שרשור תגובות: Entr - הסוף למפתחות

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #61 

@liorreem
·
הביקורת שלי היא רק על הנקודות השליליות אבל זה עדיין מוצר מעולה שהייתי רוכש שוב ואני ממליץ עליו לכל מי ששואל .. כל עוד הוא מכיר בחסרונות

החסרונות הם לא מסוג "בעיות" או של מוצר לא בשל או בכורה טכנולוגית..

בכל אופן מאחר ש august נכנסים לארץ ( תעקוב כאן https://www.htmag.co.il/vt315968.html ) שווה להתעמק בו... במקור זה היה המנעול שרציתי אבל אחרי שראיתי שההתאמה לדלתות בארץ בעייתי וויתרתי על הייבוא האישי בזמנו

liorreem
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2386
שם מלא: ליאור ראם
נתן תודות: 525 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #62 

אני מחפש מנעול שיאפשר פתיחה מרחוק וקביעת סיסמאות זמניות עם אפליקציה. הקטע עם הפתיחה המאתגרת מבפנים פשוט מגוחך.
יש כזה מנעול בארץ?
מי הם המתחרים של ENTR בארץ?

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1951
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #63 

אגב, עשוי לעניין פה אנשים -
הפיתרון שאני מצאתי להתממשק עם מוצר חיצוני (קורא קשתית העין במקרה שלי)
חיברתי את אחד השלטים למגע יבש, ואז בעצם בקר חיצוני יכול לפתוח את הדלת על ידי זה שהוא מדמה לחיצה על השלט.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #64 

psibeast כתב:אגב, עשוי לעניין פה אנשים -
הפיתרון שאני מצאתי להתממשק עם מוצר חיצוני (קורא קשתית העין במקרה שלי)
חיברתי את אחד השלטים למגע יבש, ואז בעצם בקר חיצוני יכול לפתוח את הדלת על ידי זה שהוא מדמה לחיצה על השלט.
...
אני לא בטוח אם אתה מדבר על השלט של entr אבל·חוץ מזה שזה נשמע נורא מגניב - נדמה לי שבמקרה הזה מחקת את כל נושא האבטה של המערכת , לא ? או שאני מפספס משהו , השלט שחיברת למגע היבש נמצא בתוך הבית והקורא קשתית (זה לא אמור להיות רשתית ?) נמצא מחוץ לבית ומתקשר אלחוטית ? אשמח למלא פרטים טכניים ואם זה עובד טוב להעתיק ממך הכל :)

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #65 

קורא הקשתית (Iris scanner, רשתית זה Retina) נמצא בחוץ, יש לו מערכות הגנה anti-tamper משל עצמו. הוא מתקשר עם המערכת שנמצאת בתוך הבית ומחוברת לשלט שאלחוטית פותח את הדלת.

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #66 

אפשר לראות פה וידאו קצר של איך נראית המערכת בפעולה אצלי (מאז אגב שידרגתי אתסטית קצת את המערכת :) )

liorreem
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #67 

@psibeast
·מרשים. אשמח לפרטים נוספים. איזה מנעול, סורק, פרטי המתקין, עלות...

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #68 

זאת המערכת:
http://www.irisid.com/productssolutions ... m7-series/

המנעול שלי זה ה ENTR שחיברתי כפי שפירטתי קודם. התקין לי את זה החשמלאי שלי שעשה לי את כל עבודות החשמל בדירה. זאת לא מערכת שנמכרת או נתמכת בארץ בשום צורה, וזה היה לי דיי סיפור בכלל להשיג אותה, כי בדרך כלל היא לא נמכרת ללקוחות פרטיים. מצאתי חנות בארה"ב שהסכימה למכור לי כלקוח פרטי את המוצר כפי שהוא, אבל אם יש תקלה אני אצטרך לשבור את הראש איך לתקן את זה בארץ. זה דיי סיכון, אבל לקחתי אותו כי ממש ממש רציתי מערכת כזאת.
המערכת עלתה לי כ-2000$ לפני משלוח ומיסים וכל זה. לא תענוג זול בכלל, אבל כאמור, ממש רציתי.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #69 

וואו ... 2000$ ... אני בשוק שבתקציב הזה לא מצאת מערכת בארץ (הרי יש לנו בארץ לא מעט מוסדות עם בקרות כניסה ביומטריות מורכבות) .. אבל בטוח שחיפשת היטב, כל הכבוד על הביצוע
הדלקת אותי לגמרי לחזור לנסיות לשפר את המערכת

עכשיו רק נותר לי ללמוד איך אני מחבר את השלט למגע יבש ולמצוא פתרון מבוסס וויפי לפתוח את הדלת.. ואז לחבר את זה לNFC מחוץ למעלית שיעבוד רק מול הפלאפון שלי או מול סרקית טביעת אצבע במכשיר

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #70 

אני לא חושב שזה בעיה למצוא בקר למערכת בית חכם שמפעיל פשוט מגע יבש, ואז אתה שולט בזה כמו שאתה שולט בכל מנורה בבית החכם שלך.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #71 

שבלול כתב:@EliHaboosh
·
אני עם מעל שנתיים שימוש (הייתי יכול לתרום הרבה לכתבה, עלתה לאוויר העולם הרבה אחרי שהמוצר בשוק), המוצר נהדר בסך הכל, בייחוד למי שיורד עם הכלב/ים 3 פעמים ביום ולא רוצה לחפש את המפתח כל פעם..

יש לי המון דברים טובים לומר על המוצר אבל הם אף פעם לא מעניינים (אולי רק שהשלט הרחוק ממש נחמד ויותר יעיל ממה שהייתם מצפים) אז רק הנקודות השליליות:

- הזיהוי טביעת אצבע אצלי בעייתי מאוד ... לא בליגה של הטלפונים הסלולרים שלנו, צריך להחליק את האצבע ולוקח לו איזה שניה מעצבנת עד שהוא מחליט.. אם לפניך היה מישהו עם ידיים מלוכלכות או מזיעות למשל .. תתכונן לקצת תסכול ובסוף תשתמש בקוד (אפשר כמוב לנגב עם החולצה אבל זה עוד זיהוי שלישלי וניג'וז)
אני משתמש באצבע 95% מהפעמים... אשתי 0% מהפעים ועברה רק לקוד ..
- לימוד אצבעות נוספות מייגע משהו
- צפצפוף מרגיז (ומוצדק) כשהסוללה נחלשת ... הבעיה החמורה יותר שאחרי שנתיים היא נחלשת מהר יותר ויותר
- נגיעה קטנה ולא נכונה במנגון פתיחה הידני ואז אתה יוצא מהבית בלי לשים לב, הוא יתחיל צפצפוף רצוף ולא יוכל להפתח יותר, בלי המפתח המכני אתה תקוע מחוץ לבית (קרה 3-4 פעמים בשנתיים)
- הפתיחה מבפנים לא נוחה בכלל, אם שתי הידיים מחזיקות משהו ממש קשה לפתוח... בעלי מקצוע לא מצליחים לצאת מהבית וכו'
- האפליקציה על הפנים וחסרת כל ערך
- לא מצאתי שום API או דרך לחבר אותו לדברים משלי (רציתי לשים מדבקת NFC ביציאה מהמעלית שאגע עם הפלפון שלי וטביעת אצבע בטלפון תפתח את הדלת עד שאני צועד אליה בחדר מדרגות .. אבל זה לא נראה ישים מהרבה בחינות)
- מטען 12V עם חיבור micro-usb , עד היום אני מפחד שמישהו בבית יתקל בו ויחבר למכשיר אחר (וישרוף אותו) .. החלטה נוראית מצידם

לגבי פתיחה מרחוק, הם עובדים על תוסף חומרתי שנמצא בשלבי פיתוח ככל שהצלחתי לרחרח
...
עדכון קל - מסתבר שאנשים של entr מטיילים כאן ויצרו איתי קשר בעקבות התגובה , הבעיה שתארתי "נגיעה קטנה ולא נכונה במנגון פתיחה הידני" כבר פתורה. אמרו לי שבמארז מגיע פלסטיק קטן שנועל במקום את המנגנון המכני .. כ early adopter זה לא פשוט עוד לא היה במארז , אבל הם שולחים לי את זה בדואר...
אז למי שמתעניין במכשיר, שלא ידאג לגבי זה

וגם לגבי חיבור לבית החכם שלי הם ינסו לעזור לי
מרענן מאוד לקבל יחס כזה מחברה מקומית
·

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #72 

עד כמה שזה יישמע מוזר, לי אין שום בעיה לפתוח ולסגור את הדלת מבחוץ עם מפתח. הסיבות שלי להתעניינות במנעול חכם זה כדי:

1. לוודא את סגירת הדלת ונעילתה גם כשאני מחוץ לבית

2. מתן אפשרות לתת הרשאה לאנשים אחרים להיכנס לבית מבלי שאצטרך לחלק להם מפתחות פיזיים

3. גיבוי במקרה שבו אנעל בחוץ. זה לא קרה לי ב 15-20 השנים האחרונות אבל טיפול בחרדות לא רציונליות יעלה לי יותר מהמנעול.

בזמנו התעניינתי ב Entr והלכתי לראות איך העסק נראה. ויזואלית זה לא נראה טוב בכלל מבפנים. מה שראיתי זה שטרונגול התלוי באוויר ומידלדל בצד הפנימי של הדלת, משהו גדול ומסורבל למראה. אני לא הייתי מסוגל לתכנן משהו שנראה יותר נוראי גם לו היו משלמים לי במיוחד על הפרוייקט. כשכבר חקרתי והבנתי שהעסק הזה לא מתמשק לכלום ושאין סיכוי לבצע אי פעם אינטגרציה בבית חכם. ממש לא התאים למה שחיפשתי והחלטתי להישאר עם המפתח הרגיל, שגם הוא לא מתמשק לכלום אבל לפחות לא דורש בטריות, לא נראה כמו פרטצ'יה אהובתי והוכיח שהוא עובד ללא תקלות מאז שעברתי לבית.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #73 

@Catskinner
·

עיצוב: טעם וריח ... מסכים איתך שלא מהמם אבל לא כזה נוראה כמו שעשית ממנו ... בייחוד אם הדלת לבנה

שימוש במפתח: נכון, לא ביג דיל .. אבל כשאתה יורד עם כלב/ים 3 פעמים ביום לפעמים בפיג'מה ולא תמיד יש לך כיס ... זה פינוק גדול מאוד לא לקחת מפתח ועוד יותר פינוק לא לחפש אותו בבית/בכיס בכל כניסה יציאה.. עם כינוי כמו Catskinner אני מנחש שזו לא בעיה עבורך (אלא אם זה ההפך ודווקא יש לך כלבים ששונאים חתולים)

סגירה ונעילה: גם מחוץ לבית וגם בתוך הבית ה entr תמיד נעול... וזה כיף, אף פעם אין תהיי אם זכרת לנעול או המנקה סגר אחריו

הרשאה בלי מפתח פיזי: entr מאפשר את זה אבל דורש את האפליקציה גם במכשיר של מי שנכנס + תמיכה ב BLE ... אף פעם לא ניסיתי את זה אבל זה לא נראה לי מימוש מוצלח במיוחד... אכן לא הייתי בוחר ב Entr עבור התרחיש הזה אבל זה אפשרי

אינגרציה לבית החכם: לפי מה שהבנתי יש להם אינגרציה לבית החכם דרך מעגל BLE שהם מספקים לחברות שמספקות בתים חכם בארץ .. והנה למקרה הפרטני שלי (מערכת בית חכם הזוי) הציעו לי עזרה בנושא .. מסכים לגמרי שהיה עדיף שפשוט ייהיה באתר שלהם אפשרות לרכוש מודול ולממשק אותו לבד (DIY)

גיבוי למקרה שתנעל בחוץ: יהיה לך , לא תצטרך טיפול בחרדות לא רציונליות .. אז לפחות זה פתור היטב

בכל אופן לא מנסה לשכנע אותך לכלום, יש גם חסרונות למערכת הזו ולכל מנעול חכם אחר

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #74 

דווקא יש לי גם כלב וגם חתול וחברתם של מרובי הרגליים מיטיבה עמי מאוד ואת הכלב מורידים למטה לפחות 3 פעמים ביממה - בדיוק כמו אצלך. יכול להיות שהמוצר מצויין, מעולה ומקרב את הגאולה, אבל לי הוא כנראה לא מתאים בכלל.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #75 

שבלול - אם יתנו לך פיתרון יותר טוב מהקומבינה שעשיתי עם השלט אני אשמח לשמוע, כי יש לפיתרון הזה חיסרון שלפעמים הוא לא קולט את הלחיצה של השלט ואז צריך לנסות עוד פעם פעמיים עד שזה נקלט.

liorreem
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #76 

יש לי פתרון דבילי אבל שאולי יעבוד לשליטה מרחוק. אפשר להשאיר בתוך הבית בסמוך לדלת טלפון נייד פשוט (כמו שזרוקים אצלי כמה), ובאמצעות אפליקצית השתלטות מרחוק (דוגמת Inkwire) להפעיל מהטלפון שלי את האפליקציה שבטלפון שבבית לפתוח את הדלת או לקנפג קודים זמניים.
האם יעבוד לדעתכם?

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #77 

בתאוריה יעבוד ... במעשי הטלפון צריך לתמוך ב BLE ולשבת קרוב לדלת.. התפעול של האפליקציה קצת מייגע כי היא לא משהו

את המפתחות הזמניים אני משום מה לא מוצא כרגע באפליקציה אבל ככל הזכור לי זה דורש את האפליקציה מותקנת אצל מי שפותח את הדלת .. אז עדיף לך פשוט לפתוח ידנית מרחוק בשיטה שאתה מציע או להגדיר משתמש זמני כזה שכל פעם תחליף לו את הקוד

liorreem
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #78 

לא כל הטלפונים מהשנה שנתיים האחרונות תומכים ב BLE?

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #79 

@liorreem
·
כן

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #80 

לי היו בעיות קשות עם האפליקציה. כל פעם לקח לה הרבה זמן להתחבר בבלותות' למנעול ולעיתים קרובות החיבור היה נכשל.
אולי מכשיר שלא צריך להתנתק ולהתחבר כל פעם יעבוד באמינות יותר טובה, אבל אני התייאשתי מהאפליקציה בתוך יום יומיים מההתקנה.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”