ברור לחלוטין שעדיף לתת הערות לפני הביצוע רק שבמקרה הנ"ל זה לא היה אפשרי.
ברור לחלוטין שאין הגיון לתת הערות על דברים שאין מהם חזרה (כמו למשל חלוקה אחרת של התקציב בין המערכת לכל המסביב).
במקרה הזה יש דרך חזרה. אולי לא מיידית (ואני אשמח להתבדות ולהבין שישנה כזאת) אבל לפחות לעתיד.
בחדר כזה, עם תקציב כזה (גם אם מדובר "רק" ב-37 אלף ש"ח) לא הגיוני ללכת על המקרן והמסך שנבחרו. והדבר שהכי מרגיז הוא שסביר שחלק נכבד בהחלטה על המקרן והמסך (כמו גם בשאר ההחלטות) שייך ליועץ.
כולי תקווה שאותה יועץ יהיה מספיק כנה עם עצמו להבין שבמקרה הזה היעוץ שנתן לא היה נכון ויציע לבעל החדר המדהים (כפי שציינתי, הלוואי עליי) לקבל זיכוי מלא על המקרן והמסך שנבחרו ולקחת בתוספת סבירה של כמה אלפי שקלים מקרן עם זכרון אינץ במידה ויהיה מעוניין בכך.
...
·יש המון שרשורים של התיעצויות בפורומים השונים,
בשרשורים הללו יש טעם ויש צורך להביע את דעתך ולתת את ההמלצות שלך, בשרשורים הללו יש לעיתים גם התנצחויות וויכוחים והדבר לגיטימי לחלוטין
בשרשור הזה אף אחד לא שאל לדעתך, ואף אחד לא ביקש ביקורת, זה שרשור שבו פותח השרשור רוצה לשתף את שאר המשתתפים בצעצוע החדש שלו
לכן אפילו אם אתה צודק, זו אינה הבמה להעלות את הביקורת שלך, בחדר שלך תתקין עדשה ומסך סינמסקופ של 133-140 ותהייה מאושר.
תניח לפותח השרשור להיות מאושר עם מה שיש לו
lion77
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 632
שליחה
@idan309
·
כן בדיוק כמו שאמרת, אתה מבקש ביקורת בונה והערות, לא ראיתי שפותח השרשור ביקש הערות, בכל מקרה זה לא העניין בכלל.
אין שום בעיה עם ביקורת, אבל יש גם תרבות דיבור. אתה רוצה להעיר למרות שאף אחד לא ביקש את הדעה שלך ? זאת זכותך המלאה, רק בטעם ולא לגרום הרגשה רעה או טונים צורמים, תכנס לכל השרשורים האלו ותראה שזאת הרמה שאת התרבות.
אם פותח השרשור היה מתייעץ עם חברי הפורום אז יש טעם לתת כאלו הערות.
זאת הדעה שלי, ככה אני רואה את הדברים. אתם תחליטו איך להתנהל ולהתדיין בינייכם אני לא אחליט עבור אף אחד איך להתנהג.
Crossover-Shop
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 883
שליחה
@idan309
·
בשמחה אתייחס לנקודות שהעלת
נכון שעל חשבון הסאונד ניתן היה ניתן להוציא מקרן טוב יותר - אבל הדרישה היתה גם לחווית סאונד נטולת פשרות הן מבחינה אקוסטית - הן מבחינת כיווניות - תוצאה חדה ומדוייקת ככל שניתן עם עיצוב נקי
הבחירה במסך 16:9 ולא סינימה סקופ היא נוחות השימוש של הבית -זה חדר שצריך להיכנס עם הילדים ולשים סרט לא להתחיל להתעסק בכיוון העדשה האוטומטית , פתיחה וסגירה של ווילונות - התאמה של יחס השידור למסך וכדומה
שים לב שאין לך מסכי TV ביחס כזה בשוק - וזה בעיקר כי ליחס הזה אין ממש דרישה לשימוש סדיר - זה קיים בחדרי קולנוע שבהם המשתמש מגיע לרמת שימוש מתקדמת ומבין את ההשלכות והתפעול של יחס כזה במערכת
בעבודה הזו - נוחות המשתמש והבקשות שלו לייבוש החדר ואבסולוטיות הצליל הביאו תקצוב ייעודי לכל פרמטר וכך גם למקרן שאגב עושה את העבודה בצורה מעולה לחדר - בחדר קיים החזר אור כמעט אפסי וזה יוצר תמונה קונטרסטית , גדולה מאוד (120 אינטצ') עם עומק פרטים מעולה תודות לחושך המוחלט
אני יכול לספור על יד אחת לקוחות שבאמת ביקשו יחס 1:2.35 ובאמת ידעו מה הם מבקשים וגם היו מוכנים להתמודד עם נושא הווילון בשידורי 16:9 (כולם הלכו על חשמלי עם עצירה בנקודת ייחוס המסך)
כמו שציינת - כאשר4 רואים 16:9 על מסך סינימה סקופ התמונה המתקבלת קטנה בעשרות אחוזים ולהפך - ובגלל ששחר צריך את החדר לשימוש עם מקסימום תוצאה במינימום התעסקות ברור לגמרי שיחס 16:9 הוא המנצח כאן
אני מבטיח לך שאם המקרן לא היה משרת את המטרה הוא לא היה פוגש בחדר הזה אבל בקטגוריה שלו העלות תועלת גבוהה מאוד עם כיסוי צבע REC709 ואופטיקה טובה ואני שמח על הבחירה (היה מקרן בסיסי יותר W2000 לפני והירידה של המיסוי עזרה לנו לעלות מעט באיכות)
בכל מקרה אני מקווה שהצלחתי לענות על כל השאלות
הכל ברוח טובה
לפני שאני אענה אני רוצה לספר על עצמי.
אני איש של פלאג אנד פליי. חוץ מלהחליף מנורה אני לא מסוגל לעשות כמעט כלום בעצמי.
אפילו עדכון תוכנה פשוט לכיול מקרן שאמור לקחת כמה דקות אני צריך שמישהו יעזור לי (ומזל שיש חברי פורום שמוכנים לעזור, אחרת הייתי בבעיה).
גם אני לא הבנתי את ההגיון בבחירה במסך 21:9 (אפשר לחשוב, פסים שחורים למטה ולמעלה, ביג דיל, בשביל זה לוותר על כל כך הרבה ב-16:9? לא הגיוני) עד שהלכתי להתרשם ממקרן אצל חבר פורום שעליו שילם סביב 40,000 ש"ח.
אחי 2 דקות צפייה הבנתי שהמקרן זה לא השדרוג המהותי. המסך זה השדרוג והיה לי ברור שאין מצב שבחדר שאני בונה המסך לא יהיה סינמסקופ ולכן בכדי שנשמור על סביב 100" ב-16:9 הייתי חייב קיר של 3.5 מ' לפחות (במידה ואין אפשרות בגלל גודל חדר למקם רמקולים מאחורי המסך).
לגבי הסאונד אין לי דיעה כי אני לא מבין בזה כלום (ובגלל זה יכול להיות שעשיתי טעויות שם אבל מה שקיבלתי בהחלט מספק אותי). אין ספק שמבחינה עיצובית החדר מדהים ועולה עיצובית על שלי במספר רמות.
לגבי ההתעסקות (שלהבנתי זה בעצם הטיעון המרכזי אבל אם הבנתי לא נכון אשמח את תתקן) - במקרנים היום עם זכרון עדשה אין שום התעסקות אחרי ההתקנה (ואני בטוח שכמו שמתקין סידר לי כך יכולת לסדר ללקוח שלך). לוחצים על כפתור והמקרן עושה את כל העבודה.
לגבי הפסים הלבנים בצדדים, אכן זה מצריך בתקציב סביר וילון ידני אך אני יכול לאמר שמבחינתי הפסים הלבנים בצדדים עדיפים על הפסים השחורים למטה ולמעלה ולכן גם ללא וילון אפשר להסתדר.
מאוד יכול להיות שאצל הלקוח שלך המצב היה שונה ואחרי התרשמות ממקרן עם זכרון עדשה ומסך סינסמקופ הוא היה מעדיף ללכת על מסך 16:9 אבל להבנתי לא עשה את הבחירה אחרי התרשמות כזאת וזאת הבעיה המרכזית מבחינתי.
יש חבר פורום אחר שמתלבט בין מסך סינמסקופ 140" ל-16:9 120" ולמרות שאני לא מבין את ההתלבטות כי הוא ראה כבר איך נראה סרט על מסך סינמסקופ אני בהחלט מקבל אותה כי הבחור ראה והחליט.
idan309
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
שליחה
molvy
הדיון בינינו מיותר. בו נסכים שאנחנו לא מסכימים ונסיים את זה.
lion77
אני מאלה שחושבים שאפשר וצריך לתת ביקורת גם למודעה ביד 2. מנהלי הפורום הבהירו שזה לא מקובל ולכן זה לא נעשה.
כפי שציינתי מבחינתי ללא בקשה ברורה של אי רישום הערות / ביקורת אני לוקח כדיפולט שזה לא המצב.
אם אני טועה ומנהל בפורום יבהיר זאת אני כמובן אתנהל אחרת.
lion77
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 632
שליחה
@idan309
·
וכמו שאני אמרתי אין כזה דבר ללא הערות, זכותך המלאה להעיר ולשאול אבל בטעם. לא בצורה שגורמת לאי נעימויות. אם תעבור על מה שרשמת מתחילת הפוסט תבין על מה מדובר. כל עוד שומרים על תרבות דיון וטעם טוב אין בעיה והכל טוב. המשך שרשור נעים.
molvy
חבר במועדון HT
תגובות: 7048
שליחה
idan309
כל מה שאמרת נכון ...... לדעתך! ובהחלט נכון עבורך! זה לא אומר שזה נכון עבור פותח השרשור.
זה סבבה וברור איך תבנה את החדר שלך
אבל מפה על לומר לחבר פורום שבנה חדר מדהים ומרהיב ומשתף אותך בתוצאה הסופית, שהוא עשה טעות, למרות שהוא כלל לא שאל אותך! המרחק גדול
אני ראיתי תצוגה על מסך 21:9 ובחרתי במסך 16:9 למרות הקוים האופקיים בהקרנת 21:9 בגלל שלא רציתי לוותר על גודל ההקרנה כאשר מקרינים פורמט של 16:9 (אצלי הגודל כן קובע!).
אז אם זה הטעם שלי וזו הבחירה שלי, האם יש לי את הזכות לומר לכמותך שבוחרים ההפך ממני שאתם עושים טעות בבחירה שלכם? ממש לא! אני מכבד את הבחירה שלכם למרות שאני לא מסכים איתה, כפי שאני מצפה שתכבדו את הבחירה שלי למרות שאתם לא מסכימים
ואתה לא כיבדת את הבחירה של פותח השרשור ולדעתי יש בזה טעם לפגם.
לדעתי מיצינו את הדיון בנושא הזה
שיהיה לנו ערב טוב
mulder
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7664
שליחה
idan309 כתב:lion77,
אני לא רואה שום בעיה עם הביטוי ועדת חקירה (כמובן שאין הכוונה לקיים ועדת חקירה בפועל).
...
מזל שהבהרת את זה
menny
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 917
שליחה
פסי-כו-לו-גית
mulder
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7664
שליחה
menny כתב:פסי-כו-לו-גית
...
שעוזרת לפליטי דרפור !
avihuli
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9068
שליחה
לא יודע למה "בוער" בי הצורך "לפרשן" את הלך הרוח שנוצר אבל פשוט ממש מטריד אותי איך לעיתים (או לרוב...), מגיעים לפינות שהמשוררים כאן לא התכוונו אליהם כלל וכלל. סה"כ נרשמה כאן דיעה ולא ע"י חבר יחיד, עקיצונת מליצית כמענה ומכאן כדור שלג וכולנו לאברבנל.
וכיוון שזה מציק לי, אז בין משפחה אומרים הכל.
הודעה #4 בשרשור של יואב:
תתחדש ותהנה יפה מאוד
התקנת מסך 16x9 לדעתי , לפחות לפי התמונות, מסך 133 אולי אפילו גדול יותר, בפורמט רחב, היה נותן לך חווית תמונה מרשימה יותר.
...
לאחריה #5 של oris74 על
גודל המסך.
...
#6 גם לירן עלהמסך:
לפי התמונות המסך נראה ביחס תצוגה 16.9 , האם שקלת ללכת על מסך 2.35:1 ?
...
#13 של עידן, פירגון:
החדר נראה ממש יפה.
תתחדש ותהנה.
...
#14 ליאור:
למה לא נרכש מסך אקוסטי שמאחוריו מוקמו הרמקולים של הבמה הקדמית.
...
בהמשך שחר #23 ורועי #24 מסבירים בהרחבה על התקציב, שיקולים, המלצות, הערות, חלומות והגשמות.
שוב עידן ב- #25 עם סה"כ דעה אישית והמלצה לבחירתו מה היה עושה (גם אם אף אחד לא שאל אותו ולא חסרים כאלה שדוחפים את הדיעה שלהם גם אם לא שאלו - הנה לדוגמא אני עושה את זה ממש עכשיו...)
פרויקט יפה מאוד.
אני חושב שלמרחק ישיבה של 4 מ' עם אפשרות למסך ברוחב של 3.5 מ' הבחירה ב-120" בפורמט 16:9 היתה פחות טובה.
אני לא חושב שבחירה במסך סינמסקופ 140" עם מקרן JVC דגם 5900 (או מקרן אחר עם זיכרון עדשה) היתה גורמת לחריגה מהותית מהתקציב והחוויה בתכני סינמסקופ היתה משופרת מהותית ללא התפשרות מהותית בתכני 16:9.
...
מענה של רועי ב- #26
גם מסך ZERO EDGE של סקריין אינביישן עם בד BLACK DIMOND בגדול 150 אינטצ' משולב במקרן 885ES האחרון של סוני היה יכול להיות נחמד שם אבל היינו חייבים להשאיר כסף לשיפוץ , לרמקולים למגבר וכדומה...
ובסה"כ על נושא שכנראה הרים גבה אצל חלק מהגולשים על כך שברמת חדר כזו שהורמה (ויש פה אחלה של חדר), הייתה כנראה ציפייה למשהו אחר ברמת סוג המסך ולכן עלו השאלות לא רק אצל עידן שקצת חטף על לא עוול בכפו (וגם החטיף חזרה).
עכשיו גם אם הוחלט על מסך מסוג כזה או אחר (כי זו הייתה בקשת הלקוח / המלצת היועץ וכו') - עלתה השאלה מדוע זה מה שנבחר.
ולדעתי לא מתוך ביקורת אלא מתוך צורך בהסבר למה זה לא מסתדר ככל הנראה עם הנורמה (ואם זה בנורמה או לא אין לי שמץ של מושג - עולם המקרנים רחוק ממני שנות אור).
רוצה לומר לסיכום - קחו שנייה נשימה, לפני שמגיבים ובאיך שמגיבים. יהיה יותר נעים והכי חשוב - מלמד כאן לכולם !!
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed
idan309
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
שליחה
avihuli
סיכמת בכלל לא רע.
molvy,
כבר החלטנו שאנחנו לא מסכימים, אי אפשר לפחות להסכים על זה?
לדעתי הבחור עשה טעות (כמו שלדעת אחרים אני עשיתי טעויות בבניית החדר) ואני לא חושב שאין לי זכות לאמר זאת בטח כאשר התיקון של הטעות הוא אפשרי ובטח כאשר במקביל גם נתתי תשבוחות על מה שכן מרשים בחדר.
אני כבר מרגיש כמו תקליט שבור אבל כל התגובות שלך לצערי מראות שאתה פשוט לא קורא או קורא ולא רוצה להבין מה אני רושם. בפעם האחרונה = אין לי שום בעיה עם הבחירה של אנשים כמוך במסך 16:9 כי אצלך הגודל קובע (ושוב, בעיני זה טעות יש גם מסך גדול מידי למרחק והסברתי את זה), הבעיה שלי היא שלמיטב הבנתי לבעל החדר לא היתה את האופציה לבחור.
בדיוק כמו שאין לי בעיה שאנשים מחליטים לשדרג PB2000 ל-PB16 כאשר בכסף הזה יכלו לשדרג מפנה 8000 ל-JVC 5900 (וגם כאן לדעתי זאת טעות) במידה ואכן התרשמו מ-2 השדרוגים והחליטו שזה השדרוג העדיף להם.
lion77
לדעתי עשיתי זאת בטעם אבל אין ספק שזה היה יותר בחדות אחרי התגובה של היועץ עם הסוני 885 והמסך שאני בכלל לא מכיר.
molvy
חבר במועדון HT
תגובות: 7048
שליחה
לעסנו את הנושא מספיק.
אני מכבד את דעתך
מקווה שאתה גם מכבד את דעתי
ניפרד כידידים (לפחות מבחינתי )
Zachn
חבר ותיק
תגובות: 1538
שליחה
@Shahar75ֿֿ
כל הכבוד לך על הגשמת החלום, תתחדש ותהנה!
omz
חבר פעיל מאוד
תגובות: 434
שליחה
תתחדש ותהנה, נראה יופי של חדר קולנוע ביתי, מרשים מאוד!
shapin
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 840
שליחה
וואוו!
תתחדש ותהנה, אני אישית הייתי בוחר כמוך, להשקיע חצי מהתקציב בחדר יעודי מאשר בתמונה\סאונד טובים יותר.
מתנצל מראש על התגובה הארוכה שלהלן, אבל אחרי שראיתי את כמות הצפיות העצומה בפוסט, התגובות הרבות והאמוציות שהתעוררו, חשוב לי להבהיר מספר דברים.
אתחיל בבסיס. אינני אודיופיל ואין לי ידע מקצועי בתחום, אבל אני יודע מה אני אוהב ולאן אני רוצה להגיע.
לפני שאצלול למספר התייחסויות, חשוב לי מאוד לומר משהו.
העליתי את הפוסט לא כדי לנקר עיניים. באמת שלא.
כשרציתי להגשים את החלום שלי, חיפשתי במשך חודשים בפורומים בארץ ובחו"ל, תמונות בגוגל, אינספור שיקולים כלכליים ומבניים ולא פחות חשוב – משפחתיים.
הרבה יותר קל, למי שמבין וחי את התחום, לבחור את הציוד המועדף עליו, העיצוב, חלוקת התקציב והפשרות שהוא מוכן לעשות בתחומים שונים וכן להכין את השדרוגים העתידיים שתמיד יבואו.
אני לא שם. לא הייתי שם ולא אהיה שם. כמו שאינני מבין במכונאות, אבל כשהאוטו משמיע קולות מוזרים אני רץ למוסך, כך אני קורא, שומע ומתייעץ.
חשוב היה לי להעלות את הפוסט לא רק לטובת "המקצוענים" ויש כאלו הרבה כאן (גם אלו העוסקים במקצוע אחר) אלא גם לטובת פשוטי העם. אותם אלו שרוצים ולא תמיד יודעים מאיפה להתחיל.
במילים אחרות – כמוני.
אני מקווה מאוד שהפוסט הזה עזר ויעזור למי שחולם ורוצה להגשים את החלום במסגרות אילוצים שונות.
רועי לא היה הראשון, אבל הוא היה הנבחר. הוא מעולם לא דחף לי שום דבר, מעולם לא הסתיר ממני אופציה כלשהי ואף פעם לא קבע בשבילי משהו. להיפך, אין דבר שהוא הציע ולא עמד לדיון מתיש, אין רעיון שהעליתי ולא נבחן מכל הכיוונים ואין החלטה שנלקחה ללא שיקול דעת וחפירות אין סוף.
ראיתי והתארחתי בחדרי קולנוע ביתי כאלו ואחרים, במרוצת השנים, ומכל מקום לקחתי את החיוב והשלילה (גם מפי הבעלים הגאים בעצמם), ראיתי עיצובים של חדרים בסכומי עתק וגם בהרבה פחות.
התגובות של כל המגיבים כאן מבורכות. כל התגובות ללא יוצאת מן הכלל. אני דווקא חושב שגם אם חוות דעתו של מישהו לא התבקשה, הוא יכול להביע אותה בצורה מכובדת ומכבדת, לתהות לגבי השיקולים וההעדפות ומכאן לקחת איתו את המסקנה האישית שלו.
בראיה שלי אין כאן "טעויות". יש שיקול דעת, העדפות, בחירות, דיעות כאלו ואחרות, אבל לא "טעויות". טעות היא כשבונים תקרת גבס והיא נופלת. טעות היא כשמישהו מחבר פלוס ומינוס הפוכים ושורף מכשיר חשמלי. גם אם מישהו קונה רכב ש"שופך מנוע" אחרי שבוע זה לא בהכרח טעות. אולי זה משהו שהוא לקח בחשבון ושיקלל בתוצאה הסופית? אלמלא היו דיעות, העדפות ושיקולים שונים, איפה היה העולם? בזכות ההעדפות האישיות של כל אחד יש לנו עשרות דגמים של רסיברים, מסכים, מקרנים, רמקולים, כבלים ועוד היד נטויה. ברור שלא כל אחד היה עושה את מה שאני עשיתי, במערכת השיקולים שלי ומגיע לאותה תוצאה. בשביל זה אנחנו כאן. על מנת לחלוק דיעות לטובת כל משתתפי הפורום על מנת שלכל אחד יהיה מקסימום המידע וחוות הדעת לפני שיקבל החלטה מושכלת מבחינתו. דגש על "מבחינתו". אפשר להסכים, אפשר שלא, אבל בשורה התחתונה זו החלטה אישית של כל אחד מאיתנו.
לענייננו. מה שאני עומד לכתוב כאן הוא דעתי האישית, ה"שריטות" האישיות שלי ושיקול הדעת שלי. יכול להיות שלא כולם יסכימו איתי וזה בסדר גמור וכך צריך להיות. אני אשמח שכל אחד יקח את החיוב והשלילה מהמכלול הכולל וישתמש בו לקבלת החלטות אישיות משלו.
נקודת המוצא היה מרתף, שמבחינה אקוסטית היה לא פחות מאזור אסון.
במפגש הראשון הבהרתי לרועי שלפרויקט מספר מטרות שהן בבחינת קווים אדומים שאין סיכוי שאתפשר עליהן:
1. ייבוש אקוסטי של החדר – כשהבנות הקטנות שלי נכנסו לחלל והתלהבו כשצעקו ושמעו הד, אני מתתי מפנים. לא פחות. נושא ייבוש החדר היה ראשון במעלה ומשום כך הושקע כל כך הרבה בסוג הגבס, כמויות עצומות של צמר סלעים, דלת ייעודית, תקרה צפה על כל שטח החדר, וילון כבד ושחור ושטיח מקיר לקיר המונח על ספוג. אני יכול לומר בלב שלם שהמטרה הזו הושגה. שימוש בטיח אקוסטי לקירות הצידיים (והעלויות הגבוהות שלו) עלה לדיון, אבל לשמחתי ירד מהפרק מאחר והמטרה הושגה והכסף הופנה לסעיפים אחרים.
2. עיצוב החדר – עשרות תמונות ועיצובים עברו תחת ידיי ותחת ידיי רועי. תמונות מהפורום כאן, תמונות מחו"ל, פרויקטים שרועי ואחרים ביצעו ולא פחות מזה – Google Images. התקרה הנמוכה (בכל זאת מרתף) וההנמכה הנדרשת היו אילוץ נוסף שלקחנו בחשבון. הקו המנחה היה עיצוב נקי. המטרה היתה אפקט מנהרה. לא הייתי מוכן לשום ציוד, נורה, אביזר או רהיט שיעמוד ביני לבין המסך. שטח נקי וסטרילי בין הספות למסך. לא רציתי תיבות של רמקולים (מעולים ככל שיהיו) ש"ישבשו" את הקו הנקי של החדר. מה גם שבצד של החלון לא רציתי לבנות קיר ולכן לא ניתן היה להציב שם רמקולים על סטנדים או בתליה. לפיכך הוחלט על רמקולים שקועים איכותיים, שהאלמנטים שלהם ניתנים לכיוון, כשגם הם "מרופדים" היטב בתוך הגומחות שלהם. כפי שנכתב כאן לא פעם, ישנם דברים שניתן לשדרג ולשנות, אבל ישנם דברים שלשנות אותם יהיה מאוד בעייתי. עיצוב ובניה של החדר הוא אחד מהם ולכן הוחלט ללכת על Atmos כבסיס. לא הכנה אלא ביצוע בפועל. כמות הרמקולים ב-Atmos במידה ואינם שקועים, היו הופכים את מראה החדר לסוג של מחסן קופסאות וזה לא היה מקובל עלי. יצירת מקומות לרמקולים נוספים כשדרוג עתידי היו הופכים את החדר לאתר בניה שוב וזה לא בא בחשבון.
3. החזרי אור – בתמונות רבות של חדרי קולנוע ביתי ראיתי שהאור החוזר מן המסך יוצר בוהק ברמות שונות על הקירות הצידיים והרצפה. המטרה היתה להגיע למינימום של החזרי אור מכל מקום. לשם כך בדקנו מניפות צבע שונות, לקחתי דוגמאות צבע ובחנתי את החזרי האור בפועל. לא היה כאן ספק שמדובר בצבעים כהים מאוד במט וללא רכיבים אחרים. לכן הוחלט על RAL9005 (שחור) על הקיר הקדמי ועל כל התקרה. לקירות הצידיים והאחורי נבחר RAL5004 (שחור-כחול כהה מאוד).
4. מיזוג אויר – היה ברור שהחדר יהיה חייב מיזוג. הרעיון הראשוני היה מזגן עילי, אבל המיקום המקורי שלו היה צריך להיות בין הספה למסך על מנת שלא יזרוק אויר על ראשי וצווארי היושבים מאחור. בנוסף, הדבר היה פוגע בתפיסת השטח הנקי שבין הספות למסך. בתחילה חיפשנו יחידה פנימית בצבע שחור מט, אבל לא הצלחנו לאתר. לבסוף נפלה החלטה על מזגן אינוורטר (לטובת טמפרטורה קבועה) סמוי ודק על מנת להטמיע בתקרה בזוית שיזרוק למרכז החדר. המזגן עצמו בעל הכנה ליחידה נוספת עתידית לצד השני של המרתף ומכאן תוספת עלות ברכישתו.
5. שטיח – הרעיון הראשוני היה שאגי, אבל מאחר והרצפה היתה ריצוף בהיר וקיים צפי לפופקורן ולכלוך מזדמן ובנוסף הילדים שמחים לשבת/לשכב על הרצפה כשהם רואים סרט, הוחלט על שטיח בלגי מקיר לקיר על מצע של ספוג עבה לטובת ריפוד ותוספת לייבוש אקוסטי של החדר. גם צבע השטיח נבחר בהתאם להחזרי האור ממנו. רק לאחר שהחדר הוקם והציוד כבר עבד, הבאתי דוגמאות לשטיחים, פרסתי אותם מול המסך, החשכתי את החדר וראיתי, בפועל, איך נראה כל גוון במהלך ההקרנה. בהתאם לכך נבחר הגוון.
סדר העדיפויות של התקציב היה מוחלט, בראש ובראשונה, לטובת העיצוב, שכל שינוי עתידי בו יחייב השקעה גדולה ועבודות בינוי יקרות ומלכלכות.
לכן לא חסכנו בנושא העיצובי והבינוי. זו הסיבה שכל הרמקולים כבר הוטמעו בתקרה וכל התשתית נבנתה.
לגבי המקרן. כמובן שמדובר ביחס של עלות תועלת. המקרן המקורי תוכנן להיות Benq W2000, אבל העדפתי לשדרג אותו ל-W3000. ברור שמקרן 4K ב-40,000 ₪ יעשה את העבודה טוב יותר, והעדפתי ללכת על 1080P איכותי מאשר 4K פחות איכותי. מה גם שבמרחק הישיבה הנוכחי, לא בטוח שההבדל היה מורגש ברמות המחירים האלו. המקרן ישודרג, כמובן, בעתיד, כשמחירי ה-4K מבוססי לייזר ירדו לרמה שאוכל להרשות לעצמי.
לגבי המסך, שעורר כאן הרבה אמוציות. רוב התכנים שאני צופה בהם הם 1080 (כולל VOD של יס שצפויים להשתדרג מ-5.1 ל-Atmos בחודשים הקרובים). אני לא מאמין שגדול יותר הוא, בהכרח, טוב יותר. תארו לעצמכם לשבת מול מסך מחשב בגודל "32 במרחק צפיה רגיל במשרד. זה גדול. אולי גדול מדי. נוח מאוד לגרפיקאים, אבל להקרנת סרט במרחק של חצי מטר – לא בטוח. במרחק צפיה של כ-4 מטרים, השיקול המרכזי היה שלא אצטרך להפנות את הראש ימינה ושמאלה כדי לקרוא את התרגום. מה גם שלא רציתי להזדקק להפניית ראש מוגזמת כדי לקלוט תמונה מלאה במסך רחב מדי. כמובן, שצריך לקחת בחשבון גם ילדים שצופים במסך וכמו שלא תשבו עם הילדים בשורה הראשונה בקולנוע, כך צריך לקחת בחשבון גם אותם. הספות עצמן גבוהות עם ריקליינרים. לפיכך, כשצופים בסרט בהטיה אחורה, מסך הממוקם נמוך מדי לא יתאים וצריך לקחת בחשבון את מיקום המסך ביחס לגובה הצפיה והגובה הכללי מהרצפה לתקרה.
מסך 16:9 נותן לי "120 ובהקרנה של סינמה סקופ, אכן יש שוליים שחורים, אבל תודות לחשיכה בחדר, הם לא נראים. הרוחב עדיין בהתאם לשיקולים שציינתי קודם.
מסך סינמה סקופ ברוחב "133 יתן לי רק כ-"100 ב-16:9 וזה קטן לי מדי.
בנוסף, הפסים הלבנים שישארו בצדדים בהקרנה של 16:9 ממש לא היו מקובלים עלי והצבת וילון שיסגר ידנית (חשמלית או לא) נגד את תפיסת ה"נקיון" של קיר ההקרנה.
אולי, פעם כשכל התכנים יהיו 21:9 או כשיהיו לי כמה אלפי דולרים למסך משתנה של Screen Innovations עם בד Black Diamond, אחליף את המסך.
לגבי השרת, ניסיתי לעבוד עם Plex שהוא חינמי בבסיסו, אבל חלק מהיכולות (כמו אנדרואיד וכו') הינן בתשלום ולמרות שטרם יישמתי את היכולות במלואן, בדקתי את Emby ומצאתי אותו נוח מאוד לשימוש, עשיר ביכולות ועם הרחבה מצויינת לקודי.
העתיד הקרוב צופן בחובו גם קונסולה משחקים (כרגע טרם הוחלט איזו) וספות פוף נמוכות (אשמח להמלצות איכותיות ולא יקרות).
שוב תודה לכל המגיבים, המברכים, המציעים והמבקרים.
זו דעתי האישית לגבי הפרויקט.
קחו את הכל ברוח טובה ואני מקווה שהצלחתי להעשיר מעט את החובבנים וגם את המקצוענים שבינינו.
תודה רבה שוב לרועי שגילה סבלנות ואחריות אין קץ, לא חסך בבדיקות והסברים, הלך בעצמו לספקים שונים על מנת לאתר את הפתרונות הטובים ביותר במסגרת התקציב והדרישות , העניק לי תמיכה טכנית ונפשית בשעות לא שעות לפני/בזמן וגם היום. אין עליך !
FastandFurious
חבר מכור קשה
תגובות: 5191
שליחה
כל הכבוד רועי, ה פרוייקט ממש יפה ומושקע.
Shahar75 כל הכבוד באמת ש הגשמת לעצמך את
החלום, מפה לסיכום נישאר רק לצפות ולהנות
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV
niko
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן
שליחה
2 הסנטים שלי, לא משפצים חדר/תשתיות כל שנה.
להחליף ציוד לא בעיה.....
אחלה קולנוע
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140