·ארז_וחני כתב:·......
אכן הבנת מצוין......
מחפשת המלצה למגבר סטריאו
@freerider
כי לאנשים אחרים יש אמצעים יותר טובים לבצע את המבחנים ההנדרשים. זה ממש לא משנה אם אני או אחרים יבצעו אותם כל עוד המתודולוגיה מתאימה והמבחן מתועד כמו שצריך.
אבל בסדר, בוא נחזור למהות.
יש 3500 מקסימום כדי לרכוש מגבר ואולי גם DAC אם לא ממש סומכים על הסיני, כמו כן צריכים גם PHONO ויכולות רשת.
אם אתה טוען שמגבר סטריאו במחיר כזה יהיה יותר טוב מרסיבר, נראה לי שצריכים לבסס את הטענה הזאת, לא? אנחנו יכולים לצאת מנקודת הנחה שאף אחד בישראל לא יאפשר לפותחת השרשור לעשות מבחן באמת רציני בחנות מבלי לדחוף לה מוצרים שלמוכר משתלם למכור, אז מה האופציות שלה?
כי לאנשים אחרים יש אמצעים יותר טובים לבצע את המבחנים ההנדרשים. זה ממש לא משנה אם אני או אחרים יבצעו אותם כל עוד המתודולוגיה מתאימה והמבחן מתועד כמו שצריך.
אבל בסדר, בוא נחזור למהות.
יש 3500 מקסימום כדי לרכוש מגבר ואולי גם DAC אם לא ממש סומכים על הסיני, כמו כן צריכים גם PHONO ויכולות רשת.
אם אתה טוען שמגבר סטריאו במחיר כזה יהיה יותר טוב מרסיבר, נראה לי שצריכים לבסס את הטענה הזאת, לא? אנחנו יכולים לצאת מנקודת הנחה שאף אחד בישראל לא יאפשר לפותחת השרשור לעשות מבחן באמת רציני בחנות מבלי לדחוף לה מוצרים שלמוכר משתלם למכור, אז מה האופציות שלה?
- freerider
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 186 פעמים
@evgenetic
·
1. אני אישית לא רואה סיבה להחליף את הDAC שכבר ברשותה שלדעתי הוא מצויין למחירו ואני בספק אם ה-DAC המובנה ב-Marantz ישמע טוב יותר.
2. לא שללתי אפשרות של רסיבר ק״ב למרות שאני חושב שזה מיותר לרכוש מכשיר ״מרובה פיצ׳רים״ ללא צורך בהם.
3. לא טענתי שבאופן אבסולוטי מגבר סטריאו ישמע טוב יותר מרסיבר ק״ב ( וזאת מהתנסות בעבר של מגבר סטריאו שעלה פי 3 מרסיבר ק״ב).
וכמו שכבר כתבתי את דעתי אני מבסס על התנסות אישית שלי ועל אוזניי בלבד ולא על מבחנים ודעתם של אחרים שמסתובבים ברשת.
·
1. אני אישית לא רואה סיבה להחליף את הDAC שכבר ברשותה שלדעתי הוא מצויין למחירו ואני בספק אם ה-DAC המובנה ב-Marantz ישמע טוב יותר.
2. לא שללתי אפשרות של רסיבר ק״ב למרות שאני חושב שזה מיותר לרכוש מכשיר ״מרובה פיצ׳רים״ ללא צורך בהם.
3. לא טענתי שבאופן אבסולוטי מגבר סטריאו ישמע טוב יותר מרסיבר ק״ב ( וזאת מהתנסות בעבר של מגבר סטריאו שעלה פי 3 מרסיבר ק״ב).
וכמו שכבר כתבתי את דעתי אני מבסס על התנסות אישית שלי ועל אוזניי בלבד ולא על מבחנים ודעתם של אחרים שמסתובבים ברשת.
You pay peanuts, you get monkeys
והנה לינק לכל הפוסט ההוא, לחסוך זמן לקוראים.
https://www.hometheater.co.il/modules.p ... sc&start=0...
שוב לוקח לך רק כמה פוסטים בודדים כדי שתיכנס לבלבלות רציניות עם ההגיון העקום שלך. העובדה שמגבר ב200 דולר נשמע לא שונה/לא מועדף ממגבר באלפים רבים כמובן לא אומרת שכל מגבר זול נשמע כמו כל מגבר יקר, אבל הדוגמא הזאת בהחלט מספיקה כדי לבסס את הטענה שזה אפשרי, ואם לקחת את זה קדימה - כנראה יש סיבה טובה לכך שזה קרה במבחן רציני שכזה (רמז עבה - מגבר טוב זה מוצר זול ופשוט לייצור). ולכן יש לחשוב באופן הרבה יותר רציני לפני שמקיעים יותר מדי כסף במגברי סטריאו יקרים חסרי פיצרים שימושיים.
·freerider כתב:
וכמו שכבר כתבתי את דעתי אני מבסס על התנסות אישית שלי ועל אוזניי בלבד ולא על מבחנים ודעתם של אחרים שמסתובבים ברשת....
אז אשאל אותך ישירות, האם ההתנסות האישית שלך יותר טובה מבחינה מתודלוגית מההתנסות של האנשים שהשתתפו באותו מבחן של matrix hi fi?
- freerider
- חבר ותיק

·evgenetic כתב:·......
אז אשאל אותך ישירות, האם ההתנסות האישית שלך יותר טובה מבחינה מתודלוגית מההתנסות של האנשים שהשתתפו באותו מבחן של matrix hi fi?...
מבחינתי, כן.
רק אוזניי יכולות ״להצביע״ לי מה נשמע טוב יותר עבורי.
גילוי נאות....לא טרחתי לקרוא את המבחן שבלינק שצירפת.
·evgenetic כתב:·......
שוב לוקח לך רק כמה פוסטים בודדים כדי שתיכנס לבלבלות רציניות עם ההגיון העקום שלך. העובדה שמגבר ב200 דולר נשמע לא שונה/לא מועדף ממגבר באלפים רבים כמובן לא אומרת שכל מגבר זול נשמע כמו כל מגבר יקר, אבל הדוגמא הזאת בהחלט מספיקה כדי לבסס את הטענה שזה אפשרי, ואם לקחת את זה קדימה - כנראה יש סיבה טובה לכך שזה קרה במבחן רציני שכזה (רמז עבה - מגבר טוב זה מוצר זול ופשוט לייצור). ולכן יש לחשוב באופן הרבה יותר רציני לפני שמקיעים יותר מדי כסף במגברי סטריאו יקרים חסרי פיצרים שימושיים....
לא חבוב, אתה לא תשחק עם מילותיך איך שבא לך ומתי שבא לך.
יש הבדל ענק בלהביא דוגמא יחידה, שנכונה לציוד ה "מסוים" הזה ולקהל ה "מסוים" שהיה שם ובין לנפנף בו
ולהציג אותו כ ה ו כ ח ה ! ואחר כך לסייג אותה. אתה פשוט מטעה בכוונה את הקוראים !
גם אני לא טענתי שכל מגבר סטראו ישמע תמיד ובהכרח טוב יותר בדו ערוצי מכל רסיבר ק"ב.
אני כן אומר , לאור מספר ניסיונות שעשיתי , שכמובן לא יכולים להקיף את כל האפשרויות, שבאותה רמת מחיר (וכמובן בהתאמה לשאר רכיבי הציוד), מגבר סטראו יישמע טוב יותר בדו ערוצי מרסיבר ק"ב.
אין לי הוכחה לטענה הזאת ואני גם לא מתכוון לספק אותה.
אני מציע לכל אחד שפשוט יגש וישמע בעצמו כי זה לא כלל אבסולוטי.
נערך לאחרונה על ידי ארז_וחני ב 02/07/2018 13:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
@freerider
מה זה "מבחינתך" זה ממש לא משנה, הרי לא אתה פותחת השרשור, צריך מידע יותר אובייקטיבי, ומבחנים מהסוג הן אחת הדרכים להשיג אותו. שוב, חבל שבישראל אין דרך לבצע אותם לפני הרכישה.
מה זה "מבחינתך" זה ממש לא משנה, הרי לא אתה פותחת השרשור, צריך מידע יותר אובייקטיבי, ומבחנים מהסוג הן אחת הדרכים להשיג אותו. שוב, חבל שבישראל אין דרך לבצע אותם לפני הרכישה.
הממ אוקיי, ואתה רואה בזה משהו שמוסיף לטיעון שלך? קצת מוזר שאתה בכלל טורח להגיד את זה.גילוי נאות....לא טרחתי לקרוא את המבחן שבלינק שצירפת....
נערך לאחרונה על ידי evgenetic ב 02/07/2018 13:52, נערך פעם 1 בסך הכל.
לא חבוב, אתה לא תשחק עם מילותיך איך שבא לך ומתי שבא לך.
יש הבדל ענק בלהביא דוגמא יחידה, שנכונה לציוד ה "מסוים" הזה ולקהל ה "מסוים" שהיה שם ובין לנפנף בו
ולהציג אותו כ ה ו כ ח ה ! ואחר כך לסייג אותה. אתה פשוט מטעה בכוונה את הקוראים !
גם אני לא טענתי שכל מגבר סטראו ישמע תמיד ובהכרח טוב יותר בדו ערוצי מכל רסיבר ק"ב.
אני כן אומר , לאור מספר ניסיונות שעשיתי , שכמובן לא יכולים להקיף את כל האפשרויות, שבאותה רמת מחיר (וכמובן בהתאמה לשאר רכיבי הציוד), מגבר סטראו יישמע טוב יותר בדו ערוצי מרסיבר ק"ב.
אין לי הוכחה לטענה הזאת ואני גם לא מתכוון לספק אותה.
אני מציע לכל אחד שפשוט יגש וישמע בעצמו כי זה לא כלל אבסולוטי....
אני לא משחק בשום דבר, אנחנו פשוט נתקלים שוב באותו מגבלה כמו בכל השרשורים בהם אנחנו מתווכחים - יכולות ההסקה הלוגית פשוט לא מספיקות לדיונים האלה, אבל משום מה זה לא מונע ממך להיכנס אליהם שוב ושוב.
הדוגמא היחידה הזאת אכן מוכיחה, ללא שום סייג, שהטענה המאד רווחת (לא ממש משנה לי כרגע אם אתה טענת את זה או לא, זה ברור שהטענה הזו קיימת לכל מי שבילה לפחות יום בתחום הזה.) שמגברים יקרים נשמעים יותר טוב ממגברים זולים פשוט לא נכונה. לכל בן אדם החושב בהגיון הדוגמא הזאת אמורה להספיק כדי לשאול את השאולת הנכונות ולהבין למה זה קורה. וזו כמובן לא הדוגמא היחדיה לעניין, יש את הסיפור המפורסם של Bob Carver ועוד הchallange הזה עם פרס כספי שאם אני לא טועה עדיין תקף.
חבל שלא התחלת מזה, כי במילים אחרות אתה פשוט אומר שאין שום סיבה לקחת את הדברים שלך ברצינות.אין לי הוכחה לטענה הזאת ואני גם לא מתכוון לספק אותה....
- freerider
- חבר ותיק

@evgenetic
·
בקישורים שאתה מצרף אתה מנסה כביכול להוכיח את האג'נדה שלך על סמך מה שאחרים מנסים להוכיח....מה זה אומר על אופן המחשבה שלך?
האם נכחת או השתתפת אי פעם במבחן עיווור? אני כן, מספר פעמים.
באמת שאין לי כוונה להמשיך את הדיון הזה, אתה תמשיך לסמוך על מבחנים שביצעו אחרים שאתה קורא עליהם ברשת ואני אמשיך לסמוך על אוזניי, בוא נסכים על זה שאנחנו לא מסכימים האחד עם השני.
·
בקישורים שאתה מצרף אתה מנסה כביכול להוכיח את האג'נדה שלך על סמך מה שאחרים מנסים להוכיח....מה זה אומר על אופן המחשבה שלך?
האם נכחת או השתתפת אי פעם במבחן עיווור? אני כן, מספר פעמים.
באמת שאין לי כוונה להמשיך את הדיון הזה, אתה תמשיך לסמוך על מבחנים שביצעו אחרים שאתה קורא עליהם ברשת ואני אמשיך לסמוך על אוזניי, בוא נסכים על זה שאנחנו לא מסכימים האחד עם השני.
- freerider
- חבר ותיק

@kerenlev
·DALI ZENSOR 3 ו-ZENSOR 5 אלו 2 רמקולים שונים במהותם, אמנם שניהם מגיעים מאותו היצרן אך ה-3 זהו רמקול על סטנד עם וופר גדול, ה-5 זהו רמקול רצפתי בעל 2 וופרים קטנים מזה שב-3, הדבר היחידי המשותף בין הרמקולים הנ"ל זהו רק הטוויטר.
·DALI ZENSOR 3 ו-ZENSOR 5 אלו 2 רמקולים שונים במהותם, אמנם שניהם מגיעים מאותו היצרן אך ה-3 זהו רמקול על סטנד עם וופר גדול, ה-5 זהו רמקול רצפתי בעל 2 וופרים קטנים מזה שב-3, הדבר היחידי המשותף בין הרמקולים הנ"ל זהו רק הטוויטר.
·freerider כתב:@evgenetic
·
בקישורים שאתה מצרף אתה מנסה כביכול להוכיח את האג'נדה שלך על סמך מה שאחרים מנסים להוכיח....מה זה אומר על אופן המחשבה שלך?...
אני אכן משתמש בחומר הרלוונטי כדי להכיח את הטענה שלי, באיזה מציאות הדבר הזה פסול? ראית פעם איך נראה מאמר מדעי? בכל מאמר רציני אתה לרוב תראה עשרות של איזכורים וreferences למאמרים אחרים...
נראה לי שאני אפרוש, כי אם נמשיך עוד שרשור ייהרס... נא לא למשוך אותי בלשון.
- freerider
- חבר ותיק

@kerenlev
·
לאחר שהצלחנו לבלבל אותך תמקדי קודם את הצרכים שלך מהמגבר, לדוגמא:
1. מגבר PHONO עבור הפטיפון את צריכה
2. האם DAC מובנה במגבר הוא הכרחי עבורך?
3.האם אי פעם תרצי להקים מערכת ק"ב?
·
לאחר שהצלחנו לבלבל אותך תמקדי קודם את הצרכים שלך מהמגבר, לדוגמא:
1. מגבר PHONO עבור הפטיפון את צריכה
2. האם DAC מובנה במגבר הוא הכרחי עבורך?
3.האם אי פעם תרצי להקים מערכת ק"ב?
·evgenetic כתב:
הדוגמא היחידה הזאת אכן מוכיחה, ללא שום סייג, שהטענה המאד רווחת (לא ממש משנה לי כרגע אם אתה טענת את זה או לא, זה ברור שהטענה הזו קיימת לכל מי שבילה לפחות יום בתחום הזה.) שמגברים יקרים נשמעים יותר טוב ממגברים זולים פשוט לא נכונה
...
באמת שנמאס כבר מהעיוותים והסילופים שלך.
מי טען ש "כל מגבר יקר יישמע טוב יותר מכל מגבר זול "?
כאשר אתה לא מצליח לצאת מסבך הסילופים שלך אתה פשוט ....ממציא סילוף חדש בתקווה שלא ישימו לב.
כמה פשוט לכתוב שמדובר בדוגמא "מסוימת" שנכונה לקהל "מסוים" ובהמשך לכתוב שזו דוגמא שמוכיחה טענה שבכלל לא נטענה ?.....
אפילו בפוסט הזה, שהתערבת והבאת את "ההוכחה" הזאת , לא דובר על מגבר יקר יותר או זול יותר וכרגיל נדחפת עם המלצה לרכוש רסיבר ק"ב כאשר השימוש הוא האזנה בדו ערוצי והבאת את הניסוי הזה כהוכחה...
ואיך "ההוכחה" שאתה מביא קשורה לזה ?
היא לא , אבל אין לך שום בעיה לדחוף אותה כאילו שהיא רלוונטית לנושא.
זו דרכך ולכן, כמו שכתבתי קודם ל freerider , דיון איתך זו טחינת מילים לריק.
@freerider
·מגבר phono לפטיפון אנחנו צריכים לפטיפון
DAC מובנה לא הכרחי אם תיהיה לי דרך להזרים מוזיקה מהספוטיפיי/אייטיונס בלי לאבד איכות אני יכולה להשתמש בDAC הנוכחי שלנו
הכוונה לחבר ק״ב זה לחבר יותר 2 רמקולים וסאב וכל החברה. אין סיכוי. אנחנו לא צופים בסרטים ולא מתכוונים להוסיף יותר מ2 רמקולים
·מגבר phono לפטיפון אנחנו צריכים לפטיפון
DAC מובנה לא הכרחי אם תיהיה לי דרך להזרים מוזיקה מהספוטיפיי/אייטיונס בלי לאבד איכות אני יכולה להשתמש בDAC הנוכחי שלנו
הכוונה לחבר ק״ב זה לחבר יותר 2 רמקולים וסאב וכל החברה. אין סיכוי. אנחנו לא צופים בסרטים ולא מתכוונים להוסיף יותר מ2 רמקולים
kerenlev
ציינת קודם שאהבת את הפריטה הנקייה של הגיטרה כאשר שמעת את הרמקולים שיש לך יחד עם מגבר של דנון.
על מנת להתרשם נכון יותר מהשילוב את צריכה להאזין לפחות לדיסק אחד מלא ואז לשאול את עצמך האם יש לך חשק לשמוע עוד או שאת מרגישה עייפה או סוג של "הספיק לי".
אחד הדברים המאפיינים שילוב שנקרא בהיר או צלול הוא שזה מאוד מושך בהאזנות ראשונות או בהאזנות קצרות אבל מעייפות את האוזניים בהמשך.
כדאי לך לברר את הנקודה הזאת לפני שתקבלי החלטה.
מניסיון קודם שלי עם מרנץ (לא מכיר את הדגם הספציפי שציינת) , יש למגברים שלהם אופי יותר מוזיקלי, יותר נעים לאוזן, אולי על חשבון רמת הצלילות.
זה כמובן עניין של העדפה אישית בלבד.
ארז
ציינת קודם שאהבת את הפריטה הנקייה של הגיטרה כאשר שמעת את הרמקולים שיש לך יחד עם מגבר של דנון.
על מנת להתרשם נכון יותר מהשילוב את צריכה להאזין לפחות לדיסק אחד מלא ואז לשאול את עצמך האם יש לך חשק לשמוע עוד או שאת מרגישה עייפה או סוג של "הספיק לי".
אחד הדברים המאפיינים שילוב שנקרא בהיר או צלול הוא שזה מאוד מושך בהאזנות ראשונות או בהאזנות קצרות אבל מעייפות את האוזניים בהמשך.
כדאי לך לברר את הנקודה הזאת לפני שתקבלי החלטה.
מניסיון קודם שלי עם מרנץ (לא מכיר את הדגם הספציפי שציינת) , יש למגברים שלהם אופי יותר מוזיקלי, יותר נעים לאוזן, אולי על חשבון רמת הצלילות.
זה כמובן עניין של העדפה אישית בלבד.
ארז
@ארז_וחני
אני לא הולך להיכנס למחוזות הדקדנות האוטיסטיים האלה ולבזבז זמן כדי לברר מה בדיוק מי אמר ומתי ובאיזה הקשר בכל מיני שרשורים מלפני חודשים. אני בטוח שהטענות כמו "צריך לקנות מגבר שהוא חלקי X ממחיר הרמקולים" או ש"במגבר דו ערוצי משקיעים יותר בכל מגבר נפרד מאשר ברסיבר רב ערוצי באותו מחיר ולכן זה יבוא לידי ביטוי בשמע" מוכרות לך. עם הטענות האלה אני בגדול מתמודד והן תמיד באוויר בשרשורים מן הסוג, גם אם לא נאמרות באופן מפורש.
אם בשלב הזה אתה עדיין לא קולט שגם מבחן בודד, אך כזה שבוצעה תוך התבססות על מתודולוגיה מהימנה, מסוגל להפיק תובנות חשובות בנוגע לתחום ההגברה ולעורר ספקות בנוגע לכדאיות המגברים היקרים - נו טוב.
גם בשרשור הזה אכן מדובר בכסף, כמו תמיד, זה שאתה לא קולט את זה זה לא חדש. כי ב3500 אתה יכול לקנות רסיבר טוב עם שלל פיצ'רים שימושיים או מוצר מסורס והרבה פחות משוכלל ולשלם בכך על פוזה אודיופילית ולא על משהו מהותי.
אני לא הולך להיכנס למחוזות הדקדנות האוטיסטיים האלה ולבזבז זמן כדי לברר מה בדיוק מי אמר ומתי ובאיזה הקשר בכל מיני שרשורים מלפני חודשים. אני בטוח שהטענות כמו "צריך לקנות מגבר שהוא חלקי X ממחיר הרמקולים" או ש"במגבר דו ערוצי משקיעים יותר בכל מגבר נפרד מאשר ברסיבר רב ערוצי באותו מחיר ולכן זה יבוא לידי ביטוי בשמע" מוכרות לך. עם הטענות האלה אני בגדול מתמודד והן תמיד באוויר בשרשורים מן הסוג, גם אם לא נאמרות באופן מפורש.
אם בשלב הזה אתה עדיין לא קולט שגם מבחן בודד, אך כזה שבוצעה תוך התבססות על מתודולוגיה מהימנה, מסוגל להפיק תובנות חשובות בנוגע לתחום ההגברה ולעורר ספקות בנוגע לכדאיות המגברים היקרים - נו טוב.
גם בשרשור הזה אכן מדובר בכסף, כמו תמיד, זה שאתה לא קולט את זה זה לא חדש. כי ב3500 אתה יכול לקנות רסיבר טוב עם שלל פיצ'רים שימושיים או מוצר מסורס והרבה פחות משוכלל ולשלם בכך על פוזה אודיופילית ולא על משהו מהותי.