Deezer או Tidal

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
vickie פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 129
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #61 

@prolol
·
מסכים בכל מילה.
זה שיש לי אופציה לשמוע עשרות סגנונות ואלבומים בלי הגבלה, זה מדהים.

vickie פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #62 

@evgenetic
·
טוב תראה אחי,
כרגע אני משתמש בשניהם לבדיקה של חודש, גם טידל וגם ספוטיפיי.
דיזר אני משתמש כבר שבוע, וספוטיפיי היום התחלתי לתת בדיקה.

תראה הDAC שלי תומך עד HZ384000
עכשיו ספוטייפי יכול רק עד 192000, אחרת הוא לא עובד.

השאלה האם לדעתך ההבדלים יהיו הבדלים, עוד לפני עכשיו שאתחיל לעשות בדיקות A/B.

וכן אני יודע שאדם בערך יכול לשמוע רק עד משהו כמו 48000, אבל בכל זאת, כשאלה כללית.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #63 

@vickie
אני אפילו לא חושב שספוטיפיי משדר ב192KHZ, אתה לא מתבלבל?
אבל בכל מקרה, לא, במידה וכל שאר הפרמטרים זהים, לא תשמע הבדל בין קובץ עם sampling rate של 192khz מול 44/48. עד שנעבור אבולוציה ונתחיל לשמוע תדרים מעל 22khz, אין צורך בsampling rate מעל 44khz שנועד לכסות תדרים גבוהים יותר.

כבר היה על זה פעם ויכוח/דיון בנושא הזה: https://www.hometheater.co.il/modules.p ... sc&start=0

vickie פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #64 

@evgenetic
·
מדהים תודה אח יקר.

Sourc3
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1331
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 150 פעמים

שליחה #65 

קראתי את השרשור הזה בפעם השנייה, מאוד מעניין.
אני עשיתי מעט מאוד השוואות ומבחנים עיוורים, אמנם עם שירים שאני לא מכיר,
אבל התוצאה הייתה בערך 7/10 פעמים ניחשתי (אומר ניחשתי כי זה מאוד קרוב ל50%) שזה פלאק. ההבדלים כמעט ולא נשמעים - שוב לא השקעתי הרבה זמן (לא יותר מרבע שעה) אבל לגמרי הגעתי להחלטה שלא צריך להגזים, אבל אולי הציוד שלי לא נותן לי לשמוע יותר מדי הבדלים. שירים של 128Kbps ישר הבחנתי.
ואני משתמש כרגע ב HD 598 ו- Fulla 2, מחכה שיגיע HD 6XX וטרם קיבלתי החלטה על איזה מגבר לשדך לפולה כדאק.

לשאלתי,
אני כיום משתמש באפל מיוזיק - שזה 256Kbps in AAC, נוח לי הממשק (יש לי הרבה מוצרים של אפל ) ואני סה"כ מבסוט לרוב.
האם יש טעם בכלל לעבור לספוטיפיי? האם אני מפסיד משהו באיכות של Ogg Vorbis format at 320Kbps?
אשמח לתשובה למי שניסה את שניהם.

vickie פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #66 

@Sourc3
·
אני חושב שבציוד LOW HIGH END, אתה אמור להרגיש.
בלי שום קשר יש יותר שירים בספוטיפיי.
אבל אם אתה כבר בגינה של אפל -אני מבין את ההתלבטות שלך.

אבל שוב בשרשור זה, רק יבגני שולט.
כי בתכל'ס אף אחד לא עושה AB/X בצורה אמיתית.

@evgenetic

מה אומר אחי יש הבדל?

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #67 

תנסו בעצמכם עם הציוד הכי טוב שיש לכם, למה להסתמך על כל מיני רשמים של אחרים. הנה שוב הקישור - http://abx.digitalfeed.net/list.html
יש שם גם בדיקה מוכנה לקידוד של itunes מול lossless. רק תעשו 10 ניסיונות לשיר, 5 לא מספיק בשביל תמונה מהימנה.

אם השירים שבאותו אתר לא מתאימים לכם אז תמצאו שירים בlossless שכן מתאימים לכם, תעשו מהם את הקידוד הרצוי ואז תעשו את אותה הבדיקה כמו באתר רק בעזרת הplugin הזה לfoobar:
https://www.foobar2000.org/components/view/foo_abx

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #68 

evgenetic כתב:תנסו בעצמכם עם הציוד הכי טוב שיש לכם, למה להסתמך על כל מיני רשמים של אחרים. הנה שוב הקישור - http://abx.digitalfeed.net/list.html
יש שם גם בדיקה מוכנה לקידוד של itunes מול lossless. רק תעשו 10 ניסיונות לשיר, 5 לא מספיק בשביל תמונה מהימנה.

אם השירים שבאותו אתר לא מתאימים לכם אז תמצאו שירים בlossless שכן מתאימים לכם, תעשו מהם את הקידוד הרצוי ואז תעשו את אותה הבדיקה כמו באתר רק בעזרת הplugin הזה לfoobar:
https://www.foobar2000.org/components/view/foo_abx
...
·כל כך מעניין שאתה נחוש להיות "מדעי" אבל כל הזמן מפנה לאתר המעפן הזה. מי בנה אותו, מי הכין את השירים? איך זה באמת עובד? להסתמך על האתר הזה זה בדיוק כמו להסתמך על המידע באתר של אוידיוקווסט.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #69 

בנו אותו אנשי המזימה העולמית האובייקטיביסטית כמובן, שכל מטרתם היא למנוע מאנשים טובים ליהנות ממוזיקה בlossless.

וברצינות: https://www.reddit.com/r/headphones/com ... _remade_it

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #70 

evgenetic כתב:בנו אותו אנשי המזימה העולמית האובייקטיביסטית כמובן, שכל מטרתם היא למנוע מאנשים טובים ליהנות ממוזיקה בlossless.

וברצינות: https://www.reddit.com/r/headphones/com ... _remade_it
...
·אני די רציני. איך אתה מטיף לבדוק הכל ובסוף הבדיקה היא על ידי איזה אתר של איזה בחור אנונימי שלא ברור איך הוא בנה את התוכנה ואיך הוא מכין את השירים.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #71 

אני יכול להטיף גם לבדוק את אותו הדבר בfoobar + פלגין לABX כמו שעשיתי בעבר, אבל האתר הזה מפשט את התהליך. אני בדקתי בעצמי את הקבצים שהוא מנגן בהשמעה עם spectrum analyzer, הכל שם כשר, הflac הוא flac והlossy למינהם הם lossy.

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #72 

Sourc3 כתב:קראתי את השרשור הזה בפעם השנייה, מאוד מעניין.
אני עשיתי מעט מאוד השוואות ומבחנים עיוורים, אמנם עם שירים שאני לא מכיר,
אבל התוצאה הייתה בערך 7/10 פעמים ניחשתי (אומר ניחשתי כי זה מאוד קרוב ל50%) שזה פלאק. ההבדלים כמעט ולא נשמעים - שוב לא השקעתי הרבה זמן (לא יותר מרבע שעה) אבל לגמרי הגעתי להחלטה שלא צריך להגזים, אבל אולי הציוד שלי לא נותן לי לשמוע יותר מדי הבדלים. שירים של 128Kbps ישר הבחנתי.
ואני משתמש כרגע ב HD 598 ו- Fulla 2, מחכה שיגיע HD 6XX וטרם קיבלתי החלטה על איזה מגבר לשדך לפולה כדאק.

לשאלתי,
אני כיום משתמש באפל מיוזיק - שזה 256Kbps in AAC, נוח לי הממשק (יש לי הרבה מוצרים של אפל ) ואני סה"כ מבסוט לרוב.
האם יש טעם בכלל לעבור לספוטיפיי? האם אני מפסיד משהו באיכות של Ogg Vorbis format at 320Kbps?
אשמח לתשובה למי שניסה את שניהם.
...
·

גם אני הייתי בהתלבטות שלך. הספוטיפיי ממשק הרבה יותר נוח (אפילו מתממשק עם הוויז) ומרגיש שהאיכות שם גבוהה יותר, אבל אני לא יכול לוותר על המוזיקה בשעון של אפל ומבחינתי אני נשאר באפל עד שיוציאו אפליקציה מתאימה לספוטיפיי.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #73 

evgenetic כתב:אני יכול להטיף גם לבדוק את אותו הדבר בfoobar + פלגין לABX כמו שעשיתי בעבר, אבל האתר הזה מפשט את התהליך. אני בדקתי בעצמי את הקבצים שהוא מנגן בהשמעה עם spectrum analyzer, הכל שם כשר, הflac הוא flac והlossy למינהם הם lossy.
...
·כרגיל, אתה אוהב דיון אבל כמשהו לא מסתדר על התאירו שלך אתה פשוט מתעלם ומעביר נושא...מה בדקת, איך בדקת והם זה תקף לכלכ הזמן, האם אין מצב שמשהו נדפק באתר ואנשים לא שמים לב? לא יתכן ויש לאתר איזה קיווץ כדי להוריד את הרוח פס? וזה שהאתר לא מתעדכן כי הוא לא מעניין אף אחד לא מדליק לך מנורה אדומה?
ועכשיו כנס אתה לקישור לרדאיט ותקראה כמה תקלות יש באתר כמה עיבוד הוא מוסיף לשירים כמה אלגורימטים רצים ברקע לתיקון כל מני "בעיות" וזה שאנשים מדווחים הבעיות והכי חשוב, היוצר אומר באצמו שיש בעיות:

Oh, finally: no, I haven't verified that the Web Audio interface is actually rendering the bitstream bit perfect. It should be, because I'm decoding the FLAC file to raw audio before passing it through to be played, but that doesn't mean it 'is'. AFAIK, there are no good freely available tools for Mac (my platform) to capture the audio stream to a file. If you know how to check and are willing to, I'd love to hear the results.

Edit: I tried to verify that it is bit perfect using SoundFlower and Audacity, but couldn't get any sound to show reproducibility in any app. My technique must be wrong

אבל בסדר, זה בסדר, כנראה אני לא מבין משהו ואתה הולך להסביר לי את זה...

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #74 

bit perfect זה בהגדרה לא יהיה כי דפדפן לא נכנס לexclusive mode (WASAPI) אלא עובד דרך direct sound.
אבל אם אתה חושד באתר אז אפשר לארגן בדיקה לאותם השירים בדיוק דרך foobar, אני יכול להתערב איתך שהתוצאה תהיה זהה.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #75 

evgenetic כתב:bit perfect זה בהגדרה לא יהיה כי דפדפן לא נכנס לexclusive mode (WASAPI) אלא עובד דרך direct sound.
אבל אם אתה חושד באתר אז אפשר לארגן בדיקה לאותם השירים בדיוק דרך foobar, אני יכול להתערב איתך שהתוצאה תהיה זהה.
...
·אז זהו, שלא. כשעושים זאת בבית, עם שירים מתאימים כי מה שיש להם באתר ממש לא מתאים. אז התוצאות הרבה יותר מובהקות. יש הבדל גדול יותר בין שיר פלק לא דחוס ב900+ קילוביט/שניה לבין MP3 320 כאשר הקידוד במחשב שלי על שירים שאני יודע שהם איכותיים מראש ולא סתם בפורמט פלאק. לכן אני יושב פה וקוראה את הדברים שאתה כותב ולא מאמין מאיפה זה מגיע. עכשיו אני יודע. אתה משתמש באתר הלא מתאים הזה כדי לקבוע עובדות לא נכונות.

או שפשוט אין לך את היכולת הפרדה או בגלל ציוד לא מתאים או בגלל מגבלות פיזיות. עצור! אני לא מתכוון שיש לך בעיות פיזיות, אני לא מתכוון לפגוע באף אחד, זה לא הכיוון. מה שאני אומר, שאנשים שונים, לא כולם עם אותם יכולות להפריד בין צבעים, צלילים, ריחות...יש אנשים עם יכולת לראות צבים וגוונים שאתה ואני פשוט לא יכולים. עוד הדבר עם ריח וסאונד. אז למה קשה לך להאמין שאתה ואני אלה שני מכונות שונות אשר נבנו לפי מפרט שונו במפעלים שונים. אנחנו גם מכונות יד שניה, משומשות והשימוש יכול לפגוע או לשפר ביכולת ההפרדה. אבל, אתה משום מה מתעלם גם מזה.

מה שעצוב לי לפחות, שאתה, בזמן שאתה מנסה לעזור לעולם, למנוע שמן נחשים ולעצור אנשים מלקנות דברים שהם לא צריכים כי עובדים אליהם בחניות...הפכת לאחד כזה רק מהצד השני. מי שצועק שאי הבדל בין פלאק לMP3 הוא אותו הדבר כמו האנשים שמוכרים כבל חשמל מאוזן טונלית.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #76 

@BUGY
כבר היינו בסרט הזה, והכנתי לך גם קובץ flac וmp3 מאלבום שביקשת כדי שתבדוק אותם במחשב, אבל נעלמת. בינתיים הלינק להורדה גם מת.

אם אתה רוצה לנסות את זה שוב, אז תגידי לי אילו שירים אתה רוצה.

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #77 

מהנסיון שלי - deezer לא מתאים לישראל, לא בגלל התכנים, אלא בגלל זמינות שרתים. זמן התענה של שירים בלתי נסבל. בתמיכה אין להם מענה חוץ מלהוריד את האיכות. spotify שרתים חזקים גם בארץ אבל בעיה באנדרויד - עוצמת השמע מאד חלשה ולזה גם אין להם מענה. tidal גם יקר וגם לא מציע שירות טוב בניחוש סגנונות מוסיקה של המשתמש כמו שני האחרים. בקיצור עדיף לחזור להורדות מטורנט. אני משתמש בשירות החינמי של שלושתן רק כדי לגלות מוסיקה חדשה, אותה אני מוריד באיכות FLAC מטורנט...

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1248
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 166 פעמים

שליחה #78 

@BUGY

זה יותר כללי אצלו וזו הגישה שלו לכל נושא או דבר בתחום ככה שהבעיה שלו כנראה במוח.

כל מה שחסר זה שהוא יאמר שה-HD600 שלו משמיעות מוזיקה בדיוק כמו ה-HE1000, ולכן
אין שום הבדל בינהן.

מי שמגדיר את טידל נכון ויש ברשותו ציוד איכותי +, ולא שומע הבדל בין אלבומי המאסטר בטידל
לאותו אלבום בספוטיפיי הוא כנראה חרש או בדרך לשם, או עושה משהו לא נכון.

הוא יכול להמשיך לעשות AB באתר העלוב הזה עם 100 שנה, יחד עם הכרטיס קול העתיק שלו
ולקשקש שהוא נמצא בחוד החנית של הציוד ולא צריך יותר מזה.

מי בכלל מתייחס אליו ברצינות חוץ מאנשים שרק נכנסו לתחום ולא מבינים כמעט כלום.
זה בדיוק קהל היעד שלו..

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #79 

@Roy.T
חרטטן, תציג לפחות הוכחה אחת שאתה אכן שומע הבדל בין flac לmp3 (או קודק אחר) בביטרייט גבוה. אתה רודף אותי בכל הדיונים האלה, משווק את Tidal באופן שכבר נראה חשוד אבל הוכחות להבדל ניכר (או בכלל) בין השניים עדיין לא ראיתי ממך.
נערך לאחרונה על ידי evgenetic ב 11/05/2018 15:49, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1248
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 166 פעמים

שליחה #80 

Rekcuf כתב:מהנסיון שלי - deezer לא מתאים לישראל, לא בגלל התכנים, אלא בגלל זמינות שרתים. זמן התענה של שירים בלתי נסבל. בתמיכה אין להם מענה חוץ מלהוריד את האיכות. spotify שרתים חזקים גם בארץ אבל בעיה באנדרויד - עוצמת השמע מאד חלשה ולזה גם אין להם מענה. tidal גם יקר וגם לא מציע שירות טוב בניחוש סגנונות מוסיקה של המשתמש כמו שני האחרים. בקיצור עדיף לחזור להורדות מטורנט. אני משתמש בשירות החינמי של שלושתן רק כדי לגלות מוסיקה חדשה, אותה אני מוריד באיכות FLAC מטורנט...
...
·
יש לי כרגע את שלושת השירותים, ואין לי שום בעיית טעינה (אני מניח שהתכוונת).
הכל עובד חלק למדי, מלבד מקרים בודדים במהלך ההאזנה.

טידל מציע מסלול HIFI ב-40 שקל.. זה ממש לא יקר ביחס לתמורה וזול משמעותית מאותו
המסלול במדינות אחרות, ועם כל הכבוד לטורנטים, אם אתה רוצה אלבומים שהם לא מאוד
מודרניים, רוב מה שתמצא יהיה באיכות ***, זה לא משנה באיזה פורמט מדובר, גם דרך
soulseek שזו תוכנת ה-P2P מהטובות שיש להורדת מוזיקה.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”