מיבואן רישמי. אלו בדיוק הדילים שאני כתבתי לך שאני מחפש והם נדירים. הלוואי היה משהו דומה ל65''
לא אומר שזה לא חכם לחכות לבלק פריידיי כי יכולים להיות מבצעים אבל תרשום את מה שאני אומר לך: הNU8000 לא ירד לכזה מחיר מיבואן רישמי ובכללי הוא לא יותר טוב מהMU9000. תעשה עם המידע הזה מה שאתה רוצה
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@rannyz
PQI זה לא מדד לשום דבר קונקרטי. הדבר היחיד שאתה יכול (לנסות) לקבוע לפיו הוא איך היצרן מדרג את המוצרים שלו בדור מסויים.
אי אפשר להשתמש ב-"PQI" של יצרן אחד כדי להשוות אותו למסך מיצרן אחר. אפילו בין דורות המספרים האלה משתנים.
וה"מאמר" הזה שהבאת לא מסביר כלום מכלום, וגם הוא חלק מהשיווק מאחר ומדובר בחנות מקוונת.
ב-RTINGS יש הסבר ופירוט באיזו צורה הם מדרגים מסכים, יש להם מדד סטנדרטי (אמנם חלק מהדברים שהם בודקים הם סובייקטיבים) ולכן הדירוג שהם נותנים למסך אחד אפשר להשוות לדירוג של מסך אחר באתר שלהם. ואפילו ב-RTINGS השיטה שלהם כל הזמן מתעדכנת ומשתנה, ולכן ביקורות שהם ביצעו לפני שנתיים כבר לא בהכרח מציירות את כל התמונה כשמשווים אותה לביקורת עדכנית יותר.
PQI זה לא מדד לשום דבר קונקרטי. הדבר היחיד שאתה יכול (לנסות) לקבוע לפיו הוא איך היצרן מדרג את המוצרים שלו בדור מסויים.
אי אפשר להשתמש ב-"PQI" של יצרן אחד כדי להשוות אותו למסך מיצרן אחר. אפילו בין דורות המספרים האלה משתנים.
וה"מאמר" הזה שהבאת לא מסביר כלום מכלום, וגם הוא חלק מהשיווק מאחר ומדובר בחנות מקוונת.
ב-RTINGS יש הסבר ופירוט באיזו צורה הם מדרגים מסכים, יש להם מדד סטנדרטי (אמנם חלק מהדברים שהם בודקים הם סובייקטיבים) ולכן הדירוג שהם נותנים למסך אחד אפשר להשוות לדירוג של מסך אחר באתר שלהם. ואפילו ב-RTINGS השיטה שלהם כל הזמן מתעדכנת ומשתנה, ולכן ביקורות שהם ביצעו לפני שנתיים כבר לא בהכרח מציירות את כל התמונה כשמשווים אותה לביקורת עדכנית יותר.
@TheCoolest
כל מה שאתה אומר לא סותר את מה שאמרתי.
אתה מבין מה הכוונה באינדקס?
אני חוזר: המדד הוא אינדקס איכות תמונה כללי למוצרי סמסונג ומהווה אפשרות לצרכן הממוצע שלא מבין במונחים להשוות בין מוצרי סמסונג השונים החל מ2015 ועד היום שמכסה את מוצרי סמסונג הנמכרים בשוק הישראלי ומכאן יעילותו. הוא לא מחליף בדיקות עומק מעמיקות או מדדים אחרים כמו של rting שאתה עצמך מסכים שמשתנים מדי פעם ומקשים את היכול להשוות מול דגמים מלפני שנתיים -שלוש.
אף אחד לא טוען שניתן להשוות בינו לבין מדדים אחרים של חברות אחרות או בין המדד של rting.
אגב, לLG יש מדד מאוד דומה להשוואה בין המוצרים שלהם. סמסונג לא המציאו פה כלום.
המאמר שהבאתי מסביר בסה"כ בקצרה ובצורה ברורה את מהות המדד ולא היתה כל כוונה להביא מאמר מקיף ומסובך. אם אתה או מישהו אחר רוצים להתעמק בנושא אני מניח שתמצאו באינטרנט עוד הרבה מאמרים בתחום.
כל מה שאתה אומר לא סותר את מה שאמרתי.
אתה מבין מה הכוונה באינדקס?
אני חוזר: המדד הוא אינדקס איכות תמונה כללי למוצרי סמסונג ומהווה אפשרות לצרכן הממוצע שלא מבין במונחים להשוות בין מוצרי סמסונג השונים החל מ2015 ועד היום שמכסה את מוצרי סמסונג הנמכרים בשוק הישראלי ומכאן יעילותו. הוא לא מחליף בדיקות עומק מעמיקות או מדדים אחרים כמו של rting שאתה עצמך מסכים שמשתנים מדי פעם ומקשים את היכול להשוות מול דגמים מלפני שנתיים -שלוש.
אף אחד לא טוען שניתן להשוות בינו לבין מדדים אחרים של חברות אחרות או בין המדד של rting.
אגב, לLG יש מדד מאוד דומה להשוואה בין המוצרים שלהם. סמסונג לא המציאו פה כלום.
המאמר שהבאתי מסביר בסה"כ בקצרה ובצורה ברורה את מהות המדד ולא היתה כל כוונה להביא מאמר מקיף ומסובך. אם אתה או מישהו אחר רוצים להתעמק בנושא אני מניח שתמצאו באינטרנט עוד הרבה מאמרים בתחום.
היי חברים, מקפיץ את הנושא שלי כי אני עדיין לא רכשתי ומחכה לבלאק פריידי. יש לי התלבטות קלה והיא לרדת מ55 אינץ' לאיזור ה49-50. ראיתי שאין לסמסונג דגם של nu חדיש עם 50 אינץ' לכן אני חוזר לכאן.יש דגם מומלץ, חדיש, עם בלוטוס(חשוב!) של סמסונג / אלגי בטווח ה49-50 אינץ'?
·בהנחה שיש לו את התקציב כי ירד מ55 ל50'' האם לא עדיף לו את ה-QLED Q6 על ה8000?mdk_25 כתב:@maor23
·
בסמסונג NU8000, וב-LG יש את SK7900...
בכל זאת סדרת QLED.
------------------------------------------------------------------
למכירה רסיבר אונקיו 609 ומסך סמסונג 60'' שניהם שמורים מאוד ובמצב כמו חדש כולל כל הספרות שהגיעו עם המוצרים. עוד פרטים בפרטי.
למכירה רסיבר אונקיו 609 ומסך סמסונג 60'' שניהם שמורים מאוד ובמצב כמו חדש כולל כל הספרות שהגיעו עם המוצרים. עוד פרטים בפרטי.
@mdk_25
·מוזר שקיבלו אותו ציון כי סדרת הQLED אמורה להיות מעל סדרת ה8000 ושנה קודמת גם היתה מעל סדרת ה9000.
לא בדקתי את הציונים לעומק אבל זה בהחלט מוזר כי זה אמור להיות מסך Quantom dot עם איכות מסך יותר גבוהה.
·מוזר שקיבלו אותו ציון כי סדרת הQLED אמורה להיות מעל סדרת ה8000 ושנה קודמת גם היתה מעל סדרת ה9000.
לא בדקתי את הציונים לעומק אבל זה בהחלט מוזר כי זה אמור להיות מסך Quantom dot עם איכות מסך יותר גבוהה.
@rannyz
נכון, אבל זה QLED הכי גרועה, מול LED הכי טובה.
https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... eshold*0.1
@maor23
ה-QLED הכי זולה בגודל 55 (Q7) עולה 4,500, ו-NU8000 באותו גודל עולה 3ֿ,400.
יש הבדל, אבל תלוי בדגם.
ה-QLED הכי טובה (Q9) טובה משמעותית מה-LED הכי טובה (NU8000).
וה-QLED הכי פשוטה (Q6) טובה משמעותית מה-LED הכי פשוטה (NU7100).
אבל כשמשווים את ה-LED היא טובה מול ה-QLED הכי פשוטה, אז אין כל כך הבדל בביצועים, רק במחיר.
https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... eshold*0.1
@maor23
ה-QLED הכי זולה בגודל 55 (Q7) עולה 4,500, ו-NU8000 באותו גודל עולה 3ֿ,400.
יש הבדל, אבל תלוי בדגם.
ה-QLED הכי טובה (Q9) טובה משמעותית מה-LED הכי טובה (NU8000).
וה-QLED הכי פשוטה (Q6) טובה משמעותית מה-LED הכי פשוטה (NU7100).
אבל כשמשווים את ה-LED היא טובה מול ה-QLED הכי פשוטה, אז אין כל כך הבדל בביצועים, רק במחיר.
·כמו שהOLED הכי גרועה תהיה תמיד יותר טובה מהLED הכי טובה ככה זה גם בQLED כי יש לה טכנולוגיות שאין לLED רגילה תהיה טובה ככל שתהיה (למשל פנל בטכנולוגיית Quantom Dot).mdk_25 כתב:@rannyz
@maor23
אבל כשמשווים את ה-LED היא טובה מול ה-QLED הכי פשוטה, אז אין כל כך הבדל בביצועים, רק במחיר....
נכון שלפי רייטינג אין הפרש בציון הסופי וזה מפתיע אותי כי מסקירות אחרות שקראתי יש הבדל לא קטן בין LED לQLED.
תקרא פה ביקורת מאמזון של אחד שהתלבט ארוכות בין OLED לx900e לQ7F ומה בסוף הוא בחר ולמה: https://www.amazon.com/gp/customer-revi ... FCZI2TUI2/
אומנם מדובר על Q7F ולא Q6F אבל מבחינת הפנל עצמו אין הבדלים מהותיים.
@mdk_25
·הדוגמא שהבאת ממש לא רלוונטית כי אתה משווה i3 חדש מול הi7 הכי ישן.
אגב, בi3 החדש יש טכנולוגיות שאין בi7 הישן ביותר (זכרון מטמון יותר גדול, טכנולוגיית ייצור יותר חדשה וכו וכו').
אם תשווה i3 ו-i7 מאותה שנת ייצור תמיד הi7 יהיה יותר חזק.
·הדוגמא שהבאת ממש לא רלוונטית כי אתה משווה i3 חדש מול הi7 הכי ישן.
אגב, בi3 החדש יש טכנולוגיות שאין בi7 הישן ביותר (זכרון מטמון יותר גדול, טכנולוגיית ייצור יותר חדשה וכו וכו').
אם תשווה i3 ו-i7 מאותה שנת ייצור תמיד הi7 יהיה יותר חזק.
@rannyz
·
אתה טועה.
הנה מעבד i7 מדור 7:
https://ark.intel.com/products/95441
הנה מעבד i3 מדור 7 שיותר חזק ממנו:
https://ark.intel.com/products/149090
·
אתה טועה.
הנה מעבד i7 מדור 7:
https://ark.intel.com/products/95441
הנה מעבד i3 מדור 7 שיותר חזק ממנו:
https://ark.intel.com/products/149090
שניכם מבלבלים מאוד חחחח
בקיצור, ההתלבטות נשארה אותה התלבטות, nu8000 או mu9000 בסמסונג או sk7900 של אלגי
נראה לי שבסוף אחזור לאופציית ה55 אינץ' כי שמתי לב שב49 אינץ' nu8000 אין הבדל גדול במחיר ואולי כדאי להשקיע במסך גדול יותר. השאלה היא, מה מבין 3 הדגמים שכתבתי באמת הכי מומלץ.
בקיצור, ההתלבטות נשארה אותה התלבטות, nu8000 או mu9000 בסמסונג או sk7900 של אלגי
נראה לי שבסוף אחזור לאופציית ה55 אינץ' כי שמתי לב שב49 אינץ' nu8000 אין הבדל גדול במחיר ואולי כדאי להשקיע במסך גדול יותר. השאלה היא, מה מבין 3 הדגמים שכתבתי באמת הכי מומלץ.
@maor23
·
א. קח בחשבון שיש טלויזיות שבדגמים בגודל מתחת ל-55 אינצ׳ חסרים מאפיינים מסויימים.
ב. מהדגמים שהצגת: NU8000 נחשב עדיף על ה-MU9000.
SK7900 ו-NU8000 הולכים ראש בראש. בכל אחד יש יתרונות וחסרונות על האחר.
אני אישית קניתי NU8000 בגלל היתרון שלו בהזרמת משחקי מחשב, אבל באמת שהייתי מרוצה באותה מידה גם מ-SK7900.
·
א. קח בחשבון שיש טלויזיות שבדגמים בגודל מתחת ל-55 אינצ׳ חסרים מאפיינים מסויימים.
ב. מהדגמים שהצגת: NU8000 נחשב עדיף על ה-MU9000.
SK7900 ו-NU8000 הולכים ראש בראש. בכל אחד יש יתרונות וחסרונות על האחר.
אני אישית קניתי NU8000 בגלל היתרון שלו בהזרמת משחקי מחשב, אבל באמת שהייתי מרוצה באותה מידה גם מ-SK7900.