להערכתי ייקח להם 9-12 חודשים להתארגן, אבל מקווה שזה יקרה
בלעדי לכלכליסט אמזון נערכת לכניסה לפעילות מכירות בישראל
- keyser
- עוסק בתחום

- תגובות: 15223
- שם מלא: מני דהן
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 264 פעמים
זו עשוייה להיות רעידת אדמה לרוב היבואנים. מצד שני אני רואה בזה הזדמנות מצויינת לתקן את כל החולאים הרעים בשוק הישראלי, ויש לא מעט.jtk כתב:@keyser
אם הם אכן יכנסו, איך זה משפיע על יבואני מוצרי חשמל?...
יבואן שיידע להיערך היטב וגם יש לו קצת וובוס, יוכל להרוויח מזה מצויין.
ובכל זאת, מאוד מוקדם לדעת באיזו קונסטלציה זה יעבוד כאן.
יש לי ניחוש מושכל, אבל נחכה עוד קצת שהמידע ימשיך לזרום
- l33cher
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1896
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
·Nunatak כתב:אל תהיה כזה בטוח, תגגל קצת על תנאי העבודה באמאזון. אפילו באירופה, אני לא מדבר על הודו או סין....
מה יעשו? יעסיקו אנשים בשכר רעב? ידחו משכורות? יתעמרו בעובדים?
את זה כבר עושות חברות כוח האדם בארץ
בכל מקרה הייתי מוכן לעבוד שם בכיף,אבל קודם שיפתחו מחסן ונראה מה מי מו
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty
להרוויח?! אלא אם אתה מתכוון שחלקם יסגרו וכך יהיה יותר לאחרים.keyser כתב:יבואן שיידע להיערך היטב וגם יש לו קצת וובוס, יוכל להרוויח מזה מצויין....
בהנחה שיצרנים לא ימנעו מאמזון למכור כאן (אם בכלל הם יכולים), אני תוהה איך אפשר בכלל להתחרות. נראה שגם חברות גדולות כגון Walmart או BestBuy מתקשות, אז בטח יבואנים/רשתות בשוק המקומי היחסית קטן.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73392
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 648 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
·MartinHSabag כתב:אני לא בטוח בכלל.
בכנס שלהם לפני כמה שבועות אמרו בפירוש שאנחנו מקום 60-70 בסדר המדינות שמעניין אותם להיכנס אליהן.
אז מה השתנה?
נראה לי מישהו פה עשה סלט ממידע על מרכזי פיתוח ואולי מחסן קידמי, אבל להגיד שיהיה פה אמאזון (תומך בעברית, עם קטלוג מוצרים משמעותי, שירות לקוחות מקומי, התאמה לאלקסה וכו'), נראה לי כמו פייק ניוז.....
מקווה שאוכל את הכובע.......
יכול להיות שאתה צודק, יכול להיות שהם אכן רכשו את השטח הזה, אבל לאו דווקא לשוק הקמעוני אלא לחוות שרתים מקומיות (חלק הארי של ההכנסות של אמזון הם לאו דווקא מהשוק הקצעוני אלא ממכירת שירותי ענן/AWS).
אני אבל מקוה מאוד שאתה טועה, כניסה שלהם לשוק הקמעונאי זה חלום רטוב מבחינתי
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Huber
- חבר במועדון HT

כן. עצוב. ארץ אוכלת יושביה.
·MartinHSabag כתב:אם לאובר לא נתנו להיכנס לארץ על ידי איגוד של כמה נהגי מוניות, תחשוב מה יקרה לכניסה של אמזון על ידי עסקים קטנים, גדולים וכל מי שמסביב........
יש הבדל קטן.
אובר היא חברה שבעצם פעילותה עוברת על החוקים.
אני לא חושב שאפשר להשוות את מצבה לאמאזון.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
·Nemesis כתב:·......
יש הבדל קטן.
אובר היא חברה שבעצם פעילותה עוברת על החוקים.
אני לא חושב שאפשר להשוות את מצבה לאמאזון....
החוק הזה הוא לא לטובת הצרכן.....הוא להגנה על בעלי מוניות....אבל לא אמרתי שזה דומה בחוקיות או לא אלא ביכולת לעשות לובי ולהתנגד למהלכים מסחריים שיובילו לשינוי כל כך מהותי.
צריך להבין שביחד עם הוזלות (כנראה....) ושיפור בשירות (בטוח...), יהיו המון מובטלים....זה טוב או לא טוב למשק?
אני חושב שזה קצת יותר מורכב מאשר רק להגיד שאמזון יורידו את יוקר המחיה פה וזהו....
חלק ממה שאני כותב זה תקוות, כי תמיד אפשר לתקוע מקלות בגלגלים, אבל לא רואה אפשרות חוקית כרגע לחסום את אמזון.MartinHSabag כתב:אם לאובר לא נתנו להיכנס לארץ על ידי איגוד של כמה נהגי מוניות, תחשוב מה יקרה לכניסה של אמזון על ידי עסקים קטנים, גדולים וכל מי שמסביב........
אובר, רצתה להיכנס לשוק שמוגבל על ידי רגולציה כבדה, שדורשת מספר תנאים להפעלת השירות כולל תשלום רישיון למדינה.
אם כבר, אפשר להשוות את אובר לכניסה של נטפליקס לארץ (ובדומה לה סלקום טיוי) שפועלות ללא זיכיון/רישיון מהמדינה (באחד התחומים עם הכי הרבה רגולציה- שוק התקשורת) ובכל זאת ממשיכות לפעול (בטענה ששידור באינטרנט שונה משידור באוויר- לוביסטים חזקים היו יכולים בקלות להתנגד לטענה הזאת)...
אמזון לעומתם, היא קמעונאית, שוק שהוא פתוח באופן עקרוני לכל מי שרוצה, ככה שמבחינה חוקית, אי אפשר לעצור אותם.
מצד שני, אפשר להקשות עליהם מאוד את הכניסה ולסרבל אותם עם רגולציה ובירוקרטיה.
העניין הוא, שאני לא מודע ללובי חזק של אנשי עסקים מהתחום (שהוא רחב מאוד) שפעילים בליכוד (להבדיל מנהגי מוניות שחזקים מאוד במרכז הליכוד) ככה שקשה לי לראות את התרחיש הפסימי קורה...
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- Evil-u
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1376
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
יהיו מובטלים? נהדר, הזדמנות פז ליצור אפשרות להסבה מקצועית ולחזק את מה שהמדינה צריכה להיות חזקה בו, שהיא תעשיית ההייטק.
איזה עתיד אתם לוקחים מאיזה מסכן שיושב בחנות אלקטרוניקה בקניון ומחכה למכור מוצרי חשמל בפי 4 מהמחיר האמיתי שלהם?
לדעתי הזדמנות לחזק את המדינה במשהו באמת יצרני ולא בתעשיית התיווך המאוסה שיהודים כ"כ חומדים.
זה לא כאילו מייצרים טלווזיות אולד איכותיות בקיבוץ עינת ומעסיקים בדרך גם אוכלוסיות של נכים,
אבל אוי לא מגיע מישהו מקוריאה ומציע את אותם מסכים בחצי מחיר.
כולה מדברים פה על גישה מהיצרן לצרכן עם תיווך זול יותר מאשר של היבואניות.
שלא לדבר על שירות הוגן יותר מהבדיחה שאנחנו מקבלים פה.
איזה עתיד אתם לוקחים מאיזה מסכן שיושב בחנות אלקטרוניקה בקניון ומחכה למכור מוצרי חשמל בפי 4 מהמחיר האמיתי שלהם?
לדעתי הזדמנות לחזק את המדינה במשהו באמת יצרני ולא בתעשיית התיווך המאוסה שיהודים כ"כ חומדים.
זה לא כאילו מייצרים טלווזיות אולד איכותיות בקיבוץ עינת ומעסיקים בדרך גם אוכלוסיות של נכים,
אבל אוי לא מגיע מישהו מקוריאה ומציע את אותם מסכים בחצי מחיר.
כולה מדברים פה על גישה מהיצרן לצרכן עם תיווך זול יותר מאשר של היבואניות.
שלא לדבר על שירות הוגן יותר מהבדיחה שאנחנו מקבלים פה.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8264
- נתן תודות: 421 פעמים
- קיבל תודות: 611 פעמים
·MartinHSabag כתב:·......
לא באותו יחס........
בכלל לא בטוח.
היום ישראלים קונים בחו"ל בכמויות מטורפות ונותנים עבודה להרבה מאוד אנשים ברחבי העולם.
אם אמאזון ייצרו אופציה כדאית פה, אז אנשים יעבירו נתח מהותי מקניות אלו לארץ ואז הרבה עבודה שהיום ניתנת לחו"ל תעבור לישראל.
אם זה יצליח אז גופים נוספים יבואו בעקבותיהם (ראה למשל מחסנים של חנויות סיניות גדולות ברחבי העולם) ועוד עבודה תידרש פה.
מסכים מאוד עם מה שאמר Evil-u.
הבעיה שלנו, שאנחנו הרבה פעמים חושבים בקטן ועם רגש במקום עם שכל.
פיטורין של הרבה אזרחים אמנם נראים ומצטיירים לא תמיד טוב, אבל בסופו של דבר, הפגיעה היא באוכלוסיה קטנה (העובדים המפוטרים) לעומת האוכלסיה הגדולה שתזכה להנחות משמעותיות...
גם לפני הרפורמה בסלולר הזהירו שיהיו אלפי מפוטרים, חברות יתרסקו וכו' ובינתיים זה לא קרה.
לא רק שזה לא קרה, נוספו חברות חדשות, ככה שיכול להיות שבכלל בתוצאה הסופית, נוספו יותר עובדים למעגל העבודה מאשר מפוטרים...
הבעיה שלנו, שאנחנו הרבה פעמים חושבים בקטן ועם רגש במקום עם שכל.
פיטורין של הרבה אזרחים אמנם נראים ומצטיירים לא תמיד טוב, אבל בסופו של דבר, הפגיעה היא באוכלוסיה קטנה (העובדים המפוטרים) לעומת האוכלסיה הגדולה שתזכה להנחות משמעותיות...
גם לפני הרפורמה בסלולר הזהירו שיהיו אלפי מפוטרים, חברות יתרסקו וכו' ובינתיים זה לא קרה.
לא רק שזה לא קרה, נוספו חברות חדשות, ככה שיכול להיות שבכלל בתוצאה הסופית, נוספו יותר עובדים למעגל העבודה מאשר מפוטרים...
- Huber
- חבר במועדון HT