פסגת הסאונד והמרוץ אחר השלמות
עוד דבר, מקריאה על יחידות ההגברה, מדובר במגברת CLASS D מבוססת PWM ולפי הנתונים רחוקה מלהרשים. הרחברה מצהירה (בגאווה) שתדר המיתוג של ה PWM הוא 390kHz a שזה אומר עבור אות אודיו 20kHz יחס התדרים קטן מ 1 ל 20 !!! אפילו עבור ספקי כוח מממותגים כגון המרת DC ל AC שרק צכירים לייצר סינון טהור, זה נחשב ליחס נמוך מידי. בשביל PWM איכותי לאודיו צריך תדר מיתוג של לפחות 1MHz. מה שחשוב בהגברת PWM זה נתון ה THD של הזרם ברמקול - נתון שזה מחושב עי WTHD של מתח המוצא, וזה מאד רגיש לתדר המיתוג. צריך לפחות יחס של 1 ל 50 בכדי לקבל ביצועי THD שקולים להגברה CLASS AB...
http://lyngdorf.com/sda-2400-2/
http://lyngdorf.com/sda-2400-2/
נערך לאחרונה על ידי Rekcuf ב 02/06/2018 20:23, נערך פעם 1 בסך הכל.
·אין מה להגיב בפירוט. כי הכל מהכל בפוסט שלך היה בליל שטויות.Rekcuf כתב:·......
גם להגיב שהנכתב זו שטות מבלי להציג צד אחר מעיד לא רק על חוסר הבנה, אלא גם על טפשות טוטאלית......
אני פירטתי קודם על המערכת וצורת העבודה.
או שלא קראת או שלא הבנת, שאחרת אין להבין מדוע רשמת מה שרשמת.
אגב, גם כשאתה קונה מרצדס 500 אתה לא מנצל את כל היכולות במלואן, אז לא לקנות?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
·Balance כתב:·מזמן לא קראתי פוסט שהוא בליל שטויות וחוסר הבנה טוטאלי.........
מה אתה מתפלא הוא קרוב משפחה של אלימלך זורקין מחסמבה
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7 ... 7%99%D7%9F
תודה לירן. שמחתי לארח אותך ולנהל שיחות מעמיקות על המערכות השונות.Bi-Amp כתב:טוב... אז נפלה גם בחלקי הזכות לקחת חלק במסע המדהים שרן עבר.
כמו כן, אני יכול להעיד שנעשה הכל (*למעט השוואה מול טרינוב שלא התאפשרה) כדי להכשיל את המערכת הזו.
והלוואי שכל החברות היו מעבירים מבחני בדיקה למוצרים שלהם כמו שרן העביר.
עכשיו אחרי שהסתיים המסע, דעתי היא כזו:
יצא לי לשמוע לא מעט מערכות בחדרים ייעודיים ובסלונים ביתיים.
וגם לבצע מדידות אקוסטיות על מערכת כיול שונות , כדי להבין לעומק את השפעתם על הסאונד.
אין אפשרות לתאר במילים או למדוד כיצד הלינגדורף השפיע על הסאונד, צריך לחוות זאת ממקור ראשון.
אבל אני ינסה בכל זאת;
השילוב שנוצר אצל רן עם הלינגדורף + וילסון אודיו היה הסאונד טוב ביותר ששמעתי בסלון ביתי.
ומהטובים ביותר ביחס לחדרים ייעודיים עם ציוד יקר יותר.( עד כמה שזה ישמע הזוי , זוהי באמת הרגשתי)
בתחילת הדרך, הייתי סקפטי מאוד לגבי התוצאה הסופית.
וסבור בדעתי כי מערכת כיול טובה ככל שתהיה לא תוכל לתת להוות תחליף לטיפול אקוסטי מקצועי.
שתפתור ככל האפשר את השפעת חלל החדר על איכות הסאונד.
היום אני סבור כי אם ישנה מערכת שיכולה להוות תחליף באמת ראוי לטיפול אקוסטי,
הלינגדורף היא אחת מהם.
למרות זאת - אם הייתה לי את האפשרות לבחור בין טיפול אקוסטי לבין לינגדורף , רוב הסיכויים שהייתי הולך על טיפול אקוסטי.
ולו רק בגלל שהמחיר של טיפול כזה היה משמעותית זול יותר, וקרוב ככל האפשר לתוצאה נקייה.
בהיעדר שהמחיר היה פקטור ולא קיים חדר ייעודי. הלינגדורף בהחלט היה אופציה.
תודה רן ,שחלקת איתי ועם האחרים את המסע המדהים הזה....
רן
·
- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
רן,
תתחדש, היה מעניין לקרוא, ויותר מעניין לשמוע על תהליך הלמידה והנסיון, אין ספק שבעתיד הקרוב כנראה ונתחיל לראות מערכות כאלו שלאט לאט יחליפו בצורה כזו או אחרת, את הכיול הרגיל שכולנו רגילים אליו עד היום.
ישר כוח ותהנה.
תתחדש, היה מעניין לקרוא, ויותר מעניין לשמוע על תהליך הלמידה והנסיון, אין ספק שבעתיד הקרוב כנראה ונתחיל לראות מערכות כאלו שלאט לאט יחליפו בצורה כזו או אחרת, את הכיול הרגיל שכולנו רגילים אליו עד היום.
ישר כוח ותהנה.
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
קשה לי להסכים שזה יכנס לאט לאט. אלו מוצרים שרחוקים מאוד-מאוד מהמיינסטרים.
אם רק יחידת העיבוד עולה 10,000$ = 42,000 ש"ח (לפחות) אז אפשר לומר די בביטחה שרוב האנשים ישקיעו ברסיבר פחות מ-10% מזה ורוב האשים ישקיעו בכל ה-SETUP פחות מ-40,000 (גם אם תזרוק פנימי את המסך ואת הספה שהם יושבים עליה).
זה HIGH-END לכל דבר ועניין ולכן תמיד ישאר נישה לבעלי הממון ו/או ה"סריטה".
אבל באמת מעניין להבין, בהנחה שבונים מערכת מאפס, מאיזה סכום השקעה יש בכלל הגיון להכניס את הפרוססור המדובר.
מהתיאורים משתמע שזה באמת עושה פלאים ולכן נקודת הכדאיות יכולה להיות נמוכה אבל השאלה עד כמה.
למשל האם בעל תקציב של 60K שישקיע 45K בפרוססור ו-15K בהגברה וברמקולים יקבל תוצאה טובה יותר מאשר אם יבנה מערכת יותר מאוזנת ב-60K?
איפה הנקודה שבה אומרים שכבר כדאי לשנמך את יתר הרכיבים כדי לפנות תקציב לפרוססור כי הוא יתן יותר VFM?
אם רק יחידת העיבוד עולה 10,000$ = 42,000 ש"ח (לפחות) אז אפשר לומר די בביטחה שרוב האנשים ישקיעו ברסיבר פחות מ-10% מזה ורוב האשים ישקיעו בכל ה-SETUP פחות מ-40,000 (גם אם תזרוק פנימי את המסך ואת הספה שהם יושבים עליה).
זה HIGH-END לכל דבר ועניין ולכן תמיד ישאר נישה לבעלי הממון ו/או ה"סריטה".
אבל באמת מעניין להבין, בהנחה שבונים מערכת מאפס, מאיזה סכום השקעה יש בכלל הגיון להכניס את הפרוססור המדובר.
מהתיאורים משתמע שזה באמת עושה פלאים ולכן נקודת הכדאיות יכולה להיות נמוכה אבל השאלה עד כמה.
למשל האם בעל תקציב של 60K שישקיע 45K בפרוססור ו-15K בהגברה וברמקולים יקבל תוצאה טובה יותר מאשר אם יבנה מערכת יותר מאוזנת ב-60K?
איפה הנקודה שבה אומרים שכבר כדאי לשנמך את יתר הרכיבים כדי לפנות תקציב לפרוססור כי הוא יתן יותר VFM?
שאלה טובה אלון והיא כמובן נוגעת לאיך מחלקים את עוגת התקציב.
2 האלמנטים שישפיעו באופן דרמטי על הסאונד, הם הרמקולים הקדמיים (בהנחה שאתה משתמש בסנטר, אז השלישייה הקדמית, בעדיפות לסנטר) וכמובן החלל שלך.
יש שטוענים ש- לחלל יש למעלה מ- 50% השפעה ויש שטוענים, כמו מר פיטר לינגדורף, באחד הראיונות שראיתי איתו ביו טיוב, שטוען שבמקרים מסוימים לחדר יכולה להיות השפעה של 85%.
נסה שנייה לחשוב על זה.
אתה קונה רמקולים חדשים שנשמעים לך מצוין במקום X, לצורך הדוגמא בחנות עם חדר מטופל ופתאום הם נשמעים אחרת לחלוטין, אין שום דמיון אפילו, בבית שלך.
אז מה יעזור אם תחליף לרסיבר עם Dacים איכותיים יותר, או הגברה חזקה וטובה יותר וכיוצ"ב, כאשר צוואר הבקבוק שלך הוא בעצם החדר?!
אתה יכול לקנות 1000 הגברות במליונים רבים ולשים אותן אפילו אחת על השנייה, אף אחת מהן לא תפתור לך את בעיות החדר שלך.
עכשיו נשאלת השאלה איך אתה מטפל בזה, האם באמצעות אביזרים אקוסטיים, ואנשי מקצוע, וזה כמובן רק נשמע פשוט ולכאורה זול יותר (זה ממש ממש לא) או באמצעות רכיב דיגיטלי.
אם נשים שנייה את הלינגדורף בצד, כי כמו שאתה אומר בצדק, זה אכן מוצר נישתי, אז הרעיון הוא לשאוף למערכת הכיול הכי מוצלחת, בחלל הספציפי שלך, כזו שהתקציב מאפשר לך.
קשה לומר איזו מערכת תפעל הכי טוב אצלך ולכן אתה תהיה חייב לבדוק מספר רסיברים עד שתקבל החלטה כזו.
להקשיב למערכת כיול שעובדת במקום אחר, זה כמו לקנות רכב על בסיס נסיעת מבחן על משטח קרח. חסר חשיבות.
רן
2 האלמנטים שישפיעו באופן דרמטי על הסאונד, הם הרמקולים הקדמיים (בהנחה שאתה משתמש בסנטר, אז השלישייה הקדמית, בעדיפות לסנטר) וכמובן החלל שלך.
יש שטוענים ש- לחלל יש למעלה מ- 50% השפעה ויש שטוענים, כמו מר פיטר לינגדורף, באחד הראיונות שראיתי איתו ביו טיוב, שטוען שבמקרים מסוימים לחדר יכולה להיות השפעה של 85%.
נסה שנייה לחשוב על זה.
אתה קונה רמקולים חדשים שנשמעים לך מצוין במקום X, לצורך הדוגמא בחנות עם חדר מטופל ופתאום הם נשמעים אחרת לחלוטין, אין שום דמיון אפילו, בבית שלך.
אז מה יעזור אם תחליף לרסיבר עם Dacים איכותיים יותר, או הגברה חזקה וטובה יותר וכיוצ"ב, כאשר צוואר הבקבוק שלך הוא בעצם החדר?!
אתה יכול לקנות 1000 הגברות במליונים רבים ולשים אותן אפילו אחת על השנייה, אף אחת מהן לא תפתור לך את בעיות החדר שלך.
עכשיו נשאלת השאלה איך אתה מטפל בזה, האם באמצעות אביזרים אקוסטיים, ואנשי מקצוע, וזה כמובן רק נשמע פשוט ולכאורה זול יותר (זה ממש ממש לא) או באמצעות רכיב דיגיטלי.
אם נשים שנייה את הלינגדורף בצד, כי כמו שאתה אומר בצדק, זה אכן מוצר נישתי, אז הרעיון הוא לשאוף למערכת הכיול הכי מוצלחת, בחלל הספציפי שלך, כזו שהתקציב מאפשר לך.
קשה לומר איזו מערכת תפעל הכי טוב אצלך ולכן אתה תהיה חייב לבדוק מספר רסיברים עד שתקבל החלטה כזו.
להקשיב למערכת כיול שעובדת במקום אחר, זה כמו לקנות רכב על בסיס נסיעת מבחן על משטח קרח. חסר חשיבות.
רן
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5166
- נתן תודות: 1063 פעמים
- קיבל תודות: 702 פעמים
מקווה שעכשיו אתה מבין שכן יש אנשים ששואפים לכמה שיותר איכות
ובוודאות כן הולכים לכיוון IMAX בסלון ביתי
אפילו שאתה לא חושב כך...
לדעתי כל מי שבאמת אוהב את התחום ויש לו אפשרות להשקיע
שישקיע וכמה שיותר יותר טוב, אין סוף לאיכות המתקבלת הסלון
וטוב שכך אני בעד.
כל הכבוד רן באמת שאני שמח בשבילך ובשביל כל אלה שאכן משקיעים
בסאונד איכותי על כל מרכיביו, אם היה לי תקציב מכובד גם אני היום הייתי עם wilson audio ו- Lingdorf.
אפילו שאתה לא חושב כך...
לדעתי כל מי שבאמת אוהב את התחום ויש לו אפשרות להשקיע
שישקיע וכמה שיותר יותר טוב, אין סוף לאיכות המתקבלת הסלון
וטוב שכך אני בעד.
כל הכבוד רן באמת שאני שמח בשבילך ובשביל כל אלה שאכן משקיעים
בסאונד איכותי על כל מרכיביו, אם היה לי תקציב מכובד גם אני היום הייתי עם wilson audio ו- Lingdorf.
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
ברור לי שיש כאלה, אבל במקרה הספציפי שבדיון השני, הבנאדם לא התקרב להוציא עשירית ממה שרן הוציא על הציוד שלו. לכן הרגשתי שנטחנו שם יותר מדי מים.FastandFurious כתב:מקווה שעכשיו אתה מבין שכן יש אנשים ששואפים לכמה שיותר איכות
אפילו שאתה לא חושב כך......
איך אומרים צרות של עשירים
מה רע בכמה תבניות ביצים על הקיר לשיפור האקוסטיקה
והגלים העומדים ואקולייזר בחמישים שקל באיביי
אני חושב הכל פסיכולוגי ואתה משוכנע שגילית האור
פשוט בגלל שזה עלה הון
צוואר בקבוק תמיד יהיה איפוא שהוא במערכת או בחלל
לא משנה איפור תשים את מירב הביצים באיזה סל
על כל מקרה קטונתי מניתוחים אישיותיים גרפים
לשם זה יש את הכיול
פשוט בגלל שזה עלה הון
לשם זה יש את הכיול
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
האם אני מזהה בתגובה שלך צליל של קנאה אולי אפילו לא צליל ,לדעתי ,מדובר פה בתזמורת סימפונית מלאהADICT כתב:איך אומרים צרות של עשירים
פשוט בגלל שזה עלה הון
לשם זה יש את הכיול...
אתה באמת חושב שבכל סלון ניתן להכניס תבניות ביצים ? אולי בסלון שלך כן.
לפחות היית מוסיף תתחדש אבל גם זה היה לך קשה.
לא אמיתי
תתביש.
מה שבטוח שלומי יקר שבמידה ונסכם את סך הכל ההפסדים שלך מההחלפות ההזויות שאתה עשית/עושה/תעשה, ייצא יותר מעלות הפרוססור הזה , סתם חומר למחשבה.
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 03/06/2018 15:14, נערך פעם 1 בסך הכל.
@istarmini
·יואב מי אמר שאני לא מקנא
קודם להסיר ספק
מצד שני כבר לוקח בפרופורציה כל רכישה טובה יותר טובה פחות
אין מתמטיקה בתחביב הזה כל אחד מה טוב לו
אין לך צורך לכעוס ידעתי שתגיב לא פרופוציונאלי כמו חיל האוויר במבצע בית הקלפים דחילאק תשתה משהו קר הכל בסדר
ולרן היקר תתחדש מכל הלב(b) לא היתה שום כוונה לפגוע חס וחלילה
אני חוזר לכיול שלי הבילט אין הצנוע בסלוני הדל
·יואב מי אמר שאני לא מקנא
קודם להסיר ספק
מצד שני כבר לוקח בפרופורציה כל רכישה טובה יותר טובה פחות
אין מתמטיקה בתחביב הזה כל אחד מה טוב לו
אין לך צורך לכעוס ידעתי שתגיב לא פרופוציונאלי כמו חיל האוויר במבצע בית הקלפים דחילאק תשתה משהו קר הכל בסדר
ולרן היקר תתחדש מכל הלב(b) לא היתה שום כוונה לפגוע חס וחלילה
אני חוזר לכיול שלי הבילט אין הצנוע בסלוני הדל
@RanMoyal
·
קודם כל תתחדש ותהנה, תמיד יש ערך מוסף בקריאת הפוסטים והמסקנות שלך לגבי קולנוע ביתי. סתם מעניין אותי לדעת האם הפרוססור מכייל דו ערוצי בצורה שונה, האם בכלל יש מכשיר שמסוגל לכייל באופן שונה דו ערוצי ורב ערוצי. בזמן האחרון אני נוכח לגלות שאני נהנה לשמוע דו ערוצי במצב סטריאו עם אודיסי (רסיבר מרנץ 5012) לאחר שעד עכשיו התעקשתי לשמוע במצב pure direct. אני יודע שקיימים מכשירים כאלו לדו ערוצי כמו של החברה הנ"ל, מעניין לדעת האם הגישה מאחורי הכיול במכשיר דו ערוצי שונה מאשר כיול רב ערוצי או שמדובר באותה מערכת.
·
קודם כל תתחדש ותהנה, תמיד יש ערך מוסף בקריאת הפוסטים והמסקנות שלך לגבי קולנוע ביתי. סתם מעניין אותי לדעת האם הפרוססור מכייל דו ערוצי בצורה שונה, האם בכלל יש מכשיר שמסוגל לכייל באופן שונה דו ערוצי ורב ערוצי. בזמן האחרון אני נוכח לגלות שאני נהנה לשמוע דו ערוצי במצב סטריאו עם אודיסי (רסיבר מרנץ 5012) לאחר שעד עכשיו התעקשתי לשמוע במצב pure direct. אני יודע שקיימים מכשירים כאלו לדו ערוצי כמו של החברה הנ"ל, מעניין לדעת האם הגישה מאחורי הכיול במכשיר דו ערוצי שונה מאשר כיול רב ערוצי או שמדובר באותה מערכת.
היי Lion.
תודה.
הפרוססור לא מכייל שונה דו ערוצי היות והוא דוגם את כל החדר ולכן התוצאות שלו ישארו זהות בין אם זה דו ערוצי, או רב ערוצי, כל עוד לא ביצעת שינוי במרכיב כלשהו ברמקולים, קרי:חיתוך, מרחקים, או הרכב הרמקולים, או אז ימחק הכיול.
כל שתדרש הוא להעביר את הפרוססור למצב סטריאו.
ככל שתרצה להקשיב לסטריאו , פעם עם סאב ופעם בלי סאב, זה ידרוש כיולים שונים ושמירתם על גבי כרטיס ה- SD. היות והמערכת הזו, בניגוד למערכות אחרות, מכיילות את הקדמים+ הסאב כיחידה אחת.
רן
תודה.
הפרוססור לא מכייל שונה דו ערוצי היות והוא דוגם את כל החדר ולכן התוצאות שלו ישארו זהות בין אם זה דו ערוצי, או רב ערוצי, כל עוד לא ביצעת שינוי במרכיב כלשהו ברמקולים, קרי:חיתוך, מרחקים, או הרכב הרמקולים, או אז ימחק הכיול.
כל שתדרש הוא להעביר את הפרוססור למצב סטריאו.
ככל שתרצה להקשיב לסטריאו , פעם עם סאב ופעם בלי סאב, זה ידרוש כיולים שונים ושמירתם על גבי כרטיס ה- SD. היות והמערכת הזו, בניגוד למערכות אחרות, מכיילות את הקדמים+ הסאב כיחידה אחת.
רן